Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EMG TR-0463 funkciógenerátor
 
Témaindító: Hurka, idő: Ápr 25, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Hurka hozzászólása Ápr 25, 2009 /
 
Szevasztok! A címben említett funkciógenerátor boldog gazdája lettem, ám a főgenerátor nem működik (egy sem a három funkcióból... hogyan álljak neki a hibakeresésnek? (digit multiméter és TV-miniscope a rendelkezésemre áll...
Segítségeteket előre is köszönöm: Hurka
(#) Hurka válasza Hurka hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /
 
Az egyenfeszültségek rendben vannak
(#) Hurka válasza Hurka hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /
 
Mármint a tápfeszek...
(#) Topi válasza Hurka hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /
 
Kis guglival rátalálsz erre, Béka honlapján: Bővebben: Link
(#) Bagyula válasza Hurka hozzászólására (») Máj 2, 2009 /
 
Szia Hurka
Két úton érdemes elindulni .Szerintem vagy végfok hiba lehet , ebben az esetben mérj rá szkóppal a végfok bemenetére hogy ott meg van-e a jel,vagy az alap generátor nem működi .Ez utóbbi egy háromszög jelet előállító áramkör melynek frekije egyezik a kimeneti jelével .Mindent ebből állít elő ( azaz pontosabb ha azt mondom hogy a háromszög jel és a négyszögjel egyszerre keletkezik , billen a komparátor melynek kimenete áramgenerátorosan kondit tölt majd billen és ugyanazt kisüti).A végfok hibája szerintem nagyobb gond .Ott több, igen gyors, nehezen beszerezhető tranyó van (pnp !).Érdekessége a dolognak hogy ha végfok problémáról van szó ,akkor nem egyszer füstöl a készülék, mivel az teljesen DC csatolt és egy hibás alkatrész az egészet "elbillenti", a munkaellenállások leégnek . De ez nem törvényszerű .
Sok sikert és kitartást . Bagyula
(#) Hurka válasza Bagyula hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Szervusz Bagyula!
Köszönöm javaslatodat. Valószínűleg a végfok jó, mivel ha a generátort AM üzemmódba kapcsolom, akkor a segédgenerátor kimenete tökéletesen, hiánytalanul és erősítve megvan. Valószínűleg a komparátor rész nem megy, és a kapcsolásról sikerült kiderítenem, hogy ez a bűvos CA3049-es IC-vel fan felépítve, ezért az IC-re gyanakszok. Ám az IC (számomra) teljesen beszerezhetetlen, így nem tudom hogyan induljak tovább.

További segítségedet előre is köszönöm: Hurka :wave:

U.i. nincs se négyszög, se háromszög, se színusz az alapgenerátor nem billeg...
(#) peterpan válasza Hurka hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
Azt hiszem itt van :Bővebben: Link
(#) ati101 hozzászólása Okt 13, 2009 /
 
Szia Hurka!
A fenti gépkönyvre hivatkozva a következőket javaslom ellenőrizni! Az IC 204, 205 10-es lábán 3-4V os feszültségváltozást okoz a Freq. Fine gomb!
A Modulator kapcsoló GATE állásában a hj ponton közel "0"V meglétét ellenőrizd, ha ez 1V nál nagyobb valamilyen irányban is a TR 339-345 tranzisztorok körül kell a hibát keresni! Az ellenőrzést lépésenként kell elvégezni ezért a hj jelet a trig. fokozat TR359 és a szinuszosito ák. TR308 tranzisztor bázisárol le kell választani! A CA 3049 ellenörzésére a következőt javaslom: R443 és R444 hj pont felöli végét kiforrasztani, majd ezek öszzekötött pontjaira háromszög jelet vezetni a másik gemerátorból, a nj. mérhető akkor az IC jó! A fenti tranzisztorok közül több is hibás, akkor célravezetőbb együttes cseréjük!
A Feq. kapcsoló 1K, Modulator kapcs. Off. állása mellet a külső hjel 1KHz körüli meghajtása esetén a hj. ponton megjelenik a jel akkor állitsd csak vissza az eredeti állapotot.

Üdv. ati101
(#) laci016 hozzászólása Szept 16, 2010 /
 
Üdv!
X-TAL controlled funkction generator type: TR0466(EMG12573) hoz keresnék gépkönyvet vagy rajzot,mert sehol nem találok remélem ti találtok
előre is köszönöm
(#) gkari válasza laci016 hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Szerintemitt megleled.
(#) saturnus válasza laci016 hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Szia!
Nem tudom sikerült-e rajzot szerezned az általad keresett (X-TAL controlled funkction generator type: TR0466(EMG12573) generátorról. Nekem is erre a rajzra lenne szükségem. Ha sikerült szerezni, nagyon megköszönném ha el tudnád küldeni.

Üdv: Laci
(#) AndrewK válasza saturnus hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Sziasztok!
Nekem van egy EMG 12567-es TR-0469-es funkciógenerátorom.....sajnos rossz.....ha van valakinek infója erről a szerkezetről, azt nagyon megköszönném, mert a neten semmi nincs róla....még a gugli sem dob semmit :no: , pedig szivesen megjavítanám.....
(#) kündü válasza AndrewK hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Szia!

Dobj róla egy képet. Körülnézek van-e hozzá doksim.
(#) RoliNyh hozzászólása Márc 17, 2015 /
 
Sziasztok!

Nem szkóp téma, de hasonló. Funkciógenerátor vételét tervezem. A kérdésem az volna hobbira magamnak otthon érdemes plusz pénzt adni a két csatornás típusokért, vagy elég az egy csatornás is?

Konrétan ez a példány a jelölt.: Funkciógenerátor

Tulajdonképpen mivel jobbak a két csatornás példányok (ha jobban egyáltalán)?
Hobbistának szüksége van rá egyáltalán?
(#) Massawa válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 17, 2015 /
 
Attol milyen irányu az érdeklödésed. Általában nem igen van ilyesmire igény. Erösitök mérésére a szinusz nem elég "tiszta". A többi jelalakra meg csak egy kisebb hobbi szegmensben van szükség. Én megépitettem a magamét, de annyira nem volt rá szükség, hogy teljesen elkallodott.
A szürökkel stb. foglalkozol azok bemérése eléggé használhato mert gyorsan és széles sávban hangolhato.
(#) pjg hozzászólása Nov 29, 2017 /
 
Javítom.

A kimeneten kint van a +26V táp.
(#) kocsgab002 válasza pjg hozzászólására (») Nov 29, 2017 /
 
Esetleg a végerősítő bemenetén nincs meg a jel?
(#) pjg válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 29, 2017 /
 
Nincs.
(#) Tambi hozzászólása Feb 26, 2019 /
 
Kedves Barátaim!

Szert tettem egy hellyel-közzel működő EMG1257 generátorra. Az alapgenerátort sikerült felélesztenem, de a szorzóáramkőr bemeneténél elakadtam.

A kapcsolási- és nyákrajz szerint az S1-2 jelalak választó kapcsolótól a jel közvetlenül az R355 120 Ohm-ra, azon keresztül az IC303 4. lábára jut. A valóságban valami be volt építve az 1. és 2.-vel jelölt pontok közé, de mi??? Az átkötés nem segít...

Mi lehet a megoldás?

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2019
(#) pucuka válasza Tambi hozzászólására (») Feb 26, 2019 /
 
Nincs oda beépítve semmi. A jelforma választókapcsolóról jön a jel a szorzó egyik bemenetére, az "u" bemenetre pedig az ún összegző erősítőről. ez összegzi AM esetén a moduláló generátor, és a szintszabályzó áramkör jelét. Ha kikapcsolod a modulátor erősítőt, akkor csak a szintszabályzó jele kell hogy érvényesüljön. Viszont a szorzóáramkört pontosan kell beállítani a sok pici trimmerrel.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem