Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   221 / 1171
(#) Powerslave válasza pcroland hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Nagyon egyszerű: ACER
(#) pcroland válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Ne fikázd a laptopom!

De most komolyan. Még véletlenül se vegyen senki ilyen terméket. Szabadulj meg tőle, amilyen gyorsan csak tudsz, sok bajtól óvhatod meg magad - baráti jótanács, egyéni- és szervíztapasztalat, stb.

Ja! Még most ellenőrizz le rajta MINDENT, ugyanis a gyártó szereti elsunyulni a minőséget és ha garanciális időn túl futsz bele valamibe, akkor annak csoki.
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Még jó hogy az ACER gyártmányú 486 -os alaplapom nem iylen silány, pedig már több mint 16 éves.
(#) sprofan válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Először is mondj egy márkát, ami nem ugyan ezt csinálja
Köszönjük, jól vagyunk, én és a 2 acer laptop, egyik 9!! másik 3 éves. Napi szinten 2-6 órás használat mindkettőnél. Lehet igazad van, hiszen te vagy ebben a jártasabb. Én csak egyre kérlek: ne általánosíts!
(#) pcroland válasza sprofan hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Ez volt a legjobb, annyiért, amennyit szánni akartam rá.
Lenne még egy kérdésem: a vincseszter táp csatlakozójáról nem lenne valakinek egy képe, hogy melyik kábel hány voltot ad?
(#) pcroland válasza pcroland hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

(#) pcroland válasza pcroland hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Most már tudom, hogy a két középső fekete a GND és van még egy 5V és egy 12V-os kábel, de melyik-melyik?

Köszi! Nem tudtam a nevét! Nekem a pc tápom sárga vezetéke 1v-ot ad, a piros pedig 2.6v-ot. Miért nem működik? Szétszedtem, kiforrasztottam az összes kimenő kábelt és csak azt a hármat forrasztottam vissza. Ha egy működő tápra működő vincsesztert kötök, akkor hány A-el terheli a sárga és hány A-el a piros vezetéket?
(#) belfi2 válasza pcroland hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Hali!
Javaslom keresd az oldal tápokkal foglalkozó részét,ott nagyjából mindent megtudsz a tápokkal kapcsolatban.pl ittvagy itt
(#) pcroland válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Köszi!

Elvileg a vinyó cetlijére azt is rá kék pöcsételniök, hogy melyik vonalon mennyit vesz fel. Ha jól emlékszem arra az esetre, amikor utoljára ilyen irományt bámultam vinyón, akkor pár milliamper az áldozat...

[EDIT]
Kotortam egy 120GB -os Maxtort. Ezen a következők állnak:
+5V: 670mA
+12: 960mA
[/EDIT]

Tényleg rá van írva. Méghozzá ez:
5VDC: 0.80 Amper
12VDC: 0.45 Amper
Ezek szerint: 5VDC*0.8A+12VDC*0.45A=9.4W. Már csináltam is egy kis áramkört. Szóval az adapteres táppal fogom hajtani a vincsesztert. Egyszerűbb, mint egy PC táppal.
(#) Powerslave válasza pcroland hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Az elektronika perpillanat számomra még javarészt felfedezetlen terület, így a tanácsaimat nem javallott készpénznek venni. Abban viszont biztos vagyok, hogy az adapter kimenetét nem árt szűrni és stabilizálni (talán LM7805 -tel, illetve LM7812 -vel, plusz kondikkal), mert a mikrovezérlők nem szeretik a "recés" tápot. Persze, emellett az sem árt, ha az adapter is elbírja azt a 9.4W teljesítményfelvételt (az én ilyen nyomorultságom 12V 1000mA névleges tudománnyal rendelkezik, ami pl. elveben elég lenne, gyakorlatban meg foglamam sincs)

Azt hiszem, a cikkek közt akár még egy remek IDE tutorialt is találhatsz, ami segít eligazodni a lemez lelkében.
Valami olyasmi a címe, hogy "IDE interfész PIC -hez", bár ebből csak az IDE és a PIC biztos, illetve az, hogy a kettő összevandálkodását magyarázza el.
(#) pcroland válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Az az adapter, amit én fogok használni az tuti jó, mert egy külső vincseszter tápja. Abba a kis nyákba, amit terveztem van egy nagyobb kondi is.
(#) pcroland válasza pcroland hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Át terveztem. A bemenetre van téve egy 2200µF/16v-os kondi. A 7805 után pedig egy 1000µF/10v-os kodi van.
(#) belfi2 válasza pcroland hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Hali!
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni hogy ezek az adatok az átlag áramfelvételt jelentik.Az induló áram ,mivel a vinyónak nem illik lassan felvenni az üzemi fordulatot ,jelentősen meg nő ,akár a 3-5 szörösére is.(vagy még magasabbra.)
(#) darcrow hozzászólása Jún 26, 2011 /

Sziasztok,lenne egy olyan problémám,hogy egy dell alaplap bekapcsolásnál nem ad semmilyen képet, a billentyüzet csak 1 pillanatra felvillan,a belső hangszóró meg sem mukkan.a ventilátorok mennek vinyó elindul ,de semmi több.lehet hogy egy hibás monitor lett rákötve és az lött el valamit,de mit és hol?
(#) belfi2 válasza darcrow hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Szia!
Légyszi írd meg a lap pontos típusát.Addig is nézd meg a BIOS elemet nincs e lemerülve?A kábelek rendesen csatlakoznak e ?RAM jól van e betéve?
(#) darcrow válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Ez egy dell 62yvh rev a00. az a baj hogy ma még havernál ment, ujra kellett volna húzni az oprendszert és miután másik tv-monitor-ra lett rákötve onnantól ennyit csinál csak.
ramokat néztem,elemben 3.01 volt van.
kb ugy viselkedik mintha nem lenne alaplap,csak a táppal összekötve a többi hardver.
(#) belfi2 válasza darcrow hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Hali!
Sajnos nem találtam róla semmit .Így csak azt tudom mondani hogy minden mozgatható alkatrészt helyét takarítsd ki.Esetleg CMOS reset.és egy tápvizsgálat.
(#) darcrow válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

ugynézki helyrejött! mindent lekötöttem kitakaritottam, és egyenként vissza utánna elindult.lehet hogy az elem kivétel is segitett.
azért ilyedtem meg mert volt egy másik alaplap ami ugyanezt csinálta és sehogysem jött helyre ugyanezzel a tv-monitorral volt próbálva.
mindenesetre köszönöm a segitséget!
(#) Powerslave válasza darcrow hozzászólására (») Jún 26, 2011 / 1

Az egy pillanatra felvillanó billentyűzet azt jelzi, hogy annak tesztje sikeresen lezajlik.
Amint a BIOS incializálta a procit, stb. aszondja, hogy "csip", mintegy "itt vagyok, dolgozom, no para" jelleggel.

RAM problémánál előfordulhat, hogy a szaggatott sípolás helyett agyhalott a gép, ha a BIOS nem talál RAM hibát, de az inicializáló programkódokat már nem sikerül betölteni (nincs hova). Ezzel érdemes kocognod egy kört.

Idézet:
„kb ugy viselkedik mintha nem lenne alaplap,csak a táppal összekötve a többi hardver.”

Tudom, hogy ez sovány vígasz, de nem: ezesetben a billentyűzeted nem villanna fel, minthogy annak belső ellenőrzésére a processzor által végrehajtott BIOS kód ad utasítást, ergo a rendszer fut. Ha "pitty" van, de kép nincs, akkor a videokártya nem ad jelet kifelé; ez megerősíthető azzal, ha a megszokottak helyett egy olyan kis programkát bootolsz be, ami vernyog, mint a rosseb: ha vonyít, akkor a dolgok működnek, csak képet nem kapsz róluk. Ha nincs "pitty", akkor (bár elvileg ilyenkor a bill sem villanna) már a procit sem sikerült inicializálni, valószínűleg azért, mert a BIOS megfelelő kódjai nincsenek a memóriában (pontosabban a memória nem elérhető) -> A RAM mondjon le!

Erős a gyanúm, hogy a BIOS setupban a memóriabusz sebessége nem a behelyezett moduloknak megfelelő értékre van beállítva, ekkor a memória használhatatlan és a gép megzombul. belfi2 CMOS reset tanácsának megfogadását javaslom, illetve ha ez sem segít (pont a default nem jó), ideiglenes RAM cserét.

Ha legközelebb ilyen problémába futsz, nagyjából ezek a lehetőségeid.
(#) pcroland válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Mint már írtam, én egy külső HDD tápját fogom használni. Hogy pontosabb legyek egy 3,5"-ös külső HDD adapterét fogom használni egy 3,5"-ös gépből kiszedett HDD-éhez. Szóval működni fog...
(#) neocska válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Egy kérdés, ramm nélkül s ugyanezt csinálja? mert nekem is van egy alaplapom ami halottnak bizonyult, egyik bekapcsolásnál se hang se kép, amit furcsáltam, más ram modulal se csinál semmit, más procival se, cserélgettem, probálgattam, de semmi jele az életnek, csak az alaplapon levö led világit, ami érdekesség, a processzorhüttés megy rendesen!!!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 27, 2011 /

Sziasztok, tudtok valami jó (akár DOS parancs soros islehet )lehetőleg ingyenes RAR ki-be csomagoló programot?
Elég ha olyan funkciót tud, hogy: a rar fájlnevével megegyező mappa létrahozása abba teljes tartalom kibontása, illetve lehessen crc ellenőrzést is végezni.

A Winrar demóiból elegem van, volt régebben egy jó kis DOS -os verzióm is, amit belőttem totalcomander -ben és gyönyörűen végezte is a dolgát.
Volt néhány extra funkciója és rengeteg algoritmust kezelt, de sajnos elveszett, mert a 320Gb -os merevlemez megadta magát a hibás tápkontakt miatt már vagy 6 -7 éve. Azóta is átkozom azt a boltot ahol megvételre került a gép, mert mint kiderült igen nagy volt a selejtes áru forgalma.
(#) Powerslave válasza neocska hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Ram nélkül (pontosabban, ha az elsődleges slotban nincs modul) egy folyamatos, szaggatott sípolással ajándékoz meg, amely nagyjából egymást 2-3 másodpercenként követő, hosszú sípolásokból és szünetekből áll.

Ha a kérdéses ramokat máshol még nem próbáltad, akkor első körben én azt ellenőrizném, hogy órajel tekintetében kompatibilisek-e, t.i. pl. egy 100MHz -es SD modul nem fog együttműködni egy 133MHz -es SD modullal.

Próbáld meg továbbá kiemelni a procit a kis fotelkájából, aztán vissza, mert az sem kizárt, hogy ő nem ül rendesen a helyén.

Az alaplapon világítgató LED pontosan azt jelzi, hogy az alaplap áram alatt van. Ekkor általában a procihűtés is szalad, kivéve, ha az ACPI kikapcsolja; ehhez persze a proci is kell, ami a jelek szerint nálad nem fut, ezért nem kerül a venti pihire.
(#) Powerslave válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Ezt találtam így hirtelen: 7zip

Tapasztalatom nincs vele, de mintha már láttam volna és emlékeim szerint a WinRAR/WinZip gyerkőcökhöz hasonló, csak OpenSource.

Ha emellett döntesz, jelezz majd vissza, kérlek, hogy mennyira jó/rossz, mert b****a a fantáziámat

[szerk]Visszavontam, RAR-t csak kicsomagolni tud a rüszü[/szerk]
(#) edison14 válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Helló. Használj PeaZIP-et én teljesen meg vagyok vele elégedve mert nyílt forráskódú és szinte ugyan azt tudja mint a többi tömörítő.
Következő: »»   221 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem