Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések

Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 29
(#) nyakas00 válasza titi hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Igen, de elnéztem.
Kéknél 15V Pirosnál 22V Sárga az oké

Ne feketéhez képest nézzem?
(#) mindenes válasza matyusz hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Heló!
Pedig a kék sem ritka elhiheted nem egy trafót bontottam már szét. Most hogy fekete e vagy fehér esetleg kék szerintem teljesen mindegy a lényeg hogy ő megtalálja. A szigetelés megbontása is egyedi kérdés amit irtam csak egy példa volt. A biztire reagálva: ez egy hőbizti nem áramerősségre olvad hanem bizonyos hőmérséklet elérésekor szakad meg pl. 130C .ha megnézed a rajzot a primer rész tartalmaz normál biztit teljesen felesleges oda beépiteni mégeggyet..
(#) titi válasza nyakas00 hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Na így mindjárt más.
Akkor a táp tuti rendben, de azt mondod, hogy ennek ellenére meg se mukkan, illetve kiég a bizti?
Diódákat miután kimérted jó irányba forrasztottad vissza?
Nem tudsz mutatni képet a panel mostani állapotáról, mindkét oldalról?
(#) titi válasza dzsinke hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Én elég messze vagyok tőled, de próbáld meg az apróhirdetések közzé feltenni, hátha találsz segítőkész embert a közeledben.
(#) matyusz válasza mindenes hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Üdv.
Ezzel tisztában vagyok, de ha azt átköti azt a hőbiztit nem lesz ott semmi, mert az ilyen gagyibb cuccokban nincs bizti, de mondjuk én nem néztem az adatlapját, de ha van benne akkor oké. És az üvegbizti valamelyest véd, jobb mint a semmi. (pl ha elér egy bizonyos hőfokot a trafó szerintem nőni fog a felvett áram és a biztosíték leold mielőtt leégne a trafó). Ja és igen a szín nem lényeges

Jól kerültek vissza.
Képek: Link Link
Tegyek nagyobb biztosítékot? IC3 és IC4 lett kicserélve eddig.

Ezen a képen még az IC csere előtti állapot van?
Pedig ha a diódák jók, nem szabadna kiégni a biztiknek...
Esetleg ha gondolod tehetsz mégegy próbát, de nem kell nagyobb bizti, csak letekert hangerőnél nézd.
Ja és borda legyen az IC-ken!

IC csere utáni.
Dobok be majd új biztosítékot és tesztelek.
Az lehet hogy elszállt ismét mind2 ic? van még 1 tartalék de nem szívesen vernék el ismét 500ft-ot fölöslegesen.
Ha pl kiforrasztom a 4-es ic-t és nem teszek helyette be semmit de a 3-as ic-t kicserélem akkor még szólnia kell az ahhoz az ic-hez tartozó hangszóróknak?

Esetleg csinálhatsz olyat, hogy megszakítod az adott IC tápfeszültségét.
IC 4 esetében kiforrasztod a J1, J2 átkötést.
IC 3 esetében (bár fénylik, de) ha jól látom J7, J8.
Így nem kell feleslegesen kiforrasztanod az IC-t.
Amúgy se tesz jót nekik a sok forrasztás.

kösz, letesztelem ha lesz időm
(#) Kipuke válasza matyusz hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Kedves matyusz és MCsanyi!

Megbontottam a primer oldalt egy szikével és egy csavarhúzóval
A fehér hőbiztosítékot kivettem és direktbe kötöttem, de ahogy itt faluhelyen szokás mondani: zúgni zúg, de nem megy! Valószínű nagyobb probléma lesz itt, de már úgy is szétszedtem a pc tápot, és és szépen üzemel. Egy baj van csak: a D2 helyére tettem be az 1n4001-et, és sajnos nincs "-" ágban semmi. A "+" ágban megjelenik +10,35V, és itt meg is állt a műszer. Ez a dióda miatt lehet?
Ja és apolaritásra figyeltem, zárlatot meg nem látok a forrasztási oldalon.

Estleg olyat is csinálhatsz, hogy megszakítod minkét IC tápját, és megnézed, akkor mi történik.
Sőt, először talán ezt lenne érdemes megpróbálni.
(#) mindenes válasza Kipuke hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Heló!
Pedig ott lessz a kutya elásva a diódák körül ,lehet több is zárlatba ment vagy csak egyszerüen megszakadt, mérd ki mindet. Multival dióda vizsgálóval 5-600 milivoltot kell mutasson a műszer.
(#) Kipuke válasza mindenes hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Kimértem mindet. A 3db 5401-es 530-at mutat, a 4001-es pedig 565-öt. Ez lehet a baj?
(#) sk3tch hozzászólása Dec 5, 2011 /

Hello!
Nagyvonalakba leírjátok újra mi a para? Nem egyet javítottam már, esetleg a típushibás problémákat is tudok mondani.
(#) nyakas00 válasza sk3tch hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

ez most kinek szólt?
(#) mindenes válasza Kipuke hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Heló!
A diódák jók valahol máshol lessz a hiba. A szekunder feszeket kellene még megmérni, a rajz szerint itt 2x 13v kellene lenni váltóban.
(#) riz0 hozzászólása Dec 13, 2011 /

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy ilyen szett, elpukkantak a végfokok, meg a trafó 2 biztije is. Megcsináltam, minden kimenet szépen szól, trafó kiadja a kellő feszeket, (3+5 kábeles). Gyakorlatilag minden müködik, kivéve, hogy ahogy hátul bekapcsolom a 2 front és 2 sub azonnal elkezd szólni, a szub+center nem. ha elől bekapcsolom akkor azok is szólnak ahogy kell. Tehát a 2front és 2 szub nem reagál se a standby se a mute jelre. A hangerőszabályzó az okés. A 2 panelt összekötő csatiknál az alábbi feszeket mérem: standby 0v, bekapcs 16v, mute 0v. Ezeket az értékeket a sub-center panelon mértem. Ha összekötöm a 2 panelt az alábbi érékeket mérem: standby 6v, bekapcs 16v, mute 6,8v. Mi lehet a hiba?
(#) titi válasza riz0 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Hali!
A front/rear panelon nézd meg a tranzisztort és a környező alkatrészeket.
(#) Davidd hozzászólása Dec 19, 2011 /

Udv mindenkinek.Van egy genius5005 os 5.1es hangrendszerem,namost a van egy nagyon fura hibaja,eddig semmi baja nem volt most tolti nallam a 3 evet.Egy bizonyos hangeronel ha tovabb tekerem a potit csunyan kattogva jon ki a hang a surround es a front difukbol miert van ez ,mi lehet a hiba?
(#) Nightwolf hozzászólása Dec 28, 2011 /

Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy tudnátok-e valami használható képet készíteni a 5000-es sub panelről vagy használható kapcsolási rajzot adni hozzá, mert a gyári service manualnál nem tudom kivenni az értékeket. köszi
(#) nyakas00 válasza Nightwolf hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

ide már jó pár kép és manual fel lett töltve, csak vissza kell nézned.
(#) bsany89 hozzászólása Jan 14, 2012 /

Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem, nekem nincs ötletem. A jelenség a következő a táp rá van adva a készülékre de a hátulján a power gomb le van nyomva, ha ezt a gombot felnyomom minden hangszóró elkezd mocskosul recsegni, de maga a készülép még be sincs kapcsolva. szimplán cska feszültség alatt van. (genius 5.1 home theatre) pls segytsetek ha tudtok!
(#) abcdabcd válasza bsany89 hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Nekem nincs ilyen készülékem, így kérdezek: ha táp alatt van ill. be van kapcsolva, mi a két állapot között a különbség?
A készülék bemenetén ilyenkor van valamilyen jel?
(#) titi válasza bsany89 hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Hali! Előzmény?
(#) bsany89 hozzászólása Jan 14, 2012 /

táp alatt van be van dugva a konnektorba, de a készülékben nincs feszültség. ha a hátulján a power gomb be van kapcsolva feszültség alatt van, és ha az elejént található bekapcsoló gombot kapcsolom be akkor lehetne elvikeben valamennyi feszültség a kimeneten.
Előzménye nincs neki este kikapcsoltam reggelre ezt csinálta, gondolom valami túlfeszültség lehetett a tettes.
(#) titi válasza bsany89 hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Ha készülék be van dugva a konnektorba és bekapcsolod a hátulján a gombot, akkor a végfokok már megkapják a tápfeszültséget, viszont még némított állapotban kellene lenniük.
Ez valamiért nálad nincs meg, ezért tapasztalod a jelenséget.
De hogy ezt mi okozza, azt csak úgy tudhatod meg, ha elkezdel méregetni benne.
Lehet, hogy csak tranzisztor, de az is lehet, hogy vezérlő IC hiba van.
Egyébként ha bekapcsolod, akkor is recseg?
Mennyire értel az elektronikához?
(#) bsany89 hozzászólása Jan 15, 2012 /

villamos mérnök leszek szval valamit konyítok hozzá. a baj az h semmi kapcsolási rajzom nicns hozzá és nem is találok. a méricskélést meg már próbáltam de nem sok sikerrel tudnál vmi konkrétumot mondani mire mérjek rá?
(#) titi válasza bsany89 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Rajzot találsz a topikban, de belinkelem neked:
Bővebben: Link
Ja, és használj nagybetűt a mondat elején és kerüld az msn-es szlenget, mert ezen a fórumon a modik odafigyelnek a magyar nyelv értékeire.
(#) bsany89 hozzászólása Jan 15, 2012 /

Köszi bár közben találtam rajzot, de nem tudom mire kéne rámérni, ötlet?
Következő: »»   19 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem