Fórum témák
» Több friss téma |
Kár érte. Láttad azt a videót, amit belinkeltem? Nagyon komoly hangjai vannak, és szép hangszer. Az a MC6961-First Austria fantázianevű kínai vacak állítólag gyerekbillentyűs??? Az is 5 oktávos át lehetne szerelni az elektronikát ennek a házába. Olyan 5 ezer körül árulják azokat is.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Mindegy, most már marad alkatrésznek. Néztem egy másikat, vagyis már leütöttem a vaterán, egy casio ctk-700 as. Ez már működik rendesen hibátlan, de csak januárban lesz nálam.
Sziasztok!
Olyan gondom van,hogy hozzám került egy Roland E20-as szinti. Mindenre reagált csak hangot nem adott..... Egyszer csak elment minden,se kép se hang.Mint ha nem kapna feszültséget, vagy nem tudom....eszem nincs mi lelte,1-ről a 2-re. Van valami ötletetek?
Először is adapter működik? Táp részében Feszültség átalakító tranzisztor, esetleg dióda szakadás. A betáp környéke.
Minden jó!!
Betápnál minden tökéletes,eddig az volt a baja,hogy nem adott ki hangot.A kezelőgombok,kijelző,stb....mind működött.Hangszínt lehetett váltani,mindenre reagált. Aztán gondolt egyet és se kép se hang.....nem tudok rájönni miért. ![]()
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet Roland D70-re visszatölteni a gyári hangkészletet? (Külföldi fórumokon olvastam, hogy MIDI-n keresztül ez lehetséges, de eddig nem boldogultam vele.) Valakinek lenne használható ötlete?
Midin keresztül nem lehet resetelni teljesen a D70-et, egyedi beállításokat lehet úgy betölteni, menteni sysex formában.
Viszont van lehetőség a gyári originál állapotba visszaállítani, ha működőképes még. Ez a Factory Reset. A következőképpen tudod előcsalni: Bekapcsolás előtt(közben) nyomd meg a BANK 8 gombot, majd az ENTERT, végül kétszer a WRITE gombot. Ezek után lehet egy RAM kártyáról visszatölteni a soundokat a következő módon: 1. Dugd be a kártyát a RAM CARD foglalatba. 2. EDIT. 3. F5[SYSTEM]. 4. F1[I <> C]. 5. Az INC gombbal kiválasztod: “INTERNAL < RAM CARD." 6. F3[ALL]. 7. F1[TRANSFER]. 8. ENTER. 9. EXIT kétszer megnyomni. 10. Az új adatokat csak egy új Performance behívásakor fogod meglátni.> A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2012
De megtalálod az eredeti fájlokat is ezenh az oldalon , amit valóban fel lehet tölteni midin kersztül is ram kártya nélkül is.
Köszönöm a választ.
Sajnos nincs hozzá Ram kártyám, pedig arról lenne a legkönnyebb visszatölteni. A MIDI-s módszert meg nem tudom hogyan kell megoldani.
Töltsd le a Midi ox programot, abba behívod a sysexet.
Majd a hangszerben engedélyezed a factory settings felülírását, és elküldöd a midioxból . Lehet hogy a sysex dumpot kisebb csomagokra kell korlátozni. A linkelt oldalon van egy DOS program, azzal is át lehet küldeni PC-ről a sysex csomagot, az már blokkokban küldi, hogy az interész ne sokalljon be. Ahhoz viszont kell egy MPU kompatibilis midi csatlakozás.
A program a gépen van, be is olvastattam vele sysexet, már csak azt nem tudom, hogyan kell elküldeni.
Azzal sem vagyok tisztában, hogyan kell engedélyezni a factory settings felülírását. Sorry, hogy ennyire béna vagyok a dolgokhoz, de nem olyan régen van meg a hangszer és még nem tudtam kiismerni.
Itt a teljes procedúra részletesen: Bulk Dump
Az 5. pontig végigcsinálod, aztán a 6b-7b-8b . Midi-Ox : A wiev menüben sysex > betöltöd a D70_orig.syx fájt, majd send... Ha esetleg nem áll fel rendesen a szinti, akkor a sysex wiev ablakban a sysex menü alatt a configban kell az időzítésekkel variálni. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2012
Próbálkozom... Annyi történt, hogy a Midi-Ox-al rátöltöttem a D70_orig.syx fájt, de csak két hangszer jelent meg a memóriában.
Előtte a Factory reset megvolt?
Próbálkozz többször, mert lehet hogy nem bírja a nagy csomagokat fogadni a hangszer. Állítsd kisebbre a sysex menüben a buffert.
Köszi az eddigi segítségedet és a türelmedet.
![]() Szerinted RAM kártyát be lehet még szerezni valahol ehhez a típushoz?
Ha jól emlékszem ezek az SN-u-110 szériás kártyák mennek bele, akad még pár darab a piacon
![]()
Sziasztok. Üdvözlök mindenkit
Szeretném a segitségeteket kérni.Van egy GEM WK8-as szintim sajna kijelzőt kellet benne cserélni. A csere megtörtént de csak a háttér világitás müködik nem ír ki semmit. Előre is köszönöm a segitségeteket.
A cserét magad eszközölted, vagy valaki "szakember" oldotta meg?
Mert ha utóbbi, akkor gyorsan vidd vissza hozzá és reklamáld meg a hiányosságot! Mert a háttérvilágítás kevés ahhoz hogy használható legyen!
Szakember csinálta és szerinte a szoftver frissités miatt nem ismeri fel az új kijelzőt.
Tehát ujra kellene telepiteni a szoftverét csak kijelző nélkül számomra ez kínai.
Tartok tőle hogy ha semmi karakter nincs azon a kijelzőn, akkor ott más gond lesz.
Ez egy 2000 előtti hangszer, az oprendszer frissítést valamikor meg lehetett találni a Generalmusic.com vagy Generealmusic.us oldalon, de jelenleg nem sok minden van már ott ebből. Elvileg a meglévő Flash Rom tartalomtól függetlenül kéne pl. kijeleznie, ha bekapcsolás közben tekered az alfa-dialt : "!!WARNING!! Dial on power-up requests Memory Clear!! Ez lenne a system reset. A frissítést lemezről lehetne visszatölteni, de ahhez is kellene a kijelzőnek kommunikálnia. Tehát könnyen megeshet hogy ávágott a szaki. A kezeléssel kapcsolatban pár infó : WK6/8
Köszi a segitséget van egy flopim amin megvannak a fájlok ezt még az előző tulaj adta
ezek a fájlok vannak rajta/DLG000 DOSfiles GUI000 GUI001/ azt sajna nemtudom hogy ezek a fájlok az eredeti vagy a frissitések.Esetleg megprobálom erről visszatölteni bár nemtudom nemcsinálok e mégnagyobb bajt. Üdv Laci
Akor nagy szerencséd van! Valószínű ezek lesznek a fájlok amivel feláll az oprendszer. A linkelt oldalon ott a leírás, hogyan kell csinálni.
Arra viszont figyelj oda, hogy ezek a floppyk nem mai gyerekek, és könnyen előfordulhat hogy adathibásak. Ezért frissítés előtt okvetlenül próbáld valami öreg dos-os PC-n beolvastatni (persze ha DD-s a lemez ez sem lesz egyszerű), és ha nem áll le beolvasáskor, akkor beteheted a hangszerbe is. Mert ha a hangszer elkezdi az oprendszert beolvasni, és közben floppy hibával leáll, akkor az nagy gáz. Bár a kijelzőhiba miatt amúgy is azt mondom - veszett fejsze nyele...
Sziasztok!
Egy Korg PA-500 szintim van, amit kb. 1 év és három hónapja kaptam. (Gari már nincs ![]() Van valami ötletetek, hogy mit csináljak vele, vagy hogy hovaa vigyem javíttatni?
A klaviatúra alatti gumisor környékét, a panelt tisztítanám le mindenek előtt alaposan.
Kis vörösboros cola meg hasonló löttyök a porral keveredve elég érdekes dolgokat tudnak produkálni.
Nem nagyon akartam szétszedni, reménykedtem, hogy van valami trükkös bekapcsolás, amivel resetelni lehetna a szintit és megjavulna.
Igaza van Szpisti-nek,takarítás!
Nekem is voltak hasonló gondjaim....azóta tökéletes. Szép óvatosan szétszeded,nem nehéz.Sok sikert! ![]()
Köszi számitogépen megnyitottam a fjllokat megprobálom a szintin betőlteni
Mindenkinek jó estét. Yamaha psr s700 unokám szintije az este a következőt produkálta. Kb 1 óra játék után a kijelző némileg halványabb lett és az összes leed ütemtelenül villogott. Ma szétszedtük és egy szalagkábelt megmozgatva a jelenség megszünt, de nem végleg. Ma kb 1 óra után újból ez történt és az újabb kábel mozgatásra nem változott semmi. Segítségeteket kérem. Gondoljak még a monitor érintkező híbájára is? Másként minden működik!
Sziasztok!
Hozzám került egy ezeréves Wersi max1 hangmodul. Működik és jó is de a benne lévő stabilizátor ic borzalmasan melegszik. Eredetileg csak simán a panelre folt csavarozva de még a tokja is izzadt neki . Én raktam rá hűtőfelületet de így is épp kézzel megfogható forró. Eredeti amugy mindene a készüléknek . A tápja 9V ac, a készülékben van az egyenirányítás meg szűrés és hasonlók. A 9v-nak titulált gyári tápja amugy menet közben 10,5v-ot ad le. Viszont az egyenirányítás, szűrés utánn is annyi van . Majd innen egyből egy lm340t5-re megy ami izzad mint a fene. Az egyenirányítója jó mert kimértem és szűrőkondit is cseréltem (hátha öreg) . De nem tudok rájönni miért melegszik folyamatosan a stab. Amugy az adapterje 9V 300mA-es lenne . Ekkora terheléstől csak nem kellene izzadnia ennyire egy stab-nak. Rámértem a tápra szkóppal és a stab kimenetén hangyányit lehet látni hogy nem teljesen sima hanem mintha valami folyamatos órajl lenne rajta de annyira pici hogy szkóppal rá sem lehet állni.A pufferkondin meg egy picit hullámos csak a táp . A készülék működik mint mondtam és látszólag semmi gondja de ez a melegedés engem zavar. Lehet hogy a stab kezd kifáradni? Ha igen mire lenne érdemes kicserélni?
Szia!
Próbálj áramfelvételt mérni, és ez alapján tudsz disszipációt számolni. Abból kiderül hogy nem e magas az érték, az adatlaphoz viszonyítva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |