Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Előerősítő
 
Témaindító: Bukall, idő: Feb 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   49 / 49
(#) frissadam válasza Pafi hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Vonali jelet szeretnék színezni pl telefon, keverő, média lejátszó stb stb... Ezt egy aktív hangszínnel tenném aminek kész a kapcsolása. Az így előállított hangot szeretném a végfokhoz illeszteni. A végfok egy TDA IC vagy akár egy Quad. Tehát a preampot a hangszín után és a végfok elé szánnám. Ilyen helyzetben számít hogy invertálok vagy sem?

Proba.png
    
(#) Cinema válasza Pafi hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Ne kötekedj velem, hanem olvasd el azt, amit javasoltam.
-
Elég zagyva, amit írsz, utánanéztél?
-
Én sem fogom a drága szabvány-kivonatot pusziért elkótyavetyélni, még ha tőled kapnám, akkor sem.

Üdv!
(#) zenebolond válasza frissadam hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Szia! Nekem ez van.
(#) Pafi válasza frissadam hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Általában a teljes átviteli láncban illetve egy adott készülékben is célszerű a bemenet és kimenet között megtartani a polaritást, de csak akkor jelentkezik ebből észlelhető probléma, ha egyszerre két átviteli utat is kialakítasz, az egyikben az invertáló készülékkel, a másikban pedig nem invertálva, ami miatt egyszerre hallgatva a kettőt részleges kioltás keletkezhet. De önmagában az invertáló OPA-s kapcsolásnak csak annyi a hátránya amit írtam. Ha nincs bajod a zajával, akkor nem kell változtatni! Vonali jelszinten 100 dB jel/zaj viszony is megvan, ha ennél több kell, vagy a bemeneti jelszint jóval kisebb (pl. dinamikus mikrofon) akkor kell váltani kis feszültségzajú OPA-ra, neminvertáló kapcsolásban.

Amúgy meg inkább a hangszínszabályzó elé, a bemenet(ek)re kellene előerősítőt tenni! És célszerű lenne foglalkozni a jelszintek számszerű értékével.
(#) Pafi válasza Cinema hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Értelmezhetetlen a hozzászólásod.

Csak téged minősít hogy képtelen vagy megérteni amit írtam és bármilyen érvényes önálló érvelésre. Elolvastam amit linkeltél és abból idéztem az általam korábban írtakat alátámasztó példákat. Ha te magad elolvastad és megértetted, akkor miért lőttél ekkora öngólt, hogy pont arra hivatkozol ami téged cáfol?

Az meg egy implicit hazugság hogy szabvány kivonatról írsz miközben senki nem kért tőled ilyet. A szabvány számát kérdeztem tőled amiről állítólag beszéltél. Valójában nem létezik olyan szabvány amiben az általad írtak lennének. Ha a lakcímedet kérdezik akkor azt sem mondod el mert túl drága a lakás???

A dB számítás módjával sem vagy tisztában, vagy lusta voltál számolni, az általad tippelt értékek nyilvánvalóan hibásak.

Egyszerűen színtiszta félrevezetés minden amit itt összehordtál a témában.
(#) frissadam válasza zenebolond hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
SZia! Kösz a rajzot egy schematikus ábrát kérhetnék hozzá?
(#) zenebolond válasza frissadam hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Szia! Sajnos nincs ezt egy kapcsolási rajzról alakítottam ás Sprint Layoutra.
(#) frissadam válasza Pafi hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Jelenleg a konstrukció úgy engedi meg , hogy először hangszínezzek és utána erősítsek. A jelszintek szám szerű értékeinek kialakításában kérném a segítséged. Sajnos a dolognak ezen részéhez nem értek. Szimulátorban teszteltem a kapcsolásom de a valós megoldáshoz át kellett méreteznem az erősítését a hangszínnek. Tapasztalati úton állítottam be fülre az egészet. Nem tudom matematikailag mi lenne a helyes. Amit a szimulátorban jónak véltem az valójában már torzított nagy emelésnél. A gyári keverőm hangszínje is tud torzításig emelni bemenő jeltől függően. Nem tudom hogy valójában átszámolva mi lenne az iskola példája egy ilyen rendszer megtervezésének. Tudnál ebben nekem segíteni?
(#) Pafi válasza frissadam hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Ez azért egy hosszabb folyamat. Itt nagyon lassú lenne végigvezetni rajta. Telefonon jobb lenne, nekem olcsóbb felhívni téged és elmondani mint órákat tölteni a fórumon. Ha komolyan gondolod hogy rendszertervet szeretnél készíteni, akkor segítek.
Következő: »»   49 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Nov, 22. Sze
15:23:45
Jelenleg 341 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu