Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1050 / 1171
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Akkor rakass fel egy toldót az ajtóhoz, ott ki lehet húzni és ha meg is törik a kész kábel nem olyan drága. Csak ha kihúzod, aljzat és dugó porvedő kell bele.
(#) bbb válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Toldó helyett kapásból vehetsz üveghez való fali csatlakozót is, az legalább ki is néz valahogy
Például: Link
(#) antiktelefon válasza bbb hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Jó, de a szerelőnél az biztosan nem lesz kéznél. Amúgy itt alapból felraktak egy toldót egy baromi ronda dobozban, mert hogy odáig a szolgáltató kábele és hogy azt nem szabad piszkálni...
De ha toldót rak, azt bármikor le tudod cserélni és keytone modulból kb bármit kapni.
(#) Régi motoros válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Ha veszel egyet magadnak, és megkéred, hogy "ezt rakjátok fel nekem légyszi" mikor mennek,
szerintem nem fogják azt mondani, hogy hát azt nem lehet...
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Pont erre akartam utalni
Annyi kiegészítéssel, hogy ezek a fali aljzatok szerencsére úgy működnek, mint a normál csatlakozók, azaz a szerelő pont ugyan úgy rá tudja rakni az üveg végére a nála lévő célszerszámmal.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2023
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 27, 2023 /

Na megvolt a szerelés. Lehet hozzá kapni toldót de arra nem lesz garancia. Habár arra a kis időre amig az a helyiség lesz karbantartva ki lehet bírnia sebesség csökkenést. Rá kellett jönnöm hogy a 54Mbps Wireless-G LAN PCI Card DWL-G510 elhasal de rendesen 14-19Mbit/s tud wifin keresztül. Bár a telefon is 50Mbit/s le és fel is. Ennyit tud a wifi mellett. H meg a gépnél van akkor már csak 41 Mbit/s fel és le is. Új hálókártya kell
Kábelesen még nem mértem a sebességet. Egy zte F660 az eszköz. Most ismerkedem vele.
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

802.11b/g/n még csak nem is acs a wifi rajta (és pontos info sincs az adatairól) , miért raknak fel ilyet? Milyen csomagot kaptál, ami optikán jön és ilyen fapados dobozban végződik? Mondjuk az a kártya alapján nem fogod kihasználni, de akkor is furcsa.
bbb: a szerelő nálunk és máshol is abszolút semmit nem volt hajlandó máshogy csinálni. Mert hogy a szolgáltató kábele és azt úgy kell szerelniük, ahogy leírták.
Lemezkapcsokkal a 100+ éves falra végigtűzte, 40 percig kapcsolgatta, minden tizedik fogta meg és minden tele lett éles drótkapcsokkal, meg több helyen a külső szigetelésen át lőtte. Mikor mondtam neki hagyja lógni, berakom majd a fölötte 3 centire lévő kábelcsatornába úgyis.
De hogy azt nem szabad, mert más szolgáltató csatornájába nem rakhatják. Nem értette meg azt, hogy a kaputelefon ment benne, nem más szolgáltató cucca.
(#) antikzsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Nekem tökéletesen megfelel. Igaz a wifi le 80 fel 70 Mbps max. Ezt közvetlenüla wifi mellett.
Kábelen meg elég szépen hozza a sebeséget le:249 fel70Mbps max

Most meg olyan a bajom hogy igenis megjött az igény hogy rá legyen dugva a gépre. Sárga rézkábel vagy optikai kábel hosszabbítás toldóval.
De csakis a ping miatt. 15 a wifi kábelen 2-3. Néha szoktam online játszani. Tankirtós. Amúgy többnyire filmet nézek csak a neten és jó lenne a 480 felbontás felett nézni. Ha már a monitorom szép nagy. Eddig nem tudtam mert igencsak meg volt határozva a havi adatmennyiségem.

Az internet adatai:
250 Mbps max. letöltési seb.
70 Mbps max. feltöltési seb.
(#) bbb válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Mindig a legócskább vackokat veszik meg, amit lehet és arra kérnek egyedi firmware-t. Egy darabig arra legalább figyeltek, hogy egy gyártó termékeit vegyék, már arra se, csak legyen valami. Így lesz neked ZTE, nekem HTC, a harmadiknak meg Huawei, ha egymástól eltérő időpontban kérjük a bekötést.
A szerelőkkel nekem eddig szerencsém lehetett, mindegyiket felzavartam a padlásra és egyik se hagyott ganét maga után A hivatalnál több tapasztalatom van velük, ott még jobban képesek odafigyelni és úgy csinálják, ahogy kérem, nem szoktak ellenkezni. Persze ehhez az is kell, hogy észszerű kompromisszumokat tudjunk kötni és az ő javaslataikat is meghallgassuk. Viszont az egy kicsit más kategória már, hiába ugyan azok a lótifutik jönnek ki, ott könnyebben elő tudják őket venni...
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Rezet vigyed mindenképpen.
Ha 250 csak akkor az acnak sok előnye nem lenne mondjuk, de kérdés mennyire jó a wifije. PCt alapból kábellel kell bekötni, 25-35 ezres wifi kartyák sem olyan jók 2 falon át, mint a réz.
(#) SzervízMacska válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 28, 2023 /

Az a bosszantó, hogy gigabites nethez is ilyen b/g/n-es zte szutykot sóznak a tájékozatlan ügyfél nyakába…
(#) antikzsolt válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 28, 2023 /

És még csak választani sem lehet mert nincs másik náluk. Ez a zte wifi nagyon gyenge ful fapados. Most próbálom finomra hangolni megkeresni az üres csatornát hogy legalább interferencia ne legyen. Térerőben sebességben is. 60cm vastag tégla val .s még 2 méter légtér választ el. Aztán leesik a sebesség igencsak a felére. A wifin meg nem is tudja leadni a maxot. Sajnos nem is tudom megosztani úgy ahogy akarom mert akkor valaki nagyon megjárja mert nem lesz nete.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Jan 28, 2023 /

Jó reggelt,
Van egy 2TB-os USB3-as külső HDD-m. Ha a TV-re dugom, a rajta található Led rendben világít, adatforgalom esetén villog ahogy kell.
Viszont ha a számitógépre dugom (USB3 csatiba), sohasem világít a Led, bár rendesen működik.
Van ennek valami ésszerű magyarázata?
(#) img válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 28, 2023 /

A használati utasítása mit ír róla? Sajnos nem vagyunk gondolatolvasók, hogy úgy kitaláljuk, hogy még a pontos típusszámát sem árultad el.
(#) lelkes amatőr válasza img hozzászólására (») Jan 28, 2023 /

Használati utasítást még életemben nem láttam HDD-hez, de a tipusa a képen látható ha ez segít megfejteni a Led viselkedését.

HDD.jpg

Ez egy Toshiba Canvio Basics, 2 TB-os modell? Vettem valakinek egy Canvio Advanced 2TB-osat, annak a dobozában volt valami kis sajtpapír amin az volt, hogy a folyamatosan világító fény a bekapcsolt állapotot jelzi, a villogó fény az éppen zajló adatátvitelt, a nem világító fény pedig az energiatakarékos módot. Gondolom a TV nem annyira okos, hogy leparkolja a HDD-t nem használat esetén, ezért folyamatosan aktív vagy így, vagy úgy.
(#) lelkes amatőr válasza img hozzászólására (») Jan 28, 2023 /

Ez itt épp fordítva megy, a tv el tudja küldeni alvóba, (a led világít, villog, kialszik ahogy kell) a szgépre kötve viszont mindig sötét és soha sem megy alvóba.
Bár most kiváncsiságból rádugtam a kis netbookra, ott is értelemszerűen jelzi a különböző üzemmódokat a led, tehát nem a HDD viselkedik rendellenesen hanem a nagy gép.
Napi használat szempontjából nincs vele gondom, csak érdekelt volna, hogy mi okozhatja ezt.

Lehet, egy firmware frissítés megoldja. De a helyedben én előtte biztonsági másolatot készítenék a rajta lévő adatokról, biztos ami biztos.
(#) villanyipi válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 28, 2023 /

Én csak arra lennék kíváncsi gépen melyik portban használtad, integrált vagy előlapi, ha amúgy hibátlanul működik én sem vesződnék vele legalább este a sötétben nem pislog .
(#) lelkes amatőr válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 28, 2023 /

Az integrált USB3 porton használom és mivel egyébként működik, nem szeretnék bizonytalan kimenetelü firmware frissítésbe belemenni.
Mint írtam, csak a kiváncsiság hajt, hogy miért működik különféleképp különböző gépekkel.
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 28, 2023 /

ZTE f660 routerhez kellene segítség. Portot akarok nyitni de akárhogy próbáltam nem jött össze. Már legalább 3 videót végig csináltam amit találtam hogy hogyan kell. De a port továbbra is zárva maradt. Valaki tudna segíteni ebben?
(#) zolika60 hozzászólása Jan 28, 2023 /

Sziasztok. Talán valaki tud segíteni. Vin10. A böngészőben jobb oldalt egymás fölött kis hirdetések jelennek meg. Az adblocker nem kezeli őket. Van valakinek tippje mit tegyek?
(#) Epu2 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 28, 2023 /

Az hiszem kikapcsolható a kis ablak.
(#) xxxyyy válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 29, 2023 /

Tipp: értesítésként keressél rá.
(#) bbb válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 29, 2023 /

Szolgáltató nem NATol véletlenül? Egy telefonhívást megér a dolog...
(#) antikzsolt válasza bbb hozzászólására (») Jan 29, 2023 /

Valószínűleg igen mert a modembe betekintve a NAT be van kapcsolva. A hiba is erre enged következtetni hogy másoknak is kiosztja az ip címet.
(#) antikzsolt válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 29, 2023 /

Most nézem hogy dinamikus az ip cím a szerződésben is. Na felhívom őket hátha tudok valamit tenni vele.

Hívtam a szolgáltatót NAT volt a hálózat de ki lesz kapcsolva.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2023
(#) Régi motoros válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 29, 2023 /

Tudtommal az IP cím általában mindenhol dinamikus. A fixért plusz díjat számítanak fel, ha kérik.
(#) antikzsolt válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 29, 2023 /

Nem a dinamikussal van baj hanem az hogy még az is össze van vonva nem kevés. NAT. Na mármost akkor kapok egy olyan ip címet mint ez 95.168.79.206 de még mások is ezt kapják meg.
(#) bbb válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 29, 2023 /

Akkor már csak a dinamikus dns beállítása van hátra és kész is a portnyitásod.
Következő: »»   1050 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem