Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sajnos azóta nem voltam lenn, de nem is fogok lejutni a munkám miatt egy darabig...
A gyökerével együtt? Amit a földből ki kell szedni?
Nincs meg a plexim, nem találtam, lehet ki lett dobva.
Hát ezt sem fogom kipróbálni, bár gondolkozom még honnan is tudok ilyen plexit szerezni.
Arról nem volt szó. Az a másik nap, persze attól függ milyen mélyen.
Eléggé. Kapával körbe verem a földet, majd lapátolás. Ja csákányt is használok.
Írtam, hogy adok...
Ez az ecetfa jópofa téma.
Nekem is tetszett, különösen ősszel, amikor a levelei zöldtől sötétvörösig minden színben pompáznak. Gondoltam, beszerzek egyet az anyósom kertjébe, lesz fototéma belőle. Aztán valaki mondta, hogy ezt csak egyszer kell elültetni, aztán többet kiírtani sem lehet, mert a gyökerekből mindjárt kinő kétszáz másik.... Az ültetés projekt ezáltal elmaradt...
Azért ecetfa erdőt nem igen látni. Persze elég életre való fa. A belvárosban a régi bérházak udvarán szinte csak ez nő. De arról szó sincs, hogy kiirthatatlan lenne. Hiszen mikor kihajt még a fűnyíró is leviszi.
Nem árt meg a testmozgás.
Mások súlyos pénzeket fizetnek a konditeremért és ez százszor egészségesebb torna.
Viszont törik, mint a ropi. Én még 10 centisnél vastagabbat sose láttam, bár nagyon gyorsan nő.
Így igaz, megint barokkos túlzásba estem.
Gondolom Jani, Te pedig biztosra akarsz menni. Majd később légyszíves számolj be róla, hogy sikerült a kivágás, nőnek-e próbálkozó új hajtások.
Nekem volt egy a kert sarkában. Kivettem, ami gyökerét tudtam, azt is. Na, azóta a paradicsom és a paprika között nem győzöm kihúzgálni az újra és újra kinövő hajtásokat! :gun: Egészen egyszerűen kiirthatatlan!
Huh, ez durva lehetett! Élőben ilyennel még nem találkoztam, csak hallottam e féléről. (Az megdöbbentő, hogy nem ismert, idegen nyelveken beszéltél... Csak nem valamiféle paranormális képesség, vagy lélekvándorlás?)
Akkor ez mégsem urbánus legenda?
Milyen mélyen szedted ki a gyökerét?
Szerintem nem a gyökérről hajtanak, mert azt nem tudnád könnyen kihúzni, csak beszakítani. Inkább amíg volt elhintett egy csomó magot. Több tíz évig is csíraképes marad a földben. Aztán gondol egyet és kihajt. Nem viselkedik másképp mint a többi gyomnövény, gondolom van egyéb húzgálni való is.
Még mindig könnyebb vele elbánni mint a tarackkal.
Nem volt mélyen, de szerteágazó volt. Úgy 40-50 cm mélyen lehettek, nem mértem, csak dühöngtem.
Pontosan ez a baj: Nem tudom kihúzni, csak beleszakítani. Viszont a hajtások "elképesztő" mélyről jönnek, legalábbis a méretükhöz képest, ugyanis a föld fölött 1-2 cm-es hajtásoknak van úgy, hogy 10-15 cm hosszú "gyökerük" van, legalábbis ennyi hosszúsággal jönnek ki. Látszik és érződik, hogy elpattant a gyökérkezdeményük.
Hát durva is. Azt mondták, hogy szörnyű volt. Én csak egy nagy fehérségre emlékszem az egészből.
Német meg héber nyelveken beszéltem felváltva. Legalábbis ezt mondták nekem. Különösen a jól halló és a nyelveket értő barátom mondta. Ez nem tudom milyen képesség vagy hogy lélekvándorlás volt-e.
Nem teljesen ide tartozó dolog, de a lélekvándorlással/ezotériával kapcsolatos tanok szerint az ember előző életében lehetett más szerepben, így e tanok szerint Te vélhetően előző életedben héber és/vagy német ajkú lehettél. De ez tényleg nem jelen fórum témája...
Remélem, hogy a továbbiakban azért nem lesznek sem ilyen, sem másféle rohamaid!
A te szempontodból. Az ecetfa erről szerintem mást gondol.
Zsáka körzetében stíl fűrésszel nem tudna valaki besegíteni? A feltételeket (is) mondjátok.
Sajnos én nem vagyok közel.
Szerszám kölcsönző nincs a környéken?
Tegnap készült képek:
Szép virágok.
Különösen a békás tetszik nagyon jól elkapta és te is.
Ez sincs közel, de láncfűrész.
Bővebben: Link
A békát nem a fióka fogta, az egyik szülő hozta neki csak az átadás-átvételről lemaradtam, mert egy másik fészekre voltam rákészülve. Sokszor nincs lelki erőm átnevezni a képeket, ezért virág a szerkő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Hát ezt sem fogom kipróbálni, bár gondolkozom még honnan is tudok ilyen plexit szerezni.
Szerszám kölcsönző nincs a környéken? 

Különösen a békás tetszik nagyon jól elkapta és te is.