Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ezüst-kolloid készítési trükkök
 
Témaindító: gabriel80, idő: Szept 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Poostmaster hozzászólása Jún 8, 2011 /
 
Én csak most olvastam át ezt, és nem gondolnám, hogy készíteni akarok ilyen oldatot. Az viszont annál inkább érdekelne, hogyan lehet ellenőrizni a kolloid minőségét?
Mert nem szeretnék 500 forintért 1 deci tiszta vizet venni. Feleségem hozott már valahonnan rendszeresen, de gyakorlatilag semmilyen hatása nincs.
(#) hapro válasza Poostmaster hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
A minősége több dologtól függ amit leginkább elektromikroszkóppal lehet csak meghatározni pontosan. Vannak "házi" mérések, de azok csak következtetnek az ezüst kolloid minőségére.
A minőség a részecske méretétől függ, az alap desztillált víz minőségétől, és a részecskék eloszlásától a vízben.
Ha részecske szigetek alakulnak ki a vízben akkor az nem túl jó minőségű kolloid, ha 1-10nm méretű részecskék vannak a vízben. A házi módszerekkel csak a víz vezető képességét tudod mérni, ami nem egyenértékű a ppm értékkel, ami a parts per million rövidítése, azaz egységnyi térfogatban lévő részecske darabszám. A jó minőségű kolloid az 10-20ppm értékű. mivel minél több részecske van a vízben, így az egyre vezetőbbé válik, és ebből tudsz következtetni a jósági tényezőre. De nézz utánna a tindal effektnek, és egy lézer diódával magad is ellenőrizheted hogy van-e ezüst a vízben vagy nincs. http://www.sulinet.hu/tart/fncikk/Kidw/0/27103/index.htm

Az egy tévhit, hogy a barna színű kolloid az jó minőségű, mert a barna szín a már nagy méretű ezüst részescskéket jelöli, így az nem jó minőségű, ha leüllepszik benne "valami" akkor az sem jó minőségű, mert abba is túl nagy méretű részecskék vannak elegyítve. A jó minőségű kolloid az víz színű, átlátszó, és szagtalan, ízetlen.
nagyon dióhéjban ennyi, és lehet egy csomó mindent még ki is hagytam, és az is lehet, hogy nagyságrendet tévedtem a méret meghatározásnál, de ezt fejből írtam.
(#) gaben62 válasza Poostmaster hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Persze hogy nincs semmilyen hatása +íze.
Viszont attól még erősíti az immunrendszeredet erősen, pl. télen v. tavasszal mikor minden második ember prüsszög influenzás lesz, akkor sincs semmi bajod.
Én már évek óta így vagyok vele, mióta kolloidot fogyasztok, az allergiám pedig megszűnt teljesen /ez más téma ugyan/, amióta kb.2,5éve légtisztítónak tűs ionizátort használok a lakásban, a szobámban.
(#) szeles válasza Poostmaster hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
"gyakorlatilag semmilyen hatása nincs"
Ugyan már, dehogy nincs. Mondjad csak a feleségednek naponta, hogy mennyivel jobban érzi magát mostanában. Hamarosan rájön, hogy tényleg így van én még emlékszem arra, mikor a félkopasz emberek sorban álltak hajnövesztőért, az öregasszonyok meg a rák gyógyszeréért. Aztán később jött az égésgyógyító szer, a mágnes, stb. Én is tudok több embert, akinek használt a két északi pólusú mágnes. Semmi baj, hogy ilyen nem létezik!! Valakinek javasoltam, hogy az ő bajára a két északi pólusú mágnes helyett jobb a két déli pólusú. Pár nap múlva lelkendezve jött, hogy sikerült használatra egy másik öregasszonytól szereznie egyet, tényleg sokkal jobb. Te elmondtad volna neki az igazat? Ismét betegebb lett volna! Tudod, amíg ... van , addig veréb is. És a sok verébből jól meg lehet élni. Tehát nagyon hasznos ez a sok butuska fogyasztó a szemtelen gyártóknak. És erre a legjobb reklám a fórumok. Egy kisgyereknek egy kődarab is okozhat örömöt. Ha elveszed a játékát, bőg. Pedig csak egy értelmetlen kődarab, de örömet okoz. Minden marhaság tud örömet okozni, ha megfelelően tálalják. Végül, ha nem akarod, hogy asszonykád idő ellőtt feldobja a tűsarkút, adjál neki helyette kútvizet és meséld el, hogy ez egy másik - még jobb, még drágább - gyártmány. Okozz örömöt másoknak!
(#) hapro válasza szeles hozzászólására (») Jún 14, 2011 /
 
"Tudós barátom"...inkább olvass egy kicsit a fentebb említett link kapcsán, és sok mást az ezüstről, aztán írjál botorságokat...maga az ezüst 650 féle különböző kórokozót pusztít el maximum percek alatt. Amire a szkeptikusok által csodaszenek vélt gyógyszerek a nyomába sem érhetnek, legalább 1 nagyságrenddel hatástalanabbak, (a legjobb hatású gyógyszerek is csak maximum 10-15 féle kórokozó elpusztítására képes) ráadásul mérgek...stb...stb...
(#) szeles válasza hapro hozzászólására (») Jún 14, 2011 /
 
Persze-persze, nem akarom én az üzletet rontani, hiszen a buta vásárlót nem lenézni kell, hanem megbecsülni, mert belőlük élünk. Ha valami csoda folytán megokosodnának, vagy éhen halnánk vagy el kéne menni dógozni. De nem kell félni, nem fognak. Természetesen az ezüst jó baktérium ölő, ezért használták régen csak azt, amikor még nem volt jobb. Ma már van jobb, ami nem mindenre jó csodaszer, hanem speciálisan egyik vagy másik betegségre jó és sokkla keveseb a káros hatása mint az ezüstnek. Mert az ezüst mint - még számos elem - kis mennyiségben szükséges a szervezetnek. Ha azt a keveset se kapja meg, akkor hiánybetegség lép fel, csökken a szervezet ellenálló képessége. Ha sok, akkor viszont káros.
Nagyon jó baciölő pl. a hypo. Mégsem vedeljük, mert a mellékhatása káros. Nagyjából ez a helyzet az ezüsttel is. A mindenféle ásványi anyag tablettákkel is ez a helyzet: pótolják azokat az elemeket, amelyekből gyakran hiányos a civilizált étkezés. Ha valakinek hiánya van, akkor hasznos neki, egyébként felesleges, de nem tudni, kinek éppen miből van hiánya. Az ezüst nem tartozik azok közé, amiből hiány szokott lenni. De pl. aranyból előfordul, pedig ennek hiánya növeli az ízületi betegségek kozkázatát. De nem a kolloid arany a megoldás. Egyébként minden javítja az egészségünket, amiben hiszünk, mert a szervezet életereje nő tőle. Szegény nagyanyámnak is jótékony hatással volt a szenteltvíz a betegségére. Hányszor hallani, hogy olyan rákosok, akik nagyon hisznek a gyógyulásukban, meggyógyulnak, mert a szervezet le tudja küzdeni a kórt. Csodálatos egy szerkezet az emberi szervezet. Ha nem adja fel, hanem küzd, csodákra képes. De nem a kolloid ezüsttől, aranytól, mágnestől, csodalámpától, elektromos bizgentyűktől, hanem a hittől. Pl. egy pap, aki hitet ad a beteg embernek, szintén "csodákat" tehet. Tudom, hogy a fórumok a legjobb marketing eszköz ilyen területeken. Nem véletlen, hogy kispénzű egyetemisták jó pénzért vállaják, hogy különböző dolgokat fórumokon dicsérnek. És ez nagyon megéri a forgalmazóknak, busásan visszajön az ára. Tehát az ezüst jó baciölő, de káros mellékhatású, ma már van helyette jobb. Ezért vegyük ajándékba az anyósnak
(#) gaben62 válasza szeles hozzászólására (») Jún 14, 2011 /
 
Én a kezdetben nagy érdeklődés ellenére csak 2-3db.kolloid előállításhoz való panelt adtam el, mindösszesen eddig 1,5év alatt.
Úgy hogy nem félek attól hogy ebből fogok megélni, vagy netán feljelentenek a NAV-nál ebből szedtem meg magam.
Sajnos az ilyen cuccokra /kolloid készítő ák./de a reform boltban kapható nano silver kolloidra is sajnálják az emberek a pénzt, de olyan véleményt is hallottam, nehéz fémről lévén szó, ez veszélyes a szervezetre, +olyant /nyugdíjas vegyész volt/az illető, hogy az ezüst oldódik ugyan deszt vízben, viszont gyógyítani nem lehet vele, gyógyszernek sem minősíthető tehát nem való az semmire.
Meg hogy ha tényleg olyan jó az immunrendszernek, akkor miért nem reklámozzák tv-ben rádióban ?stb.
Felénk legalábbis így vélekednek, manapság az internet világában.
Úgy tűnik fontosabbak az élvezeti cikkek,pl.cigi sör kávé, édességek, no meg a rakás gyógyszerek mindenek előtt.
(#) gaben62 válasza szeles hozzászólására (») Jún 14, 2011 /
 
Ahhoz hogy valóban elérjük a káros mennyiséget /napi szinten/, az előírt/ajánlott mennyiségnek a 500xát, 600xát kellene fogyasztani bevinni.
Kérdem én kinek van rá ennyi pénze ezüst kolloidra?
Még ha ilyen tudatlan is lenne az adott személy illető.
(#) hapro hozzászólása Jún 15, 2011 /
 
Az érdekelne azért, hogy mi is a káros mellékhatása az ezüst kolloidnak!?
Nagyjából az adagolás úgy néz ki, hogy maximum 0,005mg/kg/nap azaz 100kg-os ember 1 nap 0,5mg ezüstöt fogyaszthat el, bár ezek az értékek sok álláspont szerint különbözőek, van aki ennek a töredékét mondja csak, és van aki ettől is nagyobb mennyiséget engedélyez a szervezet számára. Van aki azt mondja hogy akár 1-2dl is megengedett naponta, és van aki azt mondja, hogy 3-4 teáskanál.
Így a mennyiség persze a part per million értéktől függ. 10ppm-es kolloid gyakorlatban azt jelenti, hogy 10mg ezüst van 1 liter vízben. Káros hatásról tudok, de káros mellékhatásról nem. A káros hatást is úgy váltja ki ha nem megfelelően használják, azaz nagyon túladagolják.
Szerintem tapasztalja meg mindenki a magának jóleső mennyiséget, amit még jó érzéssel el tud fogyasztani, és aminek a szükségességét érzi, és semmit ne erőltessen magába csak azért mert XY ezt vagy azt mondta.

A jobb, vagyis helyette jobb meg tök relatív, mivel valakinek megfelel a méreg valaki meg nem szeretne enni semmi mérgezőt...
Ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalt: http://www.silvegen.com
itt nagyon sokat lehet olvasni és informálódni, igaz angolul.
(#) rigidus hozzászólása Jún 15, 2011 /
 
Sziasztok, nem a flamet akarom szitani, de elolvastam a topikot es az a meglatasom hogy sok az ellentetes allitas es nagy a homaly. Sok a hamis allitas ami ugyanugy igaz a hivokre mint szkeptikusokra.

Az ezust-kolloid keszitmenyeknek valoban van pozitiv elettani hatasa de ez nem mindenkire es minden esetben igaz. Nem csodaszer de hasznos. En azt javasolnam mindenkinek, hogy tessek alaposan utanajarni mielott valamiben (teljesen mindegy, hogy miben) barmelyik oldalon is allast foglalnank es eszre fogjuk venni, hogy nincsen egyik vagy masik oldal csupan egyik tapasztalat es masik.

A keszitessel kapcsolatban fentebb tobben szanaszejjel irtak le nehany igazsagot es pontatlansagot is valamint sokimindent nem, en az alabbiakban osszefoglalnam.

A hasznalt alapanyagokhoz nagy tisztasagu ezustre (99.999%) nem pedig ekszeresz ezustre (92.5%) es desztillalt vizre van szukseg. Az utobbi tisztasaga sem mindegy, gyogyszertarbol tessek venni, nem benzinkuton vagy egyeb sufnibol. Ha valaki otthon csinalja mindenkeppen tobb lepcsoben tessek vegezni korultekintessel.

A vezerlo elektronikanal nem az szamit hogy impulzus vagy folyamatos uzemu. Sokan azt gondoljak, hogy az impulzus uzem azert kell, hogy az elektrodak "tisztak" maradjanak. Valojaban teljesen mindegy mivel az elektrodak tisztasaga nem ezen mulik hanem a viz homersekleten, az aramerossegen, az elektrodak tavolsagan es a fentebb irt alapanyagok minosegen. Teljesen tisztak soha nem maradnak, ha megis akkor az a hulladek mar belekerult az oldatba.

A tisztasag/osszetetel ellenorzeset egy atlagos laborban sem tudjak tokeletesen elvegezni, otthoni korulmenyek kozott megkevesbe lehetseges, de a leheto legtobbet meg kell tenni ennek az erdekeben. Ne tessek elfeledni ha keszitunk valamit amivel az egeszsegunket akarjuk ovni, nem feltetlenul ezt fogjuk elerni ha csupan a szandek van jelen. Konnyen az ellenkezojet erhetjuk el ami a mergezes. (Tanuljunk Törpapa hulyesegebol aki soval javitotta a viz vezetokepesseget es kolloid ezust helyett ezust-kloridot csinalt ami a hajszalereiben megkristalyosodott) Az osszetetelt hazilag nem lehet pontosan megallapitani de a tisztasag ellenorzesehez a minimum amit mindenkinek illik beszerezni vagy kesziteni az egy TDS mero. Ha maga a vezerlo aramkor csinalja akkor megjobb. Ez egyebkent nem az ellenallasat meri a viznek hanem a kapacitasat. Az oldat elkeszultekor tessek tobb egymasra rakott finom szurolapon (5u) atszurni mert az elektrodakrol mindenkeppen kerul bele szennyezodes. A szuro ezt ki fogja szurni.

A keszites: Stabil DC is megoldja a feladatot ha a viz homerseklete megfelelo, ami nagyjabol 90C es az elektrodakat egyszer/ketszer kiemeljuk es egy tiszta gezlappal vagy mas tiszta lappal letoroljuk. A viz homersekletenel a lenyeg, hogy kozel forrasponthoz kell tartani de ne lobogjon. Ha hideg vizben csinalod akkor el fog sotetedni (kormolodik) mivel nagy mennyisegu ezust-oxid fog keletkezni. Az aramerosseg az fugg az elektrodak tavolsagatol is, ami ha 50mm koruli akkor az aramerosseget 1-2mA koze kell allitani. Sima DC eseten az elektrodakon nehany perc uzem utan lathato lesz a lerakodas, az egyik feketedik a masikon pedig szurke iszapreteg fog keletkezni. Ilyenkor a lelemenyes kiserletezo megszokta forditani a polaritast mert utana ugy szokott tunni, hogy attol "megtisztulnak". Valojaban pedig ugyanez a folyamat fog folytatodni csak ellentetes polaritassal, a meglevo ezustiszap es ezust-oxid pedig bele fog hullani az oldatba.

Ami a minoseg ellenorzeset es az otthoni korulmenyeket illeti. A fogyaszthato ezust-ionokkal telitett oldat szine halvany citromsarga. Nem barna, nem fekete, nem bordo, nem viz vagy buborekos szodabikarbona szinu. Amire meg fentebb nem hivtam fel a figyelmet, nehogy valaki ivovizzel csinalja mert a csapviz tele van szennyezodessel ami elektrolizis kozben elore nem lathato elektrokemiai folyamatokat indit be. Lasd: pl klor --> ezust-klorid. Emlekezzunk, ez az egeszsegunkrol szol.

Vegezetul pedig meg annyit jegyeznek meg, hogy az egeszseg nem itt kezdodik hanem, hogy mit eszunk, iszunk es hogyan elunk. Amikor mar "gyogyszerre" van szuksegunk az olyan mint amikor az autoban mar a biztonsagi ovre. Ugyhogy tessek egeszsegesen taplalkozni, sokat sportolni, termeszetet jarni es onmagaval bekeben elni mindenkinek.
(#) hapro válasza rigidus hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
Nem szurkálódás képpen, csak érdekel, hogy erről a 90 fokról miért nem lehet olvasni a szakirodalmakban? Vagy ez csak tapasztalati érték?
(#) rigidus válasza hapro hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
En annak idejen eleg sokat jatszottam vele, hogy csokkentsem az elektrodak szemeteleset, ugyhogy egyreszrol tapasztalati ertek masreszrol masok is megfigyeltek. Egyebkent a 90 fok az a minimum, lehet az 95 is. De ez persze attol fugg, hogy hol laksz (levego nyomas). Pl. Kekes teton lehet, hogy mar 95 fokon lobog a viz ami tul sok. Ezert mondtam megkozelito adatot.

Az oldalat is erdemes megnezni ott bovebben talalni informaciot a bevitelerol es egyebekrol. Ugyan el is adogat ezt-azt de en inkabb javasolnam hogy ne ott tessek beszerezni egyreszt az ar/ertek arany miatt, masreszt pedig az elektronika amit hasznal annal szazszor jobbat tudnank osszeutni egy ilyen oldalon mondjuk ebben a topikban. Az ove az kb. 60-70V kornyeken uzemel, 3.92Hz-en valtogat polust ami tovabb minimalizalja a lerakodast viszont nincs rajta TDS mero, a regi valtozaton (videon lathato) pedig meg idozito se.

Csak pelda kedveert a hajtast egy mikrovezerlo + teljeshidas megoldassal meg lehet oldani ahol mondjuk minden 30mp utan mer egyet a valtasok kozott. Nekem speciel nem kell a keszulek mivel en mast hasznalok, de szivesen segitek megepiteni. Van kulon TDS merom amit fentebb emlitettem, hogy lenyegeben egy kapacitasmero ami ppm-ben iraj ki az eredmenyt, visszafejtjuk a meresi eredmenyeket, belerakjuk egy egyenletbe es hitelesitheti vele mindenki a sajatjat. Lehet akar olyan valtozatban is gondolkodni ami melegiti is a vizet + meri a homersekletet, meri az idot, stb. Programozast is bevallalom de az aramkort azt valaki masnak kell megoldani mivel most masra kell fokuszalnom.

A szakirodalombol sokminden hianyzik mindenhol es sokan beleteszik a maganerdekeikeit is a sorok koze. Ezert kell mindig sokiranyban tajekozodni, ellenorizni amit olvasunk, hallunk kello szkepticizmussal de nyitottan. A szkepticizmus legjobb ellenszere a sajat tapasztalat, igy tanul az ember. Sajat kiserletek es sajat tapasztalatok nelkul pedig csak bekajalunk mindent, masok rejtett erdekeit es hibait is.
(#) szeles válasza rigidus hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
Néhány ALAP dolgot kellene tisztázni:
Elsőként: Milyen kémiai állapotban tartjuk hasznosnak az ezüstöt: fém, ion, oxid, klorid, stb. ?
A többi csak utána kezdődhet! A kolloid az fizikai és nem kémiai állapot! Ha tudjuk, hogy MIT akarunk oldatba vinni, CSAK UTÁNA kezdődhet a hogyan! Mert ha megmondja valaki, hogy mit, onnan kezdve filléres megoldások vannak rá, Hókusz Pók nélkül. Akármit is akarunk, az ezüst tisztasága persze hogy lényeges. Viszont a kapható anódfém elég nagy tisztaságú, tehát ettől nem szennyeződhet az oldat, bármilyen verázslatot csinálunk is. (mellesleg nem is drága). Ami nincs benne az ezüstben, az az oldatban sem lesz. Ismétlem, hogy senki nem vitatja, az ezüst baktérium (és minden egyéb) ölő hatását. Próbáld ki, cseppents egy csepp ezüstnitrátot a kezedre. Olyan fekete lesz, mintha néger lennél, mert elroncsolja a bőröd. Ha megiszod, ugyenezt teszi odabenn a bacikkal is. Meg a beleiddel is. Nem válogatós. Ja. és utána ne felejts el olyan kefírt enni, ami a megölt bacikat újra beviszi! A víz tisztasága is fontos persze. Írtad, hogy csak tiszta víz a jó, mert másként van benne klorid. Ez így igaz. Gyomorsav? Ott ugyebár van HCl.
Tehát várom a választ, hogy milyen kémiai állapotban akarjuk bevinni az ezüstöt, mert akkor jöhetnek rá olcsó javaslatok és aki akarja olcsón is meg tudja oldani, nem kell a drága oldatért annyi pénzt adni.
(#) szeles válasza hapro hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 
"100kg-os ember 1 nap 0,5mg ezüstöt fogyaszthat el"

Na látod, itt van a kiskutyus elásva. Az ezüst gramja jelenleg - tudomásom szerint - 300 Ft körül van. (én utoljára az EU-ba lépés előtt vettem, akkor 100 Ft alatt volt). Tehát 1 mg az 30 fillér. 0.5 mg 15 fillér. Ha a heti adagot nézzük, akkor az 1 Ft. Tehát a heti adag ezüst tartalmának az ára olyan kicsi, hogy már ki sem lehet fizetni, mert az ilyen kiscímletű pénzt már kivonták a forgalomból. Akkor miért annyiért áruljátok, amennyiért?? Miért mondjátok, hogy csak az a drága, tőletek vagy pártoltjaitoktól vett, csak az a jó? Ekkora üzletet miből lehet még csinálni? Nem csoda, hogy futja marketingre és ha csak héhány ember próbálja ki egyszer, már az is sokszorosa hasznot hoz, mint egy átlagos havi fizetés. És ezt az átlagos fizetésből élők zsebéből húzzák ki. Erre nem tudok olyan szót mondani, amit egy jobbérzésű moderátor ne szedne ki!
(#) gaben62 válasza szeles hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 
Ez valóban olcsónak tűnik, a gond csak az hogy az emberek 90%a nem tudja mire jó és milyen formában az ezüst a szervezetre immunrendszer erősítése, milyen folyamatok játszódnak le.
Aki pedig tudja mire jó, használta már az pedig megvásárolja bio+reform boltban, vagy a netről 2000-2500ft.ért, és 1,5hónapig el van belőle.
Az átlag polgár Mo-n 98%a nem tudja, de fogalma sincs róla hogyan lehet előállítani házilag ezüst kolloidot, nem hogy ilyen ák.készítsen v.vegyen magának.
Visszatérve az árakhoz, ez a bolti ár, tényleg soknak tűnik 1,5-2dl, néhány mg.nano ezüstöt tartalmazó oldatért, de ha a mai gyógyszer árakhoz mérjük, /amire esetleg később,pont azért lesz szükség mert nem visszük be a szervezetbe az ezüstöt/, akkor immár elenyésző az ára.
(#) szeles válasza gaben62 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 
"milyen formában az ezüst a szervezetre
immunrendszer erősítése"
A baciölő hatása tény, de az immunrendszer erősítését még soha senkinek nem sikerült megbízható módon bizonyítani.
Azért írom a megbízhatót, mert lehet szépen, nem egyértelműen fogalmazni, amiből a laikus azt olvas ki, amit akarunk. Ha van rá elég pénzed, hogy megfizesd, amiket itt leírtam, abból összeszedek neked egy olyan "bizonyítékot" a hatásosságára, hogy a laikus szemében tényleg szenzációsnak tűnjék. De ha azt fizeted meg, akkor azokat szedem egy csokorba, ami alapján mindenki azt hiheti, hogy néphülyítés. És mindkettőn lesz akreditált labor pecsétje. [Az más kérdés, hogy én nem csinálnám meg. Legalábbis kevés pénzért nem ]Megpróbálhatod a kettőt egymás mellé állítva engem beperelni, de a világon nem találsz olyan bíróságot amelyik elítélne, mert mindkettő megfelelően lesz megfogalmazva. Ezt sokan így csinálják a filléres termékeik hatákonyságát bizonyítandó. Akár embereken való hatékonyságot is ki lehet mutatni, ha van rá pénzed. Ezt én nem csinálhatnám meg akkor se akarnám, de minden bizonnyal tudnék szerezni olyat, aki megfelelő összegért megcsinálná. Leírom, hogyan kell: Veszel négy embercsoportot. A csoportokat két részre osztod. Egyiknek adod, a másiknak nem, de mindkettő úgy tudja, hogy kapja. Mind a négy adatait megfelelően dokumentáld le. Ez nagyon fontos! A valószínűség törvényei alapján a négyből kettő csoportban azok betegednek meg többen, akik nem kapták, kettőben pedig akik kapták. Nézd meg, miért fizetnek. Az azt alátámasztó csoportok adatait írd le, akár utólag is ellenőrizhető formában, a másik kettőt tüntesd el, vagy tedd félre arra az esetre, ha valaki meg ezért fizetne. A vásárlóknak szánt leírásban figyelj arra, hogy konrét számokat ne írj, csak ilyeneket: mindkét csoportban többen betegedtek meg azok közül, akik nem kapták. Igazat írtál? Persze! Hogy ez disznóság? Persze, de sokat lehet keresni a filléres termék eladásával. Úgyse tudja senki, hogy mitől gyógyult meg. Ha hisz benne, tényleg gyorsabban gyógyul. Erre modhatjuk: még mindig jobban járt, hogy nekünk fizetett, mintha másnak.
(#) laszlokunstar válasza szeles hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 
Ebben igazad van, hogy az ezüst árának többszörösét fizetjük ki a kolloid árában. Más terméknél is ez hasonlóan van, csak a nagyságrendek mások. Egy 800 kg-os autóban mennyi a fém ára? És mennyiért veszed meg?
Ha viszont a gyógyszergyárak a valós profitjukat közkinccsé tennék, akkor azt hiszem ebben az országban 10 millió ember zsebében 2-2 bicska nyílna ki.
Nem véletlen, hogy az ezüst kolloidot nem preferálja a gyógyszerlobbi, mert azt bárki előállíthatja, nem védhető le, s a brutál hasznuk nem kasszírozható be rajta. És a drága gyógyszerek eladása is csökkenne.

Az ezüstkolloid se csodaszer, de egy antibiotikum se használható mindenre. Az egészséges egyensúlyt meg kell találni.

A 0,5 mg/100 kg nem tudom mennyire hiteles adat.
De számoljuk ki ez mennyi késztermékben található meg:
Adatok mellyel számolunk:
Ezüst kolloid töménysége 20 ppm (1.000.000 molekulából 20 molekula ezüst, 999.980 molekula a víz. ppm= parts per million= milliónkénti részecskék száma db)
Ezüst fajsúlya: 10.5 (20 fokon 10,49 g/cm3, a nagy fajsúlykülönbség miatt ez nem elhanyagolható tényező)
1 flakon tartalma 250ml
1 flakon ára 2.500Ft
20/1.000.000*10,5=0,00021 g ezüst/cm3 =0,21 mg ezüst/cm3
0,5 mg/0,21 mg=2,38 cm3 ezüstkolloidban van az ajánlott 0,5mg.

250 ml/2,38 ml =105 adag
Tehát a fenti adatokkal 105 napra elegendő az ezüstkolloidunk, ha a 0,5 mg/nap-ot hitelesnek tekintjük.
2500 Ft/105 nap= 23,80 Ft/nap. Ez kb egy kifli ára naponta.
Ha más beviteli adatokkal akartok számolni:
250ml*0,21 mg/ml=52,5 mg ezüst/üveg
5mg/nappal számolva kb 10 napra elegendő.
Azt hogy mennyit fogyasztasz a Te felelősséged.

A fentihez hasonlóan, kiszámolhatjátok más anyag, mennyiségi ás ár adatokkal.

Még 1 dolog, az ezüstkolloid elvileg -egyes fórumok szerint- a nyelv alól is felszívódik, mint a szívgyógyszerek. Ha pár percig a szádban tartod onnan egy része bekerül a vérkeringésbe, s a gyomorban levő sósavval nem találkozik.
Mindenki mielőtt használja alaposan olvasson utána!

Kérés-tapasztalatcsere:
Ha valamelyőtök esetleg mikrobiológiai labor közelébe kerül próbálja ki: 1 mintát 2 petricsészébe leoltani, s az egyikbe ezüstkolloidot is tenni. S ha lehetősége van a konkrét tapasztalatokat fényképpel ossza meg velünk.

Azoktól a fórumtársaktól akik korában írták, hogy működő, a korábban közöltekhez képest jobb készüléket építettek megköszönnénk, ha a konkrét kapcsolás leírását is megosztanák velünk.
(#) laszlokunstar válasza (») Jún 17, 2011 /
 
-Én autentikus választ nem tudok arra adni hogy ionos/mlekuláris, s azt sem tudom a neten talált ellentétes információkból mely számíthat annak. Bíró nem leszek, hogy ezt eldöntsem, de ha megbízható információt találok azt megosztom majd. A kolloid mindenesetre fizikai, s nem kémiai formája az anyagnak.
-A minél kisebb méret számít ebben egységesek a vélemények. (ebben az esetben molekuláris)
-Dr Bob Beck foglalkozott az ezüstkolloiddal, s ő alkotta meg az első "silvergenerator"-t
-Az ezüstkolloidról szóló eredményeket azok publikálják akiknek eladó kolloidjuk, vagy erre szolgáló eszközük van, ezért szerettem volna elfogulatlan, pártatlan eredményeket látni itt a fórumon.
-Az ezüst sók bevitele nem ajánlott!!!
-Amiről eddig itt nem igen volt szó, s korábban Bob Beck egy írásában olvastam, hogy az áramsűrűség 1mA/cm2. Ezt feltételezve az elektróda felületének nagysága sem mindegy.
-Azért, hogy kapcsolás nélkül ne maradjunk, a melléklet 7. oldalán szereplő hőmérsékletkompenzált áramgenerátorocskát építettem meg a közelmúltban, és 33V-ról üzemel. A feszültség az elektródákon az idő múlásával szépen csökken. A beállított áramerősséget tartja. Polaritásváltás manuális. Tapasztalatom szerint forró vízben gyorsabban dolgozik. Minőséget lézerrel nézem.
-Elektronmikroszkóppal nézve a szemcseméretet: már nem a valóságot tükrözi, mert az elektonmikroszkópban vákuum van, s más fizikai formában kerül vizsgáltra, az már nem kolloid.
-Remélem gaben62 és rigidus is megosztják hamarosan kapcsolásaikat.

LM334.pdf
    
(#) szeles válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 
Válaszoltam, mi kell az olcsó előállításhoz, de eltűnt a válaszom. Vajon ha azt írtam volna, hogy csak drágán lehet előállítani, ezért inkább vegyétek meg, az is eltűnt volna?
(#) laszlokunstar válasza szeles hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 
Nem tudom, hogy én vagyok-e a bűnös, vagy moderálva lett, de a válaszadásom küldése közben a hálózati feszültség nálam megszakadt. #1010292 volt a sorszáma, arra válaszoltam.
(#) szeles válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 

Igen, csodálkoztam is, hogy a láthatatlanra válaszolsz.
Azt hittem, te vagy a modi
(#) V L válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 
Végre az 1-2 mA/cm2 már értelmezhető adat egy gyakorlati megvalósításhoz is. Ami még homályos azaz, hogy is kell ellenőrizni.Milyen színű, típusu a lézer? Mi az amikor már kész az oldat? PL.: 1 liter kétszer 10cm2 felületű 5cm távolsába tett elektródával, 10 mA dc mellet, 94C fokon, 10 perc alatt milyen töménységü lessz? Ja és a melléktermék ezüst hidroxid, illetve oxid ami keletkezik az szüréssel menyire eltávolítható? Előre is kössz a tapasztalatokat.
(#) laszlokunstar válasza V L hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 
Lézer színe: látható tartományban -magyarul amid van.
A Tyndall effektus lényege: a folyadékon áthatoló erős fénnyaláb a folyadékban levő apró részecskékről visszaverődik, s ezt a csíkot látod. Minél nagyobb a koncentráció, annál fényesebb ez a nyaláb, s minél kisebbek a részecske méretek, annál keskenyebb. Tehát akkor dolgoztunk jól, ha erősen világító keskeny nyalábot látunk a késztermékben.
Tudományos kísérleteket nem végeztem, de az járt a fejemben, hogy ha megnézzük mennyi elektromos töltést vittünk be az oldatunkba, abból esetleg visszaszámolható a levállt ezüst mennyisége. Ezen az úton is el lehet esetleg indulni akár, vagy készítümk egy TDS mérőt, vagy egyszerűbb esetben veszünk. Hanna Instrumentsnek vannak erre profi műszerei, kalibrálóoldatai nem amatőrzsebre méretezett árakkal.
magyar elérhetőségük
Amire törekednük kell a reprodukálható körülmények.
Az üledék szűréssel tökéletesen eltávolítható.
(#) hapro válasza szeles hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 
Nem tudom honnan vetted, hogy árulom az ezüst kolloidot, vagy gépet, de ez hazugság! És rágalom rám nézve bármi is amit írsz a hozzászólásodban. Szerinted ha már elektronikai oldal vagyunk egy több ezres IC-t mennyiből állítanak elő? 3Ft?
Szerinted a szemét élelmiszereket amikért vagyonokat kérnek mennyiből állítják elő?
Műszaki cikkeket, bármit mennyiből állítanak elő? annyiért amennyiért eladják?
no comment...
(#) szeles válasza hapro hozzászólására (») Jún 18, 2011 /
 
Itt nem tudok válaszolni, mert ha nem dicsérem a terméket, hanem az igazságot írom le, hogy parasztvakítás, törlik. "Van aki fegyvertelen". Ha iparkodsz, akkor ezt a hozzászólást a törlés előtt még láthatod.
(#) Poostmaster hozzászólása Júl 21, 2011 /
 
Bár az én kérdésemre ti. hogy lehet-e ellenőrző készüléket építeni, rigidus már megadta a választ, azért egyet még megkockáztatok. Nekem főleg arra vonatkozott volna a kérdésem, hogy lehet-e építeni egy olyan készüléket, ami megmondja nekem, hogy az-e, aminek mondják. Pontosabban, nem érdekelne, hogy milyen minőségű az oldat. Egyedül az érdekel, hogy az-e?
(#) laszlokunstar válasza Poostmaster hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Eléggé kicsi a koncentráció, de elméletileg kémiai módszerekkel kimutatható. Házilag nem egyszerű.
Az ezüst sósavval oldhatatlan fehér színű ezüstklorid csapadékot képez.
Ezt laboratóriumi centrifugával le tudod ülepíteni a kémcső aljára, vagyis koncentrálni.
A kémcső alján levő ezüst klorid csapadék feloldódik ammónium hidroxidban (szalmiákszesz).
Kénhidrogént átbuborékoltatva az oldaton át a csapadék megfeketedik.
Az ammónium hidroxidos oldatban, ha szőlőcukrot oldasz fel, az üveg falán tükröző ezüst válik ki -ha elég nagy a koncentráció látható is.
Esetleg, ha hozzájutsz krómsókhoz -kálium dikromát- az ammóniumhidroxidos oldathoz adva színes csapadékot kapsz. (piros, v. narancs, nem emlékszem pontosan)
TDS mérővel a koncentrációt tudod mérni, azt hogy ezüst, vagy más fém kolloidja nem tudod megkülönböztetni.
A lézerrel pedig azt tudod megállapítani egyszerűen, hogy kolloid oldattal, vagy átlátszó folyadékkal van dolgod.
A kis koncentráció miatt egy erős nagyítónak is jó hasznát veszed a vizsgálatod során.
(#) Poostmaster válasza laszlokunstar hozzászólására (») Júl 26, 2011 /
 
Ez a lézeres dolog kivitelezhetőnek tűnik. Hogyan működik? Használható lézer pointer?
(#) laszlokunstar válasza Poostmaster hozzászólására (») Júl 27, 2011 / 1
 
Igen, azt használom. Mint a Csillagok Háborújában, oldalról látod a fényét. Minél keskenyebb, és fényesebb annál jobb.
(#) Pisztacya hozzászólása Aug 3, 2011 /
 
Sziasztok !

A segítségeteket szeretném kérni ! Felbontás után hány napig tárolható az ezüstkolloid ? Mert van ahol 4 napot, van ahol 90 napot és van ahol 1 évet írnak ! Mit tegyünk az ezüstkolloiddal ha megromlott ? Ha van valakinek vmi tapasztalata az legyen kedves írja meg !
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem