Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szalagkábel javitása
Lapozás: OK   2 / 5
(#) Inhouse válasza pb123 hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Én a laptomom billentyűzetének szalagkábelét filcessel javítottam. Nem lett jó elsőre, sőt másodikra sem, csak sokadikra, de ott nagyon vékonyat kellett csinálni, közel egymáshoz. Kimaszkoltam és úgy rajzoltam...brrrr....

NYÁK vezetősáv pótló filcek

Üdv
Inhouse
(#) koga2 válasza geri1995 hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Ha van rakd be a scanner be az jó képet csinálna róla.
(#) Zsolta hozzászólása Jan 29, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy szakadt szalagkábelem a típusa: 12-5768-395

Autórádió előlapjához csatlakozik. Csak ez a baja, ki lett cserélve sima vezetékre , most jól működik. De ezt előbb-utóbb ugyanígy el fogja nyírni

Lehet valahol beszerezni ilyesmit (itthon)? A kereseső kidobott valami orosz oldalt, de csak ennyi...

Csatolok egy-két képet.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) szati77 válasza Zsolta hozzászólására (») Jún 22, 2010 /
 
lehet nem aktuális már de a vaterán leáttam(ha jol sejtem akkor clarion rádió)
(#) Inhouse válasza Zsolta hozzászólására (») Jún 22, 2010 /
 
Szerezni kell ingyen bontott PC IDE kábeleket, 80-ereseket, azok elég vékonyak. Bír amennyit bír, aztán újra cserélni. Ingyen van...

Üdv
Inhouse
(#) dannu hozzászólása Júl 1, 2010 /
 
Hellosutok van egy k550 telefonom . Az vele a problémám hogy ha bekpacsolom a kijelző fehéren világít hang meg minden van szoftot is újra tettem rajta meg minden de így sejó az"okosak" azt mondták hogy szlag kábel hibás de nemtudom :S a kábelen nincs semmi féle sérülés . Valaki valami ötlet ?
(#) Alien hozzászólása Júl 13, 2010 /
 
Sziasztok!

Nekem van egy ACER AL1521-es 15"-os TFT monitorom szédszedtem mert projektort fogok belőle csinálni, viszont az egyik szalagkábel ami a tft egymás melletti két oldalán lévő panelt köti össze olyan rövid hogy csak behajtott állapotban tudom összedugni.

Ezt kellene valahogy meghosszabbítani
Vagy szalagkábellel, vagy forrasztással. Amelyik egyszerűbb és olcsóbb...

KÉrem segítsetek!
(#) orulttudos hozzászólása Feb 18, 2011 /
 
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy lehet e szalagkábelt házilag csinálni és hogy. Az lenne a probléma hogy van egy palmtopom (compaq 2930a) és az lcd kijelzőbe menő szalagkábel elszakadt és nem lehet javítani (próbáltam nem is keveset). A szalagkábelra ez van írva: 9882('hétszegmenses' betűkkel) meg: RA338FPC-LCD. Amúgy meg 22 eres és nagyon sűrű. Esetleg össze lehetne e vékony vezetékekkel forrasztani? Az a fő hogy MŰKÖDJÖN végre.
(#) Alien hozzászólása Feb 18, 2011 /
 
Ezt a topikot nem nézi senki, vagy csak senki nem tud megoldást a problémánkra?
(#) laszlokunstar válasza Alien hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Látni kellene. Kreatív megoldás segít. Mindannyian vizuális típusúak vagyunk, a fénykép sokat segíthet.
CD romban pl. -ha jó a szemem, s jól számoltam- 26 eres, s 14 mm széles, kb. 70-80 mm hosszú szalagkábel van, s a csatlakozók -melyek könnyen bonthatók- is ott vannak a nyákon, akár ezzel is lehetne próbálkozni.
24 tűs mátrixnyomtatók fejkábele is sokeres, s hosszabb mint a CD-ben levő.
Bontóban is érdemes körülnézni, s elvinni a kábelt mintaként.
Ezt neked, s (#925112) orulttudos -nak is szántam válaszként.
(#) Alien hozzászólása Feb 18, 2011 /
 
Szia !

Köszi szépen a válaszod! Csináltam képeket remélem ez majd segít valamit kitalálni.
(#) bbalazs_ válasza Alien hozzászólására (») Feb 18, 2011 / 1
 
Szerintem Alien problemajara, ha kelloen keves szamu az a szalagkabel-er, akkor en a helyedben magat a csatit vennem le az egyik oldalrol es a helye valamint a csatlakozo kozotti resz kerulne meghosszabbitasra, kelloen vekony drot vagy zomancozott huzal formajaban.

Orulttudos: az egeszet az donti el, hogy a palmtopot osszehajtva ahol eddig a szalagkabel futott, ott elfernek-e a folianal valamivel vastagabb, vekony drotok egymas mellett. Talan van annyi rugalmassag a rendszerben.
Akkor egyszeruen a siman forraszthato vegeket kotnem ossze szigetelt, nagyon vekony, sodrott vezetekkel (regebbi, meg nem LVDS-es laptopok sokeres kabeleben vannak ilyenek kb a P1-P2 videkerol, SVGA es alatta). Ha raersz es nincs felesleges penzed. Ha inkabb gyorsabban szeretned, akokr szerintem vegyel egy rossz keszuleket vagy csak kabelt...
(#) Alien hozzászólása Feb 18, 2011 /
 
lehet hogy hülye kérdés, de azt a szalagkábelt nem lehet forrasztani? Arra gondoltam, hogy szétvágom és vékony drótot ráforrasztani? Egyébként 11 ér fut a kábelben. Ilyet csinált már valaki kivitelezhető?
(#) laszlokunstar válasza Alien hozzászólására (») Feb 18, 2011 / 1
 
Szét ne vágd!
Még nem csináltam, de amíg jobb ötlet nincs....
Nyomtató fejkábelét -mint írtam korábban- és az ominózus monitor szalagkábelét ráfektetném egy öntapadós laminálófóliára, jó közel egymáshoz, s vékony kábellel forrasztással átkötném. Ha működik, akkor a forrasztást lelakkoznám, s a forrasztási oldalra is ragasztanék ebből a laminálófóliából, szemben az előző ragasztással -vagy valami erős rugalmas a széles celluxnál lényegesen masszívabb anyagból. Ragasztástechnikai üzletben érdeklőjnél, mit ajánlanak.
S miért az öntapadós laminálófólia jutott eszembe? 80 mikron vastag, rugalmas, áttetsző, tartós.
Sajnos elég kevés helyen lehet kapni. Arra való, hogy a lelaminált anyagot ki tudd ragasztani. Az egyik oldalán ragasztóréteg van, melyet papírral borítanak, ezt a papírt a laminálás után kell eltávolítani, s a ragasztóréteg ekkor válik szabaddá. A fólia csak egyik -a ragasztós- felét használd, a másik nem kell.
A fólia ragasztója műanyag felületeken nagyon jól tapad.

A 11 ér egy 9 tűs mátrixnyomtató fejkábelében is megvan, ha emlékeim nem csalnak Pl.: FX1050.

Egyébként ennek a laminálófóliának a sárga papírjára nagyon jól lehet nyomtatni, a ragasztóval érintkező oldala fényes, s vasalásos nyákkészítéshez kiválóan használható a "hulladék". Hibátlanul átmegy a festék a nyákra. Én erre szoktam nyomtatni, ha hozzájutok. (de ez már másik topic témája)

Azért várj, hátha lesz még valakinek más, már bevált ötlete, vagy kábele.
(#) Alien hozzászólása Feb 18, 2011 /
 
Ezt is jó ötletnek tartom köszönöm szépen, meg az előzőt is!
Egyébként nem lakik valaki itt a közelben Csongrád környékén aki tudna ebben segíteni? Nem sok ilyet csináltam még konkrétan egyet sem és félek hogy elbaszom és nincs több lehetőségem!
(#) laszlokunstar válasza Alien hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Fóliát tudok szerezni A4, s A5 méretben. Szeged. FX1050-emtől nemrég szabadultam meg. Ha türelmes vagy, megpróbálok szerezni fejkábelt. A monitor kábel szélességét írd meg. Futok benne 1 kört.
(#) patexati válasza Alien hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szia! Sima vékony jó minőségű tekercshuzallal össze kell kötözni ha nincs kábel nincs egyszerűbb szerintem! A huzalokat finoman össze lehet sodorni de lényeges jó fajta legyen nehogy zárlat keletkezzen..
(#) Alien válasza laszlokunstar hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
8.5mm a kábel szélessége! 0,7mm egy ér... kizárt dolog hogy én ilyen pontosan össze tudjam forrasztani!
(#) patexati válasza Alien hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Gyakorlat dolga meg persze páka.. Nekem a 0,7 mm vastagnak számít mostanság Kell egy hegyes hőszabályzós páka az nélkül neki se állj mert a fólia sem bírja! Esetleg foglalat és azt összekötni vezetékkel?? El e férne..
(#) Alien válasza patexati hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szerintem hely az van bőven! Viszont csak egy Lidl-s 30W pákám van... Ezzel szerintem nem sokra megyek! Akkor ehhez mindenképpen segítség kell mert egy hőfokszabályzós páka nem olcsó mulatság...
(#) laszlokunstar válasza Alien hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Huhhh, azt hittem szélesebb. Az Epson fejkábel elvetve.
Mennyivel kellene meghosszabbítani? A CD ROM kábele 14 mm szélességben 26 ér, 8,5 mm-en cca 16 ér van.
(#) patexati válasza Alien hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Jó az is csak legyen hegyes és ne sokáig melegítsd ..Kellene gyakorolni előtte valami hasonló kábelen..
(#) laszlokunstar válasza patexati hozzászólására (») Feb 18, 2011 / 1
 
Nem egy egyszerű dolog. A napokban volt egy esetem, 0,8 mm-ként voltak a 0,4 mm-es vezetékek. Egyenként nagyon nehéz odailleszteni, azt találtam ki, s úgy oldottam meg, hogy 0,8 mm-es injekciós tűkbe fűztem be a drótokat, s egymáshoz ragasztottam a tűket, így kaptam egy lapos vékony csövekből álló szerszámot. A tűk végéről a műanyagot előtte le kell venni. Annyi tű kell ahány ér. A tűre nem tapad az ón. Ahogy húzod a szerszámot, úgy jönnek ki belőle a vékony vezetékek, természetesen párhuzamosan, s az illesztés távolságának megfelelő távolságban.
Lehet, hogy van jobb bevált technika is.
(#) Alien válasza laszlokunstar hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szerintem olyan 4-5cm elég lenne, de nem is a távolsággal van a gond szerintem hanem a forrasztással! egyébként nincs benne csak 11ér csak az első 5 ér vastagabb és 2-é ágazik a végén! az egyik képen ha jól megnézitek tisztán látszik!
Laszlokunstar ötlete viszont nagyon tetszik, a kérdés hogy honnan lehet olyan vékony injekciós tűket szerezni és azokat mivel ragasztotta össze?
(#) Alien hozzászólása Feb 18, 2011 /
 
A másik kérdés pedig az, hogy azt hogy oldjátok meg hogy amikor összeforrasztjátok akkor nem forrad össze az egymás mellett lévő 2-3 érpár?
Laszlokunstar leírhatnád, hogy pontosan hogyan is csinálod azaz mikre kell ennél odafigyelni!
Köszönöm!
(#) laszlokunstar válasza Alien hozzászólására (») Feb 18, 2011 / 1
 
Amint előttem is leírták, jó vékony pákahegy, jó forraszanyag, s folyasztószer, valamint egy jobb nagyító, s nem remegő kéz. Műszer a forrasztás ellenőrzésére.
Tűt vehetsz a patikában, érdekes a patikus nem tudja milyen átmérőjű, de a tűre rá van írva. Ma vettem -PS2 csatlakozóban elgörbült érintkezők kiegyenesítésére kellett-, s kértem 1 mm feletti tűt, nem tudta, hogy milyen vastag, de vegyem meg a 18G-set mert az nekik a legvastagabb. Kihozta, s mutattam neki, hogy rá van írva: "1,2x40 18G".
Az első szám az átmérő mm-ben, a második a hossza, a 18G-t meg nem tudom hogy jön ki. A 0,7-es tű a 22G. Nekem most itthon a legvékonyabb a 0,5-ös.
A végükön levő műanyag színe is más, azt, hogy minden gyártó ugyanazt a színt használja-e az egyes vastagságokhoz nem tudom.
7-9 Ft/db.
A szélesebb ereken nagyobb áram megy, ezt figyelembe kell venni a hosszabbításkor!
(#) zoli2134 hozzászólása Márc 5, 2011 /
 
sziasztok

van egy LG shine telóm, és megtört a szalagkábel, hogyan tudnám helyrehozni? előre is köszi a válaszokat
(#) zsoltee0001 hozzászólása Nov 17, 2011 /
 
Ebbe a topicba már ajánlottak szalagkábel javítására ilyen filctollat
Létezik magyarországon kapható változata?
2 komponensű vezetű műgyantával nem mernék próbálkozni, kb 0,7 mm-eneként van vezetősáv.
Üdv
(#) aglia hozzászólása Nov 21, 2011 /
 
Sziasztok.
Peugeot 206 -os műszerfalának km állását jelző kvarc kijelzője papírvékony szalagkábellel van összekötve a nyákkal és sajnos a szalagkábel elvált a nyáktól légyszi segítsetek hogyan tudnám újra rögzíteni a szalagkábelt. Átlátszó papírvékony és szerintem pákával nem kellene hozzányúlnom
előre is köszönöm
(#) phr3ak hozzászólása Ápr 17, 2012 /
 
Sziasztok!

Lcd átvezető szalagkábel forrasztva/vasalva, nem tudom pontosan hogyan rögzítve a panelhoz. Néhány szegmens nem látszik. Mitől enged el ez a cucc, ez gyári hiba? Hogyan lehet javítani?
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem