Fórum témák
» Több friss téma |
Olyasmi de attól függ mit akarsz kapcsolni mert ez mint látszik 60V 0.25A.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
Sziasztok!
Kiforrasztottam néhány alkatrészt. Van egy dióda, elég nagy méretű, mint az 1n4001, olyan nagy, zöld csík van rajta, tranzisztortesztelőmmel ezt mértem: UF=694mV, C=0. Ezekből ki lehet deríteni valamit? A másik, P 150 felirattal egy biztosíték. SMD biztosíték adatlap, ezt a katalógust néztem, ebben a P 3A-t jelent, de az én biztosítékom nagyobb méretű. A 7805-öt meg azért raktam fel, mert olyan aranyos SMD-ben ![]()
Sziasztok! junkers zw20-ame kombi kazán beindul,de nem gyújtja a piezzót,nincs szikra és a gyújtás próbálkozáshoz a kattogás sem hallatszik.A ventilátor indul.A hibakód egy villanás kb.3mp-ig.Ebben szeretnék tanácsot kérni.Előre is köszönöm!
Légy szíves, fordíts egy kis figyelmet a nyelvhelyességre!
Köszönöm. ![]()
Hello!
Miért ide írtad a kérdést, mikor a gázkazánoknak külön topikja van? Vagy ez a hiba egy alkatrész? ![]() üdv! proli007
Üdv.
Egy PC bontása közben találtam, egy tápágon fityegett, mi lehet ez ? A tápcsatin kívül teljesen zárt.
Tulfeszültség esetán (+5V és +12V ) negativra huzza azt a táplábat amelyiken megszalad a feszültség ezáltal a táp védelme lekapcsolja a teljes tápegységet.
Igen, az lesz az. Nagyon hasznos, és mindenkinek ajánlom, mert olcsó, és adott esetben sok értéket menthet meg.
huu, kell ilyen, esetleg segítenél hogyan keressem, ha akrnék ilyet ?
Csinálni is lehet, nagyon egyszerű, ebben a topikban van leírás. Számtech boltokban is biztosan lehet szerezni.
Üdv
A képen látható CR1220 elmtartót hol lehetne beszerezni? Ezenkívül van nekem 2 tipusa, a furatszerelt és az "smd" verzió, de csak ez a lemezes jó, jelenleg. Köszi
Sziasztok! az volna a kérdésem ha egy rajzon a kondinak az értéke 0.1 vagy 0.47 akkor az nF -os? nem elektrolit kondinak jelöli
uF. 0.1uF, azaz 100nF.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
A 694mV, a dióda nyitóirányú feszültségesése, annyit lehet tudni belőle, hogy valószínűleg szilíciumdióda.
Már gondolkodtam rajta, hogy a válaszok hiánya is jelent valamit. Szóval semmi mást nem tudhatunk meg ennyi infóból. Csak nem tudom, mit kezdjek vele... Gyors dióda-e, hány A-t bírhat? Van 7db-om, egyen átengedek annyi A-t, aminél kigyullad
![]()
A zöld színjelzés "5"-öt jelenthet, emberi számítás szerint fél amperes terhelhetőség...
Többet akkor se adj neki, ha nem világít! ![]() Lehet sebességi jelzés is, 5 ns??? majdnem lehetetlen eldönteni. A bontott alkatrészek általában sokkal több fejfájást okoznak, mint a megbízható új darab ára... a kiváltásnál lehet jelentősége. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Régebben találtam (a'szem itt a fórumon) diódák színjelzéséről; narancs 200V, zöld 600V, a többire nem emlékszem. Ha van szkópod azzal ki lehet mérni a sebességet (nézd meg a mérések szkóppal c. munkát), meg az áramot is. A feszültséget is a szivárgó áramból, de szkóp a biztos.
Sziasztok van itthon transistor kinézetü alkatrész (SMD) de nem tudom hogy milyen lehet pontosan csak annyit látok rajta hogy PDL. Valakinek ötlet?
Az álmoskönyv szerint BSS84L. P csatornás MOS FET.
Szép napot !Van egy begijing tévém ami szép képet ad de viszont a hangja bekapcsolásnál is elég halk és minél hosszabb ideig üzemel annál halkabb lesz. belenéztem és elsö ránézésre minden korrekt benne, az audió részen találtam egy D7243P jelü ic-t lehet hogy az halálozott el ?Lehet e kapni ilyen alkatrészt ha egyáltalán ez a baja vagy mivel lehet helyettesíteni .Azt még előre bocsátom hogy nem vagyok szakmabeli csak érdekel hogy s mint lehet ezeket a kütyüket javítani és ráérek ilyenekkel foglalkozni.Segítségeteket előre is köszönöm üdv.
Sziasztok
A kovetkezo alkatresz kerult a kezembe, tudna valaki segiteni megfejteni mire is jo? Egy PC-bol szarmazik , a ket leden kivul semi nem mukÖDik, az IC az HD7406p ,a haterben latszik a belso kapcsolasa, a tap labain merheto az 5 volt, de enNyi. Nem chat! Frankye A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Szia! Semmi extra, a régi AT-s gépekben ki lehetett íratni a CPU sebességét, amit a DIP-ekkel állítottál be. A turbó gombal lehetett váltani a LO és a HI mód kötött. Akkoriban 33 vagy 66MHz-en ketyegtek a gépek. Ez 0,066GHz-nek felel meg. Csupán csak 100-szor lassabbak
![]()
Koszi
Akkor ezek szerint kuka, mivel 2 oldalas nyak , igy nem hiszem , hgoy kitudnam szedni az alkatreszeket. Vagy letezik barminemu megoldas a kiJelzo eletre keltesere?? A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Minden kiszedhető belőle. Kb. 1000 forintot fizetnél azokért, amik a panelban vannak, ha meg kellene venned. Kár eldobni. A legértékesebbek a DIP kapcsolók benne, 300-400Ft/darab.
ok Megprobalom de nekem a legujabb tipusu wellerem van
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Azzal szerintem csak tönkretenni fogod. Egy mezei hőlégfúvóval sokkal jobban ki lehet bontani.
Sziasztok!
Egy PC-ből bontott kvarcon ez a felirat van: 33-72 3AT Ez 33 Megás kvarc? Ferenc |
Bejelentkezés
Hirdetés |