Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Biztosan ráférne már az enyémre is mert július óta - amikor eltanyáztam vele - rá se néztem... Igazából féltem felmérni a károkat. Lassan elszánom magam ( a karbantartásra ), de kerékpározni már csak jövőre fogok.
Mi meg jövő hétvégén megyünk egy kis kerékpár túrára a családdal. A hétvégén bemelegítésnek, egy kis 8,2 km-es hegyi gyalogtúrán voltunk. Be kellett törni az új bakancsot.
![]() ![]() ![]()
Én májusban kezdtem bringázni, 25 év kihagyás és 0 sportolás után. Általában éjszaka mentem, mert akkor nincs forgalom. Követve a bringás barátaim tanácsát, fokozatosan növeltem a terhelést, és a távot is. Elég szépen fejlődtem is, már jól esett alkalmanként 60-70 kilométert letekerni. Sajnos ért egy baleset, és sikeresen leszakadt a vállam. Megműtötték, de úgy érzem, nem lesz már az igazi... Két hónapja itthon fetrengek betegállományban, de már nagyon unom. Most egy görgő beszerzésén mesterkedem, hogy tudjak itthon edzeni a téli hideg időkben. Közben meg gyógytornára járok. Idén már hanyagolom a szabadtéri sportokat, mert félő, ha megint ér valami, kirúgnak az állásomból. Most vasárnap a kamaraerdei villamos napra fogok kimenni, ami egy szép programnak ígérkezik, s ami a fő, veszélytelen. Akinek még nincs programja, merem ajánlani.
![]()
Feltöltöttem a képeket és az útvonalat is ide: Strázsa-túra
Pikacchu volt már, de többi se kutya: Bővebben: Link
Ez nem talált.
![]()
Sárgaréz lemezeket kellene újralakkoznom. Tudtok-e ajánlani Pesten olyan helyet, ahol spray-be töltenek színtelen autólakkot? Neolux nem jó sajnos, nem elég strapabíró. Korábban fényező csinálta ezt a melót, de sajnos a kapcsolat megromlott (nem közvetlen vele, kicsit bonyolultabb a történet), így most ott tartok, hogy "magad, uram".
Szerencse, hogy csak kamu-macska vagyok, másként valami idióda biztosan összepingálna...
![]()
Airbrush festést occón vállalok!
![]()
Köcciii!
![]()
Szinte bármelyik festékboltban, ahol autó festéket kevernek. A legtöbb helyen van spray töltés és ott betöltik a lakkot is.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
A minap vásároltam egy CMOS IC-t a helyi elektronikai boltban, mondom magamban, de furcsa, ilyen gyártó logóval még nem találkoztam mint ami rajta szerepelt. Keresgéltem most a Net-en, és megtaláltam a szimbólumhoz tartózó gyártó nevét. Bizonyos Mikroelektronik Erfurt, egykori NDK-beli (fiatalabbak kedvéért: Kelet-Németország) vállalat. Nagy lehet a kereslet a boltban erre az IC-re, ha még mindig van belőle nekik.
![]()
Kucorgónál nem fordulsz rá a Pesti útra, hanem haladsz tovabb. Nemsokára bal oldalon van egy autófesték bolt. Én ott próbálnám meg.
Garancia persze nincs rá, de legalább útba esik... Bocs, Stadinak szántam. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
Sziasztok. Valaki világosítson már fel legyen oly kedves. Van egy 1,5-2kW-os reflektorom, amit a munkámhoz szoktam használni. Történt,hogy a múlt héten véletlen ráfröccsent üzem közbe egy kis víz, aminek hatására azonnal bepókhálósodott az üvege. Na mondom dejó. Hazajöttem, gondoltam vágok bele üveget aztán jónapot. Szereztem is megfelelő vastagságú üveglapot, 4-5mm, hibátlanul be is vágtam, meg minden, aztán gondoltam letesztelem. Ment kb 1-2 percet a fűbe miután magától szétrepedt az üveg. Na ez most miért történt tudja esetleg valaki mit csesztem el? Nem értem.
Az eredeti üvegről vetted a méretet?
Ezek a halogén reflektorok ontják a hőt, hőtágulástól mozog a váz, az üveg, ha nagyon szorosra lett méretezve... De lehet az üveg sem bírja a meleget, pl. sütni is jénai tálban szokás, nem akármilyen üvegtálban.
Nem sima üveg van előtte. Szerintem érdeklődj üvegesnél, hátha tud valami hőálló üveget, mert ide csak az jó. A sima üveg szerintem nem bír ekkora hővel.
Nem hát! Írta, is hogy meghalt.
Az eredeti is a hőtágulástól ment tönkre, csak ugye az lehűlés volt(a víz nagy hatásfokkal hűt).
A hirtelen lehűlés és a folyamatos meleg között van különbség. Nem csak az üveg nem szereti a hirtelen lehűlést a fémek sem.
![]()
Ja már értem. Akkor hőálló üveg kell bele, a fene gondolta volna! Köszi mindkettőtöknek!
Na igen. Csak ugye a fém jobban tűri
![]()
Azért azok is szeretnek elrepedni, még ha kívülről nem is látszik. Gondoljunk csak bele autóban a meleg motornál miért nem lehet hideg hűtőfolyadékot önteni a rendszerbe. Csak annyi az egész, hogy elrepedhet a hengerfej, vagy motorblokk. Egy hajszálrepedés és vége.
Bele lehet önteni, csak ésszel...
![]()
Egyszer a szomszédom a forró motorra vödörrel locsolta a vizet. Biztos jót tett neki.
![]() ![]()
A 20 fokos folyóvíznek 600 fok/sec-es hűtési képessége van. Már ha jól emlékszem. A hideg meg a meleg ugye ismét relatív fogalom, de autónál a hideg olyan 20-30 fok lehet. Amit Macsek is irt, bele lehet azt tölteni csak nem úgy mint "vakdelfin a tankerhajót".
Persze bele lehet, akkor lehet gond, ha elforralta a vizet és utána akarnak egyből tölteni.
Szia!
Idézet: Hőálló, azaz edzett. Olyan mint az autók szélvédője. Ilyen üveget nem lehet vágni, azonnal szétrobban. Az edzést már a méretre vágott (ha kell formára alakított) üvegen végzik el. Az edzés folyamán sok apró szúrólánggal pontokban (hálózat) melegítik meg az üveget. Ennek hatására feszültségi erővonalak keletkeznek benne. Esetleges baleset esetén a biztonsági üveg apró kicsi darabokra robban, s így nem tud nagy vágásokat ejteni, mert nem lesznek nagy tábla darabok. E hatás mellett javul a hőállósága is. De nem kimondottan hőálló, abba kellenek spec adalékok, amitől kicsit besárgul. „azonnal bepókhálósodott az üvege”
Sziasztok, láttam ezt a témacím változást;
sajna még nem hull , de sárga sem, már várom a szép őszi időt, amikor olyan 15C° van és fúj a szél ![]()
Nálunk előző éjjel egy tipikus nyári felhőszakadás volt. Egy k.nagy csattanásra ébredtem, dörgött, villámlott. Félálomban kibotorkáltam a konyhába, és megpróbáltam végiggondolni, miket is kellene kihúznom a konnektorból. Aztán úgy döntöttem, minden jó úgy, ahogy van. A vihar szerencsére meglepően hamar elvonult. Csak meglepő volt egy nyári zivatar így szeptember utolsó hetében.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |