Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Találtam egy telefont (a fent említett típust) Sajnos töltőm nincsen hozzá... :no: és az akku már nemsokára lemerül de most kivettem belőle.. Szegényke 1-2 napot a 10cm-es hó alatt töltött.. Szeretnék hozzá töltőt készíteni de az alábbi gondokba ütköztem: - Nem tudom a töltő feszét és áramszükségletét (ez a kisebbik baj) - Nem tudom hogy a telefon csatlakozóin hol kell bevezetni a feszt.. (ez a nagyobbik baj) Úgy gondoltam hogy a gyári csatlakozót kiforrasztom és teszek a helyére tüskesor "anyát" amibe az "apa" belecsatlakozik... Nem szeretnék rá sokat költeni (még használt boltban is elkérnek egy töltőért 1000-1500HUF-ot ![]() Vagy ha valaki esetleg tudna nekem küldeni belevaló csatlakozót akkor az is jó lenne sőt még jobb is! (nem akarok itt hirdetést csinálni csak felvetettem az ötletet) Hátha van valakinek elfekvőben otthon.. Előre is köszönöm.. üdv! ![]()
Hívd fel a telefonkönyvben az egyik számot, kérdezd meg ki a teló tulaja. Neki biztos van egy fölösleges töltője...
sztem egy ezres alatt egyébként sem úszod meg ha barkácsolsz sem. meg úgysem találsz olyan csatlakozót amit magábaenged a teló.
Én pedig faggattam a google-t de olyan ügyben kerestem hogy mit tud.. Álmodni sem mertem róla hogy ilyen van a neten
![]() 800HUf ért a töltő van vagy a csati? A linken nincsen ott hogy "my411" most mi legyen? üdv!
a sim kártyán pin kód van és a teló kikapcsolva volt..
Ha csatlakozót cserélek bőven meg tudom úszni 1000 alatt.. Ha csatit cserélek 0Ft ból kihozom... Mert bontani jó ![]() üdv!
nem arról van szó hogy nem tudom használni a google-t hanem nem is kerestem mert azt feltételeztem hogy ilyen adat úgysem lesz..
üdv!
Akkor ugye megkapom a pontot a fáradozásaimért?
![]()
Nos még hibádzik a töltési fesz és a teló pontos típusához való bekötés
![]() Közben én is nézegetek a neten..
Helló!
Szerintem sípolóval ki lehet mérni a pluszt és a minuszt. Ha nem én azt csinálnám a helyedbe, hogy kivenném az aksit valahogy hozzá"raknék" egy-egy vezetéket a + és - hoz és csinálnék egy szabályozható kimeneti feszültségű tápot (LM317). Beállítanám annyi voltra amennyi kell és kész.
tehát akkor "vezetékes" telót csináljak belőle?
![]() Megpróbálom majd valahogyan kimérni a töltőágakat de nem látok benne sok esélyt.. üdv!
Úgy értem hogy az aksit kiveszed feltöltöd aztán visszarakod
Jah bocsi...
De én úgy tudom hogy a LI akkuk töltése körülményesebb.. Valahogyan megpróbálom kideríteni hogy hová csatlakozik a táp ...
Szia !
Add le a rendőrségen a telefont. A tulaj örülni fog, te pedig becsületes voltál. Ha használod, az imei-miatt úgyis megbuksz. Utána meg magyarázkodhatsz a rendőrségen. Gondolkodj..... Üdv! Luki
"imei" ez mi?
Nocsak! Nem is tudtam hogy a rendőrségen le lehet adni ![]()
Persze, hogy le lehet adni...aztán a jövő héten olvassuk: Policeman_11 hozzászólásást: "Sziasztok nem tudja valaki, hogy kell átírni az IMEI-t?
![]()
Az "IMEI" az csak egy sorozatszám a telón?
vagy valami digitális kód? Egyáltalán mi ez? üdv!
Szia !
Az IMEI a telefon elektronikus azonositó kódja. Minden bekapcsolás után, a kártya adataival felküldi a hálózatra. Mindegy. Az a lényeg hogy -szerintem- juttasd vissza a tulajnak. Gondolj bele ha Te vesztenéd el a telefonod. :no: Egy kis empátia, ennyi az egész. Bocs az OFF-ért, és hogy nem az eredeti kérdésre reagáltam. Üdv! Luki
Szia !
Rossz a kiindulási alapod. Én már adtam le telefont a rendőrségen. Nagyon korrektek voltak, és természetesen dokumentálják a dolgot.Innen már egyrészt nem az én dolgom, másrészt az ő felelősségük. Az IMEI-t pedig "sufnis" módszerekkel nem , vagy egyáltalán nem lehet átirni. Erről ennyit. Ne legyél ennyire"Magyar" ![]() Üdv! Luki
Helló.
Amúgy mi történne, ha azt a telefont, normálisan használnám a saját kártyámmal? Hogyha rá is jönnek, hogy nálam van a telefon, és akkor mi van? Nem követtem el azzal bűnt, hogy találtam egy telefont, és használom..
IMEI szám a teló azonositója
*kettőskereszt06kettőskereszt
Tudod tölteni az akut egyenáramról simán közvetlenul(én igy szoktam
![]()
Helló!
Az azonosító kód alapján szinte lehetetlen megtalálni téged. Ha a volt tulaj tudja az azonosító kódját a telónak akkor bemegy a rendőrségre és a rendőr ad neki 1 papítr amivel be kell mennie a szolgáltatóhoz. A szólgáltató utánnanéz az azonosítókódnak és meg tuja mondani hogy kit hívtál telón. Ez álltalában nem szokott nekik működni mer nincs senkinek kedve keresgélni és a szolgáltató arra hivatkozik h üzemzavar volt és nem tuják lekövetni a hívásokat.
Szia !
Ha egy letiltott(Talált vagy lopott ,mindegy) készülékbe berakod a saját kártyád, akkor a telefon bekapcsolása, pinkód beütése után a hálózatra csatlakozáskor adatcsomagban közli a hálózattal a sim sorozatszámát a hozzárendelt telefonszámmal, valamint az aktuális (használatban lévő) telefon IMEI számát. A készülék folyamatosan nyomonkövethető a hálózati protokollok alapján. Ha letiltott,a "sim kártya regisztrációja sikertelen" üzenet esetén ugyanez a helyzet, de a készülék nem tud feljelentkezni a hálózatra. Szóval foglalkoznak vele, főleg ha lopott. ![]() Üdv! Luki |
Bejelentkezés
Hirdetés |