Fórum témák
» Több friss téma |
szia táp biztos nem mert a vinyo elindul de azon kivül semmi nem kapcsol be a monitor és a zöld led csak világit
az a abj hogy a szerviz is csak tippeli hogy alaplapos a gép de megnézni meg csak 2 honap mulva tudná rendesen
Az egy jó jel!
CPU ventilátor felpörög!? Esetleg egy olyat próbálj meg hogy RAM kiszed és akkor mi történik azaz érzékeli e ha kiszeded a Ram-ot(sűrűn csipog)!?
nem a vinyon kivül semmmi nem pőrőg fel ezt még nem probáltam meg bár az a baj hogy most meg sem tudom probálni mert nincs nállam a gép igaz a ramnak nem hiszem hogy baja van mert elötte lett megnézve azzaz kiszedve és utánna rendesen indult a gép
joval orákkal később produkálta a hibát
Sziasztok!
Az lenne a problemam h van egy ASUS DVD/CD-RW egysegem es tegnap ota nincs kedve beolvasni semmit csak Audio CD-t. Mi lehet a gond vele szerintetek? Es vajon javithato?
Próbáld ki a következőt: gépet kikapcsolod, a CD kábeleit lehúzod, bekapcsolod újra a gépet. Ha betöltött az op.rendszer, kilépsz, a gépet kikapcsolod. A CD kábeleit visszateszed, és újra bekapcsolod a gépet, és az op.rendszer betöltése után kipróbálod a CD-t.
Nekem már egyszer bevált. ![]()
Ha csak így akar indulni, akkor rendbe kéne rakni a boot-sorrendet a BIOS-ban...
Azért, mert a gépen Vista, vagy W7 volt, melyek az MBR-t lecserélik a sajátjukra. Az XP ezzel nem tud mit kezdeni, a bootmgr-t meg többé nem találja. A telepítőlemezről indítasz egy parancssort (javítás a lemezválasztó képernyő előtt), és egy fixmbr paranccsal az NT5-szabványos MBR-t tudsz írni.
Szériahibás mind, a GeForce VGA lesz a baja. Csere a megbízható megoldás rá, magát az IC-t hevítve lehet javítani átmenetileg, de mivel nem a BGA hibás, hanem a chip-hordozó hozzávezetés, így a rework sokat nem ér.
Nem fog csipogni. nagyon kevés laptop hajlandó POST-kódokat fütyölni.
Boot-képes lemezzel (XP telepítő-CD pl) tégy próbát. Ha nem tudsz róla indítani, a meghajtó kuka. Fej átvezetőkábelét megpróbálhatod igazítani, hátha csak annyi a baja.
Csak szólj! Én most egyiket sem találom, de azon az áron bármikor rendelek még
![]()
Szia!
Nekem volt egy IBM Netvistám (a napokban eladtam)és annak hiába állítottad a boot sorrended PL:CD->HDD->LAN-ra és tettél bele telepítőlemezt nem bootolt be ,hanem elindult rendesen.De ha induláskor az F1 helyett az F12-őt nyomtad ,feljött a bootmenü,ott kiválasztottad a CDrom -ot és mát indította is a telepítőt.
Ha a POST során soká ismeri fel a cd-t, akkor úgy érzékeli, hogy nincs benne lemez, mire eljut a boot-menüig, addigra pont megtalálja. Sok lap+ODD baja ez. Pause gombbal lehet kikerülni.
Köszi. Mindenképp szólok, bár megvagyok szorulva, mert csupa olcsó és költséghatékony hobbit szeretek.
![]()
Lehet hogy én nem fogalmazok pontosan ,ez nem hiba hanem így van gyárilag, F1 BIOS setup ,F12 Boot menü.
Dydiman azt próbálta mondani, hogy a POST -ot felfüggeszted a PAUSE gombbal, de csak addig, hogy időt nyerj azért, hogy az ODD magához térjen addig, mert egy kicsit lomha. Pár másodperc után fogod (például 5 másodperc) és megnyomod ismét a PAUSE gombot, és a POST folytatódik tovább, de már akkor fogja látni a BIOS az INT 13h szakaszánál, és nem később.
![]() A lényeg egy kis idő kicsikarás a lassú ODD miatt, hogy lássa a BIOS és a CD ről, fusson le a boot szekvencia, ne pedig úgy ahogy azt te is tapasztaltad. ![]()
Szia nekem is ugyan ez volt a hiba és lapcsere lett a vége de ilyen lapot fél évig kerestem..
![]()
Hát az nem túl jó
![]() Hol találtál lapot? Gondolom ebay-en, de én ott nem találtam.
Tudom mit akart mondani, de ez mint írtam, gyárilag így van.Már a POST alatt így jelentkezik be ,tehát a képernyő aljára kiírja a választási lehetőséget.Hiába állítottál bármit a BIOS- ban hogy legyen első boot eszköz nem indult csak ha a Boot menüben beállítottad.(Tehettem a flppyt is azzal sem indult)De ez benne volt a leírásában is csak most nem találom .
Most utólag vissza gondolva volt valami gyors Boot beállítási lehetőég is és valahogy ezzel volt összefüggésben a dolog de itt egy Bővebben: Link hogy ,sok embernek meg gyűlt a baja a Boot sorrenddel (bár itt csak egy van de nincs kedvem keresgetni)
![]()
Van egy Toshiba L40 f14 notim.Az a gondom vele hogy a DVD író lencséjét kiverték ,de maga a tükör nem sérült.Lehet e külön beszerezni egy ilyen fókusz lencsét (Kollimátor) .
A rendszerben lévő eszközöknek is van inicializálási idejük, ha ezt a BIOS "nem várja meg" ami csak a gyors boot beállításnál van, ellenkező esetben a BIOS megvárja míg az eszköz befejezi az inicializálási folyamatát, és ready -val válaszol, majd a BIOS ugrik a következő unitra.
Próbaképp megpróbálnám egy másik DVD írójáét, lehet rá tudja magát fókuszálni vele, viszont, ha nem megfelelő a gyújtópontja a kollimátornak akkor neki is verődhet a lemeznek.
A helyedben, megpróbálnám egy másik DVD írójáét behelyezni, majd az összes formátumot végig próbálni ( írás / olvasás ). Jobb ötletem nincsen sajnos (esetleg egy rossz ugyan olyan DVD író).
Sajnos amik nálam vannak rossz DVD lencsék azok nagyon nagyok .Majd vadászok valahonnan egy lapos írót.
Azért köszi.
Nem, nem így van. Van pár Netvista a kezem alatt, egyiknél sem kell beavatkozni az indításba, hiszen a boot sorrend beállíthatóságának pont ez a célja. Boot-menüje majdnem minden alaplapnak van már. Ha nálad nem hajlandó butulni CD-ről, amikor az van beállítva elsőnek, akkor ott hiba van. Gondolj bele, minek van boot sorrend beállítás és mennyire életszerű az, hogy a beállított sorrend helyett F12-vel tudsz CD-ről butulni? Semennyire
![]()
Mintha valaki említette is volna, hogy szabvány m-ATX deszka lakik benne, azt a sarkon lehet találni hozzá. Vagy van valami kijelző, valami egyedi csatlakozóval az alaplapra, amihez ragaszkodnál?
Itt a BIOS-ba nem tud belépni a manusz, arról szól a téma
![]()
Ha nem találsz, szlj, van miből kitermelni
![]() ![]()
Hali!
Én hiszek neked ![]() Mivel a "manusz" azt írta hogy két XP-t is próbált, azt hittem telepíteni akart, de nem igazán érdekli a dolog úgy látom. Vidéki vagyok így nem jön be a dolog!(Hegedűs Gyula utca) ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |