Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1939 / 3649
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Ezzel azért én vitatkoznék, de ennek kitárgyalása messzebbre vezetne, mintsem hogy jelen fórum keretein belül vitassuk meg. (Csak apró megjegyzés: A beszélt és az írott nyelv nagyon nem ugyan az, márpedig a linkelt oldalon a beszélt nyelvről volt szó. Ezzel együtt nekem nagyon nem tetszik, akár beszélt, akár írott nyelvről van szó, a "hát", mint mondatkezdő...)
(#) gyerek67 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

És az írói/költői szabadság az smafu?
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Szerintem a hát-tal kezdés, bizonytalanságot fejez ki. Egyszerűbb, mint a: Nem vagyok biztos benne, de.... kifejezés.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Szia!
Nos, hogy haladsz a motoroddal? Alakul már a dolog?
Én most egy darabig félretettem, először egy négyütemű motor miatt, majd a nagyobbik projekt miatt, ami egy nagyobbacska RC autó lesz a járgány lelke egy 25ccm-es fűkasza motor[OFF] azzal játszottam de nem jó a karburátora, sebaj kapok egy majdnem ugyan ilyen motort honlap Már csak olyan gondom van, hogy a kormányhoz erős szervó kell, a motor meg is van hozzá, de nincs rossz szervóm amiből az elektronika kellene és a potméter.. Te honnan szerezted be? Vagy esetleg nincs valakinek fölöslegbe? 2Db kellene (egy kormány szervó és egy fék-gáz szervó).
(#) gyerek67 hozzászólása Aug 20, 2012 /

Hááát... (ez itt a bizonytalanság kifejezése volt!)
Szerintem a szituáció döntheti el. Ha Fekete Istvánnak szabad volt, (kérlek, ne kívánjátok, hogy most előkeressem az idevágó mondatokat egyik kedvenc íróm alkotásainak másfél méteres gyűjteményéből), akkor szerintem másnak is szabad lehet. Feltéve, hogy ez a "botlás" nem megy a szövegkörnyezet rovására.
Az öööö-zés valóban ronda.
És van aki még papírból is tudja...
(És és-sel sem kezdünk mondatot... )
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Ha nincs rossz szervód, nézzél olcsón bármilyen vacak szervót, teljesen mindegy milyen, a legolcsóbb is jó, akár használtan is. úgyis csak az elektronika kell. Én az RCfórumon tettem fel egy hirdetést, hogy keresek hibás szervókat és úgy lett.
Nekem most félre lett téve, jött egy megrendelés, egyik ismerősnek kell gyártani pár dolgot, úgyhogy most az került előtérbe. Valami nem stimmelt vele az utolsó próbálkozásnál, mert berántásnál pöffent párat, de sehogy sem indult be. mindig, csak amíg forgott a motor berántás közben, akkor hallottam, hogy indulna, de nem indult. Lehet visszateszem az eredeti karbit és megnézem majd azzal, mert bárhová állítottam a benzinmennyiséget, sehol sem kapta el.

Akkor a gyujtásoddal van valami, vagy beköpte a gyertyádat..
(#) szamóca válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Ráadásul senki nem tudja az ellenzők közül bizonyítani írott szabályidézettel ezt a nyelvi babonát, azon kívül hogy ezt sulykolták belénk...
Idézet Domonkosi Ágnes- NYELVI BABONÁK ÉS SZTEREOTÍPIÁK című írásából.
A nyelvi babonák szerepe a nyelvi reflexióban – internetes társalgások vizsgálatának tükrében.
A nyelvi babonák érvényesülését mutatják – a kérdőívek anyagán kívül – egyes közkeletű álszabályok internetes előfordulásai is. Egyes nyelvi tévhitek kollektív örökítődésében szerepet játszik szentenciaszerű megfogalmazásuk, és így könnyű ismételhetőségük is. Egy másodéves, magyar szakos főiskolai hallgató az attitűdvizsgálat során így
fogalmazott:
Mikor általános iskolába jártam, sokszor javította ki a beszédemet vagy fogalmazásomat
a tanár, s volt olyan mondata, amit legalább ezerszer elismételt, s így jegyeztem
meg. Nálunk nagyon gyakori volt az a javító mondat, hogy „Nincs de viszont, vagy de
vagy viszont”. Illetve arra is sokszor lettünk figyelmeztetve, hogy háttal nem kezdünk
mondatot. Ez a két „törvény” azóta is elevenen él bennem, s megszegésükre sosem
vetemednék.
Ez a vélekedés is mutatja, hogy a tömör és kinyilatkoztatásszerű megfogalmazás is
hozzájárul ahhoz, hogy ezek a babonák szinte törvényként, a tanári tekintély által is
hitelesítve hagyományozódnak.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

(#) zoly15 hozzászólása Aug 20, 2012 /

Valaki segítsen ha tud! Már az őrület kerülget majdhogynem. Már 21 órája keresek valamit de nem találok megfelelőt, vagy a beszerzési forrás nincs meg.
A keresendő dolog az egy ilyesféle gumi kerék lenne belső gumival, tehát nem tömör gumi kerék és a maximális külső átmérője kb 160mm legyen. Már kerestem annyiféleképp mindhiába, vagy csak nem tudom milyen gép alkatrész lehet. Ha valaki tud kérem segítsen!

Én is már a gyújtásra kezdtem gyanakodni a karbi után, mivel ha benzint csöpögtettem a torokba akkor sem indult be érdekes módon.

Akkor megvan a megoldás vagy a gyertya van beköpve

Gyertya az jó, nincs beköpve. Ki fogom próbálni valami más trafóval is, hátha.
(#) nedudgi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Csak annyit tudok segíteni, hogy vasboltban láttam ilyet, belső nélküli kivitelben. Vagy ipari kerék .
(#) titi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

(#) zoly15 válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Köszönöm, ipari kerék sajna nem jó mert nincs futófelülete és tömör, még keresgélek....
(#) titi válasza titi hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

(#) zoly15 válasza titi hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Köszönöm szépen a linkeket!
A vakerán találtam 220mm-es kereket is de nincs kisebb, és ez a baj már annyi kereket láttam hogy én is mintás leszek és nincs olyan amilyen kellene... Pedig valamin biztosan van ekkora..
(#) titi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Jaa, most nézem, hogy neked 160-as kell.
Nem biztos, hogy ilyen kivitelben találsz levegőset...
(#) zoly15 válasza titi hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Még beleférne ez is csak tudnom kéne a súlyát...
(#) gyerek67 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Igaz, hogy kissé magyartalan, de ezen már nem akadok ki.
Sokkal nagyobb bajnak tartom, hogy lassan elfelejtünk magyarul. Menjünk végig a Rákóczi (bármelyik) úton és számoljuk meg, hányszor látjuk a bolt, szaküzlet, stb. kifejezést. Mindenütt idegen szavak. Feleslegesen, mert szinte mindnek megvan a magyar megfelelője.
Nézzük meg, mi szerepel egy "korszerű" Curriculum Vitae-ben (mert azt írni, hogy Önéletrajz, már nem pálya): nincs benne magyar szó, a többi meg rövidítés. Egy srác, annak idején jelentkezett hozzánk a szervizbe és hozott nekünk egy ilyent. Egyszerűen nem értettem, mi volt benne.
- Aranfijam! Mi itt MAGYARUL beszélünk. Most akkor kérek egy KÉZZEL ÍROTT, MAGYAR önéletrajzot.
Nálam még ma is egyfajta értékmérő, hogy az ember hogy és mit ír. Azt hiszem, öregszem....
(#) tiggersoft válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Szia
Ezekhez mit szólsz?
Levegős kerekek
Ha a szilvi van a boltban még alkudozhatsz is talán...
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Kiderült, hogy gyújtás problémám volt. Kicsit átalakítottam a gyújtást és beindult, csak közben észrevettem, hogy az egyik kipufogó tőcsavaromat elengedte a ragasztó, így le kellett vennem a kipuffot. Egy kis benzin a torokba és már járt is. Jó hangja volt kipuff nélkül. Csak mivel nincs benzinnyomás, ezért a karbiból meg nem tudta az anyagot szívni. holnap este próba ismét.
(#) zoly15 válasza tiggersoft hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Szia!
Köszönöm!
Jól hangzik, bár nem tudok még egy irányárat sem
(#) tiggersoft válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Telefonon elég korrekt felvilágosítást adnak. És utánvéttel is szoktak postázni ami gondolom esetedben nem hátrány.
(#) minicooper hozzászólása Aug 20, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Szeretném kikérni a véleményeteket erről.
Használható-e vagy csak játéknak jó?
(#) zolika60 válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Az biztos. :yes: Bár azzal is elégedettebb lennék, ha néha hallgatna arra mit mondok. Igaz én nem vagyok autószerelő, de amikor megismerte a húgomat és megvette az első autóját mindig nekem szólt, ha valami baja lett. Pedig akkor már végzett autószerelő volt. Persze az elmúlt huszonegy néhány évben megtanult ezt azt hiszen mást nem is csinált, mint autót szerelt, de azért nem árt az öregre sem odafigyelni.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Persze a nyelv állandóan alakul. Ez meg nem egy nyelvi fórum, de azt hiszem minél több idegen, tehát nem hagyományos elem épül be, annál kevésbé marad magyar. Szerintem csak az elmúlt ötven évben többet romlott a nyelvünk mit az előző ezerben. Van akinek ez nem számít, de nemsoká egy angloeurópai katyvaszt fogunk itt beszélni és írni. Szerintem ez szomorú.
(#) Norberto válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Idézet:
„Van akinek ez nem számít, de nemsoká egy angloeurópai katyvaszt fogunk itt beszélni és írni. Szerintem ez szomorú.”

Max. aki hagyja magát és fogékony a sodródásos életmóddal járó "lazulásra". De ők (vagyis nagy részük) meg úgysem jár ilyen és egyéb hasznos oldalakra, ahol a jót és szépet szokhatná meg.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Idézet:
„Ez meg nem egy nyelvi fórum, de azt hiszem minél több idegen, tehát nem hagyományos elem épül be, annál kevésbé marad magyar.”

Ez egyértelműen nem egy nyelvi fórum, hanem egy elektronikára szakosodott oldal csevegő témája. Éppen ezért nem hiszem, hogy tilos lenne erről itt beszélni. Vagy valaki készítsen már egy listát a tiltott dolgokról, hogy mégis miről tilos itt beszélgetni, csak a tisztánlátás végett.
A hát szó pedig nem új keletű, és még csak nem is idegen.
Ha a nyelvész tudor Lőrincze Lajos, és más elismert szakemberek szerint nem töltelék szó, úgy gondolom véleményezni lehet bárkinek másként, de minek.
Következő: »»   1939 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem