Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Eredeti állapotában hogyan szólt? Akkor is recsegett?
Sziasztok! Szerintetek hol lehet 'Részegedj okosan' nevű társasjátékot kapni?
Úgy még nem hallottam, friss letöltés.
Mert én is töltöttem le úgy,hogy már akkor sérült volt. Vagy egy másik konverter a Format factory. Nagy hibája, hogy audió fájloknál kicsi a választható tartomány.
Ez a brazil fazon rám írt a youtube-os Gladiátor videóm miatt, s azután megnéztem az övéit.
![]()
Sziasztok, kedvet kaptam egy kis pirotechnikához, (egy robotra lesz felszerelve) és szeretnék csinálni egy villanóport.
A kérdésem az lenne, hogy van e itt kémikus ??? ![]() Idézet: „KNO3 + Mg (kálium-nitrát + magnézium) 50-50% Ez egy nagy fényerejű keverék a magnéziumnak köszönheőten. A gyors égésű villanóporok közé tartozik. Nem ütés és dörzsérzékeny. A magnézium miatt elég könnyen gyullad nem szükséges kén hozzáadása. Gyári hang és fényjelzőkben, fénygránátokban használják. Létezik Kénnel gyorsított változata is. 55/45/5 (KNO3/Mg/S) Figyelem! A keverék érzékeny a nedvességre és a savakra. Párától elzárt helyen tartandó. A Fémport megfelelő kezeléssel passziválni kell!” A fentit néztem ki, ki mit mond erről? Veszélyes nem veszélyes, beszerezhető e? Köszi! ![]() Ha sikerült, rakok fel videót, és még annyi, hogy gyújtókanócot milyen néven árulnak, nem szeretném közvetlen a keveréket gyújtani , nem lenne vicces....
Kis darab papírt ajánlok olcsó, gyorsan kész és egyszerű. Ha egy kevés gyúlékony anyaggal meglocsolod(benzin/alkohol) magát a papírt -éppen hogy csak- közvetlen "akció" előtt. Ez elég gyorsan elég, de azért arrébb lehet menni
![]()
Ez már megvolt, olajjal , még szikrákat is szór (olaj + 97% alkohol nem elkeverve)
Ha előröl kezdhetném, sárga mikrofon lennék!
Imádom a "csaj" hangját. Kár, hogy már nem Ő énekel.
Sziasztok!
Végre nagyjából összepakoltam a garázst ![]()
Tedd fel az apróba hamar elviszik. Ezt tettem én is a felesleges masinával.
![]()
A haveromé behalt, szólok neki.
Van itt sziklamászó? Az ott használt magnéziumpor az tiszta magnéziumpor?
![]()
Szerintem neki nem lenne jó
![]() ![]()
Régebben piróztam valamennyit. Bár engem a rakéták érdekeltek jobban, csak idővel elfogyott az erre szánható idő
![]()
Környékemen van 6 patika ...
![]() A festékboltot meg majd megnézem, rakétából milyet csináltál? Rakéta-rakéta, vagy vetőcsöves bomba ?
Idézet: „KNO3-at pedig patikában lehet venni, de egyre jobban szigorítják, talán már csak 50g adnak ki egy embernek.” Akkor a válasz egyszerű. Több patikába kell menni.
A rejtély megoldódott. Az MP3 lejátszóm olyan őskövület, hogy amellett, hogy csak wma és mp3-at játszik le (semmi wav és társai), abból is csak a 128kbs-osokat. És a layer 1 a kedvence. Minden mást vagy le sem játszik, vagy mindenféle buggal.
![]() ![]()
Rakéta-Rakéta. KNSB volt a hajtóanyag. Ha utánaolvasol, akkor rengeteg leírást találsz. Prototípusok voltak. Elsőként pl toll rakétát csináltunk
![]() ![]() ![]()
Egy volt osztálytársammal szeretném csinálni, de a keverékek elkészítését, nem hagyoom neki , abból adandóan, hogy nem éppen figyelmes srác
![]()
Én már nem csinálom, majd egyszer talán újra
![]() ![]() Egyébként egy minimális felszerés nélkül hozzá sem szabad fogni. Gondolok itt minimum egy hőmérőre, kikeverésnél nagyon oda kell figyelni a hőmérsékletre. Robbanni nem fog, de az a mennyiség ott ég el. Aztán nem árt egy legalább grammra pontos mérleg. Nagy szabadtér kell a próbálkozásokhoz, védett házzal. Azért csak úgy nem lehet nekiállni, hogy összekeverem úgy érzéssel, betömködöm valamibe, aztán majd repül. Ja, és persze sokat, sokat kell olvasni róla. Csak akkor szabad nekiállni, ha már teljesen érted a hajtóanyag működését.
Szerintem, kezdőknek és gyerekeknek teljesen jó az air pressure dihidrogén-oxid (APH2O) hajtóanyagnak. Nem? Csak télen van némi gond vele.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
Köbzoli: Csajoznék, ha lenne kivel (aki volt , nem jött össze) , most is van egy leányzó, de az még csak alakulgat... nos , igen, egy bomba a képembe robbanhat, de egy elkó is, megölhet a 230V mi több a 1000-2000V (csöves)
Bigpeterson: A rakétát csak kérdeztem, nem szeretnék csinálni, de még vetőcsöves bomba sem, egyenlőre egy stabil villanópor, ami ütés és nedvesség álló, és az nekem jó, ha pedig majd szeretnék akkor úgyis utánaolvasok, és beszerzem a kellő cuccokat...
Mi krumpli ágyút csináltunk régebben, az is jó móka volt.
![]()
Tudom, nekem is van, csak átalakítottam:
Egy böhöm nagy kompresszor tölt egy 2l üvegpalackot, amiben egy kb 0,75L van(hajtóanyag), a kompresszor csöve egy gumidugóba van beágyazva, és amikor eléri a megfelelő nyomást, akkor a PVC csőben elhelyezett palack kirepül, így is elmegy kb 20-30m re ![]() Ez válravéve vicces, mert még ez is tud rugni ,mármint hátra, aki fogja... A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
Hát nekünk egyszerűbb szerkezetünk volt. Egy PVC csőbe lyukat vágtunk, majd a krumplit beleraktuk. A lyukon keresztül dezodort fújtunk bele, majd egy elektromos, sporhetgyújtós-szikrázós izével berobbantottuk a szerkezetet.
![]()
Még a vizes rakéta is nagy poén. Az nyáron nekünk még mindig partikellék, ha kimegyünk a városból.
![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
Oppá, ezt a szót nem ismertem.
![]() ![]() Bigpeterson: ezt mi is csináltuk már. Egész profin még szárnyakat is raktunk rá, meg hasonlókat, félig kb. a vizet, aztán pumpáltuk... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |