Fórum témák
» Több friss téma |
Tegnap mindent lemertem es nallam is a potmeter a hibas.
Nekem az is megfelelne ha motor nelkuli potival lehetne potolni.
Nem laksz véletlenül a közelben? Mert látok esélyt a javítására. De amúgy szerintem lehet rendes potit is rakni a helyére, csak barkácsolgatni kell, én először megpróbálnám javítani.
Vegulis nem vagyok messze.Itt lakom a szomszedban,Szerbiaban
![]()
Sziasztok lenne egy olyan problémám ,nekem is van egy ilyen Genius home theater 5.1 hangfal rendszere és csak a sub és a center szól,a hangszorok szolnak az összes és hogy ha be dugom öket surroundba akkor fullra fel tekerem és akkor nagyon nagyon halkan lehet hallani én végfokra gyanakszom a TDA 7296A AMI 2X 14 WATT ammi a surround ha tudtok valami tippet adni mi lehet azt meg köszöném
Üdv.
Olvasgass visszafelé. Lehet előfok hiba is és potméter hiba is.
Hello azért gondolok végfokra mert haveromnka is ugyan ilyene volt és oda adta belöle a paneleket magyarán az egész belsejét és elvileg neki szólt az 5.1 és be raktam az enyémbe és nekem ugyan ugy center+sub szól azóta volt hogy forsztgatni kellet mert olvadt pár kondin a cin én ezért tipellek erre
![]()
A kondin olvadt az ón? :O Az gáz a kondik nem mentek rövidzárba, és a dióda híd is jó? A tápok megérkeznek a panelra?
A center+sub részen minden hol jó az áram kör kivéve a 2 db 2x 14 wattos végfok panelon mert ott a kondikba nincs anyi áram amenyi kéne.igen volt pár forasztási gond de már nincs
Csinálhatsz képeket is. Akkor a kissebb feszt meg kéne mérni, hogy ki jön e a trafóból váltóba, és az egyen irányítóhíd után is. Ha itt van hiba akkor ezt orvosolni kell, ha nem tovább kell méregetni a kondikat, és hogy kap e jelet a bemenetére. De ezt nem értem, hogy milyen feszt mértél azokon a kondikon és hol.
Rendben csinálok képeket és akkor hát ha látsz rajta valamit
![]() ![]()
De először jobb lenne ha méregetnél. Képről nem fogok tudni helyetted méregetni.
![]()
ez rossz panel elvileg,kabelek megnéztem egyik sincs meg törve mármint mértem
Legalább egy nagyítót tehetnél a fényképezőgép elé, ha már nincs benne makró, így mindent látni csak azt nem amiről a kép készülne.
Üdv: Gábor
Csak rosz helyre fókuszált, a padló tűéles...
![]()
Megtudod mondani, hogy hány volt van a két nagy kondin?
Ezt bekapcsolt állapotban mérted? Mert akkor ott gond van a táppal.
Igen áram allat volt és én is furcsáltam mert a töbibe jó csak ez a 2 és még cseréltem is és akkor se,tápnál mi lehet a probléma akkor lehet azért nem szól a surround mert nem megy oda elég áram?
Húzd le a tápcsatit a panelról (a 3 érintkezős), és a műszert váltó fesz. állásba téve nézd meg, a középsőhöz képest mennyi van a két szélsőn.
z a baj nincs már nálam a müszer mert kölcsönbe volt majd honlap tudok adni hireket
![]()
egyik oldal 2.6 v a másik 1.8 v z jó vagy menyinek kéne lenie?
Üdv.
Ezt lehúzva a panelről, és váltó állásban nézted a műszerrel? Ha ezeket mutatja akkor elég nagy baj van a feszekkel.
igen váltó állásbn néztem ugy hogy lehuztam a paneröl a csatit és ugy mértem le és ezeket az értékeket kaptam,megvettem az uj végfokot de azt még nem cserélem ki hisz minek ha nincs elég áram
![]()
a végfokokat cseréltük és a bal hátsó hangszóróbol hangosabban jött a hang, de olyan mint ha valami zavar lenne benne. a kondenzátorokba nincs meg a megfelelő feszültség, és cserélve lettek és még mindig nincs áram
![]()
Ez "természetes" , hogy nincs áram, mert már alapból váltó fesz sincs meg. Ez amúgy közvetlen a trafóból jött ki ez a 3 szál? Ha igen szerintem kiment a trafóban lévő bizti. Visszább olvasva erre találsz példát, az a pár volt szerintem csak mágnesesen indukálja (lehet ez hülyeség pl.:közel van hozzá a vezeték). Azt nem hinném, hogy leégett volna a trafó, mert kéne benne lennie hőbiztosítéknak, ami 125, 130 fokon leold jobb esetben (ezek az átlagos értékek). Ha esetleg nem a trafóból jön ki egyből a vezeték akkor mérd meg közvetlen a trafó kivezetésein, de ha jól emlékszem az megy egyből a panelhoz.
Igen ez a trafoból jön a 3 águ csati azt mértük szóval akkor mit nézek még meg?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |