Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szünetmentes táp javítása, élesztése
Lapozás: OK   35 / 35
(#) Egri Frédi válasza tailor hozzászólására (») Ápr 15, 2020 / 1
 
Ritka hülye megoldás ...
Ha egy áramszünet alkalmával lemerülnek az aksik, akkor csak 2 újjal lehet újraindítani ? Nem mindenki jártas a témában és a "szakemberek" szeretik levenni a hozzá nem értőket.
(#) erbe válasza Egri Frédi hozzászólására (») Ápr 16, 2020 / 1
 
Idézet:
„Ha egy áramszünet alkalmával lemerülnek az aksik,”

Az UPS nem engedi túlmeríteni az akkukat. Így ha visszatér a hálózat, máris kezdi a töltést. Ellenben ha az UPS a raktárban hányódik hosszabb ideig, lehet, hogy úgyis új akku kell bele.
Új akkuk éveket is kibírnak a raktárban töltés nélkül. Ellenben a szünetmentesben már nem biztos. Kérdés, melyiknek milyen a felépítése. Ha hardver - kapcsoló választja le az akkukat a panelről, akkor igen. De ha valami figyelő áramkör, akármilyen kicsit, de fogyaszt, már bizonytalan.
(#) atgyuric hozzászólása Máj 31, 2020 /
 
Sziasztok!

Van 2db APC BE-550G-GR szünetmentesem. Mindkettőnek ugyanaz a problémája, folyamatosan sípolnak. https://surdu.me/2019/09/03/fix-apc-es700-constant-beeping.html
Ez a panel van benne. Itt találtam leírást a javításra. Kiszórtam a 22µF kondikat, de ugyanúgy sípolnak. Szerintem típushibájuk ez ezeknek ez. Valaki javított már ilyet? Nem dobnám ki őket, mert szerintem javíthatók. Esteleg valaki javított már ilyeneket? Köszi, előre is a segítséget.
(#) baloghvl hozzászólása Jún 23, 2020 /
 
Sziasztok!

Hozzám került egy szünetmentes ami nem indítható. Mivel eleinte aksiról még indult, és van rajz is úgy gondoltam, hogy érdemes lehet foglalkozni vele. Tartalékként volt elrakva működőképesen...

Mivel nem vagyok a szünetmentesek szakértője, így kérdezném, hogy van-e valahol valami jó leírás ezekről? Mivel igazából azt sem tudom minek kellene történnie. Mivel az inverter rész aksiról működött, 5V 12V megvolt és a kimeneten is volt feszültség, gondolom a vezérlés és a fetek jók. A 4 egymás melletti relé környékén kellene vizsgálódni. De mit kellene nézelődni? Hogyan kellene ennek működnie?

Köszönöm előre is a segítséget!
(#) 187BodyGuard hozzászólása Aug 28, 2020 /
 
Sziasztok!

Adott egy TRAKIS ABVS-250-es Szünetmentes tápom a következő hibával:
Hálózatról áram alá helyezve a túlfeszültség jelző LED világít rajta (bemenetére 215-220V van kötve egy leválasztó trafóról) illetve ha lekapcsolom a hálózatot akkor elindul az inverter de 380V-ot ad ki a kimenetén. Valaki mókolta már mert nincs bekötve az inverter trafójának közép leágazása sehova, a mért feszültséget ennek az akkura kötésével végeztem. Gyakorlatilag ott fityegett benne amikor vettem a készüléket. Szeretném megcsinálni de nem találtam hozzá sehol sem rajzot, az jelentősen lerövidítené a javítást. Van esetleg valakinek hozzá?
Az invertere 6db TO-3-as BDY73-as tranzisztorból áll (2N3055-el még talán jobb is lenne)

Esetleg valakinek van kapcsolási rajza hozzá?

Előre is köszi!
(#) 187BodyGuard válasza baloghvl hozzászólására (») Aug 28, 2020 /
 
Én javasolnám első körben az átkondizását, az esetek 99%-ban szokott az baj lenni a kisebb műanyag házas "gagyibb" szünetmenteseknél. Nekem is volt ilyen típus amit írsz és kondi csere után hibátlanul üzemelt! Ha azt akarod hogy sokáig menjen akkor 105-125C Kondikat tegyél bele, és feszültségre érdemes jóval felül méretezni őket.
(#) Joe_001 válasza erbe hozzászólására (») Aug 29, 2020 /
 
Szia!
Ha valóban jó az az áramkör. Kiadás előtt tesztelni szoktuk. Ha jól emlékszem a lekapcsolás 11 V-nál. (12 V névl fesz akkunként.) Amúgy az akksi csepp töltésen volt használaton kívül, feszültség alatti állapotban, ólom akkunak ez ideális.
A volt cégem fél évesnél idősebb akkut nem adott ki a rá vállalt 2 év garancia miatt.(A géppel együtt.) A gyártó nekünk 3 évet adott...
Viszont ez használt szerkezet.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2020
(#) erbe válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Aug 29, 2020 / 1
 
Valahol megvan még. Nem bíztatlak a felújítására. Online szünetmentes, elég jelentős az üresjárati teljesítményfelvétele is. A hatásfoka sem veri a maiak szintjét. Egy huszonéves APC Smart 600-as sokkal többet ér. Ráadásul nem vinnyog a füledbe naphosszat.
(#) kzozo hozzászólása Pé, 8:20 /
 
Sziasztok. Egy EATON NOVA AVR 1250-es szünetmentes táp a következő hibajelenséget produkálja: Bekapcsoláskor elindul, majd pár másodperc múlva elkezd sípolni, és a piros LED világítani. A leírása szerint ez "Internal failure"-t jelent. Panelt átnéztem: összes tranzisztor, FET, dioda jók, kondenzátorok ESR-re rendben vannak. Akksikon külön-külön ~12,5V-ot mérek. Van valakinek ötlete, mit nézzek még meg?
Előre is köszi.

AVR 1250.jpg
    
(#) adapter válasza kzozo hozzászólására (») Pé, 10:07 /
 
Ennek a típusnak nem ismerem a lelkivilágát, de én megnézném az akksikat terhelve, pl. itt van az aszatlomon olyan akksi melynek üresjárási feszültsége 12,3V, de amint ráteszek egy 12V/5W-os izzót, bezuhan 3V alá...
(#) kzozo válasza adapter hozzászólására (») Pé, 12:15 /
 
Megnézem, de a gyenge akksit külön LED-del jelzi. Esetleg akksi helyett megnézem külső táppal.
(#) Joe_001 válasza kzozo hozzászólására (») Szo, 9:25 /
 
Szia!
Ezt olvastad?
Az új akksikat egy 22-47 Ohmon szoktuk ráadni az UPSre mert a biztit kiütheti a booster kondi töltőárama. Ez a az Effektákban 5db T5 bizti szokott lenni, a panelra vannak forrasztva párhuzamosan.
A hibajel belső fesz hibára utal.
A hozzászólás módosítva: Szo, 9:27
(#) kzozo válasza Joe_001 hozzászólására (») Vas, 7:45 /
 
Megoldódott. A ventilátor kapcsolótranzisztora szakadt volt, ez miatt nem forgott, a vezérlés nem kapott fordulatszám jelet, és leállt hibával. Tranzisztor csere után minden működik.
Következő: »»   35 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem