Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Magas nyomású tisztító működése, javítása
Lapozás: OK   1 / 8
(#) Geri86 hozzászólása Júl 9, 2008 /
 
Helló mindenkinek.

Nagyon érdekelnek ezek a magas nyomású tisztítók (szeretnék venni is egyet) és szeretném tudni a működésüket. Bármilyen ötletet szívesen várok.
(#) zsoltee0001 válasza Geri86 hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Hali
ennek miköze van az elektronikához?
max annyi, hogy van benne egy nagynomású szivattyú és egy nyomáskapcsoló, ami kb 100 bar nyomáson tartja a rendszert.
Ha meg venni akarsz akkor nem árt a jobbikat pl Karcher.... stb, de semmiféle képpen ne az Einhell és bűntársait vedd mert nyomás max az idegtől lesz, de az is inkább szívás....
üdv
(#) Jeep hozzászólása Júl 9, 2008 /
 
Szia!


Én csak egy tanácsot....vettünk két éve 30.000ft-ért egy kaercher magasnyomásút és persze,hogy bexart az egész 1 év után aztán a szervízben meg mondták,hogy tiszta műanyag az egész és lehet kidobni.
Óvatosan a vásárlással előtte érdeklődni a márkaszervízben,hogy milyen is!
Nekem azt mondták,hogy a 60.000 ft-felettiek már mind fém és azok nem baszódnak el!


Csak egy jó tanács


Üdv!
(#) Ricsi89 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Hát igen az ilyen olcsó cuccokat kerülni kell. tavaly járt nálam egy einhell, amiben beragadt a nyomáskapcsoló és szépen végigrepedt az egész műanyag. Hát ennyire tartósak ezek.
(#) lidi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Mondjuk a kicsik arra jók, hogy paneleket pucoljon vele. Nekünk is vett anno még fater hogy, jólesszaz kocsit mosni... aha hát végülis ha egész hétvégén ráér az ember elképzelehető hogy végez vele. 1-2cm sugárban nagyon közelről csinál vmit, de kocsit mosni evvel nem lehet. Melóhelyen amivel mosnak a srácok az komoly cucc, vmi gázolajos forraló van benne, meg lehet hogy a szivattyút is az hajtja, de avval télen pl simán be lehet repeszteni a szélvédőt, kisebb gumi ablakkeret alkatrészek meg lerepülnek, kinyúlnak a melegtől. És mindezt kb 20cm szélességben produkálja. Szóval a legkisebbet nem szabad megvenni tényleg.
(#) Macsek71 válasza Geri86 hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
A "háztartási" játékmosók max 60-80 bar nyomással dolgoznak. Ezekkel szépen le lehet mosni a járólapról, kocsiról a sarat....

Az ipari ( amivel fél délután nyomtam) 160 bar ~90-100 fokos vízzel TISZTÍTANAK . Ez ha nem figyel az ember valóban lepusztít mindent.... festéket, gumitömítést stb...

Működése egyszerű : erős szivattyú átpumpálja a vizet egy (gázolajos)kazánon, megfelelő fúvókán távozik

Házilag is kivitelezhető, láttam-használtam ilyesmi eszközt
(#) bazsoo válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Nekünk kb 2-3 hónapja van egy Karcher (azthiszem igy irják) típúsú magasnyomású gép. Azóta intenzíven van használva mivel faterom festő igy szinte mindent ezzel tisztít. De bevált és semmi baja. Kitűnően működik! Azthiszem talán az Obivan vette 30-max 40E-ért!
(#) Jeep hozzászólása Júl 22, 2008 / 2
 
Sziasztok!


Na a mai napon szépen meglepődtem......
Múlt héten a kaercher szervize visszaadta a gépet,hogy nem lehet megcsinálni mert motor hibás és 50 ezer forint.

Ma unalmamban szétszedtem......hát mit ne mondjak......van benne egy nagyon szuper kis motor.....meg 3 db dugattyú.
Az elve ugyanaz mint a dízel adagoló (vagy valami hasonló).De tulajdonképpen ez az elve meg minden alkatrésze.
A motor olyan gyönyörű állapotban van,hogy le a kalappal!a 3 dugattyút pedig a motor úgy tolja befelé,hogy nem szimetrikusan van rácsavarozva egy lapka hanem ferdén igy a forgás közben hol betolja a dugattyút hol pedig visszahúzza.
És itt a bibi....ezen a kis lapkán a csapágy szépen szét volt törve és megszorult.


Mindene olyan szép állapotban van,hogy csak na!

Holnap megyek a csapágy szaküzletbe és keresek hozzá alkatrészt!

Ennyit ezekröl a *** szervízesekröl!
Holnap teszek fel képeket amiröl beszéltem!
És természetesen beszámolok,hogy mi lett a vége!

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2022
Moderátor által szerkesztve
(#) Tomi111 válasza Geri86 hozzászólására (») Júl 22, 2008 / 1
 
Üdv!

Nekünk még a régi magyar gyártmányú (sterimob) van. Egy 3 fázisú 2,2kW-os 1400-as fordulatú motor hajt egy kétdugattyús szivattyút direktben egy kuplungon keresztül.(de volt ékszíjas változat is). Olyan elrendezésű a két dugattyú, mint a boxermotor. Gumidugattyú van benne egy csavarral rögzítve. Két szelep van mindkét oldalon, szívó és nyomó. Középen a főtengely felett van egy műanyag tartály, ebben olajnak kell lenni, ez keni a főtengelyt és a csapágyakat. A szívó oldalra simán rámegy a vezetékes víz, a nyomó oldalon a fúvóka keresztmetszetével állítható a nyomás. Mi kb 30 bar-on használjuk az autó alját mosni, ill messzebbről nekifogva a külsejét is, de kisebb fúvókával tud 100 bar felett is.
Ilyet már biztos nem kapni, de többet ér, mint az olcsó vacakok. Ezek még ipari használatra készültek.

Üdv! Tomi
(#) Pixi hozzászólása Júl 22, 2008 /
 
Hali!
Nekem az a gond a sterivel, hogy nem áll le ha nem megy a víz! Tudna valaki valami megoldést arra hogy leáljon?
Vagy netán valakinek nyomáskapcsoló lenne-e egy hibás steriből?
(#) operable hozzászólása Dec 28, 2010 /
 
Sziasztok!
Vásároltam használtan egy noname KINGCRAFT-nak csúfolt sterit. Kipróbáltam jó volt. Meg is állt ha nem nyomtam neki. De ma elkezdte, hogy ha megállítom, akkor is megy a motor, megáll, majd megint megy, és megáll. És ezt csinálja ha nem nyomom. Ha nyomom akkor megy természetesen végig. Csapra volt rákötve és félig elvolt zárva. Lehet hogy ez volt a gond?? Vagy ha nem akkor mi lehet?
(#) operable hozzászólása Jan 6, 2011 /
 
Valaki esetleg??
(#) b-max válasza operable hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Szeritnem szivárog valahol a viz a nagynyomású oldalon. Mikor nyomod neki, rendes nyomással jön a viz ? De amúgy lehet valóban az is a gond, hogy a bejövő vizmennyiség kevés, tehát nyisd ki jobban a csapot.
(#) djgombi válasza operable hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Szia!
Faternak Kerher /ami azért egész jó/ van. 70-e é vette és ő is így járt ahogy te. Gariba visszavitte és kiderül, hogy a szivattyú ház elrepedt mert nem bírta a nyomást ugyanis műanyagból készült. Nevetséges, hogy 70 ezeré sem kapsz normálisat. Mivel elrepedt a ház ezért elfogy a csőben a nyomás ami miatt elindul a motor egy pillanatra.
Üdv!
(#) Wilkinson válasza djgombi hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Üdv!
Ezek az "olcsó" mosók nem szeretik ha a nyomás hosszabb ideig rajtuk van hagyva. Ilyenkor reped el a műanyag házuk. Egyet én is elrepesztettem kb 10 éve. Akkor vettem egy újat. Azóta a nyomást nem hagyom rajta egy pillanatra sem. (elektromosan kapcsolom le) Működik azóta is! Ez van nem arra tervezték ,hogy használd hosszabb ideig.
(#) miklos.csakany hozzászólása Júl 26, 2011 /
 
kaercher K 3.960 M típusú magasnyomású mosóm eddigi kitünő működése után a pisztoly lezárása után elkezdett ki-be kapcsolni. Persze, hogy szétszedtem, vajon hol ereszti a nyomást, de nem találtam sehol sem repedést, sem vízfolyást. Mielőtt alaposabban szétszedném, tudnátok rajzot, bármit a belső vezérlésről?
(#) miklos.csakany válasza miklos.csakany hozzászólására (») Aug 8, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!
Szétszedtem a gépet, miután senki nem olvasta , gondolom a segélykérésemet. Egy tökéletes szerkezetet találtam, hiszen a mosó még nincs agyonhasználva. Belül sem találtam semmilyen zavart,szelepek jól zárnak(3-3 db van a szivó és nyomóoldalon). Találtam egy kis dugattyút, ennek a dolga a pisztoly lezárása után kialakult még magasabb nyomás kialakulásakor a kapcsoló kiiktatása, az áramellátás megszüntetése. Ezt a részt is rendben levőnek találtam, bár nem szedtem szét apró darabjaira, ugyanis itt láttam egy kisebb szelepet, pontosabban a rugóját. A mosót összerakva ( itt érdekesnek találtam, hogy a kapcsoló kivezetéseinek megfelelő csatlakoztatásához ki kellett húznom kissé a motor felőli oldalon a csatlakozó hüvelyeket, mert ha nem teszem, nem kapcsolódnak a csapok és a hüvelyek) próba és kitünő működés, csak a pisztoly lezárása után ismét ki-be kapcsol a szivattyú. Kicsit tanácstalan vagyok, de valószínűleg újból szétszerelés következik.
(#) hanus válasza miklos.csakany hozzászólására (») Aug 30, 2011 /
 
Hello! ,nekem ugyan ez a problémám,a pisztoly ravasz elengedése után 3mp ként elindul a motor ,mintha elmenne a nyomás vagy nemtudom. Aki találkozott már ilyesmivel ossza már meg velem mi lehet a baj . Segitségeteket előre is köszönöm .
(#) elektrorudi válasza hanus hozzászólására (») Aug 31, 2011 /
 
Rátapintottál a lényegre...
Előző munkhelyemen több, ilyen gyártmányú, de más típusú (ha jól emlékszem HD1090(?) ) mosót használtunk. Mivel ez munkaeszköz volt, nem barkácsoltunk rajta, hanem szakszervizbe vittem. Valahol Kispest és Lőrinc határán, az Ecseri piac mellett. A munkalapon mindig tömítés csere szerepelt!
Egyébként olyan sűrűn kellett javítani őket (és olyan hoszzú határidővel), hogy később több "tartalék" darabot is kellett vennünk. Nekem nagy csalódás volt ez a "márka". :no:
(#) iceman82 hozzászólása Szept 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Most készülnék venni 1 karcher 2500 plussz magasnyomású mosót.
Ez még a német gyártmány. Szerintetek? Használt a gép, azt mondja a tulaj, hogy jó állapotban van, 1hibája van, hogy a kivezető csonknál engedi a vizet. A nyomással minden rendben, motor, szivattyú oké.
Állítólag szervízbe megnézték és azt mondták a szivattyú felőli oldalon ki kell cserélni azt a pár gumitömítést.

Szerintetek érdemes ilyen gépet venni? Vagy amivel már eleve gond van azt inkább ne?!
Köszi a segítséget.
(#) dzsoki hozzászólása Szept 11, 2011 /
 
Üdv az erre járóknak.
Keresek egy bekötési rajzot, egy Sterimob ST-80-hoz.
Kosárba kaptam, szó szerint, mechanikusan rendbe hoztam, de most már be kéne kötni.
Előre is köszönöm.
(#) brinyia hozzászólása Szept 27, 2011 /
 
Sziasztok!

Karcher HDS 1195-ös kapcsolási rajzra lenne szükségem.
Előre is kösz.
(#) forma1 hozzászólása Okt 8, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Karcher K4.99 nevezetű magasnyomású mosóm, az a baja hogy nem áll a motorja amikor nem húzom (gondolom nyomáskapcsoló) és mintha nem elég erősen nyomná, a benzinkuti sokkal erősseb és azért egy karchertől elvárom hogy nyomja is. Hogy lehet megjavítani? Mi a véleményetek erről a típusról?
(#) efraim válasza forma1 hozzászólására (») Okt 8, 2011 /
 
Pucold ki a filtert, vagy cseréld
User Manual
(#) forma1 válasza efraim hozzászólására (») Okt 15, 2011 /
 
Kipucoltam, nem az a baja, és szerintem a nyomásszabályzó is jól működik, csak a szivattyúja valamiért nem tud elég erős nyomást csinálni ahoz se hogy akkora nyomás legyen ami kikapcsolja a motort Mi a lehet a baja? Mitől mehet el a szivatyú ereje?
(#) jnosk0802 válasza operable hozzászólására (») Nov 1, 2011 /
 
Szia!
Azt hiszem ez nem is gond mivel nekem is az van és egy szuper mosónak tartom, és akkor is elindul egy picikét a motor ha nem nyomom neki, persze a vizet ekkor nem nyomja, szerintem ez nem is gond hiszen új korától így működik, de ha te másképpen tudod ozd meg velem.
Üdv.
(#) jnosk0802 válasza forma1 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /
 
Szia, sikerült megjavítani? Mi volt a hiba, ha megosztanád velem?
Köszi
(#) forma1 válasza jnosk0802 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /
 
Még nem iagzán foglalkoztam vele, majd ha sikerül leírom.
(#) jnosk0802 hozzászólása Nov 1, 2011 /
 
Sziasztok!
Karcher 520 M nagynyomású mosóm van, víznyomás nagyon gyenge, szétszedtem a szivattyút, ahol három erős rugót találtam, ami a szelepeket működteti gondolom. Rendben találtam itt az alkatrészeket, viszont vizes, koszos olajat öntöttem ki innen, milyen olajjal lehet ezt feltölteni és mennyit kell beleönteni? Akinek ötlete van hogy hogyan került az olajban víz, egyáltalán mitől nincs nyomás azt kérem írjon.

Üdv.
(#) kozso31 hozzászólása Nov 8, 2011 /
 
Sziasztok Nekem van egy CONTRA nevezetű kis magasnyomású mosóm és szeretnék egy olyat kérdezni,hogy nem e tudja valaki,hogy milyen olajat kell tölteni a szivattyú részébe.köszönöm
Következő: »»   1 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem