Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szendvicssütőből nyák készítő berendezés
Lapozás: OK   2 / 4
(#) andras1 válasza elektromos hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
hát gyerekek gratulálok. de tényleg. az emberi leleményesség ( ezenbelül a magyar kiemelkedően) határtalan.) ez az egész nyákgyártási projekt a laminálóval, meg most a szendvicssütővel olyan szintre kezd fejlődni, hogy sztem az amatőr építgetők száma jelentősen meg fog nőni.mert azért valjuk be sok embernek a nyákgyártási procedúra volt eddig a visszatartó erő. mindenkinek gratulálok aki ezkben a fejlesztésekben pénzt időt nem kímélve fejleszt. remélhetőleg a fejlesztések végén mind ez mind a laminálós módszer komplett cikket szül.

(#) lutyii válasza elektromos hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Csak gratulálni tudok ehhez a "találmány"-hoz!

Úgy tűnik most már nekem is be kell újjítanom egy szendvicssütőt.

(#) patexati válasza elektromos hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Szia elektromos! Lenne egy javaslatom azt vagy kipróbálod vagy nem! Szóval én valami gumit is tennék a fémlapok és a nyák közé így az egyenletlenségeket ki lehetne küszöbölni és a hőt is jól elosztja nem melegíti jobban sehol sem és nem lapítja szét a nyomatot! Kicsit büdös lesz az elején de majd kiég ha szrezel valami olyan gumit mi bírja a 150 fok körüli hőfokot!
(#) elektromos hozzászólása Feb 12, 2010 /
 
Nagyon köszönöm az hozzászólásokat!
(#) elektromos válasza patexati hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Szia!
Írtam, hogy vettem szilikon gumit, de nem vettem észre számottevő változást. Persze jobb rajta dolgozni, és így már a felső lemezt is fixre tudtam szerelni. A használat nagyon egyszerű, de előtte ki kell kísérletezni, hogy a festékpornak mennyi idő kell arra, hogy kissé rá ragadjon a festék a nyákra.
Nálam kb. 3 perc, addigra a nyák egyenletesen felmelegszik, majd felnyitom a sütőt, és óvatosan papír zsebkendővel rá simítom a panelra a festéket. Érdemes papír zsepit használni, mert az csúszik a legjobban a nyákra rátett papíron (filmen). Ha meg simogattuk egy kicsit, akkor fordítsuk meg a panelt, és azt is simogassuk meg (ez csak akkor kell, ha két oldalas nyákot készítünk. A jó simogatást meghálálja, majd meglátjátok! Vigyázunk a nyák megfogásával, mert bent a felnyitott sütőben dolgozunk, mert így, míg az egyik oldalt simogatjuk, addig alulról melegíti a nyákot. Így biztosítjuk a panelt, hogy egyenletes hőmérsékleten maradjon minden pontja a panelnak. Vasárnap teszek fel képeket a teljes folyamatról. Egy komplett CNC vezérlést csinálok, mely már túlesett az első próbákon, de mindig találok valamit rajta, mivel lehetne még jobb.
(#) elektromos válasza lutyii hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Ne vegyél szendvics sütőt, mert a rokonságodban biztos találsz egy ráunt darabra. Az enyém is így lett.
(#) lutyii válasza elektromos hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 

Hmmm.... mondasz valamit.

Köszi az 5letet!
(#) Ktulu válasza elektromos hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
A suto nem kapcsol le egy bizonyos hofok elerese utan?
(Talan a fotok helyett egy video tobbet mondo volna.)
(#) elektromos válasza Ktulu hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Igen, lekapcsol. Így 155-175 fok között lesz egy darabig, de mire kikapcsol, addigra a nyákunk is kész.
Sajna nincs videó kamerám, pedig gondolkodtam én is, hogy a kezdetektől a végéig bemutatom, hogy miről is van szó. Tulajdonképpen nem igényel semmi tudást, csak egy kis gyakorlatot. Tovább tartott kiagyalni a szendvicssütőt miként lehet erre használni. A kezdetekben felrakott képek is bizonyítják, hogy az FT232RL típusú IC-vel készített nyákom elsőre sikerült. Aki nem látott még ilyen pici IC-t az nézze meg az adatlapját. Mivel rég óta használtam laminálót van összehasonlítási alapom. Akkor kezdem az előnyökkel: ha sikerül, akkor ingyen is kaphatunk valamelyik rokonunktól; amúgy 3500Ft (célszerű olyat venni, melyet én is használok, a feltett képeken látszik); nem kell semmilyen plusz elektronika, csak bedugod a konnektorba és használod; meg van oldva benne a hőfok szabályzó, és a védő földelés is. Szinte tönkretehetetlen, ha mégis, akkor keresel egy másik rokont. Nem foglal sok helyet, mert becsukod a fedelet és bárhova könnyen befér. A marató edényt ráteszed, melybe először a papírt áztatjuk le, ez ebben az esetben melegíti a vizet, és így hamarabb lejön a papír; utána kiöntjük a vizet, és mehet bele a T150-es gyorsmarató a tálkába, melyből csak annyit teszek bele, amely éppen, hogy ellepje a nyákot. Ezt is feltehetjük a még meleg sütőre és így a marató anyagot is melegíti, és ez is gyorsabban fog marni, mert 40 fokra fel tudja melegíteni, a kihűlő félben levő sütő. Tehát így egy komplett nyákkészítő berendezéshez jutunk.
Hátrányok: legalább 3 percig melegíteni kell a panelt
(#) kaqkk válasza elektromos hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Próbáld ki : a műnyomó papír helyett az öntapadós tapéta hordozóját ! Nem kell áztatni mosogatni , ha
kihűl a nyák egyszerűen lehúzható a panelról ! Így még egyszerűbb a munka (kimarad az áztatás dörgölés)
sütés után két perccel már mehet a maratóba .
(#) elko2 válasza elektromos hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Helló.
Szeretném kérdezni hogy ebben a szendvicssütőben alul és felül is van e melegitő,vagy csak alul?
(#) andras1 válasza elektromos hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
üdv

2 kérdés

1. mekkora a max nyákméret ami gyártható?
2. milyen eljárással ónozod a nyákjaidat?

(#) pumoka válasza elektromos hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Figyelj már! Azt írtad,hogy kell 10 perc hogy a szendvics sütő bemelegedjen aztán a nyák behelyezése után szintén 10 perc és kész a nyák.Hány W-os a szendvics sütő?
(#) elektromos válasza elko2 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Szia!
Ez jó kérdés, de szerintem alul is, felűl is majdnem egyforma meleg. Tehát alul és felűl is kell fűtenie. Még nem szedtem szét.
(#) elektromos válasza andras1 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
KB. 20 X 12cm-es nyák készíthető vele elméletileg, mert ekkora a belső méret. Bár idáig 10X8cm-es volt a Max nyák méret, amit csináltam vele. Ónozásra én a TN160-as kémiai ónozót használom.
(#) elektromos válasza pumoka hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Hát igen! Ez a kezdetekben volt, mikor még nagyon az elején voltam vele. Feldobtam ide egy témát, melyre senki nem reagált olyan szinten, hogy kipróbálta már. Egyedül küzdök vele, bár néhányan adtak jó tanácsokat. Amúgy 700W-os, de az alulapot azért át kell melegítenie, ezt ne felejtsük el. Cserébe sokáig meleg is marad.
(#) Piszkos hozzászólása Feb 14, 2010 /
 
Nagyon ötletes, én is kifogom próbálni! Van egy kontakt grill nevű szerkezet, ha van elfekvőbe otthon szerintem érdemes kipróbálni, hasonlóan működik mint szendvicssütő, de kb 20x30 centis felülettel.
(#) elektromos válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Én is gondolkodtam ezen az öntapadós fólia hordozón, mert olvastam már róla. Nem tudom, hogy a nyomtatóm viszi-e majd, mert a 100mg-os már sokszor begyűrődik
(#) elektromos válasza Piszkos hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Sok sikert a próbához! Ekkora nyákot, nem tudom, hogy csinálod meg, főleg két oldalas kivitelben. Egy próbát megér. Én nem egy sorozat gyártó megoldást mutattam be, hanem ha valakinek nincs más kéznél, és nyákot kell készíteni, ez is egy jó alternatíva, a többi jó megoldáshoz hasonlóan.
(#) pumoka válasza elektromos hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Szia!
Hány W-os a szendvicssütő?
(#) moltam válasza pumoka hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
700W.
(#) pumoka válasza moltam hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Akkor ezt Te a vasalásos nyák készítés helyett csináltad?
(#) hapro válasza elektromos hozzászólására (») Feb 15, 2010 /
 
Tegnap találtam meg a topicot, és nagyon jó ötletnek tartom ezt a nyák készítést.
Van otthon egy hőfok szabályzós változatom, beszerzek hozzá ALU lapokat, és máris sütögetem a nyákjaimat.
Gratulálok az ötlethez!
(#) elektromos válasza pumoka hozzászólására (») Feb 15, 2010 /
 
Igen! A vasalós technikánál ez valamivel kellemesebb használatot biztosít. Mivel lusta vagyok vasalgatni, ezért ez jobban tetszik. Persze, ha minél többen neki állnának megépíteni, és mindenki elmondaná a tapasztalatát, akkor lehet a 0.1mm-es vonalvezetést is meg lehetne oldani, persze ehhez már bele kell nyúlni egy kicsit a hőfok szabályzás részbe is. De mint írtam, ezt nem tömeggyártásra készítettem, hanem gyorsan összedobni egy nyákot. Persze ez is olyan minőségű, mint a vasalós, vagy a laminálós megoldással készített nyák.
(#) pumoka hozzászólása Feb 15, 2010 /
 
Ezzel nekem csak annyi gondom van hogy 2x10 percet kell várni mire kész a nyák. A vasalásnál 4-5 perc és kész, s utána ruhákat is tudok vasalni.)
Mondjuk a tiéd jobb mert közben tudsz szendvicseket is gyártani ha időközben megéhezel.)
Amúgy ötletes! Gratula!
(#) watt válasza pumoka hozzászólására (») Feb 15, 2010 /
 
Vasalóval kétoldalas nyákon nem könnyű készíteni, mert csak az egyik oldalát tudod melegíteni, és igazából a hőfokot igen pocsékul lehet beállítani.
A szendvicssütős megoldásnál mindkét oldal melegíthető, és a hőfok szabályzást is van értelme megoldani. Hátrány, hogy nem nyomja le a festéket, így könnyen megfolyósodhat.
A lamináló nagy előnye, hogy mindkét oldalt melegíti és nyomja. Hátránya, hogy ha elsőre nem tudja jól letapasztani a festéket, akkor a papír feltépheti, miután kiért a hengerek közül. De ezt a sebesség beállításával meg lehet oldani.

Én azt gondolom, mindhárom technikával lehet normál nyákokat készíteni, a laminálóssal annál finomabbakat is.
(#) elektromos válasza watt hozzászólására (») Feb 15, 2010 /
 
Így van, ahogy írod! De a nyomást is meg oldottam, mert az alsó részére a sütőnek duplán tettem a szilikonlapot. Tehát így most már nagyobb értelme van a szilikonnak. Alul és felül is nyomja. Persze az át dörzsölgetést nem szabad kihagyni, mert az a lelke, mert így biztosabban átragad a festék a nyákra. Amúgy amikor lamináloztam, akkor is többször át dörzsölgettem a papírt. Nem bíztam a véletlenre.
(#) elektromos válasza pumoka hozzászólására (») Feb 15, 2010 /
 
Nem értelek! Miért olyan sok az a pár perc, amíg felmelegszik a sütő? A vasaló sem sokkal előbb melegszik fel, de itt 2 oldalt fűtesz, nem egyet, mint a vasalónál. Már írtam, hogy egy komplett nyákgyártást meg tudsz csinálni ezzel az egy készülékkel, kivéve a fúrást, és a beültetést. Én elindítom a felmelegítést, és míg vígan melegszik a sütő, addig kinyomtatom a filmet, leszabom a nyákot, és lecsiszolom. Mire ezekkel végzek, beteszem a nyákot, várok kb. 3 percet felnyitom a sütőt megdörzsölöm lágyan a felül levő részt, majd a tetőt nyitva hagyva meg fordítom a nyákot, és azt is át dörzsölöm. Várok, fél percet majd újra megfordítom a nyákot, újra át dörzsölgetem, és utána megint átfordítom, és megint át dörzsölöm. Tovább tartott leírni, mint megcsinálni.
(#) zsel55 hozzászólása Feb 17, 2010 /
 
Sziasztok. szerintetek fénymásolt rajzokat is lehet evel a modcerel lemezre sütni? Vagy csak a lézernyomtatottat.
(#) elektromos válasza zsel55 hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Egyszerűen ki tudod próbálni. Keress egy vasalót, és ha azzal sikerül, akkor a sütővel is menni fog.
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem