Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Személygépkocsik elektronikus vezérlésű, mechanikus kilométerórái
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Hurka hozzászólása Máj 12, 2013 /
 
Tisztelt Kollégák!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a személygépkocsik elektronikus vezérlésű, mechanikus kilométeróráinak a vezérlése és maga a megjelenítő szerv hogyan működik? Valamilyen deprez-szerű megoldás, vagy szervomotor, esetleg valamilyen léptetőmotoros csoda?

Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.: Hurka
(#) GPeti1977 válasza Hurka hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Amiket ismerek azokban áttételezett bipoláris léptetőmotor van aminek a tekercspárját a kontroller kimenete hajtja közvetlenül.
(#) kaszi28 hozzászólása Máj 22, 2013 /
 
Üdv!
Én is léptetőmotorosakat láttam eddig. Üdv!Kaszi
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
(#) fapuma68 hozzászólása Máj 27, 2013 /
 
Üdv!
Én egy ilyet vettem egy piacon szóval hogy milyen autóban lehett azt nem tudom,de annak a vezérlése elég egyszerű volt mert a hátoldalára fel voltak szerelve egyessével a vezérlő elektronikák szóval ide csak egy táp és egy frekvencia kellet 12v-os felszültség szinten.Mikrovezérlővel PWM jellet csináltam ami egy tranzisztort vezérelt és az kapcsolta a 12v-t.Szépen lehetett vele tekergetni a furdulatszám mérőt és a kilóméter órát is.
De ha nincs hozzá tartózó elektronika akkor viszont neked kell a tekercsekkel olyan mágneses teret csinálnod ami a mérőórát a kívánt pozícióba tekergeti.Ezt a tekercsekre esőáram erősségel illetve a földhöz képest negatív vagy pozitív feszültségek tudod befolyásolni.
Ehez szükséges van a tekercs számától függően H-hidakra amit pwm jelelt hajtasz így megoldotta feszültség szabályzás ami elméletben működhetne is.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem