Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Láttál már belőle 160 éveset?
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
Nem, de ha csak negyedét tudja, nekem már akkor is elég lesz
A fontos dolgaimat DVD-RAM-ra írom. Reménykedem.
Nem kell spéci DVD:
Bár pár év múlva olvasó sem lesz.
Tapasztalat még arra nézve sincs. Amikor a DVD-k megjelentek azt mondták 50-60 év, de már tudjuk a tizede is ritkán.
Legjobb a magnókazetta.
Nemrég egy haver vett egy C64-est, nosztalgiából. Nekem porosodott még a fiókban pár játékkazetta a 80-as évekből, amit kipróbáltunk, és némi magnófej állítgatással mindet be tudta olvasni.
En nemreg a szuleim szalagaibol szotem pokhalot a szoba sarkaba diszbol, eppen ,hogy csak nem folyt le rola az a barna masza
. RAgadt, nyulott, fogott .
Sajnos, aktualitása miatt most is ott van.
Lassan kezd összeállni a szinti rendszerem bár még rengeteg mindent össze kell hangolni és rendezni. Kezdeti szárnycsapásom Bővebben: Link .
Remélem nem olyan szörnyű . Bár párszor mellényúltam de szorgalmasan gyakorlok így vén fejemmel. Konkrétan semmiről sem szól csak úgy agymenetből jött.
Idézet: „Amugy melyik a bisztonsagos adathordozo ami soha nem veszti el a rajta levo informaciot?” Szerintem a merevlemez. Persze a "soha" elég sokáig tart, arra azért nincs garancia. Mondom a tutit, amit könnyen kivitelezhetsz is! A mostani haldokló gépből kiveszed a hűdefontoswinyót, és átteszed az újba, mint másodlagos. Fontos, hogy ne erről induljon a gép, hanem az új gép a saját winyójával induljon. A régi gépet behajítod a sarokba. Most már át tudod másolni a dolgaidat az új gépen akárhová. Nem gond a táp. Régi winyó kipipálva. Ami az adatokat illeti, nekem ami nagyon bevált mindenféle varázslások nélkül a tartalék merevlemez. Tegyük fel, hogy van 40giga családi fényképed, ami ugye pótolhatatlan. Ezt összeszedted mondjuk 5 év alatt. Ekkor érdemes egy legalább 200gigás winyóra felmásolni az egészet, és a lényeg, hogy ezután kiveszed a gépből. Ráírod egy matricára a mentés dátumát, és szépen elteszed egy fiókba. Aztán szépen rendeszeresen mondjuk havonta fél évente visszarakod a gépbe és az azóta keletkezett dolgokat felmásolod rá. Aztán vissza a fiókba. Természetesen a hurcolászáshoz érdemes egy mobilrack-be beletenni, és akkor nem kell bontani. Ha bármi gebasz történik, akkor "csak" az utolsó mentés óta eltelt idő adatai vesznek el. Megfordulhat a fejedben, hogy elfér az a winyó a gépben is (és nem kell hurcibálni), de nem ajánlom. Mint tudjuk a villám mindig akkor vág be valahol, amikor a legnagyobb kárt tudja okozni. És erre még mindig a fiók a legbiztonságosabb hely. Esetleg alufóliába csomagolva, de az már nagyon para ![]() Én így csinálom, nekem nagyon jól bevált. Idézet: „érdemes egy legalább 200gigás winyóra felmásolni az egészet, és a lényeg, hogy ezután kiveszed a gépből. Ráírod egy matricára a mentés dátumát, és szépen elteszed egy fiókba. Aztán szépen rendeszeresen mondjuk havonta fél évente visszarakod a gépbe és az azóta keletkezett dolgokat felmásolod rá. Aztán vissza a fiókba.” Én is ezt a módszert alkalmazom, kb. 3 éve. Teljes nyugalomban élek azóta, már ami a fontos adataimat illeti.
Sajna nekem ez a módszer is befuccsolt, mert a napokban elővett 640-es WD ződ, tele adattal megadta magát.
Detto. Én DVD-re archiválok, ami egy kis szalicillal légmentesen lezárva kerül a befőttes üvegbe. Ha öreganyám lekvárja kibírta a 30évet, akkor DVD-vel is kell működnie.
Szia!
Idézet: „egy mobilrack-be beletenni,” Van egy nagyon regi gepem, abban van egy ilyen fiok, olyan kulcsos, igaz ki kell torjem a kulcsos reszt mert nincs meg a kulcs.Azt hasznalhatom, vagyis megprobalhatom ? Bekapcsolt alapotban (a gep) kihuzhatom a fiokot?
Szia!
Idézet: „ami egy kis szalicillal légmentesen lezárva kerül a befőttes üvegbe” Ez most viccccc? Mire jo a szalicil nem romlos anyaghoz?
Most írták le többször: romlik! A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
Természetesen vicc a befőttes üveggel együtt. De ha folytatódik a téma keresni kell neki egy másik helyet.
Ne húzd ki bekapcsolt állapotban! Persze be se told. Csak kikapcsolt gépnél szabad ki-be tenni!
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
A linkedbol ajanlanam a 4-diket
(temat)
Én nembánom amíg köbzolinak jó.
Szerintem most mar igy jo , off-oltuk a temat
es visszatertunk a rendes mederben. Amugy meg nem hiszem ,hogy tevedtunk volna.
Én is ezt csináltam, hogy a régi vinyót kivettem a gépből, és betettem (volna) az új gépbe, ha nem lett volna egy kis probléma amit szerencsére orvosolni tudtam. A régi vinyóm még párhuzamos portos volt (40 tűs csatlakozóval PATA-s, ha ez mond valamit nektek) amit nem tudtam egy az egyben áttenni az új gépbe, ugyanis nem volt hozzá az alaplapon csatlakozó. Kellett vennem egy PATA -> SATA átalakítót amivel már az új alaplapon lévő SATA-s vinyó csatlakozóba be tudtam illeszteni a 40 tűs csatlakozójú vinyómat. A másolás tragikusan lassú volt, de a régi vinyóról átkerültek a fontos adataim az újra. Szerintem is a több vinyós adattárolás a legbiztonságosabb, csak hát ezt ki tudja megfizetni. Ha meg vihar van, én mindíg kihúzom a gépet a konnektorból, és az internet csatlakozást is kihúzom. Haveromnak egy ilyen villámcsapás alkalmával ment tönkre az alaplapi LAN portja.
DVD-ROM?? Mert másképp nem nagyon férne bele abba az üvegbe! Így mondjuk még akár a 160 évet is kibírja. Más kérdés hogy az adatot úgy kell kilapátolni az üvegből
Én egy USB-sre gondoltam. Ha annyira fontosak azok az adatok, szerintem kár spórolni azon a pár ezresen.
Idézet: „Kezdő electronista vagyok” Úgy birom, hogy amikor valaki kezdőként jelenik meg, akkor olyan fontoskodóan fogalmaz.
De milyen jó, nagy fát talált a kis baltájához (mert az övé nem fejsze).
Na akkor kicsit más téma!
Tudtok ajánlani valami fórumot, ahol a titkosítások elméletét vágják? Írok egy kódolót csak így saját használatra, és érdekelne hogy mennyire lenne nehéz megtörni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |