Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony TV javítás
 
Témaindító: Skyline, idő: Feb 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 31
(#) RockFonok válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Sok márkában csalodtam már Pl: Philips, Millenium.
LG monitorom szerencsére csak egyszer volt csak rossz. Samsung telom már kétszer. Sony tévém csak egyszer és ki bírt 15 évet.
(#) kadarist válasza RockFonok hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Remélem szerencséd lesz, mert a márkanév manapság már nem jelent semmilyen minőségi mutatót.
(#) et10st hozzászólása Feb 1, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy kb. 10 éves Sony KV-36HQ100B képcsöves tévém. Imádom, mert a képe csodálatos. Viszont sajnos az a probléma vele, hogy stand-by üzemmódból teljesen bizonytalan, hogy bekapcsol-e. Ha a főkapcsolóval is kikapcsolom, akkor talán. A távirányító megnyomása után kattan egyet, majd még egyet, és nem kapcsol be. A led pedig pirosan világít. A szerelő szerint a vezérlő panel szállt el. Viszont már nem gyártják. Nekem viszont nincs szívem kidobni, mert a képcsöve kifogástalan. Annak ellenére, hogy kb. 1 1/2 hónapja 24 órán keresztül megy, mert nem merjük kikapcsolni éjszakára, mert nem biztos, hogy be tudjuk kapcsolni újra. Amikor sikeres a bekapcsolás, akkor megjelenik a Sony logó, és a menürendszer. Az állomásokat nem fogja, de a UPC tunerrel tökéletesen működik. Esetleg tudna valaki segíteni javítás ügyben, vagy vennék egy hozzá tartozó vezérlő panelt. Előre is köszönöm.
(#) eyess válasza et10st hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
A táp körül kell szétnézni ott lesz a hiba.
(#) et10st hozzászólása Feb 2, 2016 /
 
Nem, mert már egyszer cserélték a vezérlő panelt, és rendben lett a tévé. Ha van valakinek ilyen típusú eladó tévéje, akkor megvenném a panel miatt alkatrész gyanánt.
(#) et10st hozzászólása Feb 8, 2016 /
 
Vásárolnék alkatrésznek (központi vezérlőpanel miatt) egy Sony KV-36HQ100B képcsöves tévét.
(#) fritsm hozzászólása Márc 18, 2016 /
 
Eladó! Sony Trinitron KV-25FX30K, ser.no: 4024974, 2003.09. régi típusú készülék. Működőképes, alkatrésznek is. Elérhetőségem: 70/940-0901.
(#) zspzs hozzászólása Ápr 7, 2016 /
 
Sziasztok!
Édesanyám 15 éves Sony KV29C3K tévéje az utóbbi időben bekapcsolás után 10-15 perccel 1-2 centis vízszintes, színes csíkokkal kezdi egyre sűrűbben telerajzolni a képet. Nézhető marad, de zavaró. Pár órás pihenés után tiszta képpel indul, de utána kezdődik elölről. Egy TV szerelő azt mondta, a "digitális panel" lehet a hibás, de ilyet már nem tud beszerezni.
Letöltöttem a Service Manual-t, de első olvasatra nem derül ki számomra, melyik lehet a "digitális panel".
Kérdésem, tud valaki segíteni megtalálni a kérdéses panelt? Arra gondoltam, átnézném, nincs-e valami látható, kimérhető hibája. Hátha javítható.
Ha ez nem megy esetleg vennék egy ilyen panelt, ha mégis akadna egy eladó.
Egyáltalán ismerős ez a hiba valakinek? Ha igen, sikerült valahogy megjavítani?
Minden segítséget előre is nagyon köszönök!
(#) kadarist válasza zspzs hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /
 
Szia!
Ez a digitális panel: Bővebben: Link.
(#) zspzs válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /
 
Szuper!
Akkor megvizsgálom.
Köszönöm szépen!
(#) gyajazoltan hozzászólása Ápr 16, 2016 /
 
Sziasztok ha tudtok akkor létszíves segítsetek nekem adot egy Grundig st70-160 IDTV a probléma a következö elmegy a kék szin kb 1 percig van de a menüjébe van mivel az digitális tehát a video fok az jó átnéztem az összes forrszemet kondikat kimérve jók mivel modul rendszerü eltartott egy darabig mire minden forrszemet átnéztem egy panelon van a TDA 8443a TDA 4665 TDA4780 TDA9143 elöre is köszönöm a segítséget Üdv: Gyaju
(#) Kislacek hozzászólása Ápr 20, 2016 /
 
Sziasztok ! Van egy Sony Trinitron KV-25T1K tv-m. A probléma vele , hogy vízszintesen vibrál és ez a fényviszonyokra változik. E mellett ezzel egyidejűleg zavarja a rádiót is ... Sajnos a szerviz menüt kód hiányában nem tudtam még előhívni... Nagyon köszönöm előre is a segítő válaszokat
(#) kadarist válasza Kislacek hozzászólására (») Ápr 20, 2016 /
 
Szia!
Tápfeszültségek hogy alakulnak? Pufferkondenzátorok jók?
(#) Kislacek válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /
 
Szia ! Nos a kondik jó állapotban vannak .. feszültség rendben és megtaláltam a szervíz menüt is ott tudtam a képarányokat beállítani de a hiba továbbra is fenn áll ..
(#) mapi65 hozzászólása Jún 19, 2016 /
 
Helló,volna egy kérdésem. Van nekem Sony KDL-32EX310 lcd tv-m, és kb.1éve ha a HD csatornára váltok pl: Duna HD akkor, de csak akkor "akadozik" a kép. Lehet hogy a kábelszolgáltatónál lehet a gond, vagy esetleg a tv-nél? A szoftverfrissítést már a vásárlás után megcsináltam, 2012-ben.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
(#) gorjudit hozzászólása Jún 28, 2016 /
 
Sziasztok!

KV36FS70K sony tévém bekapcsolás után néhány másodperccel kikapcsol (kép nincs ez idő alatt).
A piros led 4 villanással jelzi a hibát. Mi lehet a probléma?
Üdv: Judit
(#) eyess válasza gorjudit hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Sorvég , videóvég , táp , és sorkimenő.Csak hogy egy párat említsek.
(#) ferkó63 hozzászólása Aug 8, 2016 /
 
Sziasztok !

Sony tévét a távkapcsolóval nem tudom bekapcsolni. Először elemeket cserélgettem, de úgy sem jött be, aztán hátul nyomogattam, de úgy sem indult el.
Kihúztam a hálózati dugót, majd pár mp. múlva visszadugtam és akkor működik a távkapcsolóval.
Ha kb. fél órán belül ki és visszakapcsolom, akkor nincs baj, de hosszabb idő múlva, vagy másnap, akkor ismét kuka.
Tudtok valami megoldást?
Előre is köszönöm.
(#) gyurcigo99 hozzászólása Aug 22, 2016 /
 
Sziasztok!

A hét éves Sony KDL-40W4500 tip. tévénk a bekapcsolás után fél, egy óra múlva kikapcsol, ilyenkor 9x villan a power ledje. Kizárólag a konnektorból való kihúzással lehet újra indítani.
Ezek után már 1,2,5 percek múlva sorozatosan kikapcsol. Amikor éppen működik a kép és hang tökéletes.
Márkaszervízt emailben kérdeztem, hogy mit jelent a kilenc villogás, visszakérdeztek, hogy biztos e a tipus vagy a villogás szám mert ennek a tip.nak nincs a kódtáblájában a kilenc vill. Ezután küldtem képet az adattábláról és egy fél perces videót a villogásról, na a válasz azóta is jön.
Mit vagy kit javasolnátok a hiba orvoslására?
Én nem vagyok hozzáértő tehát mérni, vizsgálni nem tudok semmit ellenben teljesen tanácstalan vagyok, hogy hová fordulhatnék.
Előre is köszönöm!
(#) tilmilk hozzászólása Szept 11, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy Sony KV 29 LS 60 K tévém ami nagyot esett, az alaplap panelja elrepedt, már agyon vizsgáltam és a repedéseket próbáltam áthidalni de nincs eredmény. AV-ról kitünően működik de sajnos hang nélkül. Ha valakinek jó tanácsa van, vagy esetleg ilyen panelja van, mert a készülék képcsőhibás akkor érdekelne
Köszi
(#) Tiborough hozzászólása Szept 17, 2016 /
 
Sziasztok!
Gondoltam egy merészet és próbáltam feljavítani egy KDL-32EX650 mély hagjait. Van egy passzív sub ládám, kicsi teljesítményű, talán 30 Wattos. Ezt kötöttem a tv hangszórójához. Próbáltam csak az egyikhez, de akkor nagyon elhalkult az az oldal. Sajnos a két oldalnak nincs közös földelése. Most úgy van rákötve hogy a két oldal negatívját egy-egy ellenállással közösítettem, a két pozitívot meg egy-egy tekercsel. Így megy a mélyládához. Nem szól rosszúl, de tudom hogy elég gagyi megoldás, és nem tudom mennyire tesz jót a tv végfokának. Gondolom semennyire. Főleg azok után hogy véletlen pc-ből kicsit nagyobb kicsit nagyobb jelet kapott, üvöltött a tv pár másodpercig aztán letiltott. Szerencsére nem okozott maradandó károsodást, mert ki-be kapcsolás után minden helyre állt.
Szóval valami ötlet hogyan kössem rá egy passzív mélyet?
Megjegyzés: Kicsit értetlenkedtem hogy a sony hogy gyárt olyan lcd panelt ami "felhős", bár annyira nem zavaró, a tv-t szétszedve csodálkoztam rá hogy Samsung panel van benne. Nem is tudtam.
(#) fecameca válasza Tiborough hozzászólására (») Szept 17, 2016 /
 
Valami hidalt végfokok lehetnek benne, ha nincsen sehol testpontja. Passzív dobozt én nem kötnék rá, mert akárhogyan csinálnám, mindenképp párhuzamosan lenne az eredeti hangszórókkal, és nem tudni az erősítője mit bír? Csak mert amikor a fiam elhatározta, hogy sub ládát épít, akkor egyből kinézett hozzá egy 300 W erősítőt is. Nem sok alkatrészből ki lehetett hozni, a hálózati trafó ás a pufferek kikerültek egy rossz erősítőből. Ha azt nem kapja a fiam, akkor lett volna drága, de azt itt hagyta a gazdája, mert egy sztereo STK IC bele 14000 Ft lett volna, mi is inkább egy tranzisztoros sub basszust építettünk az anyagából. Ha jól tudom, bár nekem nincs, de hívtak már beállítani, a házimozikhoz is mindig aktív dolog a sub basszus. Gondolom azért is, mert a mély hangok igénylik a legnagyobb teljesítményt. A tekercsek a mélyhang szűrés miatt jó, hogy vannak nálad, de viszont galvanikus leválasztás nem ártana, a kondik sorba viszont nem tesznek jót a mélyhangnak, mindenképp építenék a dobozba valami erősítőt, utána már akárhogy kötheted, ha jó nagy ellenállásokat teszel sorba, akkor már nem tudod hazavágni a TV végfokját, ráadásul külön hangerő poti úgyis kell a ládába.
(#) Tiborough válasza fecameca hozzászólására (») Szept 17, 2016 /
 
Nem írtam hogy kondik vannak bekötve. Az a gondom hogy ha teljesítmény kell akkor ott van az erősítőm. De néha nem használom csak a tv hangját pl. este a szomszédok nyugalmát tiszteletben tartva. Viszont a két kis hangszóró nagyon bénán szól mindenféle beállítás mellett. Ezért gondoltam hogy rásegítek valahogy egy itthon feleslegessé vált mélyládával. Gondoltam hogy építeni kellene hozzá egy erősítőt mély szűrővel, de nem tudom hogy a tv hangkimenetét hol csapoljam meg hogy a hangerő ugyanúgy változzon a tv hangszóróival együtt. Amúgy sem kellene nagy teljesítmény mert mint írtam a hangszóró kb. 30 wattos.
(#) Tiborough válasza Tiborough hozzászólására (») Szept 24, 2016 /
 
Sziasztok! A fentiekkel kapcsolatban várom a segítségeteket. Azt már kiderítettem hogy a tv végfoka egy Yamaha YDA175-ös ic. Ennek az a "hibája" hogy nincs közös földelés a két csatornának. Ezt a négy szálat közösíteném egy külön mono erősítőbe ami egy subládába végződik. Abban kérném a segítséget hogyan tudnám ezt véghez vinni. Köszönöm.
(#) bando hozzászólása Okt 27, 2016 /
 
Sziasztok,
egy érdekes problémám adódott: kábeltévé szolgáltató (-digitális) 818 Mhz frekvenciáján van 2 adó ami nem megy rendesen (nem kódolt adók..).
A jelenség: a kép szakadozik, meg-megáll, viszont a hang rendben van és egy pár mp. után a kép is utoléri gyorsan... Ezen a frekin más adók jól mennek.
A TV típus: Sony KDL-32BX420.
Ha ugyanazt a kábelt átdugóm egy Amiko beltéribe, minden rendben van és minden csatorna bejön rendesen.
Mi lehet az oka, illetve mi lenne a megoldás? A tv híbája lenne?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Ghostbusters hozzászólása Okt 31, 2016 /
 
Kedves Forumtársak! Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy régi Sony trinitron televízióm, az első trinitron (SONY KV-1320UB TRINITRON ), 1969-ből. Már úgy vettem, hogy nem működött, de tökéletes állapotban van, hiánytalanul. Nagyon szeretném megjavíttatni, és tudom, hogy ez nem egyszerű téma. Mindenesetre nekem egy bizonyos határig megérné, ha valaki esetleg tudna javasolni valakit, vagy valaki tudna segíteni. Nagyon fontos lenne ,nem csak hobbi szempontból. Nagyon köszönök minden segítő hozzászólást, és szép estét!

Ilyen a gép: Sony 1969
(#) eyess válasza Ghostbusters hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Üdv.
Első körben azt tudnám mondani , hogy nem biztos , hogy menthető.

A zöld szín hiányzik , tehát vagy a képcsőben szakad a zöld ágyű , akkor képcsövet kell keriteni , hozzá , ami szerintem lehetetlen lesz.Ha esetleg nem lesz szakadt a zöld ágyú , akkor pedig a szin végfokot kell megnézni , hogy a zöld kimenet miért nincs meg .Szerintem egyenlőre elég is lesz ennyi.
(#) calibra hozzászólása Dec 28, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy Sony KV29FX20K tévém,ami az utóbbi időben rendetlenkedik.Fél éve kezdte,hogy néha elment a kép,de egy kisebb ütésre megjavult.Gondoltam kontakt hibás.Aztán egyre sűrűbben előjött ez a hiba,kiszereltem az alaplapot,nagyítóval végignéztem mindent,de nem találtam semmilyen forrasztási hibát.A biztonság kedvéért szinte az egész alaplapot átforrasztottam,összeraktam,majd ment is a tv szépen kb.egy hónapot.Utána megint kezdődött,ekkor észre vettem hogy mintha a koax bemenet mozgatására reagálna,ekkor ismét szétszedtem,kiforrasztottam a tunert,átforrasztottam az egészet,majd vissza,és két hétig újból hibátlanul üzemelt a tv.Ezek után kiforrasztottam a táp trafóját,a bekötési pontokat átforrasztottam,és megcsiszoltam az 5 voltos relé érintkezőit.Ezek után ment egy hétig,azóta nem tudok életet lehelni bele.Bekapcsolom,a relé meghúz,majd halk kattogást hallok,mint amikor a kapcsitáp próbálna felállni,majd pár másodperc múlva a relé elenged,kikapcsol a tv,és a piros állapot jelző led kettőt villan.Nincs nagy gyakorlatom tv javítás terén,inkább ipari elektronikával foglalkozok.Ha valaki tudna segíteni,azt nagyon megköszönném!Üdv!
(#) ecchphoto hozzászólása Ápr 6, 2017 /
 
Sziasztok!
Hekkelt már valaki Sony TV-t EDID tekintetében? Kifogtam egy olyan típust, mely maximális natív felbontásnak 1280x768-as felbontást ajánl fel 1366x768 helyett.
Rá lehet küldeni az 1366-ot, de maga a tévé bele strecheli abba az 1280x768-as felbontásba. Ha utána a tévétől kérem a komplett kép strechelését akkor kitölti, és geometriailag helyes lesz a kép, nem lóg ki semmi, és a kerek az kerek, viszonta dupla újramintavételezés miatt vízszintesen életlen lesz.
(#) Kaloz Arpad hozzászólása Dec 9, 2017 /
 
Sziasztok !

Van egy Sony_ kv-29c3a 100Hz-es trinitron tv-m. A gond vele, hogy a hang után hidegen kb. 4 perc múlva jön be a kép. Melegen viszont rendesen kb. 0,5 perc múlva. Méregettem feszültsége- ket, alkatrészeket.
Arra jöttem rá, hogy a katódfeszültségek mikor még nincs kép 198V körül vannak, mikor bejön a kép 120V körül. Kérdésem az lenne az RGB fokozatot meghajtó IC érzékeli-e a sugáráramot és akkor kapcsolja-e be az RGB végfokot, ami képcső gyengeségére utal. Fűtőfeszültség kb, 17V AC amit mérni tudok. Vagy esetleg más hibája van ?

Előre is köszi !
Következő: »»   28 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem