Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC-ről vezérlés tranzisztorral
Témaindító: balint1993, idő: Okt 9, 2007
Témakörök:
Hy!!
Szükségem lenne egy relé nélküli tranzisztoros lpt porthoz való kapcsolási rajzra!Ha tudtok légyszi írjatok!!
Itt találsz egy LPT portos diszkófényt:
Bővebben: Link A ledeket leszedve működhet! (Elvileg) + 1 mondás: "PRÓBÁLKOZOM TEHÁT VAGYOK!" vagyis próbáld ki bátran! Van hozzá program is! Apropo! Ha tudsz légyszi segíts nekem a Mátrix billentyűzet és IC-s kódzár evű témában!
Ilyenre gondoltál?
Valami ilyesmi kellene csak relék nélkül
Figyelmedbe ajánlanám a #130350. hozzászólás fejlécében írtakat!
ebben a rajzban levő tranyók milyen feszt bírnak??Bővebben: Link
MIÉRT?
Csak azért kérdezem mert nem ledet akarok vele vezérelni
Ilyeneket mutattam, relé nélkül...de mit szeretnél kapcsolni vele? Milyen feszültséget, ill. mekkora áramot?
A kérdéses tranzisztor 50V, 100mA, 350mW mellett
If no?
(ha nem?)
12volt és 1a max
Némi hűtéssel mindkét kapcsolás alkalmas erre (Amit én mutattam) De ha "megfejeled" a diszkós kapcsolást pl egy BD135-tel, úgy is jó...sok megoldás létezik
nincs valami ötletetek h azt a néhány bemenetet ami a porton van hogy lehetne használni?
A regiszter egy bitjének állapotát kell kiolvasni. A lábra pedig értelemszerűen test, vagy +5V. De +5V nem kell, hiszen belül felhúzó ellenállások vannak.
De hát akkor DJ, átadom a terepet!
Idézet: A bemenetek 5 volttal tudod kapcsolni.Nem árt ha kissebbet adsz neki mert ha több megy be akkora portot ki is nyirtad. Egyszerű ha a 2 es kimenetet kötöd a bemenetre. Általában a kimeneteken 4.78V van... De remélem ez segít, nekem sokat segített.... LPT PORT ALFÁTÓL OMEGÁIG „nincs valami ötletetek h azt a néhány bemenetet ami a porton van hogy lehetne használni?”
Jah és itt a kapcsi csak gyorsan összecsaptam mielőtt megépíted nézd át.....
Jah lemaradt.... Bármilyen NPN tipusú tranyó jó oda de figyelembe kellvenni a fogyasztót.... Nekem ilyen tranyóra van pakolva 12volt 60W os izzó eléggé jól küldi, fűteni sem rossz vele
Szia,..
Sharp SSR S216SE Probald ki! Kicsitt borsos az ara de nemkell semmi egyeb csak ez es a fogyaszto,.. 16A os terhelessel bir,.. Irtam egy programot is hozza COM portra,.. mmost fejezem be lassacskan a LPT s valtozatot,..
ehez a kapcsoláshoz milyen progit lehetne használni??Bővebben: Link
ez a kapcsolás lényegében egy portbővítő azaz a 8 regiszerből tudsz többetcsinálni jelen esetben a controll bitek kapcsolásával. Alapból a 4 kontroll bittel 32 eszközt tudsz kapcsolni de ha kombinálod akár 256ot is. A progi neve diaglitez ezzel tudod kapcsolni. De az IC helyett van egy saját tervezésű portbővítőm is csak tranzisztorokkal. Sajnos még nem volt időm tesztelni.
Szia!
Ha pl az első ic-nek a 3as lábát szeretném bekapcsolni és a második ic-nek az 5ös lábát akkor nem fog mind a két ic-n menni a 3as és az 5ös láb??
Válaszolhatok? Nem, mert a két IC-t a CLK jellel választod szét. Amelyik CLK impulzust kap csak abba iródik be az információ. (term. lehet mindkettőbe is) Vagyis először kirakod a portra a 3-ast, adsz az elsőre egy CLK impulzust, majd kirakod a portra az 5-öst, de ekkor a második IC nek adsz egy CLK impulzust, a C1-en. Pontosabban a CLK "felmenő élére" iródik át az infó az IC bemenetéről a kimeneteire. Utána az IC tárolja ezt a következő felfutó CLK ig.
itt a port bővítő ugy néz ki hogy van 4 ic-d minden IC rácsatlakozik a controll bitre és itttudod állítgatnia dolgokat tehát ha azt akarod hogy a 4es IC 3 kimenetén legyen jel akkor a 4es ICre küldöd a kontroll jelet. Nekem is akad portbővítőm csak tranzisztorokkal
Egészen pontosan a párhuzamos port Control regiszterének első és a második bitjével címezhetjük meg a két tárolót, ezzel adva órajelet az adat tárolóba való beléptetéséhez.
Szia!
Az eddigiekből ezt hoztam össze(melléklet) Szerintetek működne?? És még egy léptetőmotorvezérlővel is bővítettem
Működő képes
ha a progi érdekel hozzá szólj
Szia!!
Érdekelne a progi. Előre is kössz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

ha a progi érdekel hozzá szólj