Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   190 / 312
(#) janikukac válasza szitko hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Nekem tetszik, jól felszerelt! Ja, és én is abból a könyvből tanulok programozni, ami neked most egérpad..
(#) pepe091 válasza szitko hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Milyen férfias az egered
Gazdagon felszerelt műhely!
(#) sargarigo hozzászólása Júl 30, 2012 /

De nem tudom figyelitek-e?!? Az első képen a szerzeményt még jótékonyan eltakarja a lámpa feje! Hadd izguljon a nép, hogy milyen a cucc.. majd csak a második képnél lehet fellélegezni, hogy ni! Megvan hát az az állomás!
(#) szitko válasza pepe091 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

A kislányomé az egér, és a laptop is, amin az alkatrésztároló van.
Azért van még sok hiányosság, főként hely, idő, stb?, de ezzel gondolom nem csak én vagyok így.

Még két kép.
(#) blackdog válasza szitko hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Szép-Szép. Kicsit hasonlít az én "műhelyemre". Hasonló az elrendezés, hasonló polcok, hasonló asztalméret, hasonló kupi Még olyan régi multim is van. Nekem TR-1600
Azért az ERSA forrasztóállomás már kicsit több mint hobbi
Én most rendeltem egy ilyet: Bővebben: Link
A 15 éves Solomoln SL-10 -hez képest ez is nagy előrelépés.
(#) satlokk válasza szitko hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Szia!
Ha jól látom dolgozgatol egy-két projekten.
(#) szitko válasza blackdog hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Eleinte én is hasonló forr.állomáson gondolkodtam, de amikor megtudtam, hogy mennyibe kerül az ERSA a microsolder-nél (29e+fa), inkább azt választottam, és azt hiszem jól jártam. Ami tetszik benne, az a mérete, kicsi és jó a fogása, és szerintem jó pár évig nem lesz vele gond.

Satlokk
Igen, dolgozgatnék! Ha lenne rá időm.
(#) Tonybacsi válasza blackdog hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Szia!

Az a Toolcraft forrasztóállomás- amit rendeltél- az trafós, vagy trafó nélküli?

(nemrég én is vettem egy Farenheit-et, garázsba, ami potméteres szabályzású, de semmi trafó benne, kisebb munkákhoz, de ott ugye nem nagyon van pl. MosFet forrasztás, de ha lesz rá időm kipróbálom, addig a kényesebb munkákra ott a "jó öreg" Weller)
(#) blackdog válasza Tonybacsi hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

A leírása alapján nincs gond a MOS elemek forrasztásával. Csak erre tudok hagyatkozni.
Idézet:
„A nagyohmos potenciálkiegyenlítő hüvely lehetővé teszi a munkát MOS-elemek esetében vagy ESD munkahelyen is, és véd a forrasztási mővelet során bekövetkező statikus feltöltődéstől.”
(#) Tonybacsi válasza blackdog hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Gondoltam, hogy valahogy kiküszöbölik az esetleges problémát.

...mert nekem is tetszik az a kis "jószág"...
(#) osy51 hozzászólása Júl 31, 2012 /

Üdv Mindenkinek! Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan tudnék egy PHILIPS PM 3256 kétcsatis oszcilloszkóphoz előlapot keríteni, vagy készítetni.
A gépet most vásároltam használtan, teljesen funkcióképes, csak az előlap repedései sok apró darabka formájában estek szét. Ez egy hordozható modell, és a gumi szegély gondolom nem védte meg.
A készülék eredetileg így néz ki, az enyémnek meg csak a gombok körüli közepe "ép". A darabokat összeragasztottam, hogy látszon az eredeti alak és méret.
Megpróbálok képet készíteni este.Tud valaki valamit, hol lehet ilyen roncsot, vagy újat szerezni? Bár erre igen kicsi esélyt látok.
(#) joetaylor válasza osy51 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Én is nyugdíjaztam az otthoni Tektronix analóg szkópot egy analóg-digitális Philipsre. Ilyen az előlapja, nekem ehhez van leírásom (angol) ha kell megosztom veled.
(#) joetaylor válasza osy51 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Van hozzá jó leírás is.
PM3256-Service-Manual
(#) ktamas66 válasza szitko hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Sziasztok!

Én is most kaptam meg Alkotó mester alkatrésztárolójából a második adagot. Az elsőt már sikerült belakni.
Tökéletes munkák, mindenkinek csak ajánlani tudom.
A feliratok kicsit rontják az összképet, de így egyszerűbb kiigazodni.
(#) norbika78 válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Üdv
Ritka szép munka.
Norbi
(#) szitko válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Szép munka, és szerintem jók a feliratok.
Én még gondolkodom azon is, hogy az SMD ellenállásokat, kondenzátorokat,, méret szerint is osztályozom. (1206, 0805, stb..) Csak ahoz több szekrényke kell.
(#) osy51 válasza joetaylor hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

A manualt köszönöm, már csak előlapban segítsetek.
Ha nem lehet szerezni, akkor " gyártani" kellene akár egy másik dobozzal, bár annak nincs baja.
valami több síkú műanyaglapokból összeragasztani.
(#) osy51 válasza joetaylor hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Nem, köszönöm, ez teljesen más, sokkal körszerűbb, mint az enyém.
(#) blackdog hozzászólása Aug 2, 2012 /

Sziasztok!

Fejembe vettem, hogy rendet csinálok. Félúton feladtam, de az új forrasztóállomásnak kellett a hely így azt még megcsináltam.
Van közel 1000db alkatrész amiket még el kell rendeznem mert zacskóban vannak. Rendbe kellene tennem a könyveket, jegyzeteimet, szerszámokat stb...
Ez egyébként a garázs egy kis sarka. A garázsban sincs nagyobb rend. Az autó lassan egy éve nem állt benn.
(#) Gafly válasza blackdog hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Nem is fog beférni
(#) blackdog válasza Gafly hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Egyenlőre nem. Ládákba összegüjtöttem az elektronikai hulladékot. Jövő héten leadom akkor lesz egy kis hely. Lassan lomtalanítás ismét kidobhatok pár dolgot. Amúgy a garázs 28 m2.
(#) janikukac válasza blackdog hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Szép ! Úgy látom balkezes vagy, mert a pákatartó arról van. Jól látom?

Üdv!
(#) blackdog válasza janikukac hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Igen balkezes vagyok. De az igazi észrevétel az, hogy minden műszer a bal oldalon van és a saját készítésű tápegységemen minden fordítva van a szokásoshoz képest.
Most egy univerzális vezérlőt készítek másoknak és nekem nagy kihívás jobbkezesre tervezni. :yes:
El sem tudjátok képzelni pl. a szkópot milyen kényelmetlen kezelni, hogy minden gomb/kapcsoló jobboldalon van. :no:
(#) janikukac válasza blackdog hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Elhiszem...
(#) Frankye válasza blackdog hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Ezért jó, ha az ember fia (mint én) kétkezes...
(#) Alkotó válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Ezt írod: "A feliratok kicsit rontják az összképet"
Erről szó sincs! Szerintem ez annyira profi, olyan átgondolt, olyan jól létrehozott tárolási koncepció, amit csak jó példaként lehet említeni. Gratulálok!
(#) satlokk válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Ez Tökéletesen igaz!
(#) steve25 hozzászólása Aug 4, 2012 /

Sziasztok. Segitenétek?
Megtudná valaki mondani hogy mire való ez a speciális korong mellékelek képeket.
(#) FIGIRI válasza steve25 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Lassu ( 1-2 ford./sec. ) fordulatú, vizes korong, fenéshez, élezéshez. Szerintem.
(#) steve25 válasza FIGIRI hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Nekem is ez jutott eszembe először a szélesége miatt. de a tipusszám alapján nem találtam semmit..
Következő: »»   190 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem