Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   238 / 444
(#) shark válasza Hilo hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Igen, pontosan arról. Zsugorcsövezni nem akartam, mert csak pákával tudnám ráigazítani, és az még sosem sikerült nekem szépen, valahogy alá kéne dolgozni. Tartózkodnék a szerszám használatától, mert nincs sok...
(#) zolika60 válasza shark hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Idézet:
„csak pákával tudnám ráigazítani,”
Csak van valakinek egy öngyújtója a környéken. Azzal tökéletesen rá tudod zsugorítani.
(#) p100 hozzászólása Júl 11, 2013 /

Sziasztok! Szeretném megépíteni EZT a LED kijelzős digitális voltmérőt, de sehol sem sikerült beszereznem az abban alkalmazott MAN 6960 közös anódú LED kijelzőket.

Azt szeretném megtudni, hogy mivel lennének ezek helyettesíthetők?

(Esetleg, ha van valaki, aki már megépítette a fenti voltmérőt, a tapasztalatai is érdekelnének.)
(#) kadarist válasza p100 hozzászólására (») Júl 11, 2013 / 1

Szia!
A lap alján a helyettesítő.
(#) p100 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Köszi szépen!
(#) Hilo hozzászólása Júl 11, 2013 /

Sziasztok, kis méretű 8 irányú kapcsolót keresek, de eddig még nem találtam. Olyasmi kéne mint egy kis joystick vagy D-pad.
PS2, X-box, stb vezérlőkben sajnos csak 4 irányú van.
Előre is köszönök minden segítséget!
(#) nedudgi válasza Hilo hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Valószínűleg azért nem találsz, mert ritka madár lehet. Négyállású kapcsolók esetén a 45-el osztható szögeket két szomszédos érintkező együttes érintkezése adhatja.
(#) akos153 hozzászólása Júl 11, 2013 /

Sziasztok. Érdeklődnék hátha tud valaki segíteni. Olyan problémám akadt, hogy szükségem lenne 2 db tolópotméterre. 60mm hosszú 50 kax2 (ez volt az oldalára írva). De már rájöttem, hogy 50k kell legyen líneáris és sztereó. Na most az a gondom ezzel hogy sehol nem találtam eddig megfelelőt. (hasonló volt de annak a lábkiosztása nem volt olyan mint ami nekem kell). Javasolták már nekem hogy ha nem találok hozzá valót akkor csináljam meg forgó potisra. Ezt nem szeretném mert akkor át kell alakítani a fedlapot, meg el is veszíti a funkcióját maga a kütyü. Várom a segítőkész embereket.
(#) nedudgi válasza akos153 hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Miért nem mutatod meg, hogy milyent keresel? Találgassunk?
(#) Hilo válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Kénytelen leszek csinálni egyet. 8 érintkező, 8 bittel le is tudom kezelni...
Valakinek még esetleg van ötlete?
(#) nedudgi válasza Hilo hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Lehet, nem fogalmaztam egyértelműen. Miért akarsz csinálni? Így nem jó?
0o: 1. érintkező; 45o: 1. és 2. érintkező; 90o 2.; 135o: 2. és 3.; 180o: 3.; 225o 3. és 4.; 270o 4.; 315o: 4. és 1. érintkező.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
(#) Hilo válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Köszi, értettem amit mondtál, ezzel tisztában is voltam.
4 érintkező -> 8 irány -> 45o-os pontosság
Nekem viszont ennél "finomabb/pontosabb" iránymegadás kell, ezért is keresek 8 irányút.
8 érintkező -> 16 irány ->22,5o-os pontosság.
(#) lincos hozzászólása Júl 12, 2013 /

Sziasztok!
Ha *

Ez itt a fórum felülete, tilos bármilyen reklámtevékenység!
(#) akos153 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Pontosan így néz ki. Sajnos nem tudtam az eredetiről képet csinálni mert jelenleg nincs nálam. Lerajzoltam, alul 4 érintkező található felül pedig 2. Mind a 6 be volt forrasztva a nyákba és funkciója is volt.

poti.png

(#) Picipityu hozzászólása Júl 12, 2013 /

Sziasztok!

Szétpukkant ez az induktivitásom a mosógépembe.
Tudja valaki, hogy ugyanilyet - csak jót - hol lehet kapni? Vagy esetleg valaki tudja ennek a pontos paramétereit, hogy mivel helyettesíthető?

IMG_8998i.jpg

(#) Hilo válasza Picipityu hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Konkrétummal nem tudok szolgálni, de a csíkok színeivel be lehet azonosítani milyen volt ez pontosan.
Oldal alján van pár link, ott tudsz majd venni megfelelőt ha már tudod milyen kell.
(#) Doky586 válasza akos153 hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Vegyél olyat amelyik ~értékre és méretre megeggyezik, a bekötését pedig megoldod huzalokkal..
(#) Picipityu válasza Hilo hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Szia Hilo!
A színkódolás szerint 470uH-s induktivitás, de az ellenállását már nem tusom mérni, mivel tönkrement. Nagyon fontos lenne, ha mindenben egyezne az új értéke, mert egyébként elindít egy láncreakciót és az áramkör többi tagja is kipurcan.
(#) akos153 válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Tudnál ajánlani egy helyet ahol kapok tolópotmétert ezekkel az értékekkel?
(#) jdani hozzászólása Júl 14, 2013 /

Szevasztok. Nem tudom, valaki jártas-e ebben, de szükségem lenne nagy mennyiségű elektro alaktrészekre. Kondik-diódák. Vannak internetes áruházak, de valahonnan ők is szerzik az anyagot. együk fel, egyenesen a gyártótol? Ha igen, én mint egy hétköznapi ember, én is vehetnék egyenesen a gyártótol, ahogy írtam nagy mennyiségben? Gondolom, azt senki nem árulja el (eshop) honnan veszik ők a dolgot...
(#) Norberto válasza jdani hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

A boltok nagykereskedéstől veszik az anyagokat. A nagykereskedések pedig már vásárolhatnak közvetlenül a gyártótól, ugyanis ott már százezres - milliós darabszámokról van szó általában. Tehát te közvetlenül a gyártótól nem hiszem, hogy tudsz venni, pl. 1000 db alkatrészt. Inkább nagykereskedésektől...
(#) Macsek71 válasza jdani hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Szerintem, ha nem extrém nagy mennyiségre van szükséged, nem érdemes a gyártóig elmenni.
Nagy (több száz,ezer) darabos rendelés esetén minden (normális) kereskedő kedvezményt fog adni!
A nagykerek sajnos nem igazán szeretnek egyéni vevőket kiszolgálni, vagy extrém nagy rendelési előírást tesznek. (darabszám, vagy összérték)

Pl. kiskereskedő cimborám már néhány 10 darabos rendelésnél is egyedi (kedvezőbb) árat szokott alkalmazni ...
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
(#) jdani válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Itt MO mi számít nagykereskedésnek? Mondjuk a HEstore, az csak egy sima üzlet nem?
(#) pjg válasza jdani hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Próbáld meg velük felvenni a kapcsolatot. Bővebben: Link
(#) _vl_ válasza jdani hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Tessék, pár cég, ahol próbálkozhatsz: Farnell, Mouser, DigiKey, Avnet, Arrow Electronics, Future Electronics, TME, RS Components
A gyártók közvetlenül általában erősen vegyes, és néha elég kényelmetlen (pl. 3-6 hónapos szállítás) feltételekkel szolgálnak ki.
(#) bbb hozzászólása Júl 15, 2013 /

Sziasztok!

ADXL345-ös szenzort honnan lehetne szerezni országon belül? A kínaiaknál kénytelen voltam refund-ig menni a rendelésemmel, mert még több, mint egy hónap után se indították útnak a csomagot
(#) kadarist válasza bbb hozzászólására (») Júl 15, 2013 1 /

Szia!
Itt találsz pár kereskedőt.
(#) _vl_ válasza bbb hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Igen, ez a baj a kutya vacsorájával... Ingyen van, de lehet, hogy elmarad.
Amúgy tényleg kell, vagy csak fanyalogsz? Amit István belinkelt, az nekem első helyen a Farnellt dobja ki. Van nekik Angliában raktáron, ha holnap délelőtt megrendeled az fdh.hu-n, akkor holnapután 10-11 között fognak is telefonálni, hogy megérkezett, lehet érte befáradni (vagy ki is viszik). Igaz, vagy 3-4x annyiba kerül, mint a kínaiktól ugyanez.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
(#) bbb válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

Köszönöm, őket én is megtaláltam, de amellett, hogy az IC-t nem adják, még a modul sincs éppen nekik...
Nem számít, másik kínaitól megrendeltem már, az előző meg szépen visszaadja a pénzem.
(#) voodoo hozzászólása Júl 17, 2013 /

Sziasztok!
Szükségem lenne 3 fáizsú kis paneltrafóra ami 1x12V/ 500mA-t tud. Hol kaphatnék ilyet?
Üdv.
Következő: »»   238 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem