Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Set-top-box
 
Témaindító: boros.karoly0923, idő: Aug 22, 2014
Lapozás: OK   5 / 5
(#) eyess válasza Maller Attila hozzászólására (») Szept 30, 2018 /
 
Én xp ajánlanám , és a sima párhuzamos porton történő pár ellenállásos programozó kábelt csinálnám .Egyszerű mint a faék , és elsőre működik. Nem kell hiper szuper programozó.És igen hellyel közzel jól írtad a megnevezéseket.

Itt lesz majd a Jtag bekötés.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2018

Jtag1.JPG
    
(#) Maller Attila válasza eyess hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Köszönöm szépen, én is erről írtam ki a pinek megnevezését a procihoz. Most is a netet bújom, a párhuzamos port, az a 20 pines? Szerintem arról több rajzot is találtam. Az alaplapon rajta vannak az ellenálatok, kell még pluszban vagy csak az amit majd a rajzokon találok? Részedről vissza igazolásként, küldhetnék majd rajzokat (?), hogy rá bolints! Progit tudnál ajánlani. Találtam egy oldalt, de bizonytalan vagyok.
(#) eyess válasza Maller Attila hozzászólására (») Okt 2, 2018 / 1
 
Ki tehetsz ide is bármit , mert hát ha szüksége lehet még valakinek ilyesmire.És a másik , lehet , hogy más is hozzá szólna esetleg.
A párhuzamos porton való J tag programozáshoz való kábelhez kellenek a plusz ellenállások a kábelre.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2018
(#) Maller Attila válasza eyess hozzászólására (») Okt 28, 2018 /
 
Szia eyess! Némi net,és fiók kutatás után találtam olyan kapcsolási rajzokat, ahol FL232RT IC-vel közvetlenül lehetne programozni ALI M3606-ot, jtagon kerszül. Fiókban, találtam is egy USB-RS485-ös átalakítót, amiben az egyik 485-ös IC meghasalt (tehát nem vesztettem semmit a szétszerelésével). A hibás 485-öst kiforrasztottam, az FL232-vel együtt. A neten talált kapcsolási rajzok alapján, a panelon, vágások és átforrasztások szerint átalakítottam a panelt. Zománcozott vezetékkel jtag-nak megfelelően össze kapcsoltam az alaplappal. Az FL232/4-es lábáról leválasztottam az 5V-ot és át tettem az IC 17-es lábára, hogy VCC IO 3,3v-ot kapjon. XP szépen felismeri az USB ezközt (COM5-nek), ledek is vigyorognak, táp, RX-TX vissza jelzés. Természetesen az olvasás led nem világit amig ALMA C2200-at nem kapcsolom be.
ALI M3606 rajzát sikerült lehívnom, de sajnos nem olvasható! Standby lábakat keresem, mert úgy látom amíg ezt a készenléti állapotot nem tudom biztosítani, nem fog kommunikáln semmivel, semmilyen porton (USB, RJ45, RS232, jtag). Lehet, hogy hiába, amíg a doboz azt sem tudja magáról, hogy kicsoda-micsoda. Mosógép vagy porszívó, esetleg kávédaráló?
Tudnál segíteni?
Kérdésem lenne:
- 3,3V-ot közösítsem, az alap panel és FT232-ön (bár ezt próbáltam, és a kommunikátor nem kapcsolódott)
- szakítsam meg (FL232RT) USB 5V-ját, és tegyem át az alaplapira
- ALI M3606 standby, power lábait nem tudnád megadni
Előre is köszönöm szépen!
(#) eyess válasza Maller Attila hozzászólására (») Okt 28, 2018 /
 
Akkor kicsit hozzuk sorrendbe a dolgokat.Ha készítettél programozó kábelt , azt lehet táplálni külön mondjuk dugasz tápról is , De lehet a számítógép usb kimenetéről is , de lehet magáról a programozandó készülékről is .Célszerű egyébként vagy a dugasztáp , vagy a pc usb kimenetét használni. Mint írtam korábban ahhoz , hogy a kommunikáció létre jöjjön a boxot abba az állapotba kell állítani , hogy közvetlenül lehessen programozni.Ez csak egy bizonyos állapot , és nem egyezik meg a mindenkori bekapcsolt állapottal.Feltételezem , hogy a box saját tápja jó , tehát minden feszültség meg van.Általában 3,3 volt 5 volt , és 12volt szokott lenni , ami majdnem mindegyik boxnál van.Ha a box programozható állapotba kerül , akkor már létre fog jönni a kommunikáció.Ezt úgy tudod megtenni , hogy a box megfelelő gombját , vagy gombjait egyszerre nyomva tartva , és közbe bekapcsolod .Ekkor kerül a box programozható állapotba.Az , hogy melyik gomb , vagy gombokkal tudod ezt megtenni nem tudom , mert sok más boxot más , és más kombinációval lehet ebbe az állapotba hozni.De általába a power gomb előzetes nyomva tartása , és a hálózati 230v bekapcsolásával lehet elérni.Illetve még szokott lenni , a power gomb , és valamelyik nyíl gomb egyidejű nyomására is.Nem sok variáció van egyébként rá lehet jönni.Ha ez sikerül , akkor már szerintem menni fog minden.
(#) Maller Attila válasza eyess hozzászólására (») Okt 29, 2018 /
 
Szia eyess, köszönöm a választ!
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu