Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG APX 100
Lapozás: OK   23 / 43
(#) szendi001 hozzászólása Jún 21, 2011 /
 
Íme így néz ki a "drága". Az asszony, majdnem leütött érte... Egyébként a tekercs rendelés az optimum, nem is üt agyon a trafó, és lemezel is az ember. Olcsóbb is.
(#) szac64 válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 21, 2011 /
 
Típikus H&M Trafó
Mi gyártjuk a galvánozott keretet, bakelit csévét s a táblát hozzá.
Szép lett !
Sok sikert hozzá,
Üdv.
(#) szendi001 hozzászólása Jún 21, 2011 /
 
Sziasztok! Csőkiváltás szempontjából GU50 nem jöhet szóba APX100 vagy EAG760c esetén? Nem hajigálják már a csöveket.
(#) bakos13gab válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 21, 2011 /
 
Hát szerintem nem. Mindenképpen kimenőt kell cserélni. Bár nemtudom, hogy egy GU50PP-nek 900V környékén mi az optimális illesztése, de a 807-ét magas, majdnem 12K. Amúgy meg ha átépíted, szerintem bármire át lehet . A GU50 menne az APX-ben megtalálható 500V körül is, de nem adna le 100W-ot PP-ben szerintem (nem ugrik be, hogy Ciroklaci mekkora fesszel hajtja az övét például). SE-bn úgy saccoltuk, hogy 500V körül 5K kell neki pentódában. Na most az APX kimenője 1,6K. Ez borzasztó alacsony, még PPP-nek is szerintem.
(#) szac64 hozzászólása Jún 22, 2011 2 /
 
Közzé teszem az APX táp panel-t, mert többen is írtak miatta.
3 verzió van benne, lehet csemegézni, kinek mi tetszik.
Üdv.

Eagle 5.11.0
(#) bajibela válasza szac64 hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Szervusztok! Gondolom nem vagyok egyedül, akinek nincs fenn a gépén az Eagle tervezőprogram. Egyszerűbb formátumban nem lehetne azt a tápot közzé tenni? Olyanban amit mindenféle program feltelepítése nélkül is megnyithat bárki? Egyáltalán ezt a programot honnan lehet letölteni (a telepítésének és használatának problémáira most nem térek ki)? Kérlek benneteket, ne bonyolítsuk meg egymás életét feleslegesen. Egy JPG vagy BMP kiterjesztésű képfile bárki számára megnyitható és nem kell külön kutató munkát, majd tanulmányokat folytatni a NYÁK megtekintéséhez. Üdvözlettel: Baji Béla
(#) szendi001 válasza bajibela hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Szia Béla! Megnézem át tudom-e konvertálni neked. Megvédve a szerzőt, jelezném, ha gyári panelt akarsz gyártani ahhoz Gerber file kell, magyarul a módosítások elkészítésének és az egyedi rajzolgatásnak a lehetőségét adja meg szac64 az eredeti file közlésével. Sokan adnának egy rossz jpg-t tükrözve. Éppenséggel, ezzel könnyíti mások dolgát...

Létezik ingyenes Eagle. Google segít.
(#) bajibela válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Kedves szendi001!
Köszönöm a file konverzióját előre is, nem csak a magam, de mások nevében is. Én is használok áramkörtervező programot a műveim tervezéséhez, de az nem az Eagle. Számtalan ilyen program létezik, megvannak az előnyeik is természetesen, de nem lehet az összes ilyen program használatát megtanulni. Kétségtelen, hogy ezek a programok nagyban megkönnyítik az áramkörök tervezését, de biztosíthatom a számítógépek előtt is készültek áramköri lapok, (többek között az APX-100 is ilyen) mindenféle szoftverek nélkül is, mégis kitűnően működnek... Véleményem szerint jelenleg ágyúval lövünk verébre. Itt egy tápegységről van szó, amit egyrétegű NYÁK-ra készítünk el, nem egy 16 rétegű lyukgalvánozott áramköri lapról, ami mondjuk 1900 MHz-en működik majd, tele SMD alkatrészekkel. Azért írtam pont ezt a példát, mert naponta van szerencsém foglalkozni ehhez hasonló kártyákkal. Az ilyen rajzolatok módosításához feltétlen igény van tervezőprogramokra, de ez a tápegység nem ilyen. Ez az áramkör könnyen elkészíthető egy egyszerű átlagos konyhában található eszközökkel is mindenféle gerber kódok nélkül. Nem szükséges az áramköri lemez fúrásához CNC fúrógép, ami igényelné a gerber kódok használatát, még egy kézi amerikáner is megteszi. Minden tiszteletem az elektronika fejlődését segítő programokat használó fiatalságé, nem is akarok megbántani senkit se, de az a véleményem, hogy aki nem képes egy ilyen egyszerű nyomtatott áramkört önmaga létrehozni külső NYÁK-készítő cégek igénybevétele nélkül, az nem erre a pályára való. Tisztelettel: Baji Béla
(#) szac64 válasza bajibela hozzászólására (») Jún 22, 2011 1 /
 
Szia,
Lekonvertáltam JPG-be, mivel én PS-be vagy Gerber-be szoktam konvertálni, így ha nem lett méretarányos akkor elnézést kérek.
Fólia oldalt valószínű tükrözni kell ha nem transzparens fóliára akarod nyomtatni, gondolom ez nem probléma.
Üdv.
(#) rockersrac válasza szac64 hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
A védelmet(a kimenő felől lévő cső) vedd ki, csak feleslegesen visszafogja az erősítőt...
(#) Gubán_Gábor válasza szac64 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Miért hasonlít ez kísértetiesen az én általam tervezett, és itt közzétett APX táppanelhez??

a földelés és a graetzek, és a kondik elhelyezése is kísértetiesen hasonló. még a vonalvezetésben is csak egy minimális változtatás van. Más munkáját könnyű már utólag esetleg még jobbá tenni Nem ezért tettem közzé
(#) Bassmester válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Valóban nem szép dolog más munkája alapján saját név alatt közzé tenni valamit. Ugyan nem egy jogvédett szellemi termékről van szó, de ennek ellenére illő volna legalább megemlíteni az adott dolog eredeti szerzőjét.
A jelenség egyébként számomra sem ismeretlen
(#) szac64 válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Jún 23, 2011 1 /
 
Szia Gábor,
Mint írtam: "Közzé teszem az APX táp panel-t".
Nem írtam, hogy én terveztem, s mivel te már előttem közzé adtad, így csak "átterveztem" s lekonvertáltam.
Azzal, hogy nem jogvédett s bárki hozzáférhet, bárki át is tervezheti.
Üdv.
(#) bakos13gab válasza szac64 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Ez így van és talán így is a legjobb.

DE!

Van egy olyan dolog, hogy erkölcs stb. stb. Igen is ILLIK megemlíteni, hogy honnan van az ötlet, ha ennyire szembetűnő, vagy egyértelmű a dolog. Semmi mást nem kell írni, csak hogy "Itt egy panelem, amit kicsit átterveztem és Gubán Gabi terve alapján készült."
Ennyi.
(#) szac64 válasza szac64 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Korábban feltett rajzok melyeket átterveztem Gubán Gábor terve alapján készült!

[OFF]Elnézést kérek, hogy nem írtam ki! Remélem azért nem köveztek meg!
[OFF]
(#) bajibela válasza szac64 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Sziasztok Srácok! Köszönöm a file konverzióját, remélem másnak is hasznos lesz. Baji Béla
(#) bakos13gab válasza szac64 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Nem kell ezt túlmisztifikálni és nem is akarunk megkövezni. Ehhez egyszerűen hozzá kellene szokni és kész. Ennek még csak a jogvédettséghez sincs feltétlen köze. Bárki bármit alkot, az az ő szellemi terméke, nem kell külön jogvédetté tenni, alapértelmezett esetben is minden "jog" a szerzőt illeti, ha erről külön rendelkezésben nem mond le.
(#) szendi001 válasza bakos13gab hozzászólására (») Jún 23, 2011 1 / 1
 
Nem hiszem el... Van egy adott felületi hely négy távtartóval egy amúgy közzétett kapcsolású erősítőn, ahol a mechanikai kötések, az eredeti vezetékhossz adja a csatlakozó méreteket. Egy sima táp panelt megrajzol bárki 3 perc alatt egy krekkelt programmal, aztán szellemi termékről beszél 3 fórumozó úgy, hogy egy tanító jellegű fórumra felrak egy pár négyzetes nyákot.
Emberek, mi a fenének tesztek fel bármi támpontot, ha utána sajnálod, attól aki tovább rajzolja, vagy becsatolja újra. Több erősítő maradna fent?

Rajzolok nektek Sprintben egy más verziót, remélem segít az utókornak. Szabaddá is teszem, ugyanis egy 40 éves erősítő pár puffer kondiját teszem rá adott kapcsolási rajzból...segítő szándékkal. Tényleg nincs másról beszélni a fórumon? Dumanyti linkeld már be légyszíves az eredeti szofter regisztráció kódját ebbe az új világba, aztán ne is tegyél fel se kérdést se adatot a világhálóra.
Ha erőműről lenne szó érteném,de emberek, ez egy retro erősítő
(#) DuMatyi válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 24, 2011 /
 
Gábor módosított a tápon, az előfeszeket csövenként állította be, mert az eredeti megoldás gatya volt. Erről van szó. Ja hogy az a táp része lett? Igen.
(#) Gubán_Gábor válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 25, 2011 /
 

Szia Zoli

Nem azzal van gondom hogy feltettem, és felhasználták, csak azzal volt bajom, hogy az illető nem közölte, hogy ez az általam korábban feltett táppanel terv általa áttervezett verziója. És azon akadtam le, kicsit, hogy úgy állította be, mintha ő tervezte volna., és ez esett kicsit rosszul. Tisztában vagyok vele, amit írtál, és éppen azért tettem fel, hogy segítsek másoknak. Csak ha valaki áttervezi az ő igényeinek megfelelőre, akkor ne úgy tüntesse fel, hogy ő készítette, mikor egetverő a hasonlóság.
(#) Ricsi89 válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Jún 25, 2011 /
 
Idézet:
„Közzé teszem az APX táp panel-t, mert többen is írtak miatta.”

Sehol nem írta, hogy az övé. Csak, hogy többen kérték már a rajzot, ami az erősítőjében van és ő felrakta. Sehol nincs, hogy ő tervezte.
(#) szendi001 hozzászólása Jún 27, 2011 /
 
Javaslom térjünk vissza a szakmai munkához... Kérem mindenki pihenje ki a fenti dolgokat és mérlegeljük néhány új kérdésemet.
Az egyik felvetés,hogy esetleg lehet e nyitni az APX100 as topicot az összes BEAG erősítő irányába. Igazából EAG110, 760C meg hasonló típusra gondoltam, elég hasonló a felépítésük kapcsolás technikailag, és sok a közös alkatrész. Megértem ha esetleg nem. Mivel 760C-t retusálok ez esetben át kell mennem általános csöves topicba innen.
Hétvégén zsibin voltam. Vettem egy rakat csövet, és a padláson találtakkal lett AZ4 em is meg 807 is. Begyártom az új kimenőt az erősítőbe és méricskélek.
Találtam egy nagyon hasonló csövet mint a 807. G-80 van rá írva, de tök ugyanúgy néz ki. Tudtok róla valamit?
Ennek a tápját nem kell átépíteni nyákosra, de lehet hogy cserélek puffereket az RT ből beszerezve az eredeti csavaros kondikat. Formázni kell a tápot, nem volt bekapcsolva 10 éve.
Képek jönnek a csövekről.
(#) szendi001 hozzászólása Jún 27, 2011 /
 
Íme néhány kép az aktuális dolgokról. Kiderült hogy 807 a cső, lekopott a 7. E130L balra AZ4 jobbra PL36 utána. Van egy ismeretlen erősítő, esetleg ha valaki felismeri szóljon. A kicsi az EAG110.
(#) szac64 válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 27, 2011 /
 
Az ismeretelen valószinű, hogy ae057 .

http://www.elektroncso.hu/cikkek/ea057_orig6.jpg
(#) szendi001 válasza szac64 hozzászólására (») Jún 27, 2011 /
 
Köszönöm, megnézem minden paraméterét. Mint látszik eléggé rázós körülmények közül mentettem meg szerencsétlent.
(#) szendi001 hozzászólása Jún 27, 2011 /
 
Úgy tűnik beleszaladtam egy igazi High End cuccba. Restaurálni érdemes vagy átépíteni?
(#) szendi001 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 28, 2011 1 /
 
[OFF]Köszi Zoli! Átmentem oda minden további információval. :hide:
(#) szendi001 hozzászólása Jún 30, 2011 /
 
Van szolgáltatás tarfóhoz APX100 hoz. Igazából, ha valaki tudja mekkora meló, akkor korrekt ár.Bővebben: Link
(#) marci91 válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Én is ezzel a sráccal tekertettem. Nagyon korrektül megcsinálta. Kérésre még más impedanciás kimenettel is ellátja (16 ohm).
(#) (Felhasználó 34510) válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Szia! Nekem is ő csinált 2db-ot, 4-8-16 ra tekertettem.Precíz, szép munka.Üdv.:Csaba
Következő: »»   23 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem