Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   109 / 291
(#) Honda130 válasza zoli2323 hozzászólására (») Júl 4, 2013 /
 
Jó az a Samsung. A miénk lassan 10 éves és még csak egyszer volt olvasztva. Akkor is csak azért, mert költöztünk a mostani lakásunkba. Egy rossz hőfokszabályozó miatt nem kell mindjárt elpártolni. anyáméknak Bosch mosogatógépük volt, 5 év alatt bekrepált úgy, hogy nem is tudták mi van vele. Előtte a panel hibája miatt állt két hónapig, ami 50000 forint volt. Két évre rá újra annyi lett neki, de akkor már nem sikerült életet lehetni bele a szerelőnek. Az AEG mosógépüket háromszor kellett csapágyazni. Fogyasztói társadalomban élünk, mert azt csinálnak belőlünk. Nem célja egy gyártónak sem, hogy 20 évre készítsen dolgokat. Nem telíteni akarják a piacot, hanem eladni.
Javítsd meg a Samsungodat és használd! Lehet hogy az új szarabb lesz. A hőfokszabályozó hibáját könnyen kiszűrheted. Zárd rövidre a lábait és ha úgy megy a hűtő rendesen, akkor ki kell cserélni és kalap kabát. Szerintem.
(#) coci73 hozzászólása Júl 5, 2013 /
 
Sziasztok,
Whirlpool kombi hűtővel van bajunk. Úgy néz ki hogy a mágnesszelep AWECO KMV 432 nem kap áramot. Ez vajon honnan jönne? Most csak a fagyasztó működik. Ha direktbe 220V-at kötök a mágnesszelepre akkor a hűtő rész is beindul.
Köszi előre is.
(#) csaba1020 hozzászólása Júl 5, 2013 /
 
sziasztok ! Lenne egy zanussi lehel hűtöm 2 kompresszoros ! A fagyasztója tökéletes de a felső hűtő része nem megy ! Mi lehet a gond ?
(#) vargaist hozzászólása Júl 9, 2013 /
 
Sziasztok, van egy zanussi spaizo+ kombinált hütöszekrényem. Automata leolvasztás után a hütö rész egyáltalán nem hüt, a fagyasztorész pedig félig. Mi lehet a gond, ha valaki tud segiteni.
(#) andras12 hozzászólása Júl 9, 2013 /
 
Sziasztok, lenne két gyors kérdésem:

Az egyik , hogy van egy "IKEA 853921911603 CFS100W1" 4 éves hutom, és idővel rájöttem arra, hogy termosztát kell benne cserélni, a sini boltban ezt találtam hozzá, melyiket kellene megrendelnem, mert nem látom a különbséget igazából. Vagy mindkettő jó bele?

Termosztat 16ezer forint - Termosztat 12ezer forint
A másik kérdésem, hogy ki tudom cserélni egyedül is, vagy kellene hozzá egy szakember?
A tud valaki valami leirást a cseréhez, vagy linket a forumba, akkor azt is megköszönöm.

köszönöm andras
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
(#) vimi85 hozzászólása Júl 10, 2013 /
 
Sziasztok!
Pár napja vettem kézalól egy zanussi lehel két motoros hűtőt.
A problémám az vele, hogy nem akar kikapcsolni csak úgy ha leviszem 2es fokozotra de akkor meg jó ideig se kép se hang és leolvad.. Mindkét motor tűzforró(ugye olyan nem lehet hogy magától kigyullad vagy leég míg oda vagyok dolgozni?). A fagyasztó része pedig egyszerűen nem fagyaszt.
Valaki tudna segíteni hogy ezek mért lehetnek? Nagyon fontos lenne.
Előre is köszi
(#) judy35 válasza andras12 hozzászólására (») Júl 10, 2013 /
 
Kedves András!

Az Ikeánál vásárolt háztartási gépekre 5 év garanciát ad az Ikea! ( Ha megvan a vásárlást igazoló blokkod).

Mielőtt bármit tennél,vedd fel a kapcsolatot a vevőszolgálatukkal, feltehetőleg ajánlanak szakembert, vagy cserélik a készüléket, ha szükséges, így nem kerül sem pénzedbe, sem utánajárásodba. ( http://www.ikea.com/ms/hu_HU/customer_service/ikea_services/ikea_qu...e.html ), vagy menj el abba az áruházba,ahol vetted a készüléket, és a vevőszolgálaton segítenek.

Üdvözlettel:

Judy35
(#) andras12 válasza judy35 hozzászólására (») Júl 10, 2013 /
 
Köszi, de nincs ra mar jotalas, megneztem (valojaban picivel tobb mint 5 eves).
A vevoszolgalat at mondta, 80Euro a kiszallas, a termosztat 160Euro, de ha mas a baj akkor meg dragabb is lehet.
Ezert gondoltam hogy magam oldom meg.
(#) proli007 válasza andras12 hozzászólására (») Júl 10, 2013 /
 
Hello! Kissé sokallom ezt a termosztát árat. Nem tudom mi a különleges ebben, de szerintem egy ilyen nokedli 3000Ft-os bőven megteszi. Az meg még az ésszerű kockázati kategóriába tartozik szerintem.. üdv!
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
(#) Miele w hozzászólása Júl 10, 2013 /
 
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem!
Van egy Liebherr kombi hűtőm, melyben alul a mirelit tér nem működik. Nem kapcsolja be a ventilátort. A mágnesszelepeket és a mágneskapcsolót néztem, azok működnek. A mirelit térbe valamiért nem enged gázt.
Előre is köszönöm!
(#) somys hozzászólása Júl 14, 2013 /
 
Sziasztok! Hozzáértök segitségét kérném! Kombi hütö Indesit BA 35 FNF p- tipusu . Kb. 1 hónapja a ki és be kapcsoláskor a kompresszor nagyot kattant , valami belsö mechanikai kattanás.Mára oda jutott, h. be sem kapcsol.Egyszer megpróbáltam meg ütögetni és beindult de már nem kattanva hanem halkan de nem hütött semmit sem.Viszont ha rátettem a kezemet ugy éreztem ,hogy meleg és megy , ahogy emlitettem nem hüt.Azt kérdezném ez 100% kompresszor csere?Illetve hogy lehet megállapitani egy kompresszorról, hogy kuka vagy nem , azaz egyértelmüen kizárni a kompresszor halálát? Köszönöm !!
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
(#) turinekati hozzászólása Júl 17, 2013 /
 
Sziasztok!Egy tíz éves LG GR-642QVP/AVP típusú felülfagyasztós hűtőhöz jönne már nagyon jól egy kis segítség. Az alap baja az volt, hogy a kijelzője veszettül csipogott. A szerelő szerint rossz volt az ajtónyitó gomb, ettől csipogott. Plussz nem volt benne gáz, ezt feltöltötte, gombot megszerelte. Na most a hűtő nem csipog, viszont időnként kattog illetve pontosan 5 percre kapcsol be, majd 5 percre ki, ezt csinálja egész nap. Újra hívtam a szerelőt, akkor nem kattogott a relé (szerintem az lehet), a gyakori ki-bekapcsolásra meg azt mondta, ez normális, mert akkor még a fagyasztótér üres volt és onnan melegebb levegőt szív le, azt újra le kell hűtenie. Azóta félig megpakoltam a fagyasztót, de ugyanúgy kapcsol 5 percenként. A kattogás néha "kreppegésbe" vált...Tudom, hogy ezeknek a hűtőknek kb. 10 év az élettartama, de még küzdenék érte...A másik, kevésbé fontos kérdésem, hogy ha újat veszek, mi a frászt lehet csinálni a régivel??
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013
(#) ucsaba04 hozzászólása Júl 17, 2013 /
 
Sziasztok!
Zanussi zfc 19/5-d hűtőgép motor elektromos bekötési rajz kellene nekem.
Nem indul el csak búg, félek hogy leég (hideg állapot). Levegő kompresszornak szeretném megcsinálni, olyankor változik a villamos bekötés? Válaszokat köszönöm előre is szépen!
(#) kaqkk válasza ucsaba04 hozzászólására (») Júl 17, 2013 /
 
Lehet hogy öregszem és romlik a szemem de én nem látom rajta az indító relét, csinálnál a "bekötésről " minden irányból egy egy képet?
(#) Tomi111 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 17, 2013 /
 
Üdv!

Szerintem ez már az újabb fajta termisztoros megoldás. Nem?
(#) kaqkk válasza Tomi111 hozzászólására (») Júl 17, 2013 /
 
Én is PTC s nek nézem
Idézet:
„termisztoros megoldás”
de nem látni hogy rajta van e ..
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013
(#) Tomi111 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 17, 2013 /
 
Igen helyesen PTC-s.
Szerintem alul a lapos tokban van a kábelrögzítő bilincs csavarja mögött.
Viszont ha csak búg, akkor rossz lehet a PTC vagy a segédfázis tekercs, esetleg szorulhat is.
(#) ucsaba04 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 17, 2013 /
 
Szia!
Majd holnap du-n csinálok újabb közelibb fotókat...
(#) judy35 válasza turinekati hozzászólására (») Júl 17, 2013 /
 
Szia!

Ha új hűtőt veszel,a régit kötelessége elszállítania a forgalmazónak, amennyiben a vásárláskor jelzed nekik,hogy a régi elszállítását kéred. Amennyiben Te szállítod haza a hűtőt, vagy vidd magaddal a régit, vagy pedig,ha nem akarsz előtte kipakolni belőle, utólag is beszállíthatod, nagy elektronikai boltok, mint pl.a MediaMarkt vevőszolgálata átveszi,és gondoskodik a megsemmisítéséről.

Egyébként, ha a szerelő nem tud mit csinálni a géppel, de a gyakori ki-bekapcsolástól eltekintve hűt rendesen, hagyd ameddig működik. Nekem a Gorenje mélyhűtőszekrényem csinálta ezt lassan már egy éve ( öt percenként ki-bekapcsolt), de hűtött rendesen, aztán néhány hónap elteltével visszaállt a normális működésre. Fogalmam sincs, mi történt, de remélem működni fog még egy ideig.

Egyébként ez csak egy laikus háziasszony tanácsa volt, ezen a fórumon nagyon jó szakemberek vannak, és nagyon használható tanácsokat adnak, talán tudnak Neked segíteni.

Üdv: Judy35
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
(#) turinekati válasza judy35 hozzászólására (») Júl 18, 2013 /
 
Szia! Köszi a segítséget, nem tudtam, hogy elszállítják a régit. Alapjában véve idegesít, ha valami szerkezet nem működik, de miután egy új hűtő elég nagy tétel anyagilag, igazad lehet, megvárom, míg kileheli a lelkét, addig meg tartalékolok egy újra. Köszi!
(#) ucsaba04 válasza ucsaba04 hozzászólására (») Júl 18, 2013 /
 
Sziasztok!
Íme az új képek a bekötésről....
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
(#) kaqkk válasza ucsaba04 hozzászólására (») Júl 18, 2013 /
 
Most már jól látszik hogy benne van a PTC . Ha csak búg akkor vagy rossz az indítórelé (PTC) vagy szorult a komp , esetleg segédfázis tekercs szakadás van a kompresszorban .
(#) somys hozzászólása Júl 19, 2013 /
 
Sziasztok! Megkérdezem mégegyszer.Hozzáértök segitségét kérném! Kombi hütö Indesit BA 35 FNF p- tipusu . Kb. 1 hónapja a ki és be kapcsoláskor a kompresszor nagyot kattant , valami belsö mechanikai kattanás.Mára oda jutott, h. be sem kapcsol.Egyszer megpróbáltam meg ütögetni és beindult de már nem kattanva hanem halkan de nem hütött semmit sem.Viszont ha rátettem a kezemet ugy éreztem ,hogy meleg és megy , ahogy emlitettem nem hüt.Azt kérdezném ez 100% kompresszor csere?Illetve hogy lehet megállapitani egy kompresszorról, hogy kuka vagy nem , azaz egyértelmüen kizárni a kompresszor halálát? Köszönöm !!
(#) mrmoho válasza somys hozzászólására (») Júl 19, 2013 /
 
Helló valószinüleg leszakadt a szelep a komresszorban.
(#) somys válasza mrmoho hozzászólására (») Júl 19, 2013 /
 
Köszönöm !Akkor kompresszor csere, nem lehet javitani?
(#) teszti hozzászólása Júl 19, 2013 /
 
Hello

Egy Whirlpool ARC5550 kombi hűtővel akadt problémám.
A fagyasztó része tökéletes, -20 -2 °C fok van, viszont a felső hűtőrészével problémák vannak. Ingadozik benne a hőmérséklet, van amikor +12-14-16 °C fok van benne. Nem hűt rendesen. 10-12 fok alá nem megy a hőmérséklet, hiába van max-ra tekerve. Mi lehet a gondja? Gáz van benne.
(#) kaqkk válasza teszti hozzászólására (») Júl 20, 2013 /
 
A normál tér hőfokszabályzóját tekerd vissza 2 ig . Ha max ra van állítva ilyen melegben nem tud leállni és eljegesedik az elpárologtató ,a jég jó hőszigetelő ezért felmelegszik a tér....
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2013
(#) Monesz76 hozzászólása Júl 20, 2013 /
 
Sziasztok!!!

Van egy 400 literes Lehel tipusú fagyasztóládám. Kérdésem az, hogy hűt rendesen, -16-18 fokig. De csak abban az esetben kapcsol ki, hogy ha a hőfokszabályozóját lejjebb tekerem.
Tegnap este lett beállítva.
Van valami problémája vagy a szállítástól "összezavarodott" ???

Köszi előre is
(#) kaqkk válasza Monesz76 hozzászólására (») Júl 20, 2013 / 1
 
Nincs semmi baja , majd leáll ha teljesen áthűlt , állítsd a legkisebb állásba a hőfokszabályzót aztán majd ő teszi a dolgát.
(#) Monesz76 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 20, 2013 /
 
Kaqkk!! Köszönöm a válaszodat!! Remélem minden rendben lesz
Ez általában mennyi idő alatt hűlik át teljesen??

Köszi
Következő: »»   109 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem