Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, pontosan arról. Zsugorcsövezni nem akartam, mert csak pákával tudnám ráigazítani, és az még sosem sikerült nekem szépen, valahogy alá kéne dolgozni. Tartózkodnék a szerszám használatától, mert nincs sok...
Idézet: Csak van valakinek egy öngyújtója a környéken. „csak pákával tudnám ráigazítani,” ![]()
Sziasztok! Szeretném megépíteni EZT a LED kijelzős digitális voltmérőt, de sehol sem sikerült beszereznem az abban alkalmazott MAN 6960 közös anódú LED kijelzőket.
Azt szeretném megtudni, hogy mivel lennének ezek helyettesíthetők? (Esetleg, ha van valaki, aki már megépítette a fenti voltmérőt, a tapasztalatai is érdekelnének.)
Sziasztok, kis méretű 8 irányú kapcsolót keresek, de eddig még nem találtam. Olyasmi kéne mint egy kis joystick vagy D-pad.
PS2, X-box, stb vezérlőkben sajnos csak 4 irányú van. ![]() Előre is köszönök minden segítséget!
Valószínűleg azért nem találsz, mert ritka madár lehet. Négyállású kapcsolók esetén a 45-el osztható szögeket két szomszédos érintkező együttes érintkezése adhatja.
Sziasztok. Érdeklődnék hátha tud valaki segíteni. Olyan problémám akadt, hogy szükségem lenne 2 db tolópotméterre. 60mm hosszú 50 kax2 (ez volt az oldalára írva). De már rájöttem, hogy 50k kell legyen líneáris és sztereó. Na most az a gondom ezzel hogy sehol nem találtam eddig megfelelőt. (hasonló volt de annak a lábkiosztása nem volt olyan mint ami nekem kell). Javasolták már nekem hogy ha nem találok hozzá valót akkor csináljam meg forgó potisra. Ezt nem szeretném mert akkor át kell alakítani a fedlapot, meg el is veszíti a funkcióját maga a kütyü. Várom a segítőkész embereket.
Miért nem mutatod meg, hogy milyent keresel? Találgassunk?
Kénytelen leszek csinálni egyet.
![]() ![]() Valakinek még esetleg van ötlete?
Lehet, nem fogalmaztam egyértelműen. Miért akarsz csinálni? Így nem jó?
0o: 1. érintkező; 45o: 1. és 2. érintkező; 90o 2.; 135o: 2. és 3.; 180o: 3.; 225o 3. és 4.; 270o 4.; 315o: 4. és 1. érintkező. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Köszi, értettem amit mondtál, ezzel tisztában is voltam.
4 érintkező -> 8 irány -> 45o-os pontosság Nekem viszont ennél "finomabb/pontosabb" iránymegadás kell, ezért is keresek 8 irányút. 8 érintkező -> 16 irány ->22,5o-os pontosság.
Sziasztok!
Ha * Ez itt a fórum felülete, tilos bármilyen reklámtevékenység! A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Pontosan így néz ki. Sajnos nem tudtam az eredetiről képet csinálni mert jelenleg nincs nálam. Lerajzoltam, alul 4 érintkező található felül pedig 2. Mind a 6 be volt forrasztva a nyákba és funkciója is volt.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Sziasztok!
Szétpukkant ez az induktivitásom a mosógépembe. Tudja valaki, hogy ugyanilyet - csak jót ![]()
Konkrétummal nem tudok szolgálni, de a csíkok színeivel be lehet azonosítani milyen volt ez pontosan.
Oldal alján van pár link, ott tudsz majd venni megfelelőt ha már tudod milyen kell.
Vegyél olyat amelyik ~értékre és méretre megeggyezik, a bekötését pedig megoldod huzalokkal..
Szia Hilo!
A színkódolás szerint 470uH-s induktivitás, de az ellenállását már nem tusom mérni, mivel tönkrement. Nagyon fontos lenne, ha mindenben egyezne az új értéke, mert egyébként elindít egy láncreakciót és az áramkör többi tagja is kipurcan.
Tudnál ajánlani egy helyet ahol kapok tolópotmétert ezekkel az értékekkel?
Szevasztok. Nem tudom, valaki jártas-e ebben, de szükségem lenne nagy mennyiségű elektro alaktrészekre. Kondik-diódák. Vannak internetes áruházak, de valahonnan ők is szerzik az anyagot. együk fel, egyenesen a gyártótol? Ha igen, én mint egy hétköznapi ember, én is vehetnék egyenesen a gyártótol, ahogy írtam nagy mennyiségben? Gondolom, azt senki nem árulja el (eshop) honnan veszik ők a dolgot...
A boltok nagykereskedéstől veszik az anyagokat. A nagykereskedések pedig már vásárolhatnak közvetlenül a gyártótól, ugyanis ott már százezres - milliós darabszámokról van szó általában. Tehát te közvetlenül a gyártótól nem hiszem, hogy tudsz venni, pl. 1000 db alkatrészt. Inkább nagykereskedésektől...
Szerintem, ha nem extrém nagy mennyiségre van szükséged, nem érdemes a gyártóig elmenni.
Nagy (több száz,ezer) darabos rendelés esetén minden (normális) kereskedő kedvezményt fog adni! A nagykerek sajnos nem igazán szeretnek egyéni vevőket kiszolgálni, vagy extrém nagy rendelési előírást tesznek. (darabszám, vagy összérték) Pl. kiskereskedő cimborám már néhány 10 darabos rendelésnél is egyedi (kedvezőbb) árat szokott alkalmazni ... A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
Itt MO mi számít nagykereskedésnek? Mondjuk a HEstore, az csak egy sima üzlet nem?
Próbáld meg velük felvenni a kapcsolatot. Bővebben: Link
Tessék, pár cég, ahol próbálkozhatsz: Farnell, Mouser, DigiKey, Avnet, Arrow Electronics, Future Electronics, TME, RS Components
A gyártók közvetlenül általában erősen vegyes, és néha elég kényelmetlen (pl. 3-6 hónapos szállítás) feltételekkel szolgálnak ki.
Sziasztok!
ADXL345-ös szenzort honnan lehetne szerezni országon belül? A kínaiaknál kénytelen voltam refund-ig menni a rendelésemmel, mert még több, mint egy hónap után se indították útnak a csomagot ![]()
Igen, ez a baj a kutya vacsorájával... Ingyen van, de lehet, hogy elmarad.
![]() Amúgy tényleg kell, vagy csak fanyalogsz? Amit István belinkelt, az nekem első helyen a Farnellt dobja ki. Van nekik Angliában raktáron, ha holnap délelőtt megrendeled az fdh.hu-n, akkor holnapután 10-11 között fognak is telefonálni, hogy megérkezett, lehet érte befáradni (vagy ki is viszik). Igaz, vagy 3-4x annyiba kerül, mint a kínaiktól ugyanez. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
Köszönöm, őket én is megtaláltam, de amellett, hogy az IC-t nem adják, még a modul sincs éppen nekik...
Nem számít, másik kínaitól megrendeltem már, az előző meg szépen visszaadja a pénzem.
Sziasztok!
Szükségem lenne 3 fáizsú kis paneltrafóra ami 1x12V/ 500mA-t tud. Hol kaphatnék ilyet? Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |