Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1963 / 3649
(#) granpa válasza idlob hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Akkor elég lassú a törvény keze, mert sok évig gondtalanul elérhető volt. Szerintem új kitolósdi van. A második sorod nekem kínaiul van...
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

A torrentezés kínai nekem... Koncertre meg már 20 éves koromban sem mentem el, az csak zaj. Sajnos rengeteg koncert felvétel van fenn, zene helyett.
(#) granpa válasza vicsys hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

A harmadik szót ismerem..., a többi lmf.
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Köszi mindenkinek a mindenféle segítséget. A kémiát sajnos túl későn linkelted Zoli, de közben sikerült megértenem.
A cipő ügyben köszi a sok segítséget. Nekem tetszik ez a hasított bőrös bakancs. Amire nekem kéne az nem a vízben tocsogás, hanem a hóban való taposás télen. Valami ilyenem volt 2 szezonra, csak közben kinőttem, de nem voltam oda érte. Bővebben: Link Ezek melyik csoportba tartoznak?
(#) granpa válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Lehetni, lehetne; de amikor Pesten vagyok (pl. télen, meg néha 1-1 hetet máskor, akkor ott a gép előttem, és nem jutok vele egyről-kettőre, mert megváltoztatják a használati módokat/lehetőségeket, és már nem vagyok "aptudét", és nem is leszek/akarok.
Rossz szokásom, hogy ami elromlik (elb.....k), túl drága lesz, arról leszokok/nem kell; mint 50 év után a horgászatról is.
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Ha azt írom: nem nyilatkozom, akkor érted? Cipész volt a nagyapám (meg az övé is).
(#) granpa válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Köszi, de rászánhatok 5-10000 órát is (nyugger ráér), de akkor sem tudom mit kéne csinálni/meg nem is akarom (jó volt, sz.. lett, nem kell). Előveszem bakeliton, ha nagyon vágyom rá, és akkor minőség!
Most Uriah Heep megy; Jani1987 módszerrel.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Ha kell részletesen elmagyarázom neked, hogy segítsek.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Köszönöm; ha legközelebb sok időm lesz (Pesten leszek), lehet, hogy sor kerül rá (hacsak a fiam meg nem embereli magát, és nem csinálja/keresi meg addigra (informatikus a büdös kölök/24/, csak nem "ér rá" az én dolgaimmal foglalkozni).
Holnaptól megint a hegyen leszek, oszt' bringa (ha van kedvem/időm) a könyvtárba.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
(#) janikukac válasza granpa hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Nem értem, bocsi...
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Aki valamikor látott/használt jó lábbelit, és azt is ,hogy hogyan/miből készül (régen és most), annak a mostanság csinált(összebarmolt) lábbelik 90%-a a s... kategóriába tartozik. Néhány régi mester még él, de többségük már nem készít lábbelit, mert nem beszerezhető a megfelelő alapanyag, és s... munkát nem ad ki a kezéből. Valamint nem megfizethető az ára.
Csak összehasonlításképp: a '70-es évekbeli kommersz (mai árfekvés: 15-30 eFt) cipőknél 5-10x drágább volt a csináltatott cipő. Ki fizetné ezt most meg?
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
(#) zenetom hozzászólása Szept 22, 2012 /

Valaki el tudná magyarázni, ennek a helyzetnek a részletes megoldását?
Előre is köszönöm!

kresz.JPG

(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Ott van a lap tetején. A kanyarodó jármű nincs függőségben veled. A többieknek meg muszáj a jobbkéz szabályt követni.
(#) mate_x válasza zenetom hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Szia!

Tőled jobbra van a C, tehát veled szemben neki van elsőbbsége, de C-nek jobbra van a B, így vele szemben B-nek lenne elsőbbsége, de a B-nek jobbra van A, így neki lenne elsőbbsége. A-nak jobbra te vagy, de mivel ő kanyarodik, ezért nem keresztezed az útját, így ő indulhat el elsőként.
(#) zenetom válasza mate_x hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Köszi a választ!
Vicsysnek is köszi!
(#) jdani hozzászólása Szept 22, 2012 /

Szevasztok. Lehet Offnak Off, de máshova hová tenném fel ilyen kérdésem. Főleg ebayon nézegetek, szükségem lenne egy apró 4digites kijelzőre. (inkább LED, de ha LCD, az se gond).
Lényeg hogy órát tudjon mutatni, tehát középen kettősponttal. A kijelző ne multiplex összekötésben legyen, tehát minden szegmens külön kivezetésre. És a lényeg, a kijelző kicsi legyen, 0,56 hüvelytől kisebb. Létezik-e ilyen, vagy ti hogy keresnétek rá?
(#) jdani válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Te vagy a jártas ebbe, és az modi
(#) zolee1209 válasza jdani hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Új angolszász mértékegység került bevezetésre?!
(#) zolika60 válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Érdekes nekem a mértékegység nem is jutott eszembe.
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Most, hogy átolvastam, tényleg... De a 0,56-os nem preteen még?
(#) vilmosd válasza jdani hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Idézet:
„kijelző kicsi legyen, 0,56 hüvelytől kisebb.”
Talan szetneznek egy neves gyarto honlapjan. Pl Kingbright. Utana megneznem a kozelben melyik kereskedo tud (nem horror aron) eladni nekem.
(#) pepe091 válasza zenetom hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Itt jön az ember gondba: Szabály
(#) Action2K válasza pepe091 hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Mi ebben a gond? Így szabályos.
(#) idlob válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Milyen széles az a pad, amin négy nő elfér? Nyolc láb, négy hüvelyk.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 23, 2012 /

Tekintettel a nem megválaszolt kérdésemre felteszem még egyszer. Arra gondoltam, hogy ha hosszabb kerékpár utat tervezek, akkor imádok olyankor is zenét hallgatni. Viszont kizárt, hogy a telefon akksi kibírná. Van a dinamóra olyan kapcsolás, hogy töltőként üzemeljen út közben?
(#) nedudgi válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Nem láttam ilyen dinamót közelről, de olvastam, hogy az tulajdonképpen nem dinamó, hanem generátor - váltófeszültséget ad le. Tehát egyenirányítás, szűrés, feszültséghatárolás útján lehet megoldani. A gond az, hogy feszültsége függ a fordulatszámtól, tehát rendesen kell tekerni. Ráadásul a kerékpár váza az egyik vezeték.
Azt is kellene tudni, mennyit fogyaszt az a telefon MP3 lejátszás közben, és aszerint dönteni, érdemes-e vacakolni vele, vagy egyszerűbb valamilyen akkumulátorról hajtani.
(#) sastas01 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Szerintem egyszerűbb, biztosabb és lehet olcsóbb is, ha veszel egy pótakksit a telefonodba. Mikor az egyik lemerül kicseréled és kész. Esetleg egy "normális" mp3 lejátszót veszel. Ezek olyan 2 ezer forint körül kezdődnek vakerán, és 1-2 ezer forint egy memóriakártya bele.
(#) Ricsi89 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Te mennyit akarsz tekerni egyszerre, hogy nem bírja az akku? Én napi 4 órát vonatozok, általában zenehallgatással telik ez az idő és így bír 3-4 napot a telefon akkuja. Vagy ha már annyira vacak az akku, akkor egy új akku kell. Ahhoz, hogy tekerés közben töltsd elég jó tempót kell menned, hogy legyen elég energiád.
(#) jani1987 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 23, 2012 / 1

Idézet:
„Te mennyit akarsz tekerni egyszerre, hogy nem bírja az akku?”

Ha tudni akarod, akkor majd a HE találkozóra, vagy bárhova a megyén kívűl. Haverral volt már róla szó, hogy menjünk a hegyekbe.
És itt ismétlem meg ismét magamat: KERÉKPÁRRAL.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2012
(#) Norberto válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Idézet:
„És itt ismétlem meg ismét magamat: KERÉKPÁRRAL.”

Nagyon helyes.

Én is épp a sajátomat tisztítgatom. Igaz, hogy "csak" munkábajárós, de azért a mindennapi életem része és hát elég régen tisztítgattam / tartottam karban...
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2012
Következő: »»   1963 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem