Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon szép lett! Csak remélni tudom azt,hogy nekem is ilyen szépre sikerül majd
Nagyon tetszik!
Az nem fog erinteni, ugyanis en a 20X4-est akarom majd megepiteni.Ha lo, akkor legyen kover. Vagy hogy is van ez a mondas.
Idézet: „Ha lo, akkor legyen kover. Vagy hogy is van ez a mondas.” Helyesen "szerintem": Ha már LÚD, akkor legyen kövér. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
Gyönyörű! Ha a horgászatban is ilyen precíz vagy, akkor már nagyon sok halat foghattál...
Nagyon szép lett, mekkora motorra lett tervezve? Sajnos a mutatóról nemtudom leolvasni
![]() Terveztem én is építeni, de nekem elég lenne egy 2 tengelyes.
Igen, ugy van csak rosszul tudtam az allatot
Sziasztok!
Készülődve az újabb tanévre kicsit dolgozgattam a pár éve épített hangdobozaimon illetve erősítőmön. Úgy gondoltam, ha régebben nem mutattam meg nektek, most már mindenképpen meg kellene. Az erősítő Skori-féle 25W-os texas, +/- 35V-ról járatva, 10 000 µF-os pufferekkel. Található benne koppanásgátlóval egybeépített DC hangfalvédelem, becsatoló fokozat a hangerő poti előtt, illetve egy CLIP indikátor áramkör. A doboza jó szellős, de ez volt itthon. A hangdobozok gyári SAL tervek alapján készült 19-es bútorlapból (régebben még lehetett kapni ebben a vastagságban), ragasztva, csavarozva lettek. Sötét szürke műbőr bevonat, illetve fenyőlécek a keretek, amik frissen lettek cseresznye színű lazúrral lekenve. Teljesen zárt rendszer, belsejében üveggyapot a csillapító anyag. Nagyon meg vagyok elégedve a hangjával, szebben szól, mint amit vártam tőle a tervezéskor. Üdv. Balázs A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
Erre mondják: Túl szép, hogy igaz legyen
!
Szia!
Hát nekem az erölködő kicsit ipari kivitel, de szépen megcsináltad. Ez a kivitel inkább a *.100W kategóriában dívik. A hangfal... hát nem igazán tetszik (de ízlések és pofonok...). Ha jól szól és neked tetszik akkor gratula és ne foglalkozz a véleményekkel. Üdv: Zsolt
Szia!
Köszi. A hangfal tényleg nem a megszokott kinézetű, de szerintem pont az egyedisége, vagy a különlegessége teszi széppé. Kinek ez, kinek az tetszik. Az erősítő doboz adott volt, ehhez a doboz formához szerintem ez a teljesen minimalista, ipari kinézet passzol. Amúgy sem tetszik a csicsa az erősítőkön, de erről még a felirat sem hiányzik nekem. A hangfalakon a műbőrről a lazúr elkenődést le fogom szedni, csak még nem volt időm. Üdv. Balázs A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
Ipari mert annak idején "digitális" volt a dobozválaszték, vagy konteszet-be építettél (olyan rég volt hogy már nem tudom jól írtam e a dobozok nevét), vagy semmibe.
Hali!
Íme egy Li-po őr. Modellezésem szükségletét eleget téve építettem egy kalibrálható lipo őr-t. 3.8V bekapcsol a buzzer ezzel megkímélve az aksit. Kint a reptéren nagyon hasznos tud lenni akár modellbe is építhető. Bővebben: Link
3.7V-ra szokták beállítani a gyári lipőröket illetve 3.3-ra de nem szeretem tökig meríteni az aksit így is 2200as aksinál 1700mAh töltök vissza.
Egy pici off. De hasznos a témában. Li-Po
Nagyon jó kis cikk tényleg sok volt egy picit a 3,8V köbzoli mondatára visszatérve. Most 3.5V állítotam. Igazábol nekem azért szükséges mivel a gépemben a szabályzó 3.3V lekapcsolja motort és rizikósabb a leszállás de hogy ezt megelőzzem a zümmer időben jelez.
Én azért szeretnék látni egy adatlapot, ahol 4,1V a töltési végfeszültség egy akkumulátorcellára.
Szia!
Ha hasznos, akkor jó ez! ![]() A videóban ami a feszültséget mutatja, az minek a kijelzője? A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2013
Véleményem szerint egy multiméternek, amit negatívban vett fel a kamerával, hogy jobban látszódjon!
Készítettem egy videót a szoftverfejlesztés alatt álló PIC-es panelmérőmhöz. Sokkal látványosabbat szerettem volna de rájöttem hogy én sajnos nem értek a videószerkesztéshez, a zenevágáshoz meg pláne nem.
Így is egy órát kínlódtam vele:Bővebben: Youtube
Nincs ezzel semmi gond, de kicsit sok volt rajta a szöveg! Annyi látszik, hogy valami panelt dugdosol, ami valamit kiír. De mire meg tudnám nézni jobban a szöveg ellenére, már vált is egy másik "témára".
Igen ez nekem is feltűnt, de így is csak kb a fele szöveget írtam ki mint amennyit szerettem volna. Másrészt igazából nem olyan fontos a háttérben futó videó, a lényege hogy az LCD-t és a hétszegmenses kijelzőt is meghajtja az pedig azért látszik.
De ha kisregényt akarsz, akkor miért a videóba vágtad bele? Ott szokott lenni a leírás a videó alatt, oda annyit írsz, amennyit csak akarsz. És akkor az is látszik ami a képen van. Engem speciel érdekelne a háttér is, hogy hogy néz ki a dolog, nem csak bemondásra hogy működik
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
Köszönöm!
Néha egészen apró "bugyuta" dolog is lehet hasznos. ![]() Egy USB.s multiméter monitor felvétel
Hello vágre valóra vált egy régi álom amit el szerettem volna késziteni. Egy Éjeli lámpa az ágyam felé praktikus sokoldalu és keveset fogyaszt. Egy 9v kocka elem ész egy régi NOKIA aksi a tápja bene van 1 digitális óra (egy rádióból szereztem) 3 db azt hiszem SMD LEG (bármien mobil képernyőben megtalálható) egy 12 ledes (10mm ledek, egyszerü zseblámpából van) továbra egy elektromosan sötétithető kis lapka és még hozá van a kis vezérlődoboza. A 100% ujra van hasznositva és egyetlen darab rezisztor, tranzisztor, és kondenzátor nélkül épitettem ha valakit érdekel el tudom mondani hogy pontosan miket használtam fel
Melékelek néhány képet (ja és ez az első bejegyzésem itt ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Kint a reptéren nagyon hasznos tud lenni akár modellbe is építhető.