Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem az a kapcsolás kell működjön. Mi között csinálsz zárlatot?
Lehet hogy hülye kérdés de a vezérlés alatt mit ért a rajz?
Mit kell oda kötni?
sziasztok!
lenne 1 problémám! csináltam 1 erőködőt tda7375ös icvel és az a bajom van vele hogy nem szól! 12volt van rákötve, üzemjelző led is rajta van és világit de nem szól! mikor a kapcsoló szállat kötöm a 12+ra akkor a hangszóró pukkan picit,a led világít, mikor szétkapcsolom akkor is picit pukkan és a led halványan alszik el!(ebből azt tapasztalom hogy jó de még sem szól!)ellenőriztem a kötéseket és mindenhol jó az érintkezés! mi lehet a hiba? előre is köszönöm!
Hali!
...és a St-by bemenetet hová kötötted? (arra gondolok, ami helytelenül "Stad-by"-nak van írva) +tápra...
Helló!
a +12re és igy be is kapcsol(világít a led,és pukkan a hangfal) de nem szól! de miért?
Ki van égve a végfok. Ez nálam akkor jelentkezett mikor egyszer fordítva tápláltam be véletlenül..
hát nem tom pedig én jól kötöttem be a tápra!
Ha kattan, ún amikor a tápot ráhelyezed, és ugyancsak de kisebbet mikor leveszed a tápot róla, akkor 99.9%, hogy az a végfok IC (TDA7375) ki van égve. Másik meggyőző jelenség, hogy mikor ráhelyezed a tápot egy kisebbet szikrázik a vezeték, teahát nagyobb áramot vesz fel mint normál esetben. (persze feltételezem, hogy jól építetted meg ezt a kis kapcsolást)
Hello!
Az a helyzet, hogy megépítettem egy TDA 7375-ös IC-vel a sztereo erősítőt, de nem működik. Azt tanácsolták, hogy a stand by lábat hagyjam ki. Így is tettem, de ugyanúgy nem csinál semmit. A nyákon nincs szakadás, se forrasztási hiba. Nem tudom mit tegyek. Itt a leírás: http://elektron.uw.hu/elektro/hang/tda7375/tda7375.htm Nagyon kéne a segítség! Előre is köszönöm!
Szia!
Ha kihagyod a standby-t akkor az kösd egy 10K-s ellenállással a +-ra! Üdv!
Szia!
A stand by lábat egy 10Kohm-os ellenálláson keresztül +Ut-re kell kötni! Megelőztek!
Heló.Fő az ember feje ilyenkor, de lehet h., rossz az IC,vagy a rajz rossz ami szerint építetted.A bekötése ennek az IC-nek nagyon egyszerü.Próbáld meg légkötéssel egyszerü drótokkal bekötni.A stand by funkció müködik ha 10 kiloohm-mos ellenálláson keresztül kapcsolod a tápfeszültséghez ami 14,4 volt.Ennek az IC-nek még a hídba kötése is megvan.Nekem van ilyen erösítöm és jól bírja.Szabee
csóvan egy 8 ohm 150 wattos somogyi mélysugárzóm
további adatai : zenei teljesítmény :80 watt : névleges teljesítmény :50 watt : frevencia átvitel :50-5000hz :érzékenység:89 dB :kónusz:meg erősített papír :lengőtekercs :1.5". 2rétegű :csévtest:aluminium :mágnes súlya 20 Oz ládát szeretnék hozzá építeni mekkora az ideális láda méret hányszor hanyast csináljak haebben tudnál segíteni + kösszönném
Cső!
Ezt nézd meg!
Nagyon köszönöm mindenkinek!
Csak hétvégén tudom kipróbálni, mert csak akkor vagyok otthon, de előre is KÖSZÖNÖM!
Nagyon szivesen csak legközelebb nekem add a pontot
Nincs mit! Gondoltam Somogyihoz jó lesz!
Szia!
Ha hazaértél, kipróbáltad kérlek írd le, hogy szerinted jól szól-e és érdemes-e megépíteni...mert ha igen, akkor elkészül nálam is! Előre is kösz, üdv: Abu.
Szia én is megépítettem és szerintem állatul szól és a két db 30cm-es kevlár hangszórómat szépen hajtotta. Én azt a kapcsit építettem meg amelyik az adatlapjában szerepel.Szerintem megéri megcsinálni. Jó munkát hozzá
Üdv : Dempsey!
Kösz a gyors választ, van egy bontott tápom meg valami porosodó hangfalaim, meg egy friss kivezérlésjelzőm! Ha megépítem és összepászítom így az egészet...asszem egész jó kis erölködőm lesz!
Hello!
Megint én vagyok, és rájöttem, hogy rosszul írtam le nektek ezt. Én teljesen ugyanúgy csináltam meg az erősítőt, mint ahogy a fent leírt oldalon van. Szóval megcsináltam a stand by lábat is, csak a feszültséget nem adtam rá. Tehát ugyanúgy szedjem ki az összes kondit és ellenállást, és csak kössem be 1db 10kohm-os ellenállásal, vagy akkor másként kell?? Nagyon megköszönném ha valaki rakna fel nekem egy olyan rajzot, ami működik, és nincs a stand by lábon kondi! Előre is köszönöm! nézzétek el nekem ezt KEZDŐ VAGYOK! mégegyszer köszönöm!
Szia!
Semmi más nem kell csak egy 10K-s ellenállás a stanby lábtól a pozitív tápfeszhez a többi alkatrészt vedd ki!
Hello!
Nagyon köszönöm a segítségedet! Ja és a válaszom az utolsó kérdésre: IGEN működik! |
Bejelentkezés
Hirdetés |