Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   129 / 570
(#) HEIM válasza briki hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
nincs külső tartály a kazánhoz csatlakoztatva, így mindenképpen a kazánon belül van a hiba
(#) briki válasza HEIM hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
A te általad belinkelt kazánban csak 2 db cső csatlakozás van, ez pedig a fűtési előre- visszatérő. HMV-t készíteni úgy tud csak, ha külön tárolót, és 3 járatút kötsz rá. Akkor neked ezek szerint nem ilyen van
A kazántesten belül van tároló, vagy átfolyós rendszerű a készüléked?
(#) HEIM hozzászólása Okt 31, 2012 /
 
Kettő linket is tettem. Az én kazánom így néz ki - legalábbis a kezelőfelület alapján.
http://www.saunierduval.hu/stepone/data/downloads_sd/81/00/00/renov...hu.pdf

Nincs benne tároló, biztosan átfolyó rendszerű.
(#) briki válasza HEIM hozzászólására (») Okt 31, 2012 / 1
 
Nézd meg ennek a PDF-nek a 18. oldali rajzát. Ez nem tud melegvizet készíteni tároló nélkül, ebben csak fűtési cső van. Készíts fényképet a csőcsatlakozásáról, esetleg a kazán környezetéről, és a belsejéről.

(#) holusoft válasza HEIM hozzászólására (») Okt 31, 2012 / 1
 
Üdv.
Elsőnek pontosítani kéne a kazán típusát ,mert a renova MINI az csak fűtő (opcionális HMV tárolóval).A sima renova pedig kombi készülék.Az eleje képen tényleg hasonló csak a MINI keskenyebb.
Ja és ne is keress benne membránt vagy mikrokapcsolót mert nincs, és nincs benne "gyakori visszakapcsolás elleni védelem" se csak az újabb verziójában.
(#) VIM válasza HEIM hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Szia! Talán erről a berendezésről van szó? Nem írtad le, hogy mióta vagy mi után csinálta ezt a jelenséget a készüléked. Van a 7. oldal lap alján egy gyári beállításra való visszatérési lehetőség, talán meg kellene próbálni, hogy akkor is "keresi-e a tárolót". Ha más meredekségi jelleggörbe van megadva a fűtéshez, azt előbb ki kellene olvasni a "displayen" a gombokkal. Ha nem vagy biztos a dolgodban, NE nyúlj hozzá a programozás beállításához.
(#) flaca1 hozzászólása Okt 31, 2012 /
 
Sziasztok!
Ki tudja mivel,és hogyan lehet a kazántestet ki savazni úgy ,hogy ne csináljak nagyobb kárt,és jól sikerüljön,és még biztonságos is!
(#) HEIM válasza holusoft hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Sziasztok, valóban a kinézete alapján próbáltam beazonosítani a típust ugyanis nem találtam rajta adatlapot. Sikerült most előszednem a jótállási jegyet és a szerint
Renova F 24 E
http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=179259

A hiba pár napja jött elő és igazából "egyenlőre" csak bosszúságot okoz mert rövid időn belüli ismételt meleg víz vételnél 1-2 percet kell várni és folyamatosan folyatni a vizet mire a gáz elindul, de utána stabil.

A gyári beállításra visszaállítást már elvégeztem és mivel nincs külső hőmérő így az időjárás-követő szabályozó is ki van kapcsolva.
(#) attrax hozzászólása Okt 31, 2012 /
 
Egy beretta smartban elromlott a keringető szivattyú.Borsos az ára 35k! A motoron volt egy elektronika amin lévő ellenállás híd égett meg de rendesen.Nem tudom minek rá az elktrka.(tudja valaki?)Szabályozza a fordulatot? Mindegy gondoltam leszedem megpróbálom bekötni a motort anélkül mi bajom lehet.Ugye 230V kondival(1,7mikro) 2db szimmetrikus tekercs.Elkötés legfeljebb abban lehet merre forog.Motorszerkezet tehát 2 db szimm tekercs/2 pólus.permanens mágnes.A bekötés jónak tűnt de néha nem indul el. Ill néha elindul és pörög rendesen de legtöbbször csak rázkódik ide-oda.Kérdés:Mi a fenéért csinálja ezt?Valaki otthon van ilyen motorokban? Ja, kondit cseréltem próbáltam nagyobbal, kisebbel de ugyanaz a helyzet.Valamit csinált az elektronika de mit???
(#) briki válasza flaca1 hozzászólására (») Okt 31, 2012 / 1
 
Háztartási vízkőoldó - ecetsav, foszforsav, stb-, vagy vegyszerrel foglalkozó ismerőstől pl foszforsav, amit fel kell hígítani vízzel. A sósav kerülendő, de ha minden kötél szakad az is jó.
Betartani a biztonsági előírásokat, szemüveg, kesztyű, stb.
(#) briki válasza attrax hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Biztos terhelésfüggő fordulatszám szabályozású volt, ezért kell bele az elektronika.
(#) briki válasza HEIM hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Vízköves lehet a HMV érzékelő ( NTC ), vagy maga a hőcserélő, esetleg a víz áramlás kapcsolója is akadozhat ( hall generátor )
(#) sany74 hozzászólása Nov 1, 2012 /
 
Tisztelt Fórumozók!
Van egy Westen Energy 240i fali kombi gázkazánom. Az előremenő hőmérséklet kb 60 fokra van állítva, amit a hőfok ha elért, a kazán kikapcsolt és csak keringette a melegvizet. Miután a hőfok lecsökkent, a kazán visszakapcsolt és egy csendes, szakaszos égéssel szinten tartotta a víz hőfokát. Most azonban nem kapcsol ki soha, "teljes erőbedobással" fűti a vizet, akár 80 fokig is, hiába tekerem le a szabályzót akár minimumra is. Félek tőle, hogy így nagyon sok gázt fog fogyasztani. Ha valakinek van vmi ötlete, javaslata, kérem segítsen.
Köszönöm!!!
(#) flaca1 válasza briki hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Köszi,az ecetsav abban a formájában ahogy kapható?Egyébként hol kapható?Mindegy majd rá guglizok!
(#) briki válasza sany74 hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Ellenőrizd le a fűtési kör NTC érzékelőjét, hány kohm-ot mutat a kazán kikapcsolt állapotában szoba hőmérsékletű víznél. 10-12 Kohm-nak kell lennie
(#) briki válasza flaca1 hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Pl háztartási 20%-os ecet, citromsav a patikából, háztartási vízkőoldó max 40%-os foszforsav tartalommal.
(#) sany74 válasza briki hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Köszi a választ, de sajnos nincs olyan eszközöm, amivel meg tudnám mérni
(#) briki válasza sany74 hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Bővebben: Link
Ohm mérő ( egyébként nem árt ha van a háztartásban, mint pl csavarhúzó, fogó, stb ) kb 800-1500 ft, vagy kérj ismerőstől, szomszédtól.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
(#) sany74 válasza briki hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Köszi, szereztem ohm mérőt. De sajnos sosem használtam ilyet, hogyan kell használni? Hova tegyem az érintkezőit? Tudnál ebben is segíteni? És ha megmérem és nem 10-12 kOhm, akkor csere? Köszi
(#) briki válasza sany74 hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Ha ennyire nem megy, nehéz lesz távsegítséggel elmagyarázni. Írok privátban levelet.
(#) sany74 válasza briki hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Köszi szépen.
(#) balazsgy hozzászólása Nov 1, 2012 /
 
Kedves Toro!
Immergas ZEUS MAIOR 21 típusú kombikazánom van. Öt éves idén októberben.
Volt már több problémám, szerencsére itt, e fórumban segítettetek megoldani azokat, de most újabbal állok szemben, ami szinte képtelenség, de mégis valós:
A pincében vagyok, pakolom, rendezem a virágokat és azért csak ránézek időnként a kazánra, azok mutatóira. Ha nincsenek a virágok, a jelenséget észre sem vettem volna! A kazán vízhőmérséklete 5-ös fokozaton eddig úgy 60-65 C fokra ment fel, de most 80 C fokra. Ezen meglepődtem és vártam. A kazán leállt, a vízhőmérséklet lement 50 C fokra, ezután vagy 5 perc múlva a kazán újraindult mintegy 1 perc időtartamra és a vízhőmérséklet ismét felment 80 C fokra. És ezt csinálta többször. Le 50 C fokra, begyújt és fel 80 C fokra.
Teljes reset és már nem csinálta, rendesen működött.
De ma délben újra elkezdte a korábbi játékot. Ismét teljes reset. Most jól megy. De holnap?
Az NTC vezérlő lehet a hibás Vagy a hőmérsékletérzékelő a rossz?
Esetleg a szivattyúbokkolás elleni védelem valamilyen panelhiba miatt gyújtja a lángot is?
Tudom, nehéz a jelenség, a hiba leírása, de valóban azt tapasztaltam és láttam. Talán kell még egyéb adat, esetleg fénykép, precízebb leírás, stb.?
Ha tudnál valamilyen ötletet adni, úgy előre megköszönöm!
Ha mégsem, akkor is köszönöm, mert már eddig is sok segítséget kaptam Tőled és szakértő kollégáidtól!
(#) eimi hozzászólása Nov 1, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!

Segítségre lenne szükségem egy immergas eolo star 23 kombi kazánnal kapcsolatban. Hibakód szerint (11) füstgáz presszosztát hiba jelentkezik. A hiba fűtés közben kb 45-50 fokos vízhőmérsékletnél jelentkezik először. Leáll az égés, a ventillátor és a keringetés megy tovább. Majd kb egy perc elteltével újra begyújt a kazán és fűt tovább, majd amikor elérte a beállított hőfokot leáll és újra elkezd villogni a hibakód.
Olvastam előző hozzászólásokat mi lehet a baj. Szét is szedtem, kifújtam a kis gumicsöveket ami a ventillátort és a presszosztátot és a kivezetőt összeköti, kifúvattam a ventillátort, a be és kivezető csöveket, megmértem szakadás vizsgálóval, hogy kapcsol-e a presszosztát, és az is jó. Összeraktam de a hiba továbbra is jelentkezik. Sőt bekapcsoltam a kazán "kéményseprő" funkcióját de a hiba ilyenkor is jelentkezett.
Mi lehet még ???
Köszönöm előre is a segítséget!
(#) briki válasza balazsgy hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Szerintem az NTC érzékelőd rossz, vagy vízköves az azt körülvevő csővezeték, hüvely. Lassan melegszik fel, majd hül le a szigetelőként működő vízkő miatt.
(#) briki válasza eimi hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Lehet még hőcserélő lamella eltömődés az égőtérben, esetleg a füstgázcsőben valahol tömítetlenség, stb.
(#) eimi válasza briki hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
A lamella eltömődése hogyan befolyásolhatja a hibát. A füstgázcső egy könyökkel csatlakozik a kazánhoz ( és úgy megy ki a szabadba), ott egy gumi tömítés van az pedig jó.
(#) briki válasza eimi hozzászólására (») Nov 2, 2012 /
 
Úgy, hogy a ventilátor a hőcserélő lamelláin keresztül szívja a levegőt, és ha az el van tömődve, nincs megfelelő légáramlás ami miatt a pressostat zárna.
Nézd meg az elvi rajzát, azon rajta van a légáram iránya.
(#) sany74 válasza briki hozzászólására (») Nov 2, 2012 /
 
Megoldottam, köszi az ötletet. Most csináltam először ilyet, de nem olyan ördöngösség ez, ha valaki segít jó ötletekkel. Köszi szépen még egyszer.
(#) briki válasza sany74 hozzászólására (») Nov 2, 2012 /
 
Mi lett a végeredmény, és mivel oldódott meg a probléma? Erről is beszámolhatnál, és ki segített?
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
(#) monxla válasza monxla hozzászólására (») Nov 3, 2012 /
 
Hello

Ugyebár fűtési idény van és az esedékes karbantartásra idény előtt nem azt a szakembert hívtam, akit eddig 9 éven át. Helyette BravoGáz egyik szakemberét.
Nem volt olcsó a művelet, (17.5k) de ezt korrekten előre elmondta. Ők minden kazánnál a tisztítással kezdenek.
Szóval alaposan kitisztította. eddig még nem volt így kitisztítva! Egy szondával leellenőrizte van-e valahol szivárgás, nem volt. Kicsit drótkefével megpucolta a lángérzékelőt és a piezo gyujtót is. Amelyik bal oldalon van azt egy égősorral jobbra áthelyezte.
kb ennyit csinált és kb 1 hónapja ennek és úgy néz ki megoldódott a probléma úgy gyujt ahogy újkorában. (Nem lobban)
A többi tevékenység amíg a panelcserére lehet következtetni a következőek lettek volna, égősor, piezo, végül lángérzékelő csere, aztán vették volna górcső alá a panelt.
Szóval egyenlőre megúsztam a kazáncserét.
Következő: »»   129 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem