Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1966 / 3649
(#) jani1987 válasza Action2K hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Eredeti állapotában hogyan szólt? Akkor is recsegett?
(#) mrobi hozzászólása Szept 27, 2012 /

Sziasztok! Szerintetek hol lehet 'Részegedj okosan' nevű társasjátékot kapni?
(#) Action2K válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Úgy még nem hallottam, friss letöltés.
(#) jani1987 válasza Action2K hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Mert én is töltöttem le úgy,hogy már akkor sérült volt. Vagy egy másik konverter a Format factory. Nagy hibája, hogy audió fájloknál kicsi a választható tartomány.
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Ez a brazil fazon rám írt a youtube-os Gladiátor videóm miatt, s azután megnéztem az övéit.
(#) TomikaXZY hozzászólása Szept 28, 2012 /

Hello! Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy a 2N3055-öt helyettesíthetem TIP3055-el?
(#) silent15 hozzászólása Szept 28, 2012 /

Sziasztok, kedvet kaptam egy kis pirotechnikához, (egy robotra lesz felszerelve) és szeretnék csinálni egy villanóport.
A kérdésem az lenne, hogy van e itt kémikus ???
Idézet:
„KNO3 + Mg (kálium-nitrát + magnézium) 50-50%

Ez egy nagy fényerejű keverék a magnéziumnak köszönheőten. A gyors égésű villanóporok közé tartozik. Nem ütés és dörzsérzékeny. A magnézium miatt elég könnyen gyullad nem szükséges kén hozzáadása. Gyári hang és fényjelzőkben, fénygránátokban használják. Létezik Kénnel gyorsított változata is. 55/45/5 (KNO3/Mg/S)

Figyelem! A keverék érzékeny a nedvességre és a savakra. Párától elzárt helyen tartandó. A Fémport megfelelő kezeléssel passziválni kell!”

A fentit néztem ki, ki mit mond erről? Veszélyes nem veszélyes, beszerezhető e?

Köszi!
Ha sikerült, rakok fel videót, és még annyi, hogy gyújtókanócot milyen néven árulnak, nem szeretném közvetlen a keveréket gyújtani , nem lenne vicces....
(#) sastas01 válasza silent15 hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

Kis darab papírt ajánlok olcsó, gyorsan kész és egyszerű. Ha egy kevés gyúlékony anyaggal meglocsolod(benzin/alkohol) magát a papírt -éppen hogy csak- közvetlen "akció" előtt. Ez elég gyorsan elég, de azért arrébb lehet menni
(#) silent15 válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

Ez már megvolt, olajjal , még szikrákat is szór (olaj + 97% alkohol nem elkeverve)
(#) szitko hozzászólása Szept 28, 2012 /

Ha előröl kezdhetném, sárga mikrofon lennék!
Imádom a "csaj" hangját. Kár, hogy már nem Ő énekel.
(#) Bigpeterson válasza szitko hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

Sziasztok!

Végre nagyjából összepakoltam a garázst Most már kényelmesen elfér az autó, nem zárom a vonóhorogra az ajtót. Tényleg, nem kell valakinek két régi tv? Úgy tudom csöves tv-k, kidobni nincs szívem, de nagyon útban van :S
(#) zolika60 válasza Bigpeterson hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

Tedd fel az apróba hamar elviszik. Ezt tettem én is a felesleges masinával.
(#) jani1987 válasza Bigpeterson hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

A haveromé behalt, szólok neki.
(#) silent15 hozzászólása Szept 28, 2012 /

Van itt sziklamászó? Az ott használt magnéziumpor az tiszta magnéziumpor?
(#) Bigpeterson válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

Szerintem neki nem lenne jó Nem csak a képcső cső, hanem a meghajtás is. Volt egy harmadik, de az nagyon gallyra volt menve, azt szétbontottam. Ezek úgy külsőre egyben vannak, azért nem bántottam őket. Este van, az apró eszembe se jutott. Holnap akkor elsétálok a garázsba, és lövök képet róluk. Inkább gyűjtőknek való szerintem. Csak sok hely kell egy ilyen gyűjteményhez
(#) Bigpeterson válasza silent15 hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

Régebben piróztam valamennyit. Bár engem a rakéták érdekeltek jobban, csak idővel elfogyott az erre szánható idő Egyébként ha nem is villanópor, de nagyon szép csillagokat lehet csinálni alumíniumporral. Ráadásul festékboltban simán lehet kapni. Talán Sirius ezüst, de nem biztos. KNO3-at pedig patikában lehet venni, de egyre jobban szigorítják, talán már csak 50g adnak ki egy embernek. Salétromsót kell kérni, és adnak.
(#) silent15 válasza Bigpeterson hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

Környékemen van 6 patika ...
A festékboltot meg majd megnézem, rakétából milyet csináltál? Rakéta-rakéta, vagy vetőcsöves bomba ?
(#) jani1987 válasza Bigpeterson hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

Idézet:
„KNO3-at pedig patikában lehet venni, de egyre jobban szigorítják, talán már csak 50g adnak ki egy embernek.”

Akkor a válasz egyszerű. Több patikába kell menni.
(#) Action2K válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

A rejtély megoldódott. Az MP3 lejátszóm olyan őskövület, hogy amellett, hogy csak wma és mp3-at játszik le (semmi wav és társai), abból is csak a 128kbs-osokat. És a layer 1 a kedvence. Minden mást vagy le sem játszik, vagy mindenféle buggal. Az említett konvertált fájlt most meghallgattam PC-n, és semmi baja. Még ha csak pár ezer egy korszerű mp3 lejátszó, akkor sem veszek, mert az enyémben még egy nagyon jó DSP chip van. A fülemhez nőtt a hangja.
(#) Bigpeterson válasza silent15 hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Rakéta-Rakéta. KNSB volt a hajtóanyag. Ha utánaolvasol, akkor rengeteg leírást találsz. Prototípusok voltak. Elsőként pl toll rakétát csináltunk Sokat kellett kísérletezni, de a siker azért kárpótolt. Tervbe van véve majd valamikor egy végleges típus legyártása is. Egyébként szerintem ezt nem érdemes egyedül csinálni. Sokkal jobb, ha ketten vagytok,sok problémát jobb megoldani
(#) silent15 válasza Bigpeterson hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Egy volt osztálytársammal szeretném csinálni, de a keverékek elkészítését, nem hagyoom neki , abból adandóan, hogy nem éppen figyelmes srác
(#) Bigpeterson válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Én már nem csinálom, majd egyszer talán újra A csajozásért meg bezony kapnék a fejemre

Egyébként egy minimális felszerés nélkül hozzá sem szabad fogni. Gondolok itt minimum egy hőmérőre, kikeverésnél nagyon oda kell figyelni a hőmérsékletre. Robbanni nem fog, de az a mennyiség ott ég el. Aztán nem árt egy legalább grammra pontos mérleg. Nagy szabadtér kell a próbálkozásokhoz, védett házzal. Azért csak úgy nem lehet nekiállni, hogy összekeverem úgy érzéssel, betömködöm valamibe, aztán majd repül. Ja, és persze sokat, sokat kell olvasni róla. Csak akkor szabad nekiállni, ha már teljesen érted a hajtóanyag működését.
(#) Action2K válasza Bigpeterson hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Szerintem, kezdőknek és gyerekeknek teljesen jó az air pressure dihidrogén-oxid (APH2O) hajtóanyagnak. Nem? Csak télen van némi gond vele.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
(#) silent15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Köbzoli: Csajoznék, ha lenne kivel (aki volt , nem jött össze) , most is van egy leányzó, de az még csak alakulgat... nos , igen, egy bomba a képembe robbanhat, de egy elkó is, megölhet a 230V mi több a 1000-2000V (csöves)

Bigpeterson: A rakétát csak kérdeztem, nem szeretnék csinálni, de még vetőcsöves bomba sem, egyenlőre egy stabil villanópor, ami ütés és nedvesség álló, és az nekem jó, ha pedig majd szeretnék akkor úgyis utánaolvasok, és beszerzem a kellő cuccokat...
(#) janikukac válasza silent15 hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Mi krumpli ágyút csináltunk régebben, az is jó móka volt.
(#) silent15 válasza janikukac hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Tudom, nekem is van, csak átalakítottam:
Egy böhöm nagy kompresszor tölt egy 2l üvegpalackot, amiben egy kb 0,75L van(hajtóanyag), a kompresszor csöve egy gumidugóba van beágyazva, és amikor eléri a megfelelő nyomást, akkor a PVC csőben elhelyezett palack kirepül, így is elmegy kb 20-30m re

Ez válravéve vicces, mert még ez is tud rugni ,mármint hátra, aki fogja...
(#) janikukac válasza silent15 hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Hát nekünk egyszerűbb szerkezetünk volt. Egy PVC csőbe lyukat vágtunk, majd a krumplit beleraktuk. A lyukon keresztül dezodort fújtunk bele, majd egy elektromos, sporhetgyújtós-szikrázós izével berobbantottuk a szerkezetet.
(#) Bigpeterson válasza janikukac hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Még a vizes rakéta is nagy poén. Az nyáron nekünk még mindig partikellék, ha kimegyünk a városból. 2 literes palack, kupakjába egy régi fajta biciklibelső szelepe, egy "tartóállvány", ami megtartja a palackot fejjel lefelé, és lábpumpával lehet addig pumpálni, amíg ki nem lő. Dönthető tartóval pedig lehet célba lőni is. Azért ha ökörségről van szó, szerintem mindenkiből előbújik a gyerek (jó értelemben)
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Oppá, ezt a szót nem ismertem. Köszi !

Bigpeterson: ezt mi is csináltuk már. Egész profin még szárnyakat is raktunk rá, meg hasonlókat, félig kb. a vizet, aztán pumpáltuk...
(#) szamóca hozzászólása Szept 29, 2012 /

Következő: »»   1966 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem