Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Van egy régi Nokia 3210-esem és úgy gondoltam, hogy semmi értelme sincs már akkumulátort venni hozzá, ezért vettem egy AAA -s foglalatot és beraktam az aksi helyére (persze egy kis átalakítással[lásd kép]), eredetileg egy 2,4V-os 1000mAh-s akkumlátor volt benne, most pedig 2db egyenként 1,2V-os 750mAh-s van benne (tehát 2,4V 1500mAh) a kérdésem, hogy lehet-e a mobil töltőjével tölteni ezeket az akkumulátorokat?
Szia! Helyesbítés: A soros kötésnél az áram/kapacitás nem összeadandó! Ha azonos (Ni-Mh) aksit teszel bele, akkor igen. Egyébként Bruttó 1900Ft egy utángyártott hozzá. Ja és a topik címe nem fedi a pontos témát. Pár a házi akkumulátor készítés sem lehetetlen: Bővebben: Link
Mind a kettő Ni-Mh, tehát akkor lehet tölteni a mobil töltőjéről? Akkor ez most 1,2V-ot kap vagy 2,4V-ot?
Ha sorba kötötted, és ez az adapter elvileg olyan, akkor 2,4V / 750mAh-s lesz.
Párhuzamosnál: 1,2V / 1500mAh. Ha AA-s-al csinálnád, akkor akár 2800mAh-st is tehetnél bele.
Ilyet csináltam egy régi siemens telóval, amiben ugyanolyan aksicellák voltak, mint az AAA-a aksik. ment is rendesen, a gyári telefon töltője is feltöltötte, de valamiért nem volt olyan hosszú életű az aksi, mint egy eredeti.
Mert a gyári aksinál van egy kis hőkompenzáló a töltésnél. Benne hagytad azt is? Egyébként az Alcatel gyártott olyan mobilt, amiben olyan aksi volt, hogy a helyére minden tuning nélkül betehető volt a mini ceruzaaksi.
Köszönöm, de az utángyártott aksit már 1,5naponta kellett tölteni, tehát azért jobb lesz az új "aksi"
.Már nem is emlékszem mennyi ideig bírta ki az utángyártott új korában...
persze az benne volt, nem vettem ki. Apám használta a telefont, mivel munkástelefonnak jó volt, csak a gyári aksi egy napig sem bírta. Így szétszedtem, pont olyan aksi rudak voltak benne, még méretre is egyezett az AAA-s aksival, így vettünk bele három 950mAh-s cellát. Ezzel már ment 2-3 napot használattól függően. A legtöbb telefon még be sem kapcsol a hőérzékelő nélkül.
És, ha a 2férőhelyes mellé beraknék egy 1helyes AAA akksi tartót, akkor az első 2-t sorba kötöm, a 3.-at párhuzamosan, akkor meglesz az 1500mAh?
Nem. Ahhoz négy aksi kellene és kettőt, kettőt párhuzamosan, majd az így kapott két párost sorba kellene kötni. De van nagyobb cella is. Nekem is 950-es aksi volt a siemens-be. Lehet, hogy lehet kapni még nagyobbat is, de az már kérdéses, hogy a telefon beépített töltője mennyi idő alatt fogja feltölteni a nagyobb kapacitású aksit.
Így van! Viszont írtam már, hogy a két AA-s akár 2500-2800mAh-s is lehetne.
Ja, és elvileg a dupla kapacitást dupla ideig töltené.
Csak a nagyobb aksit lassabban fogja tölteni. Mivel nem sokkal nagyobb az AA aksi sem simán be lehetne rakni, de ha az eredeti 1000mAh-s aksit mondjuk 3 óra alatt tölti fel, akkor a 2000mAh-s aksit lehet, hogy 6 óra alatt fogja feltölteni. Nem tudom milyen a töltőelektronikája van, de nem hiszem, hogy annyira alkalmazkodó lenne, főleg nem ekkora plusz kapacitásra.
Igen, de a AA-s már nem férne be a tokba..
Vagy van olyan kicsi tekercs, ami belefér e telefonba és 1,2V-ból 2,4V ot kreál?
Tekercs magában nem fog neked nagyobb feszt csinálni, csak egy DC-DC konverter. Ha nem akarsz vele t*kölni, akkor lehet kapni 1100mAh-s AAA aksit is, tegyél bele azt és kb olyan lesz, mint a gyári. Itt van is olyan aksi.
De én a foglalatot is betenném, hogy kényelmesen lehessen cserélni...
Az lenne jó, ha beleférne egy 10.000mAh-s
Meg tölthetnéd egy hétig a gyári töltőjével.
Ha az
1000mAh-s töltési ideje 15 óra 2óra gyorstöltésnél akkor a 10000mAh-s töltési ideje 150 óra (6 és egy negyed nap..) 20 óra gyorstöltésnél Tényleg majdnem 1 hét
Viszont menne róla egy évig.
Ja, meg lenne vagy 3 kiló
Akkor már jobb lenne a tüzelőanyagcella. Legalább 10 szer annyi energiát tárol mint az azonos tömegű akkumlátor. Ráadásul nem kellene napokig-hetekig töltened, elég lenne hidrogénnel megtankolnod.
Nem lenne jobb vezetékkel adni neki a tápot 4,5Ah NiMH cellákról(góliát)?
hello mindenkinek olyan kerdesem lenne hogy mi lehet a gond? a szitu a kovetkezo: sorba kotottem 8db 1,2V-os 2650mah AA-s ceruza elemet aminek elvileg 9,6V-ot kellene adni nekem terheles nekul 10,4-et ad ez meg nem is lenne annyira gond mint az hogy amin terheles ala teszem leesik a fesz 3,6V-ra es melegszenek az aksik, ez az en problemam(a terheles egy airsoft fegyver amibe erediteleg 9,6v 1100mah aksi van)valaszokat elora is koszi.
Milyen lehet a fogyasztása ennek a fegyvernek? Lehet, hogy túl sokat fogyaszt azért melegszenek az akksik és esik le a feszültség.
az eredeti 9,6V-os 1100mah-as nem melegszik csak nem bir ki egy egesz jatekot es azis aa-s aksikbol van osszerakva ezert probalkoztam szoval nem ertem.
koszonom a valaszt de ezek teljesen uj akumlatorok ugyhogy eleg baj lenne ha 8bol 3 jo
esetleg mas baj? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

esetleg mas baj?