Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, de elnéztem.
Kéknél 15V Pirosnál 22V Sárga az oké Ne feketéhez képest nézzem?
Heló!
Pedig a kék sem ritka elhiheted nem egy trafót bontottam már szét. Most hogy fekete e vagy fehér esetleg kék szerintem teljesen mindegy a lényeg hogy ő megtalálja. A szigetelés megbontása is egyedi kérdés amit irtam csak egy példa volt. A biztire reagálva: ez egy hőbizti nem áramerősségre olvad hanem bizonyos hőmérséklet elérésekor szakad meg pl. 130C .ha megnézed a rajzot a primer rész tartalmaz normál biztit teljesen felesleges oda beépiteni mégeggyet..
Na így mindjárt más.
![]() Akkor a táp tuti rendben, de azt mondod, hogy ennek ellenére meg se mukkan, illetve kiég a bizti? Diódákat miután kimérted jó irányba forrasztottad vissza? Nem tudsz mutatni képet a panel mostani állapotáról, mindkét oldalról?
Én elég messze vagyok tőled, de próbáld meg az apróhirdetések közzé feltenni, hátha találsz segítőkész embert a közeledben.
Üdv.
Ezzel tisztában vagyok, de ha azt átköti azt a hőbiztit nem lesz ott semmi, mert az ilyen gagyibb cuccokban nincs bizti, de mondjuk én nem néztem az adatlapját, de ha van benne akkor oké. És az üvegbizti valamelyest véd, jobb mint a semmi. (pl ha elér egy bizonyos hőfokot a trafó szerintem nőni fog a felvett áram és a biztosíték leold mielőtt leégne a trafó). Ja és igen a szín nem lényeges ![]()
Ezen a képen még az IC csere előtti állapot van?
Pedig ha a diódák jók, nem szabadna kiégni a biztiknek... Esetleg ha gondolod tehetsz mégegy próbát, de nem kell nagyobb bizti, csak letekert hangerőnél nézd. Ja és borda legyen az IC-ken!
IC csere utáni.
Dobok be majd új biztosítékot és tesztelek. Az lehet hogy elszállt ismét mind2 ic? van még 1 tartalék de nem szívesen vernék el ismét 500ft-ot fölöslegesen. Ha pl kiforrasztom a 4-es ic-t és nem teszek helyette be semmit de a 3-as ic-t kicserélem akkor még szólnia kell az ahhoz az ic-hez tartozó hangszóróknak?
Esetleg csinálhatsz olyat, hogy megszakítod az adott IC tápfeszültségét.
IC 4 esetében kiforrasztod a J1, J2 átkötést. IC 3 esetében (bár fénylik, de) ha jól látom J7, J8. Így nem kell feleslegesen kiforrasztanod az IC-t. Amúgy se tesz jót nekik a sok forrasztás.
Kedves matyusz és MCsanyi!
Megbontottam a primer oldalt egy szikével és egy csavarhúzóval ![]() A fehér hőbiztosítékot kivettem és direktbe kötöttem, de ahogy itt faluhelyen szokás mondani: zúgni zúg, de nem megy! Valószínű nagyobb probléma lesz itt, de már úgy is szétszedtem a pc tápot, és és szépen üzemel. Egy baj van csak: a D2 helyére tettem be az 1n4001-et, és sajnos nincs "-" ágban semmi. A "+" ágban megjelenik +10,35V, és itt meg is állt a műszer. Ez a dióda miatt lehet? Ja és apolaritásra figyeltem, zárlatot meg nem látok a forrasztási oldalon.
Estleg olyat is csinálhatsz, hogy megszakítod minkét IC tápját, és megnézed, akkor mi történik.
Sőt, először talán ezt lenne érdemes megpróbálni.
Heló!
Pedig ott lessz a kutya elásva a diódák körül ,lehet több is zárlatba ment vagy csak egyszerüen megszakadt, mérd ki mindet. Multival dióda vizsgálóval 5-600 milivoltot kell mutasson a műszer.
Kimértem mindet. A 3db 5401-es 530-at mutat, a 4001-es pedig 565-öt. Ez lehet a baj?
Hello!
Nagyvonalakba leírjátok újra mi a para? Nem egyet javítottam már, esetleg a típushibás problémákat is tudok mondani.
Heló!
A diódák jók valahol máshol lessz a hiba. A szekunder feszeket kellene még megmérni, a rajz szerint itt 2x 13v kellene lenni váltóban.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy ilyen szett, elpukkantak a végfokok, meg a trafó 2 biztije is. Megcsináltam, minden kimenet szépen szól, trafó kiadja a kellő feszeket, (3+5 kábeles). Gyakorlatilag minden müködik, kivéve, hogy ahogy hátul bekapcsolom a 2 front és 2 sub azonnal elkezd szólni, a szub+center nem. ha elől bekapcsolom akkor azok is szólnak ahogy kell. Tehát a 2front és 2 szub nem reagál se a standby se a mute jelre. A hangerőszabályzó az okés. A 2 panelt összekötő csatiknál az alábbi feszeket mérem: standby 0v, bekapcs 16v, mute 0v. Ezeket az értékeket a sub-center panelon mértem. Ha összekötöm a 2 panelt az alábbi érékeket mérem: standby 6v, bekapcs 16v, mute 6,8v. Mi lehet a hiba?
Hali!
A front/rear panelon nézd meg a tranzisztort és a környező alkatrészeket.
Udv mindenkinek.Van egy genius5005 os 5.1es hangrendszerem,namost a van egy nagyon fura hibaja,eddig semmi baja nem volt most tolti nallam a 3 evet.Egy bizonyos hangeronel ha tovabb tekerem a potit csunyan kattogva jon ki a hang a surround es a front difukbol miert van ez ,mi lehet a hiba?
Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy tudnátok-e valami használható képet készíteni a 5000-es sub panelről vagy használható kapcsolási rajzot adni hozzá, mert a gyári service manualnál nem tudom kivenni az értékeket. köszi
![]()
ide már jó pár kép és manual fel lett töltve, csak vissza kell nézned.
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem, nekem nincs ötletem. A jelenség a következő a táp rá van adva a készülékre de a hátulján a power gomb le van nyomva, ha ezt a gombot felnyomom minden hangszóró elkezd mocskosul recsegni, de maga a készülép még be sincs kapcsolva. szimplán cska feszültség alatt van. (genius 5.1 home theatre) pls segytsetek ha tudtok!
Nekem nincs ilyen készülékem, így kérdezek: ha táp alatt van ill. be van kapcsolva, mi a két állapot között a különbség?
A készülék bemenetén ilyenkor van valamilyen jel?
táp alatt van be van dugva a konnektorba, de a készülékben nincs feszültség. ha a hátulján a power gomb be van kapcsolva feszültség alatt van, és ha az elejént található bekapcsoló gombot kapcsolom be akkor lehetne elvikeben valamennyi feszültség a kimeneten.
Előzménye nincs neki este kikapcsoltam reggelre ezt csinálta, gondolom valami túlfeszültség lehetett a tettes.
Ha készülék be van dugva a konnektorba és bekapcsolod a hátulján a gombot, akkor a végfokok már megkapják a tápfeszültséget, viszont még némított állapotban kellene lenniük.
Ez valamiért nálad nincs meg, ezért tapasztalod a jelenséget. De hogy ezt mi okozza, azt csak úgy tudhatod meg, ha elkezdel méregetni benne. Lehet, hogy csak tranzisztor, de az is lehet, hogy vezérlő IC hiba van. Egyébként ha bekapcsolod, akkor is recseg? Mennyire értel az elektronikához?
villamos mérnök leszek szval valamit konyítok hozzá. a baj az h semmi kapcsolási rajzom nicns hozzá és nem is találok. a méricskélést meg már próbáltam de nem sok sikerrel tudnál vmi konkrétumot mondani mire mérjek rá?
Rajzot találsz a topikban, de belinkelem neked:
Bővebben: Link Ja, és használj nagybetűt a mondat elején és kerüld az msn-es szlenget, mert ezen a fórumon a modik odafigyelnek a magyar nyelv értékeire. ![]()
Köszi bár közben találtam rajzot, de nem tudom mire kéne rámérni, ötlet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |