Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések

Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 29
(#) kofola16 válasza titi hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

Ahogy méricskéltem megvan. Kivéve amit említettem. Azóta nem jutottam többre. Van egy tranzisztor ..Q7 es C945 (NPN To-92). Mute körül. Lehet ez hiányzik ??? Mert ugye nem működő állapotba szereztem. És sajnos nem tudtam megállapítani, hogy gyárilag nincs benne vagy leforrasztották. Mert Q7 és Q9 hiányzik. De ahogy néztem a Q9 az opcionális C32 kondi nincs benne és nem is volt. Ebből gondolom, hogy Q9 se volt akkor. Mi a Q7 szerepe ???
(#) mindenes válasza kofola16 hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Heló!
A q7 tranzinak gyárilag benne kell lennie az biztos. Nem rég javítottam én is egy ilyen "csomagot" abban is meg volt a pont úgy a hogy a többi tranzi is a rajz szerint.
(#) kofola16 válasza mindenes hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Akkor Q9 is kell mert az a Q7es párja. Remélem ez megoldja a problémát.
(#) Kipuke hozzászólása Dec 2, 2011 /

Sziasztok!

Bár nem 5.1-es, de ez is Genius. Az a problémám, hogy van rajta egy 7-tűs csatlakozó, amiből csak 3-at tudok, hogy mi (bemenet). A többi valószínű a hangerő, mély és magas potikhoz megy, de hogy melyik melyikhez ... ?
Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.
Egyébként Genius SP-HF 1250x típisú.

Egyébként egy cimborám adta, hogy füsttel ment, az meg kifogyott belőle... Elméletileg csak egy egyenirányító diódát kellett kicserélnem. Rákötöttem egy hangszórót - amit nem sajnálok - és bedugtam, de nem adott ki hangot.
(#) titi válasza Kipuke hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Lehet, hogy nem csak az egyenirányítóból ment ki a füst.
Először ellenőrizd, hogy a táp rendben van-e.
A végfok IC-n nem látszik távozó füst nyoma?
(#) mindenes válasza Kipuke hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Heló!
Itt van a rajza benne van a csatlakozó con7 néven.
(#) Kipuke válasza titi hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Én füstnyomot nem láttam, viszont a tápból kb +-0,02-0,03V jön ki.
Oda a trafóm, óriási.
Köszi a segítséget. Ha sikerül lomolnom itthon valamit, akkor lehet, hogy még jövök...
(#) Kipuke válasza mindenes hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Tisztelt MCsanyi!

Sajnos nem túl jó a felbontása, semmit nem látok belőle. Legalábbis a szöveget biztos nem.

De azért köszönöm!
(#) titi válasza mindenes hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Csak nekem nem nyitja meg nagyban?
Ha ráviszem az egeret a linkre, kicsiben látom.

Nem lehet, hogy ebben is van beépített bizti a trafóban?
Táp alatt a trafót érted?
(#) mindenes válasza titi hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Jpeg ben próbáltam feltölteni de kicsi lett a felbontása , nem tudom most mért nem találom a ne méretezz nevü opciót a képfeltöltésnél. Talán most sikerül.Egyébbként a az elektrotanyáról van a rajz.
(#) titi válasza mindenes hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

A gondom nem a méretezéssel, van, hanem hogyha rákattintok, egy hibaüzit dob be.
De most ez már jó.
(#) Kipuke válasza titi hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

persze, azt értem, viszont elirtam. Nem +-, hanem 2x13,5V 2200mA. Biztosítékot csak a trafó előtt láttam, bár mondjuk nem is kerestem.
Az a kérdésem, hogy találtam itthon egy pctápot. Nagy gáz lenne, ha azt használnám, mert nem találtam mást, és nagyon nem akarok költeni rá, annyit nem ér az egész. Igaz, hogy az csak 12V, de 12A. Az egyenirányítókon kívül mit lőhet ki?

A pc táp sajnos nem jó mert a -12 voltos ágát nem nagyon lehet terhelni, a 2 db Tda viszont 300mA fogyasztanak alapban hang jel nélkül. Valami mást kell nézni.

Persze, azt én is vágom de nem is akarom, mert ha megnézed a rajzot, amit küldtél, akkor az egyeniránytás a nyákon van, és csak 2x13,5V kell neki pluszban.

De köthetsz rá egyenfeszt is pl. 2 db azonos kimenő feszültségű dugasz tápról is kilehet próbálni.

Az jó is lenne, csak nekem olyanom nincs, viszont menet közben rájöttem, hogy mi hova megy...(mire nem jó egy rajz.) Ez csak az erősítő, a másik panel nincs meg hozzá! De akkor ennek úgy kéne működnie, mint egy végerősítőnek, max hangerőn mindent erősít. Ugye?

Ja, hogy neked csak a végfok panel van meg?!
Egyébként igen.
(#) kofola16 válasza kofola16 hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Na az a helyzet beraktam a 2 tranzit és működtek a külsők. De a SUB csak patogott sőt áramtalanítás után is még képes volt zörögni jóidéig.... :S A végén meg kifültölt újra a TDA7296-os:S de a bemeneti lábon nincs zárlat. Raktam be kondit is a C32 helyre bár lehet ez hiba volt. Mivel úgy nézett ki mintha ott nem lett volna gyárilag se. Bár kapcsolási rajzba van. Q9 tranzi lábára van kötve.
(#) matyusz válasza Kipuke hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Üdv.
Ha nincs mérhető feszültség a transzformátor szekunderén valószínű, hogy a primer oldalba beépített hőbizti ment ki. A helyedben én nem dobnám el a trafót, hanem megcsinálnám. Valószínű elérte a 125 vagy 130 °C-t.
(#) titi válasza kofola16 hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Biztos nem a kondi a hiba forrása.
Lehet, külön kellene éleszteni az egyes végfokokat, leválasztva a kétes IC-kről a tápot.
(#) kofola16 válasza titi hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Kiszedtem a felesleges kondit a TDA7296 helyet kapott egy TDA9264-est. Most úgy néz megfelelően működik.
Bár a hátsó hangszórók közül csak az egyik szol. De szerintem itt már csak apró hiba lesz.
(#) kofola16 válasza kofola16 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

TDA7294 akart lenni
(#) Kipuke válasza matyusz hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

És én mindezt hogyan tudnám kivitelezni? Jó lenne, ha nem kellene másikat vennem (mert egyébként nem is akarok).
(#) Kipuke hozzászólása Dec 3, 2011 /

Na még egy kérdés: Kifüstölt egy 1N5401-es dióda, pótolhatom azt 1N4001-essel? Sajnos nincs más itthon...
(#) matyusz válasza Kipuke hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Üdv.
Esetleg egy kép vagy több jól jönne a trafóról. Amúgy valószínűleg bontani kell a primer oldalt, mármint a műanyag takarást. A diódát pedig maximum csak a teszt üzemig mert nem sokáig fogja bírni mert csak 1A-es az 1n 4001, a másik pedig 3A-es. És valószínű, hogy nem véletlen szállt el a dióda. Fordított polaritás, zárlat...
(#) mindenes válasza Kipuke hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Óvatosan meg kell bontani a tekercs szigetelését pl. egy szikével. A tekercsre vigyázni kell mert könnyen megsérülhet. A hőbizti egy kis téglatest vagy kocka formályú alkatrész, altalában kék vagy fekete színű szokott lenni. Ha ezt kiiktatod, a trafó valószínűleg működni fog megint.
(#) nyakas00 válasza titi hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Nah a mért feszek:
Sárga 12.8V, piros 42.5V kék 29,3V
(#) titi válasza nyakas00 hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Mihez képest mértél? A feketéhez?
(#) matyusz válasza mindenes hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Általában fekete, vagy fehér. A szikét nem ajánlom inkább alá szoktam nyúlni kis lapos óráscsavarhúzóval, és letépem róla a szalagot. Azt pedig úgy érdemes kiiktatni, hogy legalább a hálózati fesszel sorba legyen sorba egy üvegbiztosíték pár 100mA. Mert következőleg hosszas használatnál le fog égni.
Következő: »»   18 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem