Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szünetmentes táp építése
 
Témaindító: trtk, idő: Márc 6, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 6
(#) erbe válasza ancsusz hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Ekkora teljesítményűeknél már nem biztos, hogy 24 V-os az akkucsomag. 36 vagy 48 V-os lehet, azaz 3-4-szer 80Ah. 1500 W terheléssel ~2 óra.
(#) erbe válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Asztali PC-ket említett. Biztos nem ok nélkül. Tervező munkahely, könyvelés...
Egy laptop billentyűzetén nem lehet dolgozni. Belehülyülne a szegény szabvány billentyűzethez szokott dolgozó.
(#) 20sz Jófiú válasza erbe hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Emiatt említettem is a külső (vezeték nélküli) billentyűzetet és egeret.
(#) ancsusz hozzászólása Dec 14, 2017 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítő hsz.-eket.Úgy látom, a két "szünetmentes -táp-os"fórumon bőven van átjárás, de az elején azért írtam mind a kettőre mert nem tudtam melyik a "pörgősebb"
Köszönettel:Ancsusz!
(#) tyraw hozzászólása Máj 29, 2022 /
 
Sziasztok,
Szünetmentes tápellátásra lenne szükségem - gondolataim vannak, hogyan oldjam meg a feladatot, de kicsit bizonytalan vagyok benne.
A rendszer: két kefés DC motor mozgatásával garázsajtó mozgatása a feladat, amik viszonylag nagy áramot (>10A) is felvesznek pillanatszerűen. 5-6 nyitás-zárás ciklusra szeretném, hogy legalább megoldott legyen a szünetmentes ellátás áramszünet esetén is.
Az eddigi ötletem alapján valamilyen 12V (nominál) áramforrást használnék, a fogyasztókkal (vezérlő elektronika, adó-vevő, motorok) párhuzamosan kötve a 12V akkumulátort, amit csepptöltés szerűen mondjuk 13,2V-on tartana a táp.
A hibát ott látom ebben az elgondolásban, hogy bár talátlam ipari kapcsoló üzemű tápokat, amiknek ilyen kimenete van, bizonytalan vagyok abban, hogy reagálna a rendszer amikor a motorok áramfelvétele megugrik, és mondjuk az akku sem 100%-os töltöttségű.
Jó lehez az elképzelés, vagy más irányba keresgéljek?
(#) erbe válasza tyraw hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Az akkumulátort 13,8 V-on kell tartani. Ehhez elég egy kisebb trafó töltő IC -vel, vagy 13,8 V-ra beállított áramvédett stab. IC-vel.
Nem kell aggódni, mindkettő 1,5 A-re le van korlátozva. A motorindulás néhány másodperce nem fogja megviselni.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2022
(#) Gafly válasza erbe hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Én régen mindig azon aggódtam, hogy ha elmegy a hálózat, akkor az akku "hátulról" tönkreteszi az töltő elektronikát, vagy az elektronika leszívja az akkut. De a linkelt példánynál ezt már megoldották:
Idézet:
„The main feature is a reverse leakage current (Max 10 µA at TJ = 0 to 40 °C VI = floating and VO = 13.7 V).”
(#) erbe válasza Gafly hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Egy akármilyen olcsó kommersz automata töltőnél ez alapkövetelmény. Általában előírás, hogy először az akkura tesszük, majd bedugjuk a konnektorba. "Occsó" kínai regeneráló aut. töltő szépen kiírja, mennyi van az akkuban, hálózatra kapcsolva elkezdi tölteni. Ha túl gyorsan emelkedik a feszültség, visszaveszi az áramot. Túlterhelni nem lehet, mert korlátoz. Persze a kijelző miatt több a fogyasztása, ezért nem ilyent javasoltam.
(#) xitibi hozzászólása Dec 16, 2023 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy transzformátort a következő felirattal UCBL100-500.
Mit lehet tudni erről ? valakinek egy leírása nincs hozzá?
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2023
(#) Gafly válasza xitibi hozzászólására (») Dec 16, 2023 /
 
Van hozzá képed?
(#) xitibi válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2023 /
 
Szia. Igen
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2023
(#) JoeA hozzászólása Máj 22, 2024 /
 
Sziasztok!

Nem találtam hasonló hozzászólást, így itt talán megfelelő helyen van.

Szünetmentest szeretnék egy mini szerverszekrényhez amiben 2db 1 literes miniPC és egy SOHO router/switch üzemel. A PC-k maximális teljesítményigénye 135W darabonként és 19V-ot várnak táp oldalról, míg a routerek/switchek általában 12V 2-5 ampert kérnek. Ez ugye a maximális fogyasztás, jellemzően nem a maximális terhelésen járnak a gépek, a nap nagy részében épp csak üresjáraton.
Amit szeretnék az több eset együttese, ezek a következők:
Ne legyen felesleges feszültségkonverzió, tehát a kimenet max 24V.
A bemeneti oldalon fogadjon hálózati feszültséget és lehessen más egyenfeszültségű forrásról is táplálni (solar, szél, autógenerátor, bármi ami megfelelő teljesítményű feszültséget tud szolgáltatni).
A tároláshoz szívem szerint a LiFePo4 akkukat használnám. A cél az, hogy amennyire csak lehetséges "ingyen" üzemeljen, a hálózati feszültség csak biztosítékként játsszon szerepet a kapcsolásban. Ez az "ingyen" azért fontos, mert ezek lesznek a sokadik backup (mert ugye egy backup nem backup) szervereim egy olyan helyen ahol nem szeretném ha a folyamatos üzem jelentősen megemelné a háztartási fogyasztást.
Foglakozott már valaki hasonló gondolattal?
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem