Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Nekem is meggyűlt a bajom egy 5.1 5000-essel. Kimentek benne a biztik+a center és satelit végfokok (+-14V-os ág) és még az egyenirányításnál két dióda. Kicseréltem mindet, de valami nem kerek, mert a sub+satelitek szólnak, a center néma. Kicseréltem újra a végfokot (hátha forrasztáskor kimúlt) de így sem szól. Ha az egyik satelit végfok kimenetét átkötöm a centerhez, szól. Ha a center bemenetét átkötöm a satelithez, az is Ok. Tápfeszek rendben, viszont a standby lábon a többinél 12V van, a centernél 19,2V. Kérdésem, hogy mivel lehet a gond, hogy kinyírja a TDA-t? Előre is köszönöm!
Hopp, még valami. Lehet, hogy az erősítőnek nincs is baja, csak a nem megfelelő standby fesz miatt nem szól?
Sziasztok!
SW 5.1 HF 5050-esem van és valami baja van. Az összes kimenetén ugyan az szól és közben pattog. Égési nyomok nem láthatók benne.
Hali!
Mit értel az alatt, hogy ugyanaz, és milyen pattogás? Minden kimenet pattog? Tápot mérted? Lehet a PT... ment ki benne....
Szia, köszi a választ.
A matricán SW 5.1 hf 5050 van, de a guglis képek alapján ez nem az, hanem 5000-ás. Összes hangszórón szól a zene, viszont egy ütemes durrogás van közben, ami felülkerekedik a zenén. Az előlapi LED-ek villognak a durrogás ütemére. Próbáltam méregetni: A 8 kimenetes traffóból, mindenhol kijön a cucc. A végfokoknál ott jön megy ahol kell a feszültség. Viszont az előlapi betáp elvileg +5 V, ami itt csak + 3.5 V, bár lehúzott csatival nem mértem meg.
Üdv.
Akkor az a villogás valószínűleg táp probléma lesz. Lehet kiszáradt elkó vagy egy rossz stabilizátor, tranyó, de ez csak mérések után derül ki, a durrogás is valószínű a feszültség ingadozásától van. (Szerintem az előfoknál, de nincs kizárva a végfok résznél sem, de akkor szerintem más lenne a jelenség)
Háj.
Autóvillamossági szerelő a szakmám, de a nyáklapi technikához nem nagyon értek, ezért jó lenne némi segítség, hogy mit is kéne mérnem. Találtam itt kapcsolási rajzokat, de nem nagyon tudom lekövetni mi merre megy. egyedül azt találtam meg, hogy melyik csatiból megy az előlapi panelre a kraft. Idézet: Annyi jön ki, amennyit a rajzon írnak?„A 8 kimenetes traffóból, mindenhol kijön a cucc.” Tudsz külön hangforrást kötni a végfokok bementére, kikerülve, leválaszva az előfokot?
Helló!
Van egy Genius SW 5.1 Home Theater erősítőm. Végigolvastam a fórumot, de nem találkoztam ezzel a hibával. A következő jelenséget produkálja az erősítő: Elmegy vagy nincs hang valamelyik front vagy a centeren (5.1 forrásból). Nem állandóan jelentkezik, de ha többször váltok hangforrást a váltókapcsolókon, akkor van hang. Megnéztem a hangszórócsatlakozókat, valószínűleg jók, a bemenő jel vezetéke is jó. Elképzelhető, hogy a kapcsolósor kontakthibás? Lehet valahogy javítani? Még nem szedtem szét, de azt hiszem sort kell keríteni rá. Üdv!
Sziasztok!
Ha valaki szét szedte már a sub ot ami az elektronikát tartalmaza. A hangszoró átmérője kellene nekem meg az a tér ahol a hangszoró van meg a sub cső átmérője meg a hossza mert nekem csak a két front van. Előre is köszönöm.
A szétszedés,megy egy nagyító segíthet.Lehet szimplán forrasztási hibás.
Nem próbáltam azt, de ami hang filet csatoltam, azon bemeneti jel nélkül is a durrogást csettegést lehet hallani.
A táp névleges kimenetei: 27;14; 12
Mért : 29,2; 14,9; 12,9
Akkor a feszültségek rendben. Azért lenne jó azt megpróbálni, amit írtam, hogy kiderüljön, a végfokoknál keletkezik a hiba, vagy már az előerősítőnél.
Ezt értem, de ha üresjáratba is csinálja bemeneti jel nélkül, akkor nem biztos, hogy lényegre törő az a próbálkozás.
Sziasztok, nekem is egy genius 5.1-essel lenne problémám. Már régóta nem foglalkoztam vele, de most gondoltam felteszem itt a kérdésem. Szóval egy 5.1-es hangfalrendszerről lenne szó. Analóg jel megy be a mélynyomóba, és onnan ágazik szét az öt kis hangszóróra.
A probléma ott kezdődött, hogy benyomom a vezetékes távirányítóján a kapcsolót, és nem ég a led, de a hang az jön, majd később benyomom a kapcsolót, és nem és a led, és nem jön hang se. Nagyon ügyeskednem kellett a kapcsolóval, hogy megnyikkanjon. Aztán szétszedtem a távkapcsolót, és levettem az áramkörről a kapcsolót. Alatta van 3 db láb, gondoltam rá, hogy forrasztok ezekhez egy kábelt, és valami nagyobb kapcsolóval, valami házi készítésűvel megoldom, de előtte még próbálkoztam egy kábellel összekötni két lábat, akkor szólt a hang a led is világított, de a távkapcson lévő potiva nem tudtam állítani a hangerőt, hanem úgy néz ki, hogy csak a pc-ről. Gondolom ezzel, hogy egy lábat kihagytam nem lett bekötve az a poti, ami a hangot állítja. Szóval most van egy szétszedett kapcsolóm, aminek a nyák-járól levettem a kapcsolót. Hogy lehetne megoldani, ha meg lehet, nem baj, ha nagyon barkács, csak szóljon, és tudjam a kapcsolón lévő potit is használni. Várom válaszotokat, előre is köszi. ![]()
Hali!
Dobhatnál egy értelmes képet, hogy miről van szó, mert ez így nagyon homályos nekem.
https://docs.google.com/folder/d/0B4AEGOo52t4lWmNXQ2dhVmJaSjg/edit
Itt van a link, remélem ez nyújt elég támpontot.
Ilyet még nem láttam.
Eredetileg hány állású volt az a kapcsoló? Ránézésre kettő... Szerezz be egy ugyanannyi állásút, és az kösd be a helyére.
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy valakinek nincs-e feleslegbe egy BT1840PA típusú processzora Genius 5005-höz? Természetesen elérhető áron. Vagy, van-e valakinek ötlete, hogyan lehetne kiváltani a teljes bemeneti szekciót. Egy PIC-el helyettesíthető lenne a processzor, de semmilyen adatlap nincs a hangerőszabályzó és bemenetválasztó SPI programozásáról. Üdv: Gábor
Igen a kapcsoló két állású, de akkor honnan szerezzek ilyen kapcsolót, és ha van, akkor kell forrasztani?
Bővebben: Link De bármelyik elektronikai boltban találsz...
A réginek kiforrasztod a bentmaradt lábait, és ezt meg beforrasztod helyette. Ja, azt nézd meg, mert most nézem, hogy neked "fekvő" kivitelű kell, illetve lehet egy kicsit "barkácsolni" kell a dobozon.
Köszönöm szépen a tanácsot!
![]() Egy ilyen kapcsolónak miért van 3 lába?
Mert ez egy egy áramkörös két állású váltókapcsoló. A középső a közös, és azt kapcsolja össze vagy az egyik, vagy a másik lábbal.
Ehhez van szükségem valami különleges forrasztóra, illetve kell-e gyantázni kell ugye előtte, hogy leszedjem az oxidot?
Ha van egy pillanatpákád, azzal megoldható.
Használj gyantás ónt, nem kell külön gyantázni.
Üdvözlet hölgyek, urak!
Az 5000-es boldog tulajdonosok táborát erősítem magam is! Átestem már brummos hiba kiküszöbölésen, végfok ic cserén. Egy aprócska élhető hiba maradt csak, az pedig a fő hangerő potméter rakoncátlankodása. Erre született már megoldás?
Tud valaki eladó, előlapi panelt, az 5000-es szériához?
Az a panel kellene amin a hangszínszabályzó meg a hangerő potik vannak. Ha igen, akkor kb milyen árban lenne. Várom az ajánlatokat!
Sziasztok ElektroMágusok!
A problémám a következő: Van egy Genius SW-HF 5000-es 5.1-es hangfalszettem, és a Subládában található soundproci szabadságra ment. Ami azt jelenti, hogy csak a mélyláda szól, semmi egyéb. A többi hangszórónak nem ad jelet. Vittem szervízbe is, ott azt mondták, hogy ilyen procit nem nagyon találni,mivel a gyártó a típus kifutását követő max.1évig gyárt még alkatrészt, és ez már jócskán letelt. Ill. ha lesz is akkor spéci szerszámok kellenek hozzá(bár gondolom egy szakszervíz felszereltsége nem egy csípőfogóból, és egy forrasztópisztolyból áll.) A bosszantó ugyebár az, hogy van 5 db. jó hangfalam amit most semmire nem tudok használni. Bármilyen infót e témában szívesen veszek, ha tud valaki egy pöpec szervízt ahol esetleg meg tudnák csinálni, vagy ha köztetek van olyan aki érez magában annyi hozzáértést, hogy elvállalná. Még az is érdekelne, hogy mással tudom e helyettesíteni a sub-ot, ami szétosztaná a jelet a többi h.szórónak. Minden infót, tanácsot, varázsigét, ráolvasást szívesen veszek! |
Bejelentkezés
Hirdetés |