Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   870 / 1708
(#) DJanosi válasza yagi hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Nos,bizonyára ténleg ügyelni kell a köszörűvel ! Jómagam is azzal csiszolom a panelek szélét de biza ügyelni kell mert rossz időben egy kis hiba és az már maradandó karosodás!
Üdv:Levente
(#) DJanosi hozzászólása Márc 4, 2012 /

A tegnap este és ma reggel sikerült tervezni egy villanypásztort amit ma meg is valósítottam ! Teljesen nem teszteltem le csak az inverter részét de valószínűleg sikerülni fog az életre keltése !
(#) janikukac válasza DJanosi hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Szép, korrekt kis építmény! Amúgy mit fog ez működtetni? Nem értek a villanypásztorokhoz.
(#) zenetom válasza DJanosi hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Szép lett!
A tesztelése fájdalmasabb lesz, mint pl. egy erősítő tesztelése.
(#) havranarpi hozzászólása Márc 4, 2012 /

Sziasztok!
Ma elkészültem első egycsövű Nixie órámmal.
(#) havranarpi válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

És még pár kép.
(#) DJanosi válasza janikukac hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Az állatokat ijeszti el a megszökéstől röviden Van nekünk egy bolti de nem nyugodtam feltételen építenem kellett egyet nekem is !
(#) DJanosi válasza zenetom hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Ebben bizonyára igazad van majd megkérek mást hogy legyen a kísérleti alany!
(#) janikukac válasza DJanosi hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Ja, akkor értem. Jól gondoltam.
(#) pleso hozzászólása Márc 5, 2012 /

Sziasztok!
Nemrég készen lettem a Vicsys által tervezett freki mérővel
Igaz kicsit másképp néz ki a nyákja mert újat terveztem,
egy icl8038-s függvénygenerátorhoz építettem!
Így szabadon hagyva a bemenetet össze szed egy kis zajt de nem vészes.
De ha adok neki jelet halál pontosan mér, egy Metex-hez állítottam be.
(#) Mybuster válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Köszönöm! Igen Gondoltam is rá. Hát van rajta egy 3,5*3,5 Kocka hűtőborda ,szinte csak langyos.
(#) klemo86 válasza pleso hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Kicsit furcsán néz ki, hogy ekkora kijelzőn ennyi adat van, egyébként szép
(#) farkasgabor7403 hozzászólása Márc 5, 2012 /

Sziasztok

Epitettem egy ujabb erositot igaz ez a Quad405to kulsoleg alul marad de belul probaltam fullra epiteni amenyire csak tudtam rakok fel par kepet rola a vegfok egy VF2.2 erosito.Minden en epitettem a kijelzo az eleg durva lett mert ketszinu ledekel van es a legmasabb jelszintu lednel piros elote sarga elote meg zold en vilagit es ahogy no a jelszint ugy ugrik egyet a skalan.
(#) pleso válasza klemo86 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Először nekem is furcsa volt, de már megszoktam és nagyon tetszik, amúgy nagyobb frekvencia esetén 7 karakter látszik.
Mondjuk én is furcsálltam hogy kétsoros lcd kell hozzá.
De ha lesz valami ötletem majd kitöltöm a második sort valamivel.
De még egyenlőre örülök működik.
És köszönöm!
(#) yagi hozzászólása Márc 6, 2012 /

Elkészült a relés hangerőszabályzóm, került még egy relé a panelra, ezzel ki lehet választani hogy a jel a kimenetre menjen, vagy először egy aktív hangváltóra és utána távozzon a készülékből
(#) pepe091 válasza yagi hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Szép munka, nagyon tetszik a panel. Gratulálok.
(#) l48 válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Ahogy köbzoli mondta, és még kiegésziteném azzal is, hogy a hálózati kapcsolónak mindkét vezetéket bontani-zárni kell. Mégpedig azért mert a villásdúgót forditva is bedughatod. A munka mindössze negyedórával több. A mennyiben váltóérintkezős kapcsolót használsz főkapcsolónak akkor a szabadon hagyott két érintkezőt is szigetelni kell.
(#) pepe091 válasza l48 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Sziasztok!

Nemrég építettem egy kis egyszerű "tápegységet". Az egész egy 12 V-os adapterről kapja a feszültséget, és van rajta egy 7805 és egy 7809 így le lehet venni róluk stabil 5 és 9 voltot, valamint a bejövő stabil 12-t is le lehet még venni egy sorkapocsról és egy tápcsatlakozón keresztül is.
Egyszerű, de számomra hasznos.

Üdv!

DSC_0271.JPG

(#) Mybuster válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Nekem Tetszik! Csak Így tovább. Kölönösen tetszik a 9V nál a Klipsz csatlakozó
(#) Cuii hozzászólása Márc 6, 2012 /

Most csináltam egy kettős tápegységet. LM317-tel készült, áramkorláttal is rendelkezik

723assal kezdtem először, de se nem tartotta stabilan a kimenetet, se nem tetszett az áramkorlátja...

Úgyhogy inkább leporoltam egy régi kapcsrajzot, amit főnökömmel közösen dobtunk össze
(#) nagy hoho válasza Cuii hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Becsüld meg a főnöködet, kevés ilyen van manapság.
(#) Vales válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Csatlakozom az előttem szólóhoz!
(#) Cuii válasza Vales hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Igen Sajnos pár hónapon belül elkerülök onnan, lejár a gyakorlatom, és utána meg mehetek máshova :\
Pedig itt olyan "otthonias" környezet volt. amúgy infó és elektronikai üzlet, 4-en dolgozunk.
Már csak egy kis panelműszer, meg küllemi alakítás és kész lesz végleg (de evvel meg kell várni a fizunapot)
(#) janimester hozzászólása Márc 7, 2012 /

Sziasztok , kicsit dicsekednék az oldalon található szimmetrikus 100w/8ohm végfok kapcsolás egyik kész csatornájával
(#) demcar válasza janimester hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Szia.
Szép pontos munka, csak az a két ellenállás nemnagyon tetszik úgy ott. Amúgy gratula szép.
(#) szabi83 válasza janimester hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Jó lesz .
(#) Cuii válasza janimester hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Tetszik, nagyon jól néz ki Hajtsd meg majd, nézd meg mit bír
(#) Milcsi-bé hozzászólása Márc 8, 2012 /

A tegnapi és a mai este eredménye:
Egy 15m-es, 6,3mm Jack hosszabítókábel Koax alapon
És egy 3m-es, 3,5mm Jack-Jack aranyozott kábel UTP-re építve.
(#) karaszbandi válasza Milcsi-bé hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Valóban szép, de mire jó?
A kábel és a csatlakozó egyik esetben sem összeillő. Miért nem jó az árnyékolt kábel, amit arra a feladatra találtak ki?
Csak egy gondolat volt.
(#) Flatlander válasza karaszbandi hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

A koax mondjuk tökéletes jó az árnyékolása,és mivel gondolom csak kis jel megy rajta így az utp kábel sem olyan rossz árnyékolás szempontjából azis jó,gondolom sokkal olcsóbb így mintha audió kábel lenne.
Következő: »»   870 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem