Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Ha nem kell nagyon nagy teljesítményű akko jó sal
![]() ![]() ![]() ![]()
Idézet: téma ide áthelyezve. „Hangládát építenék...(ha tudnék)”
Gitárhoz tranyós végfok elnne a jobb nem?
van egy pár kapcsolás... VF3 15W/8ohm 4ohmnál duplája VF2-be 50- és 100w verzió ST151
Pont akkor küldtem el az üzit mikor áthelyezted és elveszett
![]() ![]() Amúgy annyit hogy tda7294 joh azt írták hogy bírja viszont hangszórót olyat vegyél hogy "gitárszélű" vagy "gitárhangszóró" vagy bármi amire gitár van írva ![]()
Tessék ez vagy ez biztos jó
![]() ![]() Amúgy félre téve a tréfát most nézegettem de nemigazán találtam olyan hangszórót. És azért nemmindegy milyne van benne mert a gitár négyszögjeleket is küld és egy sima hangszóró attál kiszakad!! ez már biztos jó oda is van írva (itt található) a tda7294 sztem elég neki de mondjuk ez elég drága.... Majd az okosabbak.... :yes: ![]()
Megnézegettem ezeket a hangszóró adatlapokat, olyan nagyon nem értek hozzá, de ez a hsz 2000-es a végén nagyon jónak tűnik, én biztos ebből csinálnék gitárhoz hangsugárzót, de lehet, hogy még hifi-hez is.
Az ára sem tűnik soknak ehhez a minőséghez képest, sokkal rosszabbakat láttam a winisd saját készletében hatalmas pénzekért. Ha nem kell nagy teljesítmény szerintem 8-12 TV hangszóróból is jó kis hangfal készíthető (hallottam ilyet szólni 10 W-os csövessel (gitárt), nem kellet szégyenkezni a hangja miatt)
TDA2003 IC-vel készítek erősítőt, ezt a kapcsolást konkrétan Bővebben: Link és szeretnék hozzá hangfalat is építeni, de ehhez segítséget szeretnék kérni! Milyen hangszórót ajánlotok, mekkora dobozba....? SAL hangszórót szeretnék és számítógépre készülnének a cuccok. A fülem nem túl kényes=botfülű vagyok.
szia!
amit gery ajánlott azok közül szerintem ezt vedd meg mert ez hangosabb lenne ha számít a hangosság ![]()
lomexba kapsz (6 ohm-os):
13.5 cmes mély/közép 1000 ft / pár, ha netán akcióba lenne akkor 500ft / pár magas is van ott hozzá 500ft / pár tda2003-hoz tökéletes. üdv [off]a lomexes hsz.-ó érzékenyebb a salnál! ez fontos ![]()
És a mélyközepet és a magasat egy dobozba kell rakni és ezt az egészet egy subládával lehet majd kiegészíteni amihez még egy erősítő kell majd a távoli jövőben?
És most kettőt kell a TDA-ból építeni a jobb és balhoz, ugye? ![]()
És ez a hangszóró pont megfelelő nekem vagy nincs ilyen,hogy pont megfelelő,hanem szinte bármilyen hangszóró jó ehhez a projkthez? Úgy értem írtak Qts, Qms,vas,T/S-ről, hogy ezek nélkül nem lehet semmire se menni. Csak mert nem valszínű,hogy járok mostanában a Lomexban és mivel nem azt írtad,hogy Qts:??? stb hangszóró kell neked, hanem bemész a boltba és 1000Ft-os kb stb, így gondolom leemelek egyet és igen nagy valószínűséggel jó lesz.
Meg a kapcsolás 2Ohmos hangszóróra van, ez fontos? ![]()
Szia!
Sztem Szabi mester azért egyszerűsítette le a dolgokat, hogy minél egyszerűbben és minél gyorsabban elkészüljön a hangfalad. Qts,Qms paramétereket célszerű figyelembe venni ha, komolyabb dobozt gyártasz és nem az a cél, hogy csak szóljon. A 2ohm jelen esetben azért lehet fontos, mert ekkora terhelésnél adja le a végfokod a megadott maximális teljesítményt. 4 és 8 ohmmal is menni fog, de a kimenő teljesítmény maximuma csak a megadott fele/negyede lesz. (nem valószínű, hogy max hangerőn akarod állandóan nyomatni) Abból a szempontból egyetértek Szabival, ha ez az első dobozépítésed, akkor vegyél vmi olcsó hangszórót, amiért nem kár ha behal. Tapasztalatot az építéssel meg megszerzed és ezután már jöhet egy komolyabb projekt. ui.: Szabi majd javít, ha nem erre gondolt....
Sziasztok! Még új vagyok itt és alapvetően hangszererősítőhöz szeretnék hangfalat építeni. Szóval két Eminence Deltalite 12" lenne a hangszóró és tennék bele egy szintén Eminence magassugárzót. Szerintetek hol tudnék utánanézni, milyen láda, frekiváltó, stb. kell hozzá? Esetleg valaki épített már ehhez hasonlót közületek? Előre is kösz.
Szia es udv a forumon!
Az Eminence oldalan reszletes leirast es eleg jo terveket talalhatsz az emlitett hangszorohoz. Csak a pontositas kedveert ez a tipusu hangszorod van? DELTALITE-II 2512 Ezen az oldalon egyebkent van 2 pdf doksi, az alsoban talalhatsz terveket kulonbozo PA felhasznalasokra. Sztem eleg jok, de nem rajzoljak le a dobozokat ... a design-t neked kell kitalalni. Persze ha neked egyik sem tetszik, akkor sajatot kellene tervezni. A kerdes, hogy milyen hangszerhez kell ill. hogy mindket hangszoro egy dobozban lesz vagy kulon dobozokban, stb.?
Jól van!
És kb mekkora legyen a doboz neki? Mélyközepet a doboz alsó részébe, a magasat pedig fölé tegyem? Bélelni kell a dobozt vmivel vagy csak a'la natúr tegyem bele?
it nézzetek körül. itt vannak a válaszok.Bővebben: Link
Hali
Nálunk egy ideig Castone w12s hangfalak adták a hangnyomást, nem is volt velük semmi baj, de amikor meglett a két OMNITRONIC DX-2522(leírás) akkor összehasonlítottuk őket... hát Ég és Föld! A Castone-nak valahogy nagyon doboz hangja van (igaz máshol nem lehet ily olcsón hangfalat kapni). Jó rendben van, hogy majdnem kétszerannyi az annyi, de teljesítményben is majden kétszerannyi (600W). Ez az én tapasztalatom, más biztosan másképp hallja. Meg az is igaz, hogy nem voltak teljesen kihajtva. Üdv
Hali
A dobozméretet a hangszóró paraméterei alapján tudod megállapítani.De szerintem ez nem olyan nagyon komoly szal úgy kb5-10l jó neki(a .pdf ben a 17 és 18 oldalon van a szerintem hasonlóra gondoltál) Jah álltalában a magasat szokátk felülre(van hogy alulról:mély, magas, közép de ez 3utas) Jah bélés kéne neki hogy ne legyen dobozhangja méghozzá hangcsillapító textíl szerú vmi.. ![]()
Nagyon kösz. Hát igen, a design, de majd ellopok valahonnan egy-két ötletet.
Basszusgitárhoz kellene, és egy dobozban használnám. De lehet, hogy inkább Basslite-ot kellene vennem. (?)
Sziasztok. Már írtam ebbe a fórumba de nem kaptam választ.Kérek mindenkit aki teheti olvassa el a 102210-es hozzászólást és ha valaki tud segíteni hogy mekkor a doboz kel a két hagngszórónak legyen szíves segítsen.
A hangszóróm:
Sony 3 way speaker XS-F1034 Peak power: 140W Rated power: 30W Impedance: 4Ohm (Vagy egy pár SAL SBX 1010 van itthon, de a Sony szebb külsőre ![]() Magassugárzó pedig: SAL KHS 107 A hangfalepito_sal_hu.pdf 17.oldala alapján gondoltam neki a ládikót, szuper iromány ![]() Hangváltót is készítsek?
a sonyban van alapban 3-om hangszóró(3way) és dobozt semm igényel, mert freeair -os.
üdv ![]()
Akkor a SAL lesz, emezt mégse rakhatom pl egy virágváza tetejére
![]()
csak az érzékenység....
87decibel mellé 104 decibel.... ![]() ![]() ![]() én 91dB mellé tettem dp10-et(104dB v 106dB) és nem tudtam csillapítani magast sehogy semm!
maradj a sonynál és a doboznak csak 5 oldala legyen.
![]() [off]ha jól tudom ez a dipol hangfal (hátul nyított)
És akkor a magasat ahhoz ne tegyem oda.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |