Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   803 / 1715
(#) sound.man válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Neki így tetszik, Neked úgy tetszene, a Tiédet majd úgy csinálod felesleges ezen veszekedni.
(#) zenetom válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Idézet:
„Szerintem borzasztó”

Hát ezaz, hogy szerinted.
sound.man írásában van az igazság!
Szerk.: bocsi az offért, csak legyünk már reálisak.
(#) lajos1969 hozzászólása Okt 1, 2011 /

Készülőben a dobszerkó!
(#) slogan válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Csak a bőröket feltétlen süllyeszd !
(#) lajos1969 hozzászólása Okt 1, 2011 /

Kép....
(#) janikukac válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Juj ! A kis Lajos nagyon aranyos. Amúgy milyen bőr?
(#) lajos1969 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Köszi! Elektromos dob lesz az érzékelők nincsenek még a dobtestben, de már működik! A kicsi fiam nem tudott ellenállni a kísértésnek. Ha kész lesz teljesen majd rakok fel képet akkor is, meg videót.

Okés, egyezek ! Sok sikert !
(#) lajos1969 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Köszönöm! Amúgy a képen Roland dobol. A nagyobb gyerek tényleg Lajos.

Nálunk meg apa János, meg én. A két nővérem meg női nevekkel rendelkezik.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Ez nagyon jó lett "fényforrasztó" simpike!
(#) totya694 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Sziasztok!
90%-ba kész lett a "látvány" tranzisztoros erősítőm
A kivezérlés mérőket kell még bekötnöm,megvilágítanom.

DCP_4424.JPG

(#) slogan válasza Doncso hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Még mindig jobb ,mintha fényt enne
(#) totya694 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Köszönöm.
Tulajdon képen úgy jött az ötlet,hogy bátyámmal csináltattam csöves erősítőhöz dobozt(még tavasszal megkértem) majd augusztus közepén csinált 2db-ot persze én is piszkáltam,hogy mikor lesz már kész és utána meg Ő piszkált engem,hogy mikor építek már bele valamit.Nos így jött az ötlet no meg tetszett ez a végfok a kiképzése is mind azok mellett,hogy minőségbe is nagyon bejön.Meg volt 2db egyforma 28V~ kis toroid trafóm és azokat is el bírtam használni...
(#) totya694 válasza totya694 hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Következő project ez az EL95 PP végfok átépítése lesz.

DCP_4247.JPG

(#) Doncso válasza slogan hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Te pedig a "Fényjelzős" vagy ez jó.
(#) slogan válasza Doncso hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Ja....jelzem simpinek ,merre kell mennie
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Klassz lett. Hol szerezted az írógépszalagos dobozt? Vagy harminc éve nem is láttam ilyet.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Ez csak egy i betű, egy cici és egy macsek. De hol a 4db. IC...? Én sem hinném, hogy ez a hiányos panel így működőképes!
(#) Davidd hozzászólása Okt 1, 2011 /

Üdv mindenkinek.Hat sajnos a mai munkam is eleg csunya lett(en meg abba a kategoriaban vagyok hogy orulok hogy mukodik)ez egy4093 mas icre alapulo kapcsolas es egy tip142 es tranzitsztorral elatott szerkezet.Kapott egy kis venttilatoros szurest es 3300mF szurest.De beszeljeneket a kepek.De lenne egy kerdesem.Az ego helyett kellene tegyek egy/tobb par wattos ledet,nade itt 12v van a kijovetelen es ugy hallotam hogy a ledeket aramgeneratorrol erdemes hasznalni,ezt hogy lehetne megoldani?
(#) Zoli_bácsi válasza Davidd hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Ez miez? Nem értem, nem értjük mit szeretnél.
(#) DJanosi válasza Davidd hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Idézet:
„3300mF szűrést”
inkább legyen 3300 uF
(#) Davidd válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Joestet.Terhelesnek most par kicsi led van+egy "szivarego".Na en szeretnek rakotni egy olyan 5vagy10Wattos ledet.12voltrol mukodne.Itt csak egyszeruen kell az oldalon ami van szamitasi program ele egy ellenalas es kesz?Vagy kell mar aramgeneratort?
(#) boldivi hozzászólása Okt 1, 2011 /

Sziasztok!
Közzéteszem a múlt heti tákolásomat: akkuteszter min, max jelzéssel, főleg autó indító akkumulátor állapotának vizsgálatára.
Ez a második alkalmazása a forrasztásgátló lakknak. Sajnos még nem találtam ki megfelelő megoldást, hogy egyenletesen vigyem fel a NYÁK-ra.
A műszert azért készítettem, mert szükségem volt egy eszközre, aminek segítségével egyszerűen megállapíthatom az akku pillanatnyi feszültségét (pl. tölti -e az autó) és azt, hogy mennyit esik vissza a feszültség indításkor.
Sajnos a NYÁK-on a kijelző lábkiosztását fordítva terveztem, ezért van a sok vékony vezeték a kijelzőhöz. Eredetileg elég a NYÁK-hoz szorítani az LCD-t vagy ráforrasztani, stb.
(#) slogan válasza Davidd hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Idézet:
„Kapott egy kis venttilatoros szurest”

Az milyen ?
(#) Davidd válasza slogan hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Üdv.Elirtam elenzeseteket kerem azt akartam irni hogy kapott 3300µF szurest es egy ventillatoros hutest.Elnezest.
(#) Schnitt válasza boldivi hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Nagyon tetszik a szerkezet
En korabban egy ledsoros kapcsolast epitettem a celra, de mar nincs meg
Sajat fejlesztes?
(#) _ampervadasz_ válasza Erick hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Ez az erősítő nem lett rossz, nagyon tetszetős.

Egy kérdésem azért lenne: A Deprez VU -kat honnan sikerült leakasztani?
(#) boldivi válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Köszi!

Teljesen saját fejlesztés.
Fontos volt a pontosság, ezért MCP1541 referenciát és MCP3201 A/D átalakítót alkalmaztam. A mikrokontroller Atmega8, az LCD pedig Nokia 3410.
A tápfeszültséget a mérendő eszközről kapja. Egy 5V-os stabilizátor IC táplálja az áramkört. A kijelző is 5V-ot kap, tapasztalat, hogy kibírja. A stab. IC előtt van egy dióda, ami fordított polaritás ellen véd. A mért feszültséget egy ellenállásosztó osztja el öttel, így a felbontás 5mV, ami túlmintavételezés/decimálás módszerrel 1mV-ig növelhető.
Kialakítottam a NYÁK-on egy másik ellenállásosztót, ami közvetlenül a mikrokontroller egyik A/D bemenetére megy. Ha a referencia IC tápfeszültsége 5V alá esik, akkor jelez a készülék, hogy túl kevés a bemenő feszültség. Arra gondoltam még, hogy egy másik diódán keresztül egy elemről meg lehetne táplálni, ekkor már lehetne mérni 7,5V alatti feszültséget is (stab IC bemenete miatt).
(#) Hp41C válasza boldivi hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

LM2940-5 LDO -val lehetne 7V bemenő feszültség alatt is mérni egészen 5.8-5.9V -ig. Lábkompatibilis a 7805 -tel, csak egy 22µF tantál kell a kimenetére.
Következő: »»   803 / 1715
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem