Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
ChipCAD-nél ha már regisztrálva vagyok, akkor az új weboldalra is regisztálni kell?
Mert a régivel nem enged be. Viszont regisztrációnál kér cégnevet. De én csak magánszemély vagyok... ![]() Szerk.: a http://www.chipcadextra.com/-nál nincs is belépési lehetőség, legalábbis én nem találom. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Szépjóestét.
Ha esetleg még nem volt Józsi a mocsárból.....
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Sajnos elég messze lakok Budapesttől és csak hétvégén érek rá ezért nem tudok elmenni a lomexba. Viszont vasárnap Pestre fogok menni. Ha valaki el tudna nekem menni a lomexba és bevásárolna nekem azt nagyom megköszönném. Nem is kéne olyan sok dolog és csak 1-2ezer forint lenne. És vasárnap megkeresném fizetnék neki. Adnék érte egy 3w rgb ledet és egy doboz sört is
Ennyi "fizetségért" már el is postázzák Neked. Amúgy a Lomex nagyon jó üzlet szeretem én is nagyon, de mostanában olyan őrült sokan vannak, hogy minimum 1-1,5 órát biztosan sorban kell állni, ennyi ideje nem sok mindenkinek van szerintem még saját magára sem. A napokban voltam ott, sokan bejöttek és azzal a lendülettel ki is fordultak amikor meglátták a sort.
az árral tisztába vagyok, de ez van itthon feleslegbe
Sörfőződ van?
Állítsd össze a listát (van nekik olyan ami kell?), és ha jobb idő lesz (és megjön a nyögim), elnézek arra Van nagyon jó távcsövem , nézd meg a terméklistájukat (esetleges helyettesítők). A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Bár tél van, de AD Studio : Nyári eső, nosztaligázok kicsit.
Itt valami nem klappol, nincs kép. Hol vannak a vizes-pólós lányok?
Azért van sor sokszor, mert még mindig nagyon sokan mennek be "csak úgy" ahelyett, hogy elküldenék neten a rendelést "csomagoltatni", ha pár nappal már azelőtt tudják, mit akarnak venni.
Sziasztok!
Nem tudom hallott-e már valaki arról, hogy a "verseny simsonokra" szokás Babetta gyújtást feloperálni egy közdarab segítségével. Arra lennék kíváncsi, hogy ez a dolog visszafelé működne-e? Tehát én babettára szeretnék simson gyújtási alaplapot fölszerelni, vagy akár más motor generátorát is, a megszakító/ jeladó tekercs lényegtelen mert meg oldanám elektronikus gyújtással. Létezik valamilyen alaplap amit fel lehet oda tenni? No meg annak a lendkerekén a kúp egyezik-e a babetta kúpjával? Elég találós kérdés ez sajna Valaki hátha tud segíteni...
Szerintem itt hamarább segítenek: Bővebben: Link
Szerintem itt csak a lökethossz számít. Ha megegyezik mm pontossággal, akkor egy kis barkácsolással össze lehet őket cserélgetni. Bár a súlyra is oda kell figyelni, hogy a babetta főtengelye elbírja-e a simson lendkerekét.
Köszönöm szépen! Regeltem az előbb de nem enged írni írván hogy nem jó a jelszó
Igen a lendítőtömeg számít, de sajna nem találtam olyat, hogy valaki csinált volna hasonlót :-S
A kúp egyforma, de nem hinném, hogy a Simson gyújtása elfér azon a kis helyen. Amúgy miért akarod a Babettáét lecserélni. Az úgy jó, ahogyan van.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Szia!
Olvasva a kérdésedet én is eltöprengtem a kérdéseden. Simson tirisztoros gyújtás egyenrangú a babetta gyújtással, a megszakítós meg rosszabb. Simsonba azért fér bele a babetta gyújtás, mert a babszi kisebb. Mind az alaplap, mind a lendkerék. A simson alaplap közbetéttel sem fér be babetta alaplap helyére (simsonnak nagyobb az átmérője). A lendkerék átmérője meg jelentősen nagyon (belső forgó VS. külső forgó rész) emiatt ha valami csoda folytán mégis össze tudnád rakni, akkor is balesetveszélyes lenne, mert a gyári takarólemez/műanyag nem fér rá.Másrészt meg tudtommal nem azonosak a kúpszögek, de az ékpálya miatt biztos, hogy esztergályoshoz kell vinni a lendkereket. Másrészt a simsonra azért rakjuk a babetta gyújtást, mert kisebb a holt teher, emiatt élénkebb a gázreakció. Te a babettán növelnéd ezt a terhet, tehát lassabban reagálna a gázra. Másrészt a főtengely nem túl combos, kérdéses, hogy elbírná-e ezt a plusz terhet? @szitko: a lökethossz nem számít, mert egy körbefordulás alatt mindig 360 fokot fordul a főtengely függetlenül a lökethossztól. Viszont a súlyban igazad van. Kiborg A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Stihl gyújtás ? ez a legegyszerübb ...bár világítást azt meg kell oldanod
Kényes témáról lenne szó. Jómagam is olvasok randizási tippekről szóló cikkeket. Mi van velünk férfiakkal, hogy idáig jutottunk? Mi változott meg ennyire szerintetek?
Szerintem Zolinak pont azért kellene a szimó gyújtás, hogy több energiát tudjon levenni a motorról.
Köszönöm a hozzászólásodat. Nekem nem a gyújtás problémám van, hanem a generátor teljesítménye a kevés, ezt szeretném valahogyan növelni
Az sajnos nehézkes lesz. Többet ki lehet hozni a babszi gyújtásból is, ha áttekered/áttekerteted az állórészeket, de ehhez csak nagyvasmagos tekercsekkel érdemes hozzáfogni. De én maradnék mindenféleképpen az eredeti mechanikánál.
Jó esetben olyan 30-40W-t szerintem ki lehet szedni 12V-on. Az meg arra elég, hogy előre 35Wos halogén, hátra LED-es fék/helyzetjelző és még marad egy kicsi az akksinak is. Esetleg szintén ledes villogó. Mi kell még a motorra? Bár azért azt is halkan megkérdezem, hogy a babettánál adott elektromos rendszernél hova kell több elektromos teljesítmény? Nagyobb első pilácsot akarsz? Kiborg |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Állítsd össze a listát (van nekik olyan ami kell?), és ha jobb idő lesz (és megjön a nyögim), elnézek arra Van nagyon jó távcsövem
, nézd meg a terméklistájukat (esetleges helyettesítők).
Valaki hátha tud segíteni...