Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2393 / 3640
(#) botesz hozzászólása Dec 15, 2014 /

Sziasztok!
Ma találkoztam a vízkő új felhasználási formájával:
Egy idős néniél voltam bojlert javítani.Kiszedtem kb fél vödör vízkövet a bojlerből majd megkérdeztem a nőt hogy hova lehetne kiönteni azt.Jön a kérdés:
Tyúkoknak nem jó?!
Egy kevés mosollyal válaszoltam hogy nem de belül elfogott a harsány röhögés és a félelem:Vajon mivel eteti az öreglány a tyúkjait?
(#) nedudgi válasza botesz hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Pedig jó lett volna a tyúkoknak - a kálcium kell a tojás héjába, ha jól tudom...
(#) botesz válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Lehet bár én a látvány alapján inkább nemet mondtam...
(#) botesz válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Aztán ki tudja,mire visszamentünk a cserealkatrésszel már nem volt ott a vízkő lehet hogy kiöntötte nekik....
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

Teljesen jó a tyúkoknak. Egyébként takarmánymészt kell nekik adni, különben lágy héjú tojásokat tojnak. Ha nem kapnak egyébként a falról is leeszik a meszet. Szélsőséges esetben egymás tollát csipkedik ki.
(#) kitartás hozzászólása Dec 16, 2014 /

Nekem meg a felhasználó név ellenőrzés nem megy. Lehet, hogy béna vagyok, vagy nem elég okos a telefonom (telenor kártyás, a készülék meg öreg samsung) , de elküldtem már három sms-t válasz sehol. Most mit kéne csinálnom. Háromszor csak egy 'c' kódot tudok elrontani, egy számsort biztosan nem.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

Idézet:
„Szélsőséges esetben egymás tollát csipkedik ki.”

És így lesznek a tollas tojások.
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

És akkor a japánban kinemesített csupasz csirkék hogyan lesznek ?Egyszerűen nem engedik a tyúkoknak hogy csipkedjék egymás tollát ???
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

Az ugyan nem lesz tollas, de egy idő után a tyúkok sem, ha a gazda nem pótolja a hiányzó meszet.
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

Vagy inkább engedik.
(#) kaqkk válasza kitartás hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

kitartás .....
(#) nagym6 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

Igen. Mint a kopasz embereknél is.
(#) kitartás válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

Persze kitartok. Ma is küldtem egy sms-t, és megint semmi. Lehet, hogy az anyósomnak írogatok? Ő meg próbálja értelmezni a HE ... szöveget?
(#) gernerakos válasza kitartás hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

Ellenőrizd, hogy biztosan az a számod, és hogy jól írtad-e be. +36-tal, vagy 06-tal kezdted?
(#) kitartás válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

Most, hogy írod, megnéztem. Sem 06, sem +36 nem szerepel az elküldött üzenetben. Pedig szét molyoltam magam, főleg a + jel beírásával. Csak 20 ...
Nem vagyok egy nagy sms bajnok . Délután megpróbálom a párom készülékével. Az sokkal okosabb.
(#) pucuka válasza kitartás hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

Az őskori legbutább készülék is be tudta írni a "+" karaktert, a "*" gomb hosszú nyomásával. SMS -nél ha átváltod a karakterkészletet "123" -ra a számbeíráshoz, ugyanúgy működik.
(#) mucsa válasza kitartás hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

A + jel helyett jó a 00 is. Pl.: +36 70 1234567 = 0036 70 1234567.
Belföldről elég a 06 70 1234567, külföldről vagy roamingban KELL a 0036 70 1234567 vagy +36 70...

Csak ne azt írd be hogy +36 06 .....
(#) gernerakos válasza mucsa hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

Ez is igaz, de ha a szerver ami azt intézi az külföldi, akkor a 06-tal nem fog tudni mit kezdeni. Ilyenkor kell az országos előhívó, ami Magyarország esetében +36.

Köszi a segítséget. Van pár dolog ami kimaradt az életemből. Pl sms. (pedig az első készülékem még westel 450 es volt) Ebben nem haladtam a korral. Még mindíg azt hiszem, hogy a telefon telefonálásra való

Először tényleg csak telefonálni lehetett a telefonnal, majd valami nagyon elromlott.
Ne vedd komolyan

Azért van amit többek szerint is szinte művészien csinálok. Pl fröccsöntés
(#) pjg válasza kitartás hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

A műanyag kannást?
(#) pucuka válasza mucsa hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

A 00 nem mindíg jó, különösen ha külföldön járkálsz. Nem minden országban 00 az országválasztó kód, létezik 17, 19, 955, 995 is. Ezért kell a "+" karakter, mert azt minden mobilhálózat központja külföldi hívás azonosítójaként ismeri, és ha utána saját országbeli előválasztó jön, akkor visszairányítja.
Ezért célszerű a nemzetközi formátumot használni a telefonkönyvbe íráskor. Ha mindig ezt a formátumot használod, soha sem lesz gubanc, és nem kell azzal foglalkoznod, hogy milyen irányú hívást kezdeményezel. Ez már jóideje minden nyilvános mobilhálózatban így van.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2014
(#) pucuka válasza kitartás hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

Azon is lehetett SMS -t küldeni, csak az első típusokon nem. (azon a kettőn)
(#) kitartás válasza pucuka hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

A lehet az egy másik dolog. Nem használtam mert nem kellett. Ha valakivel beszédem volt,van felhívom. Mostanság meg már nem is nagyon látom ezeket a kis kijelzőket. Próbálkozok szemüveggel, de ebben az esetben nem sokat segít.
(#) sastas01 válasza kitartás hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

Kis kijelzők? Ne viccelj. Manapság már nem nagyon kapsz telefont 3" alatt, de 4,3" a tipikus.
(#) kitartás válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

Az én kütyüm nem egészen mai darab. Amíg működik (amire használni szoktam) meg is tartom.
Öregecske samsung. Elvileg cseppmentes meg minden álló, ronda és olyan kicsi a kijelzője amit talán collban nem is lehet kifejezni (kb 3X3.5 cm). Lehet, hogy hülye vagyok, de nem szívesen dobok ki működő bármit, csak azért mert kiment a divatból, vagy mert már van jobb a piacon. Ezért szeretem a régebbi technikát, amit még lehet javítani, vagy az alkatrészei más dolgokban felhasználhatók.
(#) kérdező hozzászólása Dec 17, 2014 /

Sziasztok!
Ha egy autónál (Lada 2105, tehát nincs benne különösebb elektronika) járó motornál leveszem a sarukat az akkumulátorról, nem okoz gondot? Azért kellene, mert a generátornál valamelyik dióda lehet, hogy már halott. Szkóppal megnézném a jelet, ezért kellene.
(#) zolika60 válasza kérdező hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

Ha a lámpákat felkapcsolod előtte nem lesz gond. Egyébként megkérdezhetted volna a számtalan autós topic valamelyikében.
Következő: »»   2393 / 3640
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem