Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Samsung SL-C410W nyomtató CLT-406 toner chip reset
Témaindító: waterbear, idő: Szept 11, 2016
Témakörök:
Sziasztok!
Kaptam egy nem egészen 2 éves Samsung SL-C410W színes lézer nyomtatót, amiből a fekete kifogyott teljesen, a többi szín pedig 4-5% van. Vettem belevaló tonerport és feltöltöttem a tonereket (CLT-406), de a nyomtató a fekete kivételével, (amiben chipet is cseréltem) nem jelzi a töltöttséget, maradt a 4-5%, és erre figyelmeztet minden nyomtatásnál. Attól tartok, le fogja tiltani a színes nyomtatást, hiába vannak teli a tonerek. Az utántöltéssel gazdaságosan használható lenne a nyomtató, a 68g fekete tonerpor 1067Ft A 45g-os színek darabonként 1694Ft-ba kerültek. A beszerzési forrásban szívesen segítek, ha valakinek kell, sokfajta nyomtatóhoz van szinte mindenük. Viszont a fekete toner chipje több mint 3000Ft volt, így azért már kissé húzós lenne egy egy töltés... Lefényképeztem a chipeket, és arra lennék kíváncsi, vajon mik is ezek, mert eddig nem sikerült beazonosítanom. Úgy gondolom, mivel a neten elérhető a reset software, csak elég drágán, valami megoldással lehetne törölni a memóriákat a tonereken vagy az alaplapon. Erre keresek megoldást, ötletet és segítséget, mert szerintem ez nem csak engem érinthet. A képeken látszok az eredeti fekete és kék toner chipje, valamint az új chip a fekete tonerbe. Előre is köszönök minden hozzászólást, ami a megoldás felé viszi a topicot.
Vagy valami 8 lábú mikroprocesszor,vagy pedig memória lesz. Várjuk meg a többiek véleményét,de mintha lett volna ilyesmivel foglalkozó topic.
![]()
Ha minden igaz valami memóriának kell lennie, abban tárolja vagy írja be a lap darabszámot.
Hasonló van, de csak annyiban, hogy az is lézer nyomtató, ez aránylag új típus, új módszert is igényel. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2016
Akkor valami féle eeprom lehet,amiben tárol adatot,vagy más típusú memória. A lényeg hogy vissza tudja olvasni ,onnét tudja pontosan mennyi lap volt eddig a géppel kinyomtatva. Valahogy annak a memóriának kell a belső adatát vagy módosítani vagy törölni,ami sajnos annyira nem egyszerű.
Az elv vélhetően ez lesz, de annyira nem vagyok jártas ebben, hogy magam oldjam meg, ezért írtam ide.
![]()
Utána nézek az ic típusának,de csak holnap,aztán többet tudok majd mondani.
![]() ![]()
Köszi előre is!
![]()
Azt hiszem komolyabb segítségre lesz szükség, programozói feladat lesz.
![]() Az eredeti firmware-t innen lehet letölteni, a neten található leírások között az látszik, hogy a 24c256-ot és a 25Q64BVSIG kell cserélni és ennyi az egész... persze a tartalom a lényeg, de ehhez a részhez én nem igazán értek ![]() Szóval elkel a segítség... |
Bejelentkezés
Hirdetés |