Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVTECH AVC793ZC-B DVR hiba (kamerás megfigyelő rendszer)
Lapozás: OK   1 / 2
(#) gcsaba hozzászólása Aug 7, 2012 /
 
Sziasztok!

Hozzám került egy AVTECH AVC793ZC-B DVR kamerás megfigyelő rendszer. Sajnos nem működik. Bekapcsoláskor sípol egyet és világít a Power ON gombocska. A hozzá csatlakoztatot monitort nem "éleszti" fel az alvó állapotából. A HDD-jét számítógépre kötve felismeri a windows, de "nem partíccionáltként" tünteti fel. Linuxnál ugyan ez a helyzet. (a partíccionálást meg tudnám csinálni, de egyenlőre nem nyúlok hozzá, hátha kiderül, hogy egy saját rendszert fejlesztettek ki hozzá) Kérdésem az lenne, hogy van e valakinek infója ilyen rendszerekről? Bármi jó lenne, egy szervíz, szervízdoksi, lehet e esetleg soros porton kommunikálni vele, milyen partícció kell a HDD-re stb. Ami biztos, hogy a táp része működik. 19Vról csinál 5 és 3.3Voltokat (plusz a HDD-nek 12-t)
Erről lenne szó: AVC793ZC
Ha szükséges tudok feltenni képet, videót a kütyüről.
Előre is köszönöm.

Csaba
(#) Johnycorp válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Szia!

Leírásod alapján úgy látszik, hogy a tápegység működik. A kondikat azért ellenőrizd a tápban, hogy tényleg jók-e. A következő lépésben pedig próbáld meg elindítani egy másik 19V-os tápegységgel a készüléket. A polaritásra és a tápegység terhelhetőségére ügyelj.

Érdemes úgy elindítani, hogy a merevlemez ne legyen a készülékben. Anélkül is el kell hogy induljon. A Linux a rendszeren van ugyanis. Formázni a merevlemezt az eszköz menüjéből lehetne egyszerűen, ha majd elindul.

A készüléknek két kimenete van:
-VGA: számítógép monitor
-Main: kompozit kimenet, normál TV-hez.

Amennyiben valamilyen problémát észlel az indulás alatt, akkor többször is csipog. A Linux elindulása után pedig egyet. De ez nem egyből van a bekapcsoláskor, hanem egy kis idő múlva. A csipogásra csak emlékezetből tudtam írni, készülékenként változó. Lehet hogy már keverem az AVER-ral vagy a 16HET-vel.
(#) gcsaba válasza Johnycorp hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Húúú! Szia!

Ahogy látom egy szakértővel van dolgom.
Próbáltam másik táppal, sajnos ugyan az a helyzet. PC tápról adtam neki külön 5 és 3,3Vokat, de azzal se indult. Viszont találtam egy olyat, hogy az egyik 3,3Vos csatlakozója rövidzárat mutat a testtel. Ezt az "alaplapon" mértem. Viszont valószinüleg ez csak valami fals mérés, mert ha ide nem adok tápot akkor nem pittyen a cucc. Ha adok akkor meg nem old le a védelem, tehát véleméynem szerint nem lehet ott rövidzár. Na mindjárt készítek videót és feltöltöm.. és köszönöm az eddigieket.
(#) gcsaba válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Itt egy kis videó: videó
Kb 600mA áramfelvétel. Elindulás után pár mp és villog a kis led. Hátha ez jelent valamit.

Csináltma egy képet is. A fókusz nem a legjobb, de remélem azért használható: kép
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Hali,

A tápok (gondolom az ATX-es tápcsatin a 12, 5, meg az említett 3V3) stabil miután beindítod?
A kép bal oldalán J5 FIXME szvsz soros csati. Van szkópod, vagy TTL jelszintű UART USB/soros konvertered?
(#) Johnycorp válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Hali.

Nem látom a legjobban így a csatikat a képen. A középső panelen alul elvileg a monitor csatlakozója az egyik. A másikat pedig a digitális jelekhez (külső indítás, mozgásérzékelés, stb...) szokták leginkább használni. Bár van, hogy ezek a jelek sorkapocssorra érkeznek a készülék hátulján. Kommunikáció ezen a készüléken leginkább az RS485. A Speed-dome kamerákat ezen keresztül lehet mozgatni és programozni (plelco-D vagy Pelco-P) protokollal. Persze ettől még lehet rajta soros port is. Én még ide való szoftverrel nem találkoztam, nem is kellett.
Az elemet próbáltad már kivenni a panelból? Egy próbát megér. Áramtalanítsd, majd vedd ki az elemet és egyenként zárd rövidre egy kicsit az elektrolit kondik lábait. Volt, hogy ez segített. DVR-nél és riasztónál is volt, hogy vihar közben megbolondult kicsit.
Megnézem, hátha van valami hasonló készülékem nekem is.
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Szia!

A tápok elég stabilak.
3,3V: 3,24-3,25 (ez mondjuk lehet kicsit kevés)
5V: 5,3-5,31

Soros csatira erre gondolsz? soros

1es láb test, 2es láb megy a proci felé, 3as az követhetetlen, 4es az ha minden igaz 3,3V

Amire még rájöttem, hogy a fentebb említett "3,3V zárlatos a testtel" azt javítanám, mert nem zárlatos, hanem 4 Ohmot mérek a műszerrel.

Szkópom az van és ha minden igaz USB-s UART konverterem is van adatkábel formájában. (FT857 programozásához) Arra gondolsz hogy esetleg össze lehet valahogy a szgéppel kötni?
(#) gcsaba válasza Johnycorp hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Elem kivétel már volt, de a kondikat nem sütöttem ki, máris kipróbálom.
Ez is vihar után bolondult meg. Csak megjavulni nem akar.
Igen, jól látod. Hátul van egy infra vevő csatlakozó, egy UTP, egy monitor és végül a RS232-es csati amire a dokumentáció szerint mágneskapcsolókat és vinnyogókat lehet kötni (ahhoz van is egy relé a panelon)
Ezeken kívül a készüléken van még 4db videó bemenet, egy MONITOR és egy CALL csati (ezek is bnck) és van még 4db AUDIO bemenet plusz egy AUDIO kimenet (ezek RCA dugók)
Amit még furcsállok kicsit, az egyik 8lábú IC teteje mintha meg lenne kapargatva. Lehet nem is kapargatva van, hanem megsült? IC Fényesebb kicsit és eddig nem tudtam leolvasni se. Szerencsére egy kis nedvesítés segített ezen, máris megnézem ez milyen ic.
A többi ic-t már megnéztem, mindegyik kap tápot és a stab ic-kről is lejön a megfelelő fesz. A proci (szerintem) "tűrhetően" melegszik.
Még ami eszembe jutott, hogy rádugom egy routerre, hogy kap e ip címet. Hátha ebből is lehet valamire következtetni.
(#) gcsaba válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Na ez az IC egyre gyanúsabb. 3 lába (6,7,8) rövidre van zárva, de a panelen külön van mind3nak fóliacsík. Ráadásul ezek a lábak és a föld közt mérem a 4 Ohmot. Az a baj, hogy az ic-hez nem találok adatlapot. Mindegyikhez volt, ehhez nincs. Melegedni nem melegszik.

CH 2426-01
H1x465.1
1110

Ezek vannak ráírva. Esetleg valakinek mond ez valamit?
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
A tápok rendben vannak.

Szkóppal sasolj rá a négyes csatin a két gyanús (nem föld, nem táp lábakra). Ha valami adatfogalmazás jellegűt látsz akkor oda kösd be az UART konverter RX lábát. Ha tárolós a szkópod akkor lehet bitidőből baudot számolgatni, amúgy meg 9600, 57600, 115200 baudot próbálj.

Általában a bootloader szokott ide arcolni, meg akár a Linux kimenete is lehet megy ide.
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Fütyöld már össze a problémás IC lábait a hálókártya IC-vel. Szerintem ez egy EEPROM amibe a MAC címet tárolják.

Ilyen-e a lábkiosztása:
http://pinout-circuits-images.dz863.com/84/AT24C32A.jpg
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Kiműtöttem az ic-t, természetesen feleslegesen, mert az ic alatt a 3 láb össze van kötve, az ic-t méregetve semmi különöset nem tapasztalok. Valószínűleg nincs vele gond úgyhogy pakolom vissza.
Megnéztem a két ic-t, de a tápon és a testen kívül nincs más kapcsolat köztük. Forrasztás után nézem a soros portnak remélt csatlakozót és jelentkezem.
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Visszaraktam az IC-t és megmértem amit kértél. Nagyon valószínű, hogy soros port lesz az. Sajnos csak multiméterrel tudtam rámérni, mert a szkópom az a másik lakhelyemen van (de lehet jobb is, mert egy lengyel csodamasina ami nincs épp a helyzet magaslatán), de tisztán látszik, hogy az egyik vonalon 3,3 és 0 között próbál ugrálni a jel (ez úgy néz ki, hogy áll 3,3-on majd leesik 1,2-re 2,4-re majd vissza 3,3. gondolom a muliméter nem tudja olyan gyorsan követni a jelet) A másik ágra is rámértem, de az nem mutatott semmi aktivitást, gondolom ő várja a jelet.. az előbbi meg küldi. Viszont mivel az én programozóm 5Vos jelekkel dolgozik ezért össze kell dobjak egy 3,3asat. Az írás után neki is látok. Tudtok esetleg ajánlani programot, amivel érdemes ránéznem? Vagy egész egyszerűen használjam a Hyper terminált és kész?
(#) Johnycorp válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
A legegyszerűbb módon elég próbálkozni a kommunikációval. Először jó volna azt látni, hogy egyáltalán mutat-e a panel ott valami aktivitást.

Próbáltad routerre kötni? Nem biztos, hogy fog IP címet kapni. A gyári beállítás szerint is fix IP címe van ezeknek a készülékeknek. (pl: 192.168.1.1, 192.168.2.1) A felhasználás jellege miatt pedig leginkább fix IP-t kap a későbbiekben is. Bár lehet hogy MAC szerint kapott PI címet. Ha menne ez a része, még akár be is lehetne lépni a programba. IP:port kombóval (port: 80, 1234567, 37777, 37778 közül valamelyik általában. Internet Explorerrel!!)
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Siker! Megszólalt a dvr... persze kép az nincs, de a soros porton jönnek az adatok. Most már csak azt kellene megtudni miért nincs kép a monitoron. A soros portról lejövő adatokat megpróbálom feltenni valahogy, de egyenlőre az elejét eltünteti.. csak az utolsó X sor marad meg a hyperterminálban. Linkelek 2 képet egyik az elejéről másik a végéről.
eleje
vége
Várom a további ötleteket.
(#) gcsaba válasza Johnycorp hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Ez lesz a következő amit kipróbálok. Azt nem tudtam, hogy be lehet lépni úgy mint egy routerba. Az ip beállítását megpróbálom kinézni a hyperterminálból, bár egyenlőre nem jöttem rá le lehet e állítani, vagy vissza lehet e tekerni a dolgot, mert így olyan gyorsan végigzongorázza a parancsokat, hogy ember legyen a talpán aki elolvassa.
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
100 Ohm a TX és az RX közé barátjává fogja tenni a jelszinteket.
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
IIC == I2C valószínűleg amit néztünk az egy EEPROM ami megfingott. Sorosporthoz használj valami normális terminalt pld. bray terminal.
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Letöltöttem, de ebbe is "kicsúsznak" az előző adatok. Lehet ezt valahogy orvosolni? Esetleg valami txt-be kimenteni az adatokat, hogy szépen lassna végig lehessen böngészni?
Miből gondolod, hogy megfingott az EEPROM?

Közbe megtaláltam... "start log"
(#) gcsaba válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Na itt a log, hátha Nektek mond valamit. Átnézem én is, de nem biztos, hogy tudok is vele mit kezdeni.
Amúgy olyan mintha ezzel az audiókodekes dologgal végtelen ciklusba fordulna.
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Végignéztem, igazi kőkókány megoldásokat alkalmaztak kínai testvíreink.

Valószínűleg nem az I2C-s eepromnak van baja. IIC néven valószínűleg a VGA portra behúzott EDID adatok olvasására használt I2C portot emlegeti:
  1. SET VGA IIC in PIN 21,22

Gondolom az IIC NO ACK ennek a folyománya.

Egyéb ötletem pillanatnyilag nincs, valahogy megpróbálnék rajta FW-t frissíteni, hátha csak valami korrumpálódott a flashben.
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Még anniy, hogy valami hangeszköz van benne?
Mert van itt egy ilyeyn:

  1. Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.10rc1 (Mon Sep 12 08:13:09 2005 UTC).
  2. ALSA device list:
  3.   No soundcards found.
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Azt tudom, hogy van rajta hang bemenet, gondolom akkor kell legyen benne valami hangrögzítő cucc, amit ezekszerint nem ismer fel. A firmware frissítést nézegetem én is, egyenlőre letöltöttem a zippeket, de terminálon keresztüli frissítés leírást még nem találtam.
A NO ACK az valami hibaüzenet? Nem vagyok tisztába ezzel.
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
A VGA csatira van kivezetve egy I2C busz. Ez arra való, hogy a monitorokban van egy I2C eeprom, ami az EDID adatokat tartalmazza (mekkora felbontást bír milyen frisssítéssel).

Gondolom nem dugtál rá monitort, nem tudja az EEPROMot olvasni, ezért vannak ilyen üzenetek. A második kép amit küldtél tele volt ilyenekkel ezért gondoltam hogy valami hiba jellegű üzenet.
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Készítettem egy új fájlt. Dugtam rá monitort és hálózatra is rákötöttem, de szerintem nem változott a dolog.
Próbáltam hálózaton keresztül felcsatlakozni, de nem sikerült.
Frissítést meg csak usbről, kezelőfelületen keresztül találtam. Soros portról sehol egy szó se.
(#) Szoki válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Hali!
A gépnek van IP címe:
Idézet:
„inet addr:192.168.5.8 Bcast:192.168.5.255 Mask:255.255.255.0”

A gépeden állítsd be a hálózati kapcsolatot a mellékletben lévőre, kösd össze egy kereszt hálózati kábellal, majd próbálkozz ennek a hozzászólásnak az utolsó mondatával.
Ha van, a többi hálózatot húzd/kapcsold ki. Ha nincs keresztkábeled csak sima, egyenes, az eszköz és a gép között használj switchet, de legvégső esetben sima kábellel is ki lehet próbálni...

ip.png
    
(#) gcsaba válasza Szoki hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Szia!

Azt hiszem ezt már nem fogom tudni kipróbálni...
Most az van, hogy terminálon és TFTP-n keresztül sikerült frissíteni a firmware-t. 4 részre van bontva.
1. App
2. boot
3. kernel
4. xml

Na mondom a boothoz nem nyúlok... így ki tudtam próbálgatni különböző firmwareket, de egyik se használt. Majd végül gondoltam akkor a boot-ot próbálom, mert ha a többit siekrült frissíteni, akkor biztos ezt is sikerül.. hát nem.... Most ott vagyok, hogy folyamatosan sípol a kütyü ha be van kapcsolva és 1 bitet se nyom ki a sorosportra. Nem tudom ebből az állapotból van e még visszaút. Viszont lehet nem is érdemes vele foglalkozni, hiszen a bootloader előtti kernelcsere se hozott sikert. Úgy gondolom valamelyik icnek elszállhatott az a lába ami a monitort vezérelné.. vagy fene tudja, de firmware csere szerintem nem segít. Azért ha tudja valaki hogy lehet visszapakolni a firmware-t jelen állapotban az kérem szóljon!
És akkor megragadnám az alkalmat és megköszönném a segítségeteket!!! Köszi szépen! Reméljük egyszer lesz olyan téma is amiben majd én segíthetek Nektek...
Na nekiesek még a dvr-nek.. hátha moccan vmit...
(#) Szoki válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Esetleg még JTAG szóba jöhet... Ki szokták vezetni a azt is a panelra.
Erre gondolok:
Bővebben: Link
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Hát ez az amit nem kellett volna. Működő bootoladerhez SOHA DE SOHA nem piszkálunk ilyen black box eszközöknél. Az U-boot ment rendesen, a bootlog szerint is. Milyen proci van benne? Gondolom valami Huawei HI351*?
(#) gcsaba válasza Szoki hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Ezt a Jtag dolgot megvizslatom.. hátha tényleg ki van valahová vezetve..
A procit azt nem tudom, mert rá van ragasztva egy alumínium lapka és úgy csatlakoznik a hűtőbordához (a dobozhoz) de ha nem fog működni a dolo akkor úgyis mindegy, akkor leszedem és megnézem...
És igen.. most már utólag én se nyúlnék a boot-hoz.. csak hát a többi az nem hozott eredményt...
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem