Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » IPod dokkoló javítása
Lapozás: OK   2 / 3
(#) forma1 hozzászólása Dec 1, 2011 /
 
Javítható? Ragasztó + nagyon nagyon finom fémforgács? Hogy lehetne ezt megjavítani?
(#) titi válasza forma1 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Biztos gyárilag nem kerültek beültetésre, van ilyen...
A csatlakozóra menő vezetősávok vékony vezetékszálakkal megoldhatónak látszik.
Mindegyik szálhoz találsz furatot vagy alkatrészt, amihez lehet forrasztani, a másik vége meg mehet a csatlakozóra.
Vagy csinálhatsz egy másik nyákot a csatlakozónak, és azon kényelmesen kialakítva a forrszemeket összevezetékeled a két panelt.
Leírni bonyolultabb, mint megcsinálni...
(#) forma1 válasza titi hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Idézet:
„Leírni bonyolultabb, mint megcsinálni...”


Azért a valóságba sokkal kisebb mint amilyennek látszik. 1mm-en belül majdnem 3 érintkező van...
(#) titi válasza forma1 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
De ha ezzel a lábtávolsággal nem tudsz nyákot készíteni, akkor az egyéb ragasztó+fémforgács, vezetőtinta, stb. még esélytelenebb.
Ha le tudod világítani, vagy laminálni (nem tudom mihez van eszközöd) ezt a lábtávot, akkor a többi már gyerekjáték.
Máskülönben kereshetsz másik panelt a "piacon"...
(#) forma1 válasza titi hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Áh, nyákot semmi esetre se szeretnék készíteni, főleg ilyen kétoldalasat, esélytelen, nem is tudom hogy gondolod. Megpróbálom valami nagyon vékony lapított drótot odaforrasztgatni holnap, ha lesz elég türelmem.
(#) titi válasza forma1 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Félreértel...
Én nem azt mondom, hogy az egész nyákot másold le, hanem csak a csatlakozónak a lábkiosztását, és azt a nyákot vezetékeld össze az eredeti megfelelő pontjaival.
Valami olyasmire gondolok, mint amikor egyes fórumtársak SMD mikrovezérlőkhöz DIP adaptert csinálnak. Mindjárt nézek egy szemléltető képet.
(#) forma1 válasza titi hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Jaa, értem köszi, jó ötlet, ha nem sikerülne a lapított vezetékelés, akkor megpróbálom úgy, csak nem tudom arra a nyákra hogyan vezessem rá a vezetékeket? Vezetékeket huzzak neki, meg az hogy hogy fog elférni. Mindenesetre megpróbálom helyrehozni valami nagyító alatt. Ha már itt tartunk milyen nagyítót ajánlasz? Tudsz valami olyat amivel tényleg lehet dolgozni, és rendesen nagyít, mert amiket ilyen 2eFt-os szerszémkészlethez adnak az egy vicc.
(#) titi válasza forma1 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Na valami ilyesmi elvre gondoltam: Bővebben: Link
(#) titi válasza forma1 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Nem tudok konkrét nagyítót mondani, bent a munkahelyen mikroszkópot használunk... na azt elfogadnám itthonra is.
(#) forma1 hozzászólása Dec 1, 2011 /
 
köszi
(#) forma1 válasza titi hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Még lenne egy kérdésem a szerintem egyre reménytelen forrasztással kapcsolatban. A sárgával bekarikázott furatoknál, a másik oldalon is így néznek ki, de nem vezet tőlük sehova semmi, csak vannak a semmiben. Ezek mért vannak? tesztelésnek a gyárban, vagy minek? Sajnos még jobban felszakadoztak a vezetők, nagyon javíthatalnannak tűnik...
(#) titi válasza forma1 hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Hol vannak azok a "sárgával bekarikázott furatok" ?
(#) forma1 válasza titi hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Jajj, de hülye vagyok, lemaradt a kép.

dokkforr.jpg
    
(#) forma1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Épp ez az hogy átviszi, és a másik oldalon nem megy tovább sehova. Mindjárt csinálok róla egy képet.
(#) forma1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Köszi, valahogy biztos meg lehet csinálni, de annyira de annyira kicsi, elgondolva meg van hogy hogy kéne de ha ránézek, ezt így szabad szemmel igen nehéz, tönkre is tezsi a szemem annyira kell nézni igen közelről. Arra gondoltam hogy lehet hogy akkor azokat nem kell bekötni ami nem megy sehova. Mivel ragasszam rá a vékony drótot a nyákra, aminek két oldalra rákell hogy legyen valahogy forrasztva a 0,2mm széles vezetőre, lehet hogy feladom, igen igen kicsit és nehéz sokkal rosszabb mint ahogy a képen látszik
(#) forma1 hozzászólása Dec 2, 2011 /
 
itt a kép a túloldaláról. Ugye kénytelen leszek azokat is bedrótozni, mert nem poénból vannak, hanem ahogy mondtad a nyák belselyében is mennek a vezetők. (nem szeretném minősíteni ennek a technológiának a javíthatóságát )

Kép0333.jpg
    
(#) forma1 hozzászólása Dec 2, 2011 /
 
Szerinted hogy csináljam? Mivel ragasszam a helyére? Valami olyasmi vékony lapos fémeket kéne ragasztgatnom talán amire rátudom forrasztani, és ezeknek a két végére vékony vezetékeket a helyére forrasztani? Milyen nagyítót vegyek amivel lehet látni is valamit?
(#) titi válasza forma1 hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Nem értem, miért ragaszkodsz a ragasztáshoz még mindig... Az úgy semmiképp nem fog menni.
Ha nem akarsz másik nyákot csinálni, forraszd vissza a csatlakozót a helyére a tartó PAD-jai segítségével, a többi lábát pedig vékony vezeték szálakkal "drótozd" be.
Bár nekem egyre inkább az az érzésem, hogy ez neked nem fog menni...
Mondanám, hogy megcsinálom neked, ha közelben laknál, mert már amennyit beszélünk róla rég meg lehetett volna csinálni.
(#) forma1 válasza titi hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Annyira kicsit a lábtávolsáv hogy ezt itthoni körülmények között megcsinálhatatlan amit mondasz, a vezetők két irányba is mennek rengeteg van bele, és ha megpróbálok sima Weller pákával forrasztani 2 lába már is össze van forrva. Írok privátot.
(#) Syn7h37ic válasza forma1 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Csak megfelelő páka, és egy nagyító kell hozzá. Persze nem 2mm vastag forr. ón, hanem 0.3mm, és egy biztos kéz.
(#) titi válasza forma1 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Igaz, hogy két irányba mennek a vezetők, de csak az egyik irányba menők vannak leszakadva.
Csak azokat kell vezetékszálakkal pótolni.
(#) forma1 válasza titi hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Mostmár a másik oldalon is kettő fel van jőve, de nem kiszakadva, azt talán vissza lehet ragadztani. Én csak úgy tudnám valahogy megcsinálni hogy a másik olról felkaparni a bevonatot higy fém legyen, és amik eltüntek forr pontos azt az egy milikétert ilyen vékony vetető tollal kipótolni, és ahogy a tartó padokkal le van forrasztva a csati, már is hozzáérnek a kis lábak és ne kell forrasztani. Egy biztos, vezetékeket nem tudok ilyen kis lábakhoz forrasztani, sőt ha már benne van a csati ne is látszik a tuloldalán hogy mi hova megy, ez az út sajnos számomra nem járható. Nincs valami olyan toll ami rendes fémet hozblétre a nyákon? Sztem ez az egyetlen megoldás smd mikroszkóp és smd forrasztókészlet vásárlása nélkül
(#) forma1 hozzászólása Dec 3, 2011 /
 
Ha annyira nagy az ellenállása hogy pár milliméteren se jó, akkor minek árulnak ilyeneket?
(#) Syn7h37ic válasza forma1 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Pl. autó ablakfűtés javítására.
(#) forma1 hozzászólása Dec 3, 2011 /
 
Találtam olyat ami pont erre való nyák rétegeinek javítása, de 3000Ft + posta (4600Ft) és nem is biztos hogy jó lenne... Milyen ragasztóval lehet drótót hozzáragasztani a nyákhoz? Mert akkor úgy csinálnám hogy vékony drótókat ráragasztanák, és ezzel létrehoznám ahogy gyárilag volt, és ezzel érintkezne a csati mint gyárlag, csak azoknak a drótoknak a vége lenne hozzáforrasztva ahova lehet (pl. lekapart nyákfóliára. De annyira kicsit hogy 0,1%-ot adok arra hogy valaha is jó lesz, pedig milyen jó lenne, ilyen kis sz*rság miatt nem ér semmit az egész motyó
(#) Syn7h37ic válasza forma1 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Felejtsd el. A festéket, és a ragasztást is. Gondold csak végig, hogy miből van egy ragasztó. Műanyagból. Tehát szigetelő. Soha, de soha nem tudod ragasztással megjavítani a csatlakozót, csak egy módszer van, a forrasztás. Csak azt nem értem, hogy miért nem hallgatsz ránk. A vékony vezeték lehet akár egy rossz trafó primer oldali vékony tekercshuzalja. lakkal szigetelt, és kb. 0.2mm. Ezt először szépen sorban egyesével a nyákra forrasztgatod, úgy, hogy keresel egy olyan pontot a szakadástól felfelé, ahol már könnyebb a forrasztás. Ha megvan az összes kipótolt vezeték, akkor szép sorban ráforrasztgatod a csatlakozó oldalára a drótok másik végét. Ha ez is kész, és ki is mérted, hogy megfelelő a vezetékezés, sem zárlat, sem szakadás, akkor vissza rakhatod a csatlakozót az eredeti pozícióba és epoxy gyantával leragasztod.
Ha nem így csinálod, akkor soha sem tudod megjavítani. Esetleg elviszed egy szakszervizbe, kb. 10000-ért megjavítják.
(#) forma1 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 4, 2011 /
 
Köszönöm! Megpróbálom, de ha kétszer ekkora lábtávolság lenne akkor talán sikerülne is. Megpróbálok szerezni mikroszkópot, meg valami mikro pákahegyet és cínt.
(#) forma1 hozzászólása Dec 4, 2011 /
 
Amúgy a ragasztásos dolgot nem úgy értettem hogy az vezetne, hanem pont hogy szigeteljen, megkeresbém a szakadt pontokhoz ahogy írjátok egy pontot és azt ahoz vékony drótot forrasztanák, és ennek a drótnak a végét ragasztanám direkt szigetelő ragasztóval a nyákhoz, és így létrehoznám a vezetőket. De inkább a ti módszeretekkel próbálom meg, de mibdig elhatározom hoy nekiállok, megcsinálom, de amint meglátom hogy milyen pici egyből rájövök hogy nem fog menni, főleg smd szerszámok nélkül.
(#) forma3 hozzászólása Jan 8, 2012 /
 
Az a helyzet hogy feladtam azt hogy az ipod bemenetről szóljon, a cél az hogy az aux bemenetről lehessen használni. Ezt sikerült megoldanom úgy hogy az aux bemenetet az ipod egység kiminet helyére kötöttem a "mindenes" panelon, mert úgy érzékelte hogy ipodról szól. Működött is csak a forgatás közben az ipod panelt és a midnenes panelt összekötő (nem az analóg zenei jelet vivő hanem vmi vezérlő) vezetékek leszakadtak elhallgattak. Visszaforrasztottam, de most se ipod módban nincs, se aux módba. Lehet hogy azért mert közben még jobban felszakadtam az ipod panel vezetői?? (mert a hangerőszabályzás stb. is azon van. Sajnos az erősítőre nem tudom küldeni direktbe a jelet mert az 2.1-be várja, a 2.0 -> 2.1 átalakító meg a "mindenes" panelon van. Hogy lehetne aux módba kényszeríteni?? Vagy végső esetbe a bemenetválasztó után bekötni, de nem tudom akkor a hangerőszabályzás hogy működne?
(#) forma3 hozzászólása Jan 12, 2012 /
 
valaki?
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem