Fórum témák
» Több friss téma |
Na most, hogy kiderült, melyik a te eseted, csak C38, C40 érdekes, a többi valószínű, jó, hiszen az azon a körön lévő végfokok szólnak.
De még nem tiszta, most akkor már kicserélted a két biztit, vagy nem? Mielőtt bármit is tennél, a C37, ill. a C39 kondin mérve nézd meg, hogy nincs-e rövidzár. Ha nincs, és megtörtént a két bizti cseréje, akkor tégy egy próbát, hogy megszólal-e. Ha nem, akkor az említett két IC valószínűleg csere. Ja a két biztit nem muszáj a trafón belülre visszatenni, más is csinálta már, hogy külső lengőaljba tette.
Még nincs kicserélve a biztosíték, hétfőn vásárolok párat és cserélem. 38 és 40-es kondik jók.
Berakhatod, szinte még az adatlapjuk is megeggyezik, csak az egyik 14V-nál ír 10W-ot, a másik meg 16V-nál 14W-ot....
![]()
Szerintem nem érdemes hőre olvadó biztiért pénzt adni, amint érdeklődtem nem olcsók. Én is nem olyan régen kaptam ki a trafóból a rossz biztiket, szerintem nem volt ott olyan hő ami indokolta volna a tönkre menetelüket. Külsőleg, sima üvegbiztivel helyettesítettem. Igaz az óta nem foglalkoztam vele, nem tudom hogy működik-e. Bontásra kaptam, de gondoltam megnézem lehet-e kezdeni vele valamit. Ha más gond is lesz vele, akkor bontás.
erősen gondolkodom hogy nekem is ezt kellene tennem. mekkora biztosítékot dobtál bele?
Műűűködik!
![]()
Mi is veled örülünk! De leginkább magadnak köszönd, elvégre mégiscsak te javítottad meg
![]()
Hali!
Szakértő segítség kellene! Volna egy SW-5.1 Home Theater DHT-510-em és az a gondom vele, hogy a bal front néha recseg, és néha nem is szól. Kontakt hiba lehet, vagy az erősítő vacakol, vagy egyéb probléma?
Valószínűleg csak kontakt hiba.Próbáld ki másik kábellel,vagy mozgatni a csatlakozók tövében.
Hali!
Próbáltad megcserélni a hangszórókat, hogy kiderüljön, nem-e a hangszóró rosszalkodik?
Megcseréltem a jobbal kábelestöl, ugyan az a helyzet.
Próbálgatás közben már egy hang sem jött ki belőle, kihúztam a többi hangszórót csak ezt hagytam bedugva, felerősítettem fél hangerőre, így hallani, hogy baromi halkan azért szól! Mégis csak az erősítővel lesz gond? Idézet: „Megcseréltem a jobbal kábelestöl, ugyan az a helyzet.” Ha úgy érted, hogy így is a bal oldalra kötött recseg - tehát nem ugyanaz a hangszóró - akkor igen, az erősítőben kell keresgélni. Ha azt mondod, hogy halkan, de hallod a hangot az adott kimeneten a hangszóróból, akkor ez nem valószínű, hogy kontakthiba. Persze azért átnézheted... Valószínű haldoklik az egyik TDA7269 egyik oldala.
Hali
van nekem egy genius sw 5.1 3600 tipusu hangfalszettem és olyan problémám van hogy nehezen müködik a távirányító, vagyis ha hátulról kihuzom azt a sok lábu kábelt (AC-3 5.1 input 2)amelyik megy a hangkártyába akkor tökéletesen müködik de ha visszadugom akkor 10-szer megkell nyomjam a gombot hogy egyáltalán bekapcsoljon. probáltam más hangkártyába is bedugni de ugyanaz. nem tudom valaki találkozott-e ilyen tipusu problémával. elöre is köszönöm a segítséget
Már nem emlékszem, gondolom olyan értéket amilyen volt benne vagy kicsit nagyobbat.
Elő fordulhat hogy ezeket a bajokat a le nem tekert hangerőnél való váltások, ki-be kapcsolások okozhatják. Ettől függetlenül, sajnos ezek a cuccok bóvlik. Ilyenekért nem adnák egy garast sem.
Az én DHT-510-emnek a távja is érdekesen működik, konkrétan ha van kedve működik ha nincs kedve semmire sem reagál! Pl van hogy bekapcsoláskor működik, aztán pár perc múlva már nem, leteszem, egy óra múlva megint működik anélkül, hogy bármit csináltam volna vele
![]()
Ezzel a hibával tudok nagyobb kárt okozni ha használom tovább míg nem lesz javítva?
Mivel nem tudom pontosan mi okozza, így erre nehéz választ adni.
De ha valóban a végfok, akkor lehet az is, hogy a másik oldal is megadja majd magát. Ami még önmagában nem gond, mert ha cseréled majd az IC-t, akkor teljesen mindegy, hogy mindkét oldala, vagy csak az egyik rossz. Rosszabb esetben akár a hátsó hangszórók is elhallgathatnak, akkor már 2 IC cseréd lesz. De ismét mondom, nem tudni 100%-ra, hogy pontosan mi a hiba nálad.
nem lehetséges hogy valamelyik IC vacakol és ki kellene cserélni, nekem az a furcsa hogyha kihuzom a kábelt hátulról amelyik megy a hangkártyába akkor tökéletesen müködik.
nem tudom valaki tudna-e segíteni hogy mi lehet a baj?
Elég érdekes jelenség...
Mi van akkor, ha nem PC-vel kötöd össze?
Ma volt időm meg kedvem jobban szemügyre venni és talán megúszom mégis kontakthibával
![]() Az RCA bemeneti csatlakozó, amit eddig nem néztem ![]() Ha be van dugva teljesen akkor elhallgat, ha kihúzom félig akkor jó, viszont az erősebb mély hangoknál recseg, gondolom amiatt mert rezonál.
Próbáltad PC helyett valami más jelforrással?
Kíváncsi lennék, akkor mit mutat...
Nálam nem ez okozta a hibát sajnos.
Nem elsődleges rendszernek használom, szerencsére szereztem jobbat olcsón. Ha már itt pihenget gondoltam belenézek ![]() 7végén lesz időm cserélgetni 1-2 alkatrészt benne majd megírom, hogy mire is jutottam vele
ha nem PC-vel kotom ossze akkor jol mukodik, probaltam azt is hogy ha az alaplapi hangkartyaval kotom ossze akkor se mukodik es ha a rendes PCI-os hangkartyaval akkor sem.
erdekes egy jelenseg ![]()
Üdv!
A jelenség hátterében az elégtelen földelés áll, ami által kósza áramok keletkeznek a hangfalrendszerben. Ezért működik normálisan pl. TV-ről, mert az nem földelt. A PC földelt konnektorba van csatlakoztatva?
Valami ilyesmire gondoltam én is, azért voltam kíváncsi, mi a helyzet más jelforrásnál.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |