Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1022 / 1714
(#) nagy hoho válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Azt hittem Mezőkövesdre csinálod valakinek.
(#) nagy hoho válasza hajdu patrik hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Mi réges-régen a bélyeg gyűjteményünkkel próbáltunk a csajokra hajtani, de változnak az idők most már kő- papír olló. Meg a csajok is változtak, gondolom.
(#) zenetom válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Nem értem az összefüggést.
(#) hajdu patrik válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Ezt csak úgy hobbi céljából építettem amúgy én is gyűjtök bélyegeket.
(#) gaboca323f válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Nem is lenne rossz ötlet. (kövesdi vagyok)
(#) kameleon2 válasza flaci92 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

SZia! Abszolút nem rossz, de az a trafó rögzítés?????
(#) kameleon2 válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Szemet gyönyörködtető. Főleg a motívumok a szélén ! Milyen technológiával készült?
(#) vicsys válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Természetesen, fotózással.
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Ügyes , és látványos ,ha már ennyire rá mész a dizájnra , akkor már megérdemelne egy polírt az az ónozott nyák felület. Olyannyira fel lehet polírozni , hogy az már szinte tükör én már csináltam ilyet , hogy felpolíroztam az ónozott felületet a mai napig ugyan olyan tükrös , és hát mindig jó ránézni a szemet húzza abba az irányba.
Szerintem ez a nyák is megérdemelné már a motívumok miatt is.Ami szép az szép.
(#) vicsys válasza eyess hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Megpróbáltam polírozni, de szépen le is szedte az ónozást. Sajna a kémia ónozóm már van vagy 6-8 éves és elég sokszor használtam már.
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Akkor most leírok neked az én általam használt polír technikát.Nem géppel hanem kézzel csinálom a legfinomabb szemcsézetű fém gyapottal /nem kohyhai fém dörzsivel!!/ óvatosan csak egy irányból egy irányba át dolgozom.Utána baba olaj nem vicc még egyszer leírom Baba olajból , vagy a zselés fajtából egy borsó szemnyi elég , és polár anyaggal jól át dörzsölöm itt már lehet össze vissza is.Szemmel láthatóan fog fényesedni , és ha már jónak találod , akkor ezek után meg kell tisztítani az olaj maradványoktól , ezt lehet alkohollal , vagy folttisztítóval is .Denaturált szesz nem jó , mert attól kifehéredik , és oda a szép fényes felület.Ha nem lesz fogdosva ezek után megtartja a fényességét.Régebbi képeim közt volt egy ilyen , csak nagyon vissza kéne keresni , hogy hol van.
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Ha ennél is finomabb akarsz lenni, akkor farmeranyag.
(#) vicsys válasza eyess hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

ITT folytatom.
(#) Szammer válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Szia!
Hát ide is belevitted a stílusodat.
Gratulálok.
Üdv:
Zsolt
(#) manson1989 hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Sziasztok! Elkezdtem építeni a cikkek között megtalálható fejhallgató erősítőt, ezt szeretném veletek megosztani, már csak egy szép doboz kellene neki.
(#) jani1987 válasza manson1989 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Ezt melyik kapcsolási rajz alapján építetted?
(#) jani1987 válasza flaci92 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Idézet:
„Kókányolt tápegységem”

Kit érdekel hogy néz ki. Működik? Ha igen akkor semmi baj.
(#) kaqkk válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Ez így azért nem teljesen igaz ! Mindenkit érdekel aki nézi a témát ,és nem is olyan kókány!
(#) johny999 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Nekem csak a toroid rögzítése szúrja a szemem, azon kívül semmi baj vele
(#) flaci92 válasza johny999 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Helytakarékosság miatt állítva tettem bele és így a kábelkötegelő jó ötletnek tűnt. Nem szoktam fejre állítani a tápot, így megfelel a célnak
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Úgy tűnik, ez az: Fejhallgató erősítő.

Én biztos, hogy raktam volna egy kis hűtőbordát minkét stabilizátor IC-re és az utánuk következő 2200 µF -os kondikat pedig bele sem tettem volna. A stabilizátor IC-k minden bizonnyal legalább 1 A-t tudnak szolgáltatni, a kimeneten lévő kondenzátorok miatt viszont bekapcsoláskor letilthatnak a nagy indulóáram miatt.
(#) FPBalazs hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Sziasztok!
Elkészült az első "komolyabb" szerkezetem, egy 0-99-ig számláló. 2 db 7 szegmenses kijelző van benne amit külön-külön egy-egy 4543 as IC hajt meg. A számlálásért 2 db 7490-es IC felelős , egy az egyes helyi értékért , egy másik pedig a tízesekért felelős.
(#) szdavid_96 válasza FPBalazs hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Grat. Fodor.
Hogy, hogy megcsináltad panelon is?

És azért megjegyzem, hogy lehetett volna szebb is.
(#) FPBalazs válasza szdavid_96 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 / 1

Kedvet kaptam hozzá. Elsőre így sikerült. Megtaláltam a hibákat benne és így már 99-ig számol, de a nullázót nem tudtam beleépíteni.
(#) manson1989 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Szia. Igen, ez az kapcsolás. A stab ic-k még fognak kapni egy kis hűtést mert melegednek. A staboknál a letiltást meg egyszer sem tapasztaltam, sem induláskor, sem menet közben.
(#) proli007 válasza FPBalazs hozzászólására (») Ápr 7, 2013 / 1

Hello! "de a nullázót nem tudtam beleépíteni. " Gondolom azért, mert nem volt a gombnak már hely. Más oka nem lehetett, mert a 7490-nek van RESET bemenete. üdv!
(#) FPBalazs válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Próbáltam breadboardon , de valamiért nem sikerült.
(#) szdavid_96 válasza FPBalazs hozzászólására (») Ápr 7, 2013 / 1

Így remélem már érthető lesz. Az egésznek a lényege, hogy ha a 2-3-as lábra pozitívot kapcsolsz akkor a számláló resetel. Ha viszont le van kötve GND-re akkor számlál.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) yankoo hozzászólása Ápr 7, 2013 / 1

Elkészült a CNC-m váza, a motorokholnap jönnek (remélem), vezérlés TB6560 V-Type, gondoltam megosztom a képeket Tudom nem tökéletes, de low-cost
(#) Schnitt válasza yankoo hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Ez nagyon jó!
Nekem is tervben van egy ilyen, és bízom benne, hogy nem csak százezrekből lehet kihozni egy hobbi CNC masinát.
Van valami oka annak, hogy nem hegesztesz, hanem csavarozol mindent?
Az idomok aluból vannak, vagy valami horganyzott acél zártszelvény?
Következő: »»   1022 / 1714
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem