Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem az a kapcsolás kell működjön. Mi között csinálsz zárlatot?
Lehet hogy hülye kérdés de a vezérlés alatt mit ért a rajz?
Mit kell oda kötni?
sziasztok!
lenne 1 problémám! csináltam 1 erőködőt tda7375ös icvel és az a bajom van vele hogy nem szól! 12volt van rákötve, üzemjelző led is rajta van és világit de nem szól! mikor a kapcsoló szállat kötöm a 12+ra akkor a hangszóró pukkan picit,a led világít, mikor szétkapcsolom akkor is picit pukkan és a led halványan alszik el!(ebből azt tapasztalom hogy jó de még sem szól!)ellenőriztem a kötéseket és mindenhol jó az érintkezés! mi lehet a hiba? előre is köszönöm!
Hali!
...és a St-by bemenetet hová kötötted? (arra gondolok, ami helytelenül "Stad-by"-nak van írva) +tápra... ![]()
Helló!
a +12re és igy be is kapcsol(világít a led,és pukkan a hangfal) de nem szól! de miért?
Ki van égve a végfok. Ez nálam akkor jelentkezett mikor egyszer fordítva tápláltam be véletlenül..
![]()
hát nem tom pedig én jól kötöttem be a tápra!
Ha kattan, ún amikor a tápot ráhelyezed, és ugyancsak de kisebbet mikor leveszed a tápot róla, akkor 99.9%, hogy az a végfok IC (TDA7375) ki van égve. Másik meggyőző jelenség, hogy mikor ráhelyezed a tápot egy kisebbet szikrázik a vezeték, teahát nagyobb áramot vesz fel mint normál esetben. (persze feltételezem, hogy jól építetted meg ezt a kis kapcsolást)
Hello!
Az a helyzet, hogy megépítettem egy TDA 7375-ös IC-vel a sztereo erősítőt, de nem működik. Azt tanácsolták, hogy a stand by lábat hagyjam ki. Így is tettem, de ugyanúgy nem csinál semmit. A nyákon nincs szakadás, se forrasztási hiba. Nem tudom mit tegyek. ![]() Itt a leírás: http://elektron.uw.hu/elektro/hang/tda7375/tda7375.htm Nagyon kéne a segítség! ![]() Előre is köszönöm! ![]()
Szia!
Ha kihagyod a standby-t akkor az kösd egy 10K-s ellenállással a +-ra! Üdv!
Szia!
A stand by lábat egy 10Kohm-os ellenálláson keresztül +Ut-re kell kötni! Megelőztek! ![]()
Heló.Fő az ember feje ilyenkor, de lehet h., rossz az IC,vagy a rajz rossz ami szerint építetted.A bekötése ennek az IC-nek nagyon egyszerü.Próbáld meg légkötéssel egyszerü drótokkal bekötni.A stand by funkció müködik ha 10 kiloohm-mos ellenálláson keresztül kapcsolod a tápfeszültséghez ami 14,4 volt.Ennek az IC-nek még a hídba kötése is megvan.Nekem van ilyen erösítöm és jól bírja.Szabee
csóvan egy 8 ohm 150 wattos somogyi mélysugárzóm
további adatai : zenei teljesítmény :80 watt : névleges teljesítmény :50 watt : frevencia átvitel :50-5000hz :érzékenység:89 dB :kónusz:meg erősített papír :lengőtekercs :1.5". 2rétegű :csévtest:aluminium :mágnes súlya 20 Oz ládát szeretnék hozzá építeni mekkora az ideális láda méret hányszor hanyast csináljak haebben tudnál segíteni + kösszönném
Cső!
Ezt nézd meg!
Nagyon köszönöm mindenkinek!
Csak hétvégén tudom kipróbálni, mert csak akkor vagyok otthon, de előre is KÖSZÖNÖM! ![]()
Nagyon szivesen csak legközelebb nekem add a pontot
![]()
Nincs mit! Gondoltam Somogyihoz jó lesz!
![]()
Szia!
Ha hazaértél, kipróbáltad kérlek írd le, hogy szerinted jól szól-e és érdemes-e megépíteni...mert ha igen, akkor elkészül nálam is! ![]() Előre is kösz, üdv: Abu.
Szia én is megépítettem és szerintem állatul szól és a két db 30cm-es kevlár hangszórómat szépen hajtotta. Én azt a kapcsit építettem meg amelyik az adatlapjában szerepel.Szerintem megéri megcsinálni. Jó munkát hozzá
![]() Üdv : Dempsey!
Kösz a gyors választ, van egy bontott tápom meg valami porosodó hangfalaim, meg egy friss kivezérlésjelzőm! Ha megépítem és összepászítom így az egészet...asszem egész jó kis erölködőm lesz!
![]()
Hello!
Megint én vagyok, és rájöttem, hogy rosszul írtam le nektek ezt. Én teljesen ugyanúgy csináltam meg az erősítőt, mint ahogy a fent leírt oldalon van. Szóval megcsináltam a stand by lábat is, csak a feszültséget nem adtam rá. Tehát ugyanúgy szedjem ki az összes kondit és ellenállást, és csak kössem be 1db 10kohm-os ellenállásal, vagy akkor másként kell?? Nagyon megköszönném ha valaki rakna fel nekem egy olyan rajzot, ami működik, és nincs a stand by lábon kondi! Előre is köszönöm! nézzétek el nekem ezt KEZDŐ VAGYOK! ![]() mégegyszer köszönöm!
Szia!
Semmi más nem kell csak egy 10K-s ellenállás a stanby lábtól a pozitív tápfeszhez a többi alkatrészt vedd ki!
Hello!
Nagyon köszönöm a segítségedet! Ja és a válaszom az utolsó kérdésre: IGEN működik! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |