Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztk
Kiprobaltam a ki es betevest a dvd olvasoval de nem hasznalt, viszon valaki irtah nezzem meg h rendszer cd-t olvaes es azt beolvassa es bootol is rola. Akkor mi lehet a gond? Csak audio cd-t es bagy ritkan adat cd-t meg rendszer cd-t olvas de dvd-t nem. Miert? Es javithati valahogyan?
Hali!
Szerintem a lézernek annyi.
Szétnéztem a városban de nincs senkinek még bontva sem. (DVD kollimátor )Jó lenne valahogy megoldani.Van valami javaslatod?
Igen, tudom hogy mATX jó bele, csak ott van neki az előlapi kijelzője amin elég sok dolgot lehetett állítgatni, tehát ha lehet ilyen lapot kapni az lenne a legjobb. De ha nem akkor sincs probléma, kijelzőt kiveszem és beteszek egy LCD-t amit rákötök a deszka LPT portája, nagyjából ugyan ott vagyok, csak ugye ha van eredeti, nem alakítom át.
Ez altalaban igy szokott lenni, ha haldoklik egy meghajto. Mivel a CD-nel sokkal nagyobbaka pit meretek mint DVD-nel, a hullamhoz ugyan az, igy a fokuszalasra erzekenyebb a DVD. Valoszinuleg eloregedett a fej.
Szia
Ezzel nem értek egyet Idézet: „a hullamhoz ugyan az” 785 nm CD 657 nm DVD 405 nm Blu Ray Így tudnak nagyobb adatsűrűséget elérni, ha kisebb a lézer hullámhossza kisebb méretű pit-eket tudnak létrehozni.
Igazad van, inkabb ugy fogalmazok, hogy lenyegeben nincs kulonbseg. Ha nem lenne jobban fokuszalt, akkor a hullamhossz csokkentes mellett csak 1 Gb lenne a lemez. (700MB*(785nm/657nm)^2=1000Mb) Raadasul tudtommal a dvd meghajtokban csak egy db lezer van es azzal kezeli mind a ket lemezt.
A DVD meghajtókban két dióda található, csak egy lencserendszerre vannak beállítva. A Blu-ray meghajtókban két lencse is van a CD-DVD-nek, meg a blu-raynek.
Hali!
Lenne két kérdésem! 1. Mi a véleményetek a Hyper-Threading procikról illetve a a teljesítményéről? 2. Egy Toshiba notiból hogy kell kiszedni a DVD írót?
Csak az első kérdés a lényeges a második megoldódott!
Igazad van. Az tevesztett meg, hogy egybetokozzak a ket lezert(persze nem mindig). Amugy a CD es CD-RW olvashato 650nm-en is (mivel a CD jol tukrozodik, igy nem szamit, hogy nem tokeletes a kioltas, a CD-RW pedig fazismodulacioval rogzit nem pitekkel), csak a CD-R nem megy(naivan azt hittem, hogy ezt 10 ev alatt mar megoldottak).
A blue-ray eseten tudom hogy teljesen kulon van a 405nm-es optika(, mivel egy kulso meg egy notebookban levo irom is), viszont mar van 1-2 gyarto akik egy optikaval is megoldjak mind.
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem h van egy merevlemezem ami ketfel;e van particionalva egy C es egy D aparticiora, a C-n van a Windows es azt megtudnam novelni analkulh ujrategyem a windowst? Kerlek irjatok!
Üdv!
PowerQuest PartitionMagic Talán vele sikerülhet! Még régebben én is csináltam de passz,hogy pontosan hogyan!
Olyasmire emlékszem, hogy "eltakarítja" az útból a fájlokat arról a partícióról, aminek a kárára a másik növekszik, jelen esetben a D:-ről.
Ha sikeres volt a méretváltoztatás, ajánlott egy defrag programot futtatni a D: partíción!
Ez is tudja, és ingyenes.
De erre tökéletesen megfelel a GParted is, ami szintén ingyenes...
Sajnos nem tudtam mit kezdeni ezekkel a progikkal mert nem tudtam mit csinaljak. A partition wizard nevu progiban megkaptam h mit kell csinalni de amikor beakartam irni h mekkora legyen a partitio nem engedte,es
a nullasokat sem engedte kijavitani.
Hoztak megnézésre egy grafikust, látható hibája nincs, feszültség alá bírom kapcsolni alaplap nélkül? Tápfeszültségeket szeretném ellenőrizni, de lehetőleg nem akarom a gépemet kinyírni.
Mármint működik-e a saját kapcsolóüzemű tápja, ha megkapja a külső 12Vos tápot, de nincs a foglalatba betéve.
Lehet, hogy megoldható, ha valahogy tudsz csatlakozni az adott érintkezőhöz: PCI EXPRESS kiosztás
Az üzenetet megkaptam, még várok, hátha valaki tud konkrétumot mondani. Másnem próba lesz, tesóm gépében.
Sziasztok.
Van 2 db Asrock alaplapom amik windows betöltésekor és az egyik az oldalon való scrollozás közben is "cicereg". Az egyik P4I65PE-M a másik K7S8XE r3 ami nem rég kezdte el. Nem a tápok csinálják a zajt, bár az egyik gépben még nem zártam ki a tápot, mint zajforrást. Szerintetek mitől ciceregnek az alaplapok? *cicereg kb 14-16kHz-n sípol
Hali!
Proci hűtő? Ilyen jó a füled, mert amit írtál a hallás felső határa. ![]()
Már próbáltam.. Mind a 2 gépben ki volt húzva a CPU hűtő. A K7S8XE a windows betöltésétől folyamatosan sípol, a P4I65PE-M az win betöltésnél egyszer utána meg ha nagy adatforgalom van az IDE vagy USB csatornákon.
Üdv!
Az alaplapon lévő stabilizátorok tekercsei adják ki ezt a hangot nagy valószínűséggel. Elengedett a ragasztásuk. Valami lakkot vagy epoxit kellene egy keveset a menetek közé applikálni. És a kondenzátorokat is érdemes szemrevételezni, lehet kiszáradóban vannak. Bár ahogy nézem nem túl sok tekercs van rajta... és az is toroid.
Próbaképp bootolj be lemezről pl Hiren's-ről hogy akkor is hallo-e?
Van egy ASUS P4P800VM-S alaplap.Nézegettem hogy hogy lehet bootolni USB-ről hát úgy néz ki hogy sehogy.De van itt valami.Van olyan hogy USB emuláció ,és ott fel van sorolva egy pár eszköz ,mint Pl Forced Floppy.HDD,CDrom.Na most ha, HDD emulációt választom akkor meg jelenik az USB a HDD meghajtók menüben ahol be lehet állítani hogy melyik lemez legyen az első bootoláskor.Kérdés fel lehet e így telepíteni egy Windowst.
Azért benneteket kérdezlek mert nem akarom feleslegesen nyúzni a pendrive-omat. Köszi
Ilyenem volt nekem is. Sőt olyan is, hogy vettem egy új vinyót, és attól nagyon visított a táp mikor a vinyó üresen pörgött.
Bár én is a vinyóra gyanakodtam először, mert csak akkor csinálta ha az rajta volt, ha az nem ,de helyette másik 2+1 cdmegh. akkor nem, ezért először én is kizártam a tápot. De aztán kipróbáltam csak a vinyót egy másik tápról, ott teljesen csöndes volt... Úgyhogy a gépemben ki is cseréltem a tápot, most teljesen jó. Azt ajánlom róbáld ki más tápokkal is a gépet.
A táp mind a 2 gépb en codegen. A P4I65PE-M-n már próbáltam tápcserét, nem változott semmi, se lehet hogy a K7S8XE-nél megérné tényleg megpróbálni a tápcserét. Lehet tényleg az alaplapi tekercsek lakkozásai adták meg magukat mert nem mai lapok...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |