Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszi a tippet. Jénais kacsasütő hiányzik a készletből. Kerámia (cserép) van ami a csülköt is ügyesen fogadja, de az gondolom nem jó. Most bepróbálkozok Zoli technológiájával oszt meglátjuk.
Én megpróbálkoznék a cserépedénnyel, csak előtte be kell spriccelni vízzel, hogy megszívja magát..
Persze, ha olyan kaját, vagy egyebet csinálok amit már 'tudok' azzal nincs is baj. A kenyérsütés viszont eddig soha nem sikerült. Mumus. Egy ideig küzdöttem gyári kenyérsütővel. Egy ideig meg is ideologizáltam, hogy finom, de egyszer több kisfröccs után bevallottam, hogy mégsem jó. Az alsó fele finoman fogalmazva mindig sűrű volt. Aztán jött a sütős próbálkozás, de mondom soha meg sem közelítette az a formát amit a te képeden láttam.
A bekapcsolás hosszantartó nyomása sem segít a mértékegység váltásban?
Szia!
Az öregtésztás kovász nem döglik meg a sótól, mert nincs bent só, az majd csak a kenyérbe kell. Elkészítése az "öregtésztás" kovásznak a következő bonyolult művelet szükséges. Kb. 1 kilós kenyérhez előző nap én rétes lisztből készítem, (mivel annak nagyobb a sikér tartalma) 30 dkg rétes liszt, 2,5-3 dl langyos víz, nem kell pontosan, ha hígabb sem számít, 10g élesztő, nem instant, rendes kockából. Ezt késsel, villával, vagy akár az ujjammal összekeverem, ezt sem kell teljesen csomómentesre, csak úgy immel-ámmal, hogy összekeveredjen, és lefedve félre teszem a konyhapulton, szobahőmérsékleten. Sem só, sem cukor, nincs bent, ennyi az egész. Hagyjuk a lisztet és az élesztőt munkálkodni, azért "öregtészta kovász" mert nem aznap érleled, legalább 24 órával korábban. Ha úgy adódik, és másnap nem kerül rá sor mégsem, akkor nyugodtan maradhat a pulton harmad napra is, de azután már érdemes hűtőbe tenni. Másnap, ez az adag megy mind a kenyértésztába, ami nálam 50dkg, fehér liszt BL55, vagy jobb, vagy félbarna liszt, vagy teljes kiőrlésű tönköly liszt, vagy amit éppen megkíván a család, megspékelve egy kis zab pehellyel, jó állagot ad a tésztának. Ezután, 1 evőkanál só, 2 dkg élesztő, 2,5 dl langyos víz, vagy amennyit fel vesz a tészta, ez majd jön érzéssel, a sokadik gyúrás után, hogy kellően lágy-e vagy kicsit kemény-e a tészta. Egy evőkanál oliva olaj, vagy étolaj, vagy ami akad, és lehet összedolgozni, majd 1 óra kelesztés, egy kis átgyúrás, de ez már csak könnyedén és óvatosan, hogy a tésztában keletkezett levegőt ne nagyon gyúrjuk ki, és ezután már mehet a jénaiba. A tálba még kel 30 percet és bekapcsolom a sütőt, amint felmelegedett, és kikapcsolt, beteszem az edényt a többi az előző írásomban olvasható. kitartás: Cserép edényben nem sütöttem még kenyeret, viszont ha nincs jénai, akkor egy mélyebb fazék is megteszi, aminek nincs műanyag alkatrésze, se fogantyú, se a fedélen, és jól zár a fedele, így csak azt kell benedvesíteni, bespriccelni vízzel, a tetejét és mehet a kenyérre is. A mérlegeléssel ne szenvedj, én is így kezdtem, mostanra már félre is van rakva. A legjobb mérleg a normál evőkanál, abból egy közel púpos kanál liszt 2 dkg, tehát fél kiló liszt = 50 dkg = 25 evőkanál liszt. ![]() A jó magyar konyhában nem használnak mérleget, ízlés szerint ez a törvénye, és a kanál, vagy marék a mértékegysége ![]() Remélem tudtam valamicskét segíteni! A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
Sziasztok! Elkészült és tényleg finom. Az elkészítés sem volt egy nagy etvasz. Szerintem komoly csapás fogja érni a sütőipart. Mostantól ráállok a saját kenyérsütésre. Köszi mindenkinek a hasznos tippeket.
Kobra02 Azért küzdöttem a mérleggel, hogy valami viszonyítási alapom legyen a tészta keménységét - lágyságát illetően.
Szia! Ez nagyon szép lett, nekem az első azért nem így nézett ki
![]()
Nem ment lejjebb mert volt alatta egy vizes edény
![]()
Tudom, hogy nem nagyon ide tartozik, de elég off az oldalon.
Van egy dilemmám, mindkettő lehetőség mellett látok érveket és ellenérveket. Kéne nekem lézernyomtató. Van egy HP LaserJet 6L-em, amibe vehetnék 2500oldalas utángyártott tonert 5E Ft-ért. Az előnyei az, hogy olcsóbb, elég sok oldalnyira való kapacitása van. A hátrányai: LPT portos, ami MÉG van a mostani alaplapomon. A felbontása nem hinném, hogy valami jó. Egyelőre még az is kérdéses, hogy a Win8.1-gyel életre lehet-e kelteni. Másik megoldás: Veszek egy ilyet. Újabb, USB-s, 1200dpi-s felbontás, tuti elérhető a driver még 8.1-re is, de több az esély rá, hogy későbbi rendszerhez is lesz, vagy ép Macintoshhoz, ha közben a virtuális életemet is egészségessé tenném, és Almáznék. Hátrányok: Kevesebb oldalra elég, és drágább is bele a toner. Ha jól látom, kapni hozzá Reset chip, azaz ezt resetelni kell, így félő, hogy ezekbe is be van építve a krepagomb (mint a kedves kis Epson tintasugarasokba), ami x oldal után blokkolja a nyomtatót, szervíz után nyavalyogva, utána esetleg súlylökést gyakorolhatok vele, de sokra nem megyek vele, mert 4 kiló az egész. Mit tegyek? Holnap előkeresem az LPT kábelem, és kipróbálom, hogy megy-e Win8-cal a régi HP. Ha nem, az nyilván felülír mindent, és jön az új Samu.
Esetleg egy régi, párhuzamos portos beépített print szerverrel rendelkező router nem jöhet szóba?
Nem szóakozz öreg ronccsal, már a windows 7- sem támogatja a nyotatóportot és esélye sincs menni annyit, amennyit elvileg atoner kibírna, ha ennyire öreg már.
![]()
Ajjaj, szerintem problémás lenne.
Buvarruha, igazad van, ezek már nem kezelik a nyomtatóportot. Azt hiszem, az új lesz. Már voltak problémái az öreg HP-nak, egyenként kellett a lapokat tenni bele, ha azt nézzük, elég lassú is. Nyákrajzot nyomtatni tökéletes volt, de már új rendszerrel használni nem épp kényelmes. Főleg, ha nyáron összejön a sz.gép bővítés (csere), akkor az új alaplapon tuti nem lesz már LPT port.
Szerintem inkább új. Egyébként ezeknek a Samsungoknak 30000 oldal után végük, ezt le is írják a használatiban. (Nekem is van.) Picit drágábban van HP, azt nagyon dicsérik.
Inkabb ezt vedd.Ha mar veszel.
A masik tenyleg nem sokaig birja. Nekem a ML1650 van mar a harmadik tonert hasznalja. Tudok vele nyomtatni 120-as tojaspapirt, ontapis papirt, es a fene se tudja mit. Lenyeg, hogy erosebb a mechanikaja.
Sziasztok!
Tudtátok, hogy vadi új, 1 hónapja megkötött, 2 éves hűségidős internet szerződéshez 2012 februári routert adnak? És csodálkozok, hogy 10 percenként elmegy az internet... Már 1 hónapja szórakozok vele, naponta indítom újra, ügyfélszolgálat már név szerint szólít. Megjavul a net, de 10 perc múlva ismét elmegy... Kipróbáltam másik routerrel, és hip-hop, azonnal megy a net, szakadozás nélkül. Eszembe sem jutott volna, hogy a router lehet a rossz, hiszen azt hittem, gyári új, de a matrica a hátulján mást mond. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
Bővebben: Link
Egy különleges szkóp, leírásából és árából ítélve. Rabszolgák időt söpörnek. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
Közel sem a korával van gond, hanem a minőségével. Igazán leírhattad volna, hogy milyen szolgáltató és milyen router ez.
Gondolom Gugli fordító eredeti nyelvből.
![]()
Thomson Router modemmel (valami 870U ), UPC. Ugyanaz az a típusúval helyettesítettem, csak 7 hónappal fiatalabbal (amit úgyszintén UPC-től kaptam 2 éve, csak most költözés miatt 1 hónapig két internetet is fizetek...), és az megfelelően megy. Egyik ismerősömnél az összes modem, router, meg még valami eszköz egymásra volt pakolva, betolva a falhoz, mindkét oldalról még valami odatolva, hogy még véltetlenül se tudjon egyik eszköz se hülni. Mikor megláttam, fogtam a fejem... Olyan forróak voltak, csoda hogy működtek. És persze nyár volt, tetőtéri szoba
![]()
Tudtommal az UPC alvállalkozókon keresztül gyakorolja a telepítést. Könnyen elképzelhető, hogy az adott telepítő nem naprakész modemet rakott le. Az újabb, és a régebbi router szoftvere/hardvere ugyanaz a verzió? Szoftverfrissítést végeztél?
Nem az enyém a router, úgyhogy nem bütyköltem rajta semmi. A két router az alján levő papír alapján csak a dátumban különbözik, szoftver verzió ugyanaz: 1.1.
Tudom, az otthon sült kenyér megfizethetetlen, de csináltál már kalkulációt? Érdekelne.
Én is kb így kalkuláltam. ennyiből csak az occó gazdasásos jön talán ki. Azt meg még saccolni sem tudom miből készül.
Sziasztok!
Tudtok valami okosságot torokgyulladásra és rekedtségre. Reggelre szinte teljesen elment a hangom, beszélni alig bírok, és a torkom is fáj.
Szokj le a dohányzásról és irány a gégészet!
![]()
Nekem van egy megoldásom. Aromaterápia. Készítek kb 1l forralt bort olaszrizlingből csípős paprikával jól megtuningolva. Tele eresztem a kádat olyan meleg vízzel amit épp elbír a bundám, belehanyatlok és elfogyasztom a 'gyógyszert' . A lehetséges mellékhatás enyhe másnaposság
![]()
Még ha dohányoznék. Életemben nem nyúltam hozzá és nem is áll szándékomban.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |