Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
"A Le Chatelier-elv kimondja: ha valamely rendszert (anyagot vagy anyagok halmazát) egyensúlyi állapotában megzavarnak, a rendszer úgy állítja helyre az egyensúlyát, hogy a zavaró hatást semlegesíti."
Ez esetben a kisebb térfogat hatására a nyomást a rendszer a gázok mennyiségének csökkenésével kompenzálja.
Irodalmat én is találtam a neten róla, de azt hiszem csak a Wikipédiásból értettem meg. Közben tegnap este szólt oszi, hogy elmarad az ellenőrző, csütörtökön lesz. Kár volt izgulnom.
Így viszont lesz időd többször elolvasni (ismétlés a tudás anyja!), és bebetonozni a szürkeállományodba.
Tévedsz, úgy tudom, hogy nálunk a légpuska is engedélyköteles, mint ha rendes puska lenne.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, régen (kb 10-15 éve) gyártottak még olyan RC modell motorokat ami 2 ütemű robbanó motor volt, a fordulatszáma fix volt. A fordulatszámot úgy lehetett beállítani, hogy a hengerfejen volt egy állító csavar, ami a robbanási tér térfogatát változtatta, ezáltal változott a fordulatszám is. Valaki meg tudná mondani, hogy hívják ezeket a motorokat? Már keresgéltem egy jópár névvel, de nem hozott sikert... Előre is köszönöm!
A nevét nem tudom, de több mint harminc éve van egy a lomjaim között. Még apám hozta Moszkvából, mert annak idején repülő modelleket építettem. Igaz motorost sosem, csak vitorlázókat.
Annak idején egyszer kipróbáltam. Egy lécre van felcsavarozva egy tartállyal, rajta van a légcsavar is. Ha szeretnéd megajándékozlak vele.
Hűűha!
Ha megkapnám, nagyon nagyon nagyon örülnék
Persze hogy... Azért ajánlottam fel. Írd meg privátban hogy jusson el hozzád. :yes:
Nekem meg van egy körrepülő modellem . Lehet hogy jó lenne az új motorodhoz
Ellendugattyús motor, szokták dízelnek is nevezni. Ma is lehet még találni belőle. Viszont üzemanyagot annál nehezebb készen találni hozzá, mivel éter, petróleum és ricinusolaj keverékéből áll.
Én a magyarországi törvényeket írtam le.
Itt 18 év alatt nem lehet, felette pedig nem engedélyköteles valamilyen erősségig.
7,5 J-ig, és internet szerint 14 év felett nem kell mo.-n engedély.
Köszi, de azt hiszem már kinőttem.
Ő**, hát nem is tudom. Legyen akkor a.... MÁSODIK!
Jobbról, vagy balról? Hagyd már a fenébe a légpuskát. Akkor inkább építs ilyet:Bővebben: Link Ebben legalább van elektronika.
Mivel neki ajánlottam fel, te kapod a képet. Persze csak ha este tudok NET-ezni. Nem úgy mint tegnap. :no:
Itt is van. Sajnos a noti kamerája csak ennyit tud.
Nem a tied?
Én még azt is látom, hogy ?????? márkájú. ![]() Hova lettek a ciril betűk???
Nem kérdezted. Most akár a tiéd is lehetne.
Van hát milyet szeretnél? Már megint vacakol a NET. Előfizethetne a szomszéd valami jobbra.
Hűű, ez nagyon jól néz ki
Megfejtem a ciril betűket ma estére
Én nem igazán látom, de "C" "O" "K" "T" és "SZ"-nek kell olvasni, ha jól látok. Az orosz betűket azért nem teljesen ismerem, de a szerbhez nagyon hasonlít.
Hogy vetted rá a héját hogy pózoljon? Ez nagyon jól sikerült.
A második rész ugyan unalmasabb volt mint az első, de remélem a harmadikkal kárpótolnak. Bővebben: Link
A jégeső is súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét, ha fedetlen fővel állnak kint.
Merre van a felétek? Mert nálunk most rohant át egy hurrikán erejű felhőszakadás. Az egészet már a házból néztük végig. Épp hogy hazaértünk előtte. A kicsavart fa tőlünk kb. 100 méterre van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Annak idején egyszer kipróbáltam. Egy lécre van felcsavarozva egy tartállyal, rajta van a légcsavar is. Ha szeretnéd megajándékozlak vele.

Én még azt is látom, hogy ?????? márkájú.