Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szendvicssütőből nyák készítő berendezés
Lapozás: OK   4 / 4
(#) elektromos válasza watt hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Az biztos! Az biztos? Remélem, a héten elkészülök vele. Persze jól át kell gondolni, mit hogyan csináljak, mert ha sok felesleges lyukat fúrok, akkor elmegy a hő.
(#) shield válasza elektromos hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Előkerestem a sütőnket, szívás, nem olyan mind a tiéd. Ennek a közepén van egy elválasztó ami olyan magas mint a perem. Sajnos akkor fel kell hajtani egy megfelelőt.
(#) elektromos válasza shield hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Jó az is, de csak olyan pici nyákot tudsz vele csinálni.
(#) shield válasza elektromos hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Készülnek a szenyók?
(#) Shoo hozzászólása Jún 11, 2011 /
 
Hali!

Még jó, hogy felfigyeltem erre a topicra. Most akartam áttérni a fóliás nyákgyártásra, de drágának találtam a kellékeket. Végigolvastam ezt a pár lapot és elsőre tetszett. Szerintem ez a szerkezet nem szendvicssütő hanem grillsütő. Sajnos nekem is csak szendvicssütő van, ami hosszában és keresztben is csíkozott:S Egy új sütő olyan 4-5000 ft. Lehet beruházom egyre
(#) elektromos válasza Shoo hozzászólására (») Jún 12, 2011 /
 
Szia!
Ez a szerkezet szendvicssütő. A grillsütő nem jó, mert nagy a belső tere, és nehéz a nyák leszorítását megoldani. Igaz egy oldalas még megoldható, de mi lesz a két oldalasnál?
(#) t0bi válasza elektromos hozzászólására (») Jún 19, 2011 /
 
Sziasztok!
A T...-ban járván 2k-ért adtak egy szendvicssütőt és egyből rátok gondoltam A képek szerint vágtam bele szilikonlapokat és alu lemezeket (csak 2mm-es volt, ezért kellett több, hogy kitöltse a helyet). A felső lapba hőálló szilikonnal ragasztottam be a lemezeket.
Az első próba Watt tesztáramköre volt. Műnyomó papírra ment, majd 3x2 percig melegítettem felfűtés után. Közben kétszer görgőztem, majd lekapartam a papírt. Sajnos a sósavas ecsetet most nem tudtam használni. Gyönyörűen sikerült, jobb, mint a vasalás. Utána kémiai ónozóval vontam be.
Nekem nagyon bevált, mivel szépen ki tudta adni ezeket a vékony sávokat, aminél csak vastagabbat fogok a jövőben használni. A görgőzés nagyon fontos! Kényelmes, gyors és pontos a használata, szinte a levilágítóssal egyenértékü. Utána, ahogy írtátok, a maratót is tudta melegíteni. Ezzel talán már tudok olyan szép nyákokat gyártani, mint vicsys, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kedves Watt! Mi a fene ez az áramkör? Ha már ilyen szépen sikerült, csak meg kéne építeni teljesen
(#) elektromos válasza t0bi hozzászólására (») Jún 19, 2011 /
 
Szia!
Gratulálok a szép nyákhoz! Görgőre semmi szükség, mert egy darab papír zsepi is megteszi.
(#) fkiss válasza t0bi hozzászólására (») Máj 23, 2012 /
 
Helló! Múltkoriban akadtam rá erre a fórumra, és t0bihoz hasonlóan én is t...-s szendvicssütőt vettem 23xx Ft-ért. Ami t0bi tavalyi hozzászólásában felütötte a fejemet, hogy hőálló szilikonnal ragasztotta be a felső részt. Találtam én is a neten mondjuk ilyet. A kérdés, ami bennem felmerült, hogy ez képes ragasztóként is viselkedni? Én azt hittem, hogy ez csak egy hőre keményedő gumiszerű anyag. A másik kérdés, hogy ez vezeti-e a hőt, vagy csak állja? (Szerintem az utóbbi)
(#) elektromos válasza fkiss hozzászólására (») Máj 23, 2012 /
 
Szia!
Nem kell bele semmi féle szilikon ragasztó. A két oldalába fursz egy kicsi lyukat, és az megtartja az alu lapot. Így nincs hőveszteség. Azt hiszem a topic elején leírtam, hogyan kell megcsinálni. Mielőtt belevágsz a dologba, azért próbáld ki, hogy milyen nyákot tudsz vele csinálni, mert a toner por milyensége(olvadáspontja) határozza meg a kívánt hőmérsékletet. Ha nem tudja rendesen megolvasztani, akkor vagy áttvered a fedlapban levő hőkapcsolót, vagy kiegészítő elektronikát készítesz hozzá. Én lusta voltam elektronikát készíteni, így áttvertem a hőkapcsolót.
(#) fkiss válasza elektromos hozzászólására (») Máj 25, 2012 /
 
Igazából t0bi írta a hőálló szilikont(Itt), erre vonatkozott a kérdés. Gondoltam, mielőtt roncsolnék (átfúrás), megpróbálnám a szilikont. De ha az nem jön be, akkor jön a Te módszered.
A hőmérséklet méréseim szerint olyan 170 °C, az vagy elég lesz a Samsung tonerporhoz, vagy nem, majd kiderül. Még szilikonlapot is szereznem kell, mert a Tescoban aranyáron van. Egyelőre lehet, hogy próbálkozom anélkül.
(#) designer válasza t0bi hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Szia t0bi!
A nyák alá és fölé is tettél szilikonlapot? Jól értettem a műveleti sorrendet?
- felfűtés
- nyák behelyezés (egyoldalasnál felül van a műnyomó)
- lehajtom a felsőrészt, 2 perc melegítés
- felsőrészt felhajtom, görgőzés
- lehajtom a felsőrészt, 2 perc melegítés
- felsőrészt felhajtom, görgőzés
- lehajtom a felsőrészt, 2 perc melegítés
- felsőrészt felhajtom, kiveszem a nyákot
(#) designer hozzászólása Jan 29, 2014 /
 
Szevasztok!
A kivehető tálcás szendvicssütő is megfelelő? Úgy gondoltam, hogy a tálcák helyére tennék 3-4 mm vastag alu lapokat. Vagy a tálcák fölé tegyem?
(#) elektromos válasza designer hozzászólására (») Jan 30, 2014 /
 
Szia!
Az általad ismertetett sütőt nem ismerem. Ha bele tudsz tenni 2 db alumínium lapot, plusz a szilikon gumit plusz a nyákot úgy hogy ha lecsukod a sütő tetejét , egyenletes legyen a nyomás a nyák minden pontján, akkor megfelel a Te sütőd is. A sütőben ki kellene cserélni a thermostatot is 180 fokos körülire, mert ennyi kell a toner por felolvasztására, de lehet a Te sütőd is tudja ezt. Próbáld ki. Viszont a 3-4 mm vastag alumínium lapnak, sok idő kell a felmelegítéshez. Annak idején szükség megoldásként jött ez az ötlet, de már én is átalakított laminátort használok. Viszont, ha gond van a laminátorral, akkor újra előveszem a jó öreg kis szendvicssütőmet
Jó kísérletezgetést.
(#) designer válasza elektromos hozzászólására (») Jan 30, 2014 /
 
Először én is laminátorban gondolkodtam, utána találtam ezt a topikot. A most piacon lévő laminátorok közül tudsz javasolni olyat ami megfelelő kisebb átalakítással?
(#) elektromos válasza designer hozzászólására (») Jan 30, 2014 /
 
Sajnos a mostaniakban nem tudok olyat, melyet csak kis átalakítással lehet használni. a régi laminátorokat sem volt annyira egyszerű átalakítani. Ajánlom nézz körül a laminátoros topicban, vannak jó ötletek.
(#) Prome hozzászólása Aug 23, 2018 /
 
Sziasztok. itt kérdeznék, mert ez a topic talán elég elvont a kérdésemhez. Fotó - vagy ép nyomtatás alapján szeretnék maratni, de nem nyákra hanem hungarocelbe.
Az ez elképzelésem, hogy
ezt Antiküthérai szerkezet
csinálnám meg hungarocellből vagy viaszból stb. Különböző módon másolnám szkennlém ezt vagy esetleg más fotót hogy lehetőleg csak fekete fehér foltokban maradjon meg papíron. Utána a papírral valamit csinálnék. Az itt látható vasalás nyilván nem jó hungarocell vagy viasz esetén, de valami hasonlóra gondolok. Olyasmit képzelek el, hogy valahogy felvinne a tiétekhez hasonló módszer egy réteget a hungarocellre, ami után a hungarocellt egyenletesen finoman újra és újra bekenve valamilyen oldószerrel, egy idő után kirajzolódna ennek a képe, mert ahol nem fed a festék, ott a hungarocell maródna. Ezek után pedig a kialakult hungarocell kliséből a szokásos habvesztéses öntési technológiával ki lehetne önteni a szerkezetet. Ezzel a módszerrel hasonló régészeti leleteket fotó alapján elő lehetne állítani felleléshű állapotban. Van valakinek erről véleménye?
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2018
(#) onegogh válasza Prome hozzászólására (») Aug 23, 2018 /
 
Szia!
Attól tartok, bármennyire is óvatoskodsz az oldószerrel, az a hungarocelen alá fog marni.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem